Beantwoord

Slechte ontvangst digitenne

  • 13 May 2021
  • 93 reacties
  • 1004 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +2

Sinds we over zijn gegaan naar de nieuwe ontvangers van Digitenne Box ZXV7200 is de ontvangst van het beeld zeer slecht geworden.

Vaststaand beeld, melding geen signaal, enz.Bij controle signaal sterkte geeft deze 100% aan alleen ned.1,2,3 geven minder storingen.

Hierover div keren contact gehad met KPN en nieuw antennes Vinke V5 ontvangen en maar geen verbetering. Op advies antennes buiten geplaatst maar geen verbetering. Hierna zijn ook de boxen Vervangen voor wederom deZXV7200 maar ook geen verbetering helaas.

De locatie waar dit plaats vind is op de camping aan de rand van de loonse en Drunense duinen aan de Drunense kant, de antennes gericht naar de mast bij den Bosch geen verbetering hierna antennes gericht naar mast loon op zand ook geen verbetering beide keren de box gereset en weer geïnstalleerd. 

Kom bij KPN niet verder maar het abonnement word we steeds duurder maar de ontvangst niet beter. Heeft iemand nog andere ideeën?

 

 

 

icon

Beste antwoord door Jan29 15 October 2021, 16:40

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

93 reacties

Reputatie 7
Badge +15

@Jan29 Ik ben ondertussen 3 berichten verder, maar ook ik wacht nog op reactie. Ik ga morgen uitzoeken of er een andere manier voor mij is om dit voor elkaar te krijgen. 

Reputatie 4
Badge +2

@Rutger_  Alvast bedankt ik hoor/lees het wel als er ondwikkeling zijn.

Reputatie 7
Badge +15

@Jan29 Even een update. Met de logistieke afdeling is het deels door vakanties nog niet gelukt om er uit te komen. 

Ik heb opnieuw mijn collega benadert die destijds telefonisch contact heeft gehad, hij heeft opnieuw een verzoek neergelegd voor een Rebox. 

Ik hou de situatie in de gaten en zodra ik meer weet meld ik mij weer! 

Reputatie 4
Badge +2

@Rutger_ bedankt ik wacht het af.

Reputatie 4
Badge +2

@Rutger_ goedemorgen.

@Noordzee . @waltervl . Even een update wil vanmorgen het journaal kijken maar helaas van de opgestuurd box welke nog niet de juiste is maar we toch zouden proberen is het abonnement gestopt.

Hierop gebeld met KPN en deze konden na wat speurwerk het Cas no welke getest moet worden uit schakelen en deze nieuwe aktieveren gelukkig wel weer TV maar helaas ook met deze ZXV box nog nog steeds het zelfde euvel .

Reputatie 7
Badge +28

@Jan29 @Rutger_ 

Ook goedemorgen. :relaxed:

Het zou nu na ruim twee maanden wel fijn zijn als er nu snel een Rebox verstuurd gaat worden! 

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @Noordzee dat ben ik helemaal met je eens! En had ik het zelf in orde kunnen maken dan was er uiteraard al lang een Rebox geweest. 

Helaas ben ik ook afhankelijk en doe ik mijn stinkende best om het zo snel mogelijk te regelen. Maar ik kan niet sneller roeien dan mijn riemen toelaten. 

@Jan29 Met hetzelfde euvel bedoel je in dit geval dat de ontvangst van de box nog niet goed is?

Reputatie 7
Badge +28

Weet ik hoor @Rutger_ .

Jij doet alles wat er binnen jouw mogelijkheden ligt.👍👍👍

Gelukkig zijn er medewerkers binnen KPN zoals jij die blijven volharden in het vinden van een oplossing. 
In een ander topic is een collega van jou ook al maanden bezig voor iets, en ook daar wordt er niet opgegeven. 
 

Dat soort gedrag waardeer ik zeker. Is een voorbeeld voor iedereen die met klanten werkt. 

Reputatie 4
Badge +2

@Rutger_  Goedmorgen.

@Noordzee  Ben blij met de vasthoudendheid van jullie en waardeer dit zeer zeker . Maar je kan nou eenmaal geen ijzer met handen breken en wacht dus gewoon af op een goede afloop.

