Introductie Digitenne Insteekkaart (CI+ module)

 • 27 January 2022
 • 252 reacties
 • 17500 keer bekeken
Introductie Digitenne Insteekkaart (CI+ module)
Reputatie 7
Badge +19

Per 27 januari 2022 introduceren we de Digitenne Insteekkaart (CI+ module). De insteekkaart is daarmee terug van weggeweest. In dit topic vertel ik je er meer over.
 

Wat is de Digitenne Insteekkaart?

De Digitenne Insteekkaart is een CI+ module. Deze insteekkaart kan je achter in je tv steken, zodat je de zenders op je tv ontvangt. Een Digitenne ontvanger is dan niet meer nodig en tv kijken via Digitenne kan dan met je eigen apparatuur. Handig! Je gebruikt op deze manier nog maar 1 afstandsbediening.
 


Hoe bestel ik de Digitenne Insteekkaart?

Heb je een Digitenne Only abonnement en is dit het eerste apparaat? Dan is de insteekkaart gratis en betaal je € 18,- per maand voor het Digitenne abonnement. 
Combineer je Digitenne met Internet en TV van KPN? Dan is het Digitenne abonnement gratis en zijn alle ontvangers of insteekkaarten betaald. Je betaalt dan € 5,- per insteekkaart/ontvanger. Je kunt maximaal 3 tv's aansluiten per Digitenne abonnement.

Bestel je Digitenne liever met een tv-ontvanger? Dat is geen probleem, daarvoor kan je terecht op https://digitenne.kpn.com/.


Een nieuwe binnen antenne: de V6

Samen met de Digitenne Insteekkaart introduceren we ook een nieuwe antenne. De antenne V6 heeft dezelfde eigenschappen als de huidige antenne V5. Je ontvangt de antenne V6 bij de Digitenne Insteekkaart. De V6 wordt op dit moment (nog) niet meegestuurd met Digitenne ontvangers.
 

 

Voldoet mijn tv aan de eisen voor de Digitenne Insteekkaart?

De tv moet aan bepaalde eisen voldoen om gebruik te kunnen maken van de Digitenne Insteekkaart. We hebben de vereiste specificaties voor je op een rijtje gezet:

 • De tv moet voorzien zijn van een CI+ ingang
 • De tv heeft een DVB-T2 ontvanger
 • De tv beschikt over de H.265 High Efficiency Video Codec (HEVC)

Ook is het handig als de tv nog een vrije USB-aansluiting heeft. Je hebt de USB-aansluiting nodig om de antenne aan te sluiten op je tv. Heeft je tv geen vrije USB-aansluiting meer? Geen nood. We leveren er ook een losse USB-adapter bij die je in het stopcontact kunt steken.
 

Specificaties Digitenne Insteekkaart en binnen antenne V6

Hieronder vind je de specificaties van de Digitenne Insteekkaart en van de binnen antenne V6.


Specificaties van de Digitenne Insteekkaart

 • Dimensions: PCMCIA Type II
 • Smartcard reader: ISO7816 standard, Class A and Class B
 • Operation voltage: 4.5V ~ 5.5V
 • Operation current: <150mA
 • Power consumption: <750mW
 • Work temperature: 0℃~55℃
 • Certification: CE, RoHS, REACH, WEEE
 • Compatible with DVB-CI standard (EN50221)
 • Compatible with CI Plus specification 1.4
 • CI Plus 1.4 certified
 • Supports OTA upgrade


Specificaties van de binnen antenne V6

 • Frequentie bereik: DVB-T2 UHF 470-694 MHz
 • Polarisatie: Verticaal
 • Aansluiting: F-connector female
 • Input: 5V gelijkstroom 0.15A
 • LED: brandt blauw wanneer 5 Volt stroombron is aangesloten
 • KPN model aanduiding: V6
 • Typenummer: SV9990 R00

 

Heb je nog vragen?

Voor vragen kan je terecht bij onze klantenservice via kpn.com/service. Je mag je vraag natuurlijk ook onder dit topic stellen. We helpen je graag!


252 reacties

Hoe zit het eigenlijk met instaleren. Alles ging helemaal automatisch. Moet je niet een code of activatie aanmaken?

@Jeroen Ruiter

Het CAS Nummer zit in de module. Als het goed is is dat bij je abo al geregistreerd, waardoor 'vanzelf’ (na maximaal een uur op dezelfde zender) het abonnement in de module geactiveerd wordt (ergens via menu van je tv wel te checken). Voor zenders zoeken hoeft geen netwerkcode enzo ingevoerd te worden. Dat is alleen bij kabeltelevisie.

