Beantwoord

Herinneringen terugsturen apparatuur terwijl ik dat al gedaan heb

  • 21 January 2022
  • 3 reacties
  • 54 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +8

Op 6 januari heb ik - conform de gemaakte afspraken met de Klantenservice - in de per post ontvangen retourdoos de beide ontvangers, compleet met alle toebehoren (stroomadapters, HDMI-kabels, afstandsbedieningen en (4 stuks) netwerkkabels), retour gestuurd.

Een week later ontving ik een brief (met adressticker), met het verzoek de apparatuur retour te sturen. Ik heb de brief beantwoord met daarbij ingesloten de adressticker en een kopie van het verzendbewijs.

Gisteren ontving ik per mail een herinnering met het verzoek een ontvanger terug te sturen, maar beide zijn dus reeds teruggestuurd. 

Voor de moderatoren: de track-and-trace code en het RMA staan vermeld in m’n profiel.

icon

Beste antwoord door Vikash van KPN 24 January 2022, 09:02

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7
Badge +21

Hoi @Berteman. Wat goed dat je dit hier doorgeeft. Het terugsturen van de apparatuur en de brief hebben elkaar waarschijnlijk gekruist. De brief kan als niet verzonden worden beschouwd. Ik heb zojuist aan onze logistieke afdeling doorgegeven dat je alles al retour hebt gestuurd. Onze excuses voor deze verwarring. 

Reputatie 7
Badge +8

Bedankt voor het doorgeven @Vikash. 👍

Reputatie 7
Badge +21

Graag gedaan!:blush: