Beantwoord

Hoe maak ik een Back-up van mijn xs4all mail?

  • 15 May 2024
  • 3 reacties
  • 94 keer bekeken

Goedendag,
Ik ben niet meer zo goed met e.mail programma's de laatste jaren (70-plus), dus mijn excuses voor een domme vraag. Ik had al ruim 20 jaar een e-mail account bij xs4all en ben dus meegegaan naar KPN (geen keus). Ik gebruik nog steeds de xs4all email. Toch zou ik graag een back-up hebben op mijn computer op een wijze, dat de originele mails op de xs4all-server blijven staan. Vroeger (maar dat is lang geleden) gebruikte ik daarvoor het programma Eudora, maar ja, dat zal wel niet meer werken.
Weet iemand een simpele manier of staat ergens een duidelijke uitleg welk simpel programma ik daarvoor kan gebruiken en wat de instellingen moeten zijn.
Let wel!; het gaat om mail op de xs4all website en ik wil de mail op die server laten staan en alleen een kopie van alles lokaal kunnen opslaan.
Hartelijk dank voor Uw hulp.

 

Admin: gebruikersnaam aangepast op basis van onze huisregels

icon

Beste antwoord door WMG-N 15 May 2024, 05:23

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +10

@mummiepoep

Welk emailprogramma gebruik je nu ? Of gebruik je alleen de KPN / XS4all webmail ?

Je kunt een extra emailaccount in jouw (nieuwe ??) emailprogramma toevoegen dat met POP werkt en dat ook een kopie van alle email op de KPN emailserver laat staan.

Op Seniorweb worden een heleboel dingen goed uitgelegd.

https://www.seniorweb.nl/artikel/beginnen-met-e-mail

https://www.seniorweb.nl/

https://www.kpn.com/service/ugs/instellen-e-mail-laptop-pc

Reputatie 7
Badge +10

@mummiepap

Het emailprogramma dat ik gebruik, wat relatief simpel is en waar ik helemaal aan verslingerd ben is Outlook Express Classic ( https://www.oeclassic.com/ ). Dit is een nieuwe versie van het stokoude Outlook Express dat met Windows 2000 meekwam.

Maak in dat emailprogramma een POP account aan en zorg ervoor dat dat POP account een kopie van de email op de (KPN) emailserver laat staan. Dan krijg je een kopie van alle email van “Postvak In” op jouw laptop.

Aanbevolen: Maak daarnaast ook nog een account aan dat met IMAP werkt dan kun je makkelijker kijken wat er door het KPN spamfilter in de spammap wordt gezet.

Het bovenstaande heb ik persoonlijk ook toegepast. En dan hoef ik ook niet steeds weer bij de KPN / Xs4all webmail in te loggen want ik vind de KPN / Xs4all webmail helemaal niet zo gebruiksvriendelijk.

Hartelijk bedankt voor de reacties. Ik kom er nog even op terug van de week.

Reageer