Leuk dat de losse insteekkaart er weer is! (geen digitenne hier, is niet te ontvangen) :D

Six days ago,... :smile: ​​​​

Reputatie 2

ik heb de insteekkaart afgelopen vrijdag besteld en heb ook contact via KPN webcare en er schijnt een probleem te zijn bij de logistieke afdeling

Reputatie 7
Badge +30

@marzo het lijkt inderdaad bij een aantal klanten niet helemaal goed gegaan te zijn:disappointed_relieved: . We zijn er mee bezig! Excuses voor het ongemak.

Hoe zit het eigenlijk met instaleren. Alles ging helemaal automatisch. Moet je niet een code of activatie aanmaken?

@Jeroen Ruiter

Het CAS Nummer zit in de module. Als het goed is is dat bij je abo al geregistreerd, waardoor 'vanzelf’ (na maximaal een uur op dezelfde zender) het abonnement in de module geactiveerd wordt (ergens via menu van je tv wel te checken). Voor zenders zoeken hoeft geen netwerkcode enzo ingevoerd te worden. Dat is alleen bij kabeltelevisie.

Ik moest wel via het menu nog op zenders zoeken klikken. Dat is vast de manier voor deze vorm van tv kijken? Ik heb na het zoeken en wat zenders te hebben gecheckt niet de tv een uur aan gelaten. Moet ik dit morgen nog een keer doen?

 

 

 

@Jeroen Ruiter 

Na het zenders zoeken moest ik de ontvanger nog zeker 3 kwartier aan laten voordat abonnement status op ja sprong. Dat zal voor de module niet anders zijn. 

Reputatie 2

@Marcia_ fijn om te horen dat KPN er druk mee bezig is maar ik zou graag concreet horen wanneer de insteekkaart onderweg is. Kan toch niet moeilijk zijn; of je hebt ze en je stuurt ze naar je klanten of je hebt ze niet en vertelt je klanten dat het nog even kan duren

Reputatie 7
Badge +19

Hi @marzo, dat begrijp ik heel goed. We moeten het doen met de informatie die we hebben. Er lijkt op de een of andere manier een vertraging in sommige aanvragen te ontstaan. Onze specialisten zijn druk bezig met het onderzoek. Zo gauw er meer bekend is, delen we het hier.

 

 

Sorry, ziet nu pas dat je @JeroenB22 bedoeld.

Nee, Ik bedoelde wel @Jeroen Ruiter ,Ik had de verkeerde jeroen aangeklikt:)

Toch gedoe over het niet kunnen kopen van een CI+ module.

https://www.totaaltv.nl/nieuws/ziggo-en-kpn-voldoen-niet-aan-nieuwe-beleidsregel-acm/

Ik denk dat ACM toch iets over het hoofd ziet: de providers willen uiteraard wel geld rekenen per ontvangsteenheid.

Dus waarom zou je voor Ziggo of kpn een module willen kopen als die providers er vervolgens toch weer € 5 per maand voor rekenen voor gebruik (van de zenders)? Dan lijkt mij ook geen enkele fabrikant geïnteresseerd.
Dan kan je voor diezelfde € 5 dan toch beter eentje huren en die in je eigen ontvanger (of tv) schuiven.

En zo'n module lijkt mij ook helemaal geen eindapparaat. Dat is toch de ontvanger die je gebruikt.

Reputatie 7
Badge +28

Ik heb in het verleden drie CI-modules gekocht voor de ontvangst via een schotel. Ze zijn ook nu nog te koop. De prijzen variëren tussen de 40 euro en 120 euro. https://www.ziezotec.nl/satelliet-apparatuur/ci-modules-smartcards/ci-module-satelliet-tv.html

Maar wat schiet ik ermee op als ik bv voor 60 euro zo'n module moet kopen en dan nog steeds vijf euro per maand moet betalen voor een abonnement? Want KPN gaat mij dat abonnement dan vast niet gratis geven na de eventuele aankoop van een CI+-module. 

 

Reputatie 7
Badge +28

Wanneer heb je die insteekkaart besteld @JeroenB22 ?

Ik heb hem zaterdag besteld maar hij is nog steeds niet aangekomen.

Vandaag het CI+-module ontvangen.

@martijn197108 

Heb jij het module al binnen? 

Heb je ook al een Xoro 8761 in huis? 

 

Reputatie 7
Badge +28

ik heb de insteekkaart afgelopen vrijdag besteld en heb ook contact via KPN webcare en er schijnt een probleem te zijn bij de logistieke afdeling

@marzo 

Al wat gehoord over je bestelling?  