Voor wat betreft de nieuwe box deze heeft de zelfde storingen als de vorige box , stilstaand beeld en soms zwart met de mededeling geen Digitenne signaal dit beide enige seconden en gaat dan weer verder met de uitzending.

Reputatie 7
Badge +28

Er moet ergens (in Alphen aan den Rijn ?) een magazijn zijn waar tienduizenden ingeleverde Digitenne-ontvangers staan. 
 

Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om daar zo’n  100 Rebox-ontvangers uit te vissen en die dan te gaan gebruiken voor de ergste probleemgevallen wat betreft ontvangststoringen. 
 

Maar wie gaat dat binnen KPN organiseren? 

Reputatie 7
Badge +28

Hallo @Noordzee dat ben ik helemaal met je eens! En had ik het zelf in orde kunnen maken dan was er uiteraard al lang een Rebox geweest. 

Helaas ben ik ook afhankelijk en doe ik mijn stinkende best om het zo snel mogelijk te regelen. Maar ik kan niet sneller roeien dan mijn riemen toelaten. 

@Jan29 Met hetzelfde euvel bedoel je in dit geval dat de ontvangst van de box nog niet goed is?

Hoi @Rutger_ ,

Jouw laatste reactie in dit topic is van 21 dagen geleden. Het topic zelf loopt nu al ruim drie maanden.

De Digitenne-specialist zou zo langzamerhand toch wel ergens een Rebox gevonden moeten kunnen hebben.

Zou je er nog eens achteraan willen gaan?

    

 

Reputatie 7
Badge +28

@Rutger_ blijkt op vakantie te zijn. 

Misschien kan @Hanna_ wat voor jou betekenen? 

 

Reputatie 7
Badge +15

@Noordzee Ik was inderdaad op vakantie, maar ben ondertussen weer terug. 

@Jan29 Ik heb na mijn terugkomst (vandaag) direct opnieuw een bericht verstuurd naar mijn collega's.

Mocht ik hier dinsdag nog geen reactie op hebben ga ik uitzoeken of ik het anders kan oplossen, al ben ik hier zelf helaas ook heel erg beperkt in mijn mogelijkheden. 

Maar dit hadden jullie vast zelf ook al gemerkt :)

Reputatie 4
Badge +2

@Rutger_ allereerst hoop dat je een goede vakantie hebt gehad. Verder hoop ik dat hij nu snel komt om hem goed te kunnen testen.het kampeerseizoen zit er bijna op en in oktober ben ik nog wel daar maar dan zijn de bomen kaal en is de ontvangst ook beter,het wordt dan pas weer maart/april voor ik weer in de gelegenheid ben om hem te testen

In afwachting van de Reebok 

Vriendelijk groet

 

 

 

 

 

Reputatie 7
Badge +15

@Jan29 Bedankt Jan! Ik heb inderdaad op wat verbouwingswerkzaamheden na een prima vakantie gehad! 

En ik lijk op dit moment ook goed nieuws te hebben, er is een nieuwe ontvanger onderweg! Het lijkt er op dat dit inderdaad een Rebox is (al zit ik op dit moment voor de zekerheid nog te duimen)

Je hebt of zal nog een bericht gaan ontvangen over de levering van het pakket! Kun je mij laten weten of het nu wel gelukt is? :)

 

Reputatie 7
Badge +28

@Rutger_  ,ook ik ben reuze benieuwd. 

@Jan29 , Heb je al eenbericht ontvangen over de aflevering?

 

Reputatie 4
Badge +2

@Rutger_ en @Noordzee ik kan jullie mededelen dat het eindelijk gelukt is.

Ik heb gisteren een REBOX ondvanger in ontvangst mogen nemen. Zodra ik weer naar de camping ga en we hem geïnstalleerd hebben laat ik horen hoe hij het doet.

Alvast bedankt voor de moeite en bemiddeling.

 

Mvg jan

Reputatie 7
Badge +28

Wauw ! :ok_hand_tone4:

Geweldig !  :punch_tone4:

 

De aanhouder wint ! 

 

Complimenten aan @Rutger_ voor de bemiddeling. :raised_hands_tone4:

 

Reputatie 6
Badge +7

Eindelijk, na 4 maanden….