Reputatie 2

@Noordzee nee, nog steeds niets en heb inmiddels ook heel Digitenne geannuleerd 

Reputatie 7

Het zou natuurlijk niet zo lang moeten duren @marzo. Ik zou met je mee willen kijken naar de status van de bestelling, maar als je Digitenne hebt gestopt zoals je zegt zullen we daar niet veel meer over kunnen zien :frowning2: 

Reputatie 2

Hallo.

Poging gedaan om de Rebox ontvanger om te ruilen voor een insteekkkaart. Gisteren geen beeld meer op de Rebox. Contact met de klantenservice: sorry verkeerd begrepen: abonnement stop gezet.

Kan gebeuren. Maar wat ik niet begrijp: om een insteekkaart te krijgen moet ik een nieuw abonnement met kastje nemen en 4,00 euro per maand extra betalen voor de insteekkaart.

 

Reputatie 7
Badge +28

 

 

.

 

Via de chat met KPN. mevrouw wist eerst niet waar ik het over had, maar ik pakte de website erbij. Ik ik kreeg een pdf met insteekkaart 5 euro en oude digitenne (kastje) 5 euro eraf. Daarna sms dat bestelling onderweg was. Binnen 24 uur al binnen.

 

 

@HG5812 

Kan niet kloppen. Zoals je hierboven leest wordt de oude ontvanger zonder bijkomende kosten omgeruild voor de insteekkaart. 

om een insteekkaart te krijgen moet ik een nieuw abonnement met kastje nemen en 4,00 euro per maand extra betalen voor de insteekkaart.

klopt geen hout van, @HG5812 . Je kunt ook alléén de insteekkaart hebben. Verder kost elke extra ontvanger maar ook insteekkaart 5 (vijf) euro per maand. 4 euro is al jááren niet meer.

.

 

Heb jij het module al binnen? 

Heb je ook al een Xoro 8761 in huis? 

 

Nee,Ik heb hem ook maar geannuleerd.Bovendien twijfelde ik toch of de xoro wel of niet zou werken.

Daarnaast kijk ik nu toch alleen maar beneden tv en heb ik het niet direct nodig,Misschien ooit nog eens een keertje.

Sorry dat is nu niet kan delen of het wel of niet werkt,Maar ik vond de besteding het nu even niet waard.

Reputatie 2

Ik heb op 28 januari gebeld om een digitenne Insteekkaart (CI+ module) te bestellen, dit lukte echter niet en ik zou worden teruggebeld. Dit gebeurde op 3 februari en het werd klaar gemaakt. Ik kreeg een e-mail bevestiging van de wijziging, met de mededeling “U ontvangt nog een aparte e-mail met extra informatie over uw bestelling". Nu is het 13 februari en heb van zowel de e-mai als de CI+ module niets meer vernomen, mijn vraag is wanneer kan ik deze verwachten?

Vriedelijke groet, Johan

Reputatie 7
Badge +15

@Johan1967 Goed dat je aangeeft de insteekkaart nog niet te hebben ontvangen. 

Ik zie het contact dat er geweest is inderdaad terugkomen, bijzonder dat je nog niks hebt ontvangen. 

Ik heb contact gezocht met een collega, zodra ik meer informatie heb zal ik het hier zo snel mogelijk delen! 

Ik ben ook wel benieuwd wanneer die van mij komt :rolling_eyes:

Heb via de chat al eens contact gezocht, maar ik wacht ook al weken. Wel lees ik dat sommige mensen hem nu wel hebben ontvangen. Zijn de leveringsproblemen opgelost?

Reputatie 7
Badge +20

Ik ben ook wel benieuwd wanneer die van mij komt :rolling_eyes:

Heb via de chat al eens contact gezocht, maar ik wacht ook al weken. Wel lees ik dat sommige mensen hem nu wel hebben ontvangen. Zijn de leveringsproblemen opgelost?

Ik kijk graag even voor je na hoe het er voor staat met je bestelling! Zou je daarvoor je gegevens in willen vullen in je profiel en hier een seintje geven als je dat hebt gedaan?

Ik ben ook wel benieuwd wanneer die van mij komt :rolling_eyes:

Heb via de chat al eens contact gezocht, maar ik wacht ook al weken. Wel lees ik dat sommige mensen hem nu wel hebben ontvangen. Zijn de leveringsproblemen opgelost?

Ik kijk graag even voor je na hoe het er voor staat met je bestelling! Zou je daarvoor je gegevens in willen vullen in je profiel en hier een seintje geven als je dat hebt gedaan?

 

Ik heb een poging gedaan, dank!

 

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt @Stegen! Ook voor jou heb ik navraag gedaan, bij dezelfde collega. Als we daar een reactie van ontvangen, delen we dat hier direct!

Reageer