Gefeliciteerd en veel kijkplezier met je Rebox,!

Reputatie 4
Badge +2

@Rutger_  @Noordzee  @waltervl , even een update afgelopen weekend de REBOX aan gesloten tv aan box aan mooi Digitenne logo helaas bleef het daar bij krijg dan de melding op de tv niet ondersteund op beide HDMI poorten terwijl de ZTE het wel doet op deze TV.

Hierop de box op de slaapkamer TV aangesloten hier wel beeld  zenders gezocht vind alle zenders maar geeft alleen 1,2en 3door geen commerciële zenders contact opnemen met KPN en Cas no doorgegeven deze zou geactiveerd worden helaas volgende dag nog geen commerciële zenders of beeld op de grotere TV . wederom gebeld met KPN box zou gereset worden en nog maals geactiveerd worden en de operator zou terug bellen als het geregeld was helaas niet terug gebeld en de volgende dag nog steeds geen commerciële zenders. Begin de hoop een beetje te verliezen en het camping seizoen begint ook ten einde te lopen dus heb dit jaar niet zoveel test tijd meer toch jammer dat het zo moet lopen.

Mvg Jan.

Reputatie 6
Badge +7

Hallo @Jan29 Vul het Cas ID ook even in bij je forum profiel, dan kan een moderator ook even meekijken. Het blijft soms een complex proces dat activeren.

Heb je nu wel fatsoenlijk beeld op 1, 2 en 3?

Dat je TV de Digitenne HDMI niet ondersteunt is een vreemd verhaal. Heb je de HDMI kabel van KPN gebruikt? 

Wat soms nog wel kan is dat je een oude TV hebt die de hoge resoluties niet ondersteund. Dan kan je via de slaapkamer TV de resolutie van het Digitenne kastje wat naar beneden stellen en dan weer terug aan je normale TV aansluiten.

Reputatie 7
Badge +28

Hoi @Jan29 ,

Heb je al het nieuwe CAS-ID-nummer gevuld in jouw profiel. Dan kan Rutger of een andere moderator jouw ontvanger activeren. Geef een keer een seintje als je jouw ontvanger aan hebt staan. Dat mag ook eventueel thuis. 

@waltervl heeft al een prima analyse gemaakt. Het probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de oudere TV. De kans is groot dat dit een HD-ready TV is. 
Hiervoor is inderdaad wel een oplossing. Ik geef nog een iets uitgebreidere beschrijving. Je kunt de instelling van de resolutie in de ontvanger aanpassen. 

Terwijl dL op het scherm staat geeft ie 720p, dat werkt op HDready. Daarna geeft ie de ingestelde resolutie. Standaard is dat 1080p50 en dat werkt niet op een HDready.

Kun je ‘m nu op dit moment nog niet op 1080i of 720p zetten?, dan kan het alleen met een Full HD tv. Dus de ontvanger even ergens anders aansluiten. Bij buren bv of op je woonkamertv? Een antenne aansluiten is daarvoor niet nodig. Als je een van deze instelling (720P of 1080i) erin hebt gezet dan kan het weer op je HDready tv.

 

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @Noordzee  en @waltervl 

Het Cas no is bekend bij de KPN door 2 x contact met de service desk en daar volgens zeggen ook 2x geactiveerd en voor wat betreft de tv het klopt dat het een HD ready tv is zodra ik weer op de camping ben ga ik het probleem om de instellingen te veranderen naar 720 of 1080 alvast bedankt voor de tip.

Wel gezien dat de signaal sterkte op beide 100%is maar dat de signaal ondvangst van de REBOX veel hoger is dan de ZTE box dus ik heb nog goede hoop.

Tevens zal ik het nieuwe Cas no nog even in het profiel zetten voor de zekerheid.

Reputatie 7
Badge +28

Mooi Zo. Graag nog hier even een seintje geven als je op de camping bent en je de ontvanger hebt aanstaan. 

Reputatie 7
Badge +15

@Jan29 Wat vervelend dat het nog niet gelukt is om de Rebox te activeren. 

Laat het inderdaad hier even weten zodra je weer op de camping bent. Dan kan ik mij richten op de activatie! :)