Beantwoord

KPN abonnement komt niet overeen met Belsimpel bestelling

  • 11 October 2021
  • 17 reacties
  • 234 keer bekeken

Reputatie 1

Goedenavond,

Omdat ik geen reactie krijg op mijn mails stuur ik ook even zo een bericht. Op 28 september heb ik al een melding gedaan per chat en moest ik vervolgens een specifiek team mailen met mijn Belsimpel contract, omdat het moest worden uitgezocht. Dat heb ik uiteraard gedaan, maar ik heb geen ontvangstbewijs of statusupdate ontvangen. 

Het probleem: ik heb via BelSimpel mijn contract bij KPN verlengd, naar 2GB + 2GB gratis + gratis 5G + hussel + onbeperkt minuten/sms voor EUR 15,00 van afgelopen juni (er zat ook een EUR 5 korting op entertainment bij - in mijn geval Spotify). Nu blijkt dat in het KPN App en op mijn factuur een bundel van 2GB in plaats van 4GB staat, waardoor ik steeds MBs tekort kwam en bij heb moeten kopen, en ook is de verkeerde prijs opgenomen (EUR 22,50). 

Uiteraard zou ik graag de correcte bundel ontvangen, en een terugbetaling van de teveel betaalde abonnementskosten + onnodig gebruikte extra bundels.

Ik hoor graag. Bedankt,

Eline
 

icon

Beste antwoord door Denise van KPN 26 October 2021, 15:17

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

17 reacties

Reputatie 7
Badge +17

Hallo @Eline meets KPN, welkom op het KPN forum! Goed dat je contact met ons opneemt. Dit lijkt me niet helemaal de bedoeling. Ik kijk daarom graag even met je mee. Zou je je forumprofiel willen aanvullen met jouw 06-nummer, postcode, huisnummer, geboortedatum en klantnummer? Jouw mobiele nummer kan je invullen onder ‘persoonlijke opmerkingen’. De gegevens in jouw profiel zijn alleen zichtbaar voor jou en de moderators. Daarnaast zou ik je willen vragen om het contract naar mij op te sturen. Ik stuur je in een privébericht naar welk e-mailadres je deze mag sturen. Geef je een seintje als je dit alles hebt gedaan? Dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen.

Reputatie 1

Hi @Denise_ , dankjewel voor je reactie. Ik heb alles gemaild! Dank. 

Reputatie 7
Badge +17

Bedankt voor de e-mail en de gegevens. Jouw abonnement komt inderdaad niet overeen met wat je besteld hebt via Belsimpel. Ik heb de specialisten gevraagd om hier naar te kijken en dit aan te passen. Zodra ik reactie heb ontvangen, hoor je meer van mij.

Reputatie 1

Geweldig, bedankt alvast en ik hoor graag! 

Groet Eline 

Reputatie 7
Badge +17

We zijn er nog mee bezig! Je hoort spoedig meer van mij.

Reputatie 1

Ah fijn Denise, was al benieuwd! Dank voor de update. 

Reputatie 7
Badge +24

2 + 2 GB bestaat nu niet meer. Ik weet niet hoe het 9 dagen geleden was. Maar nu is het 0 + 1 GB of 2 + 3 GB. 

Reputatie 1

Hi @Nick83 ik heb het al een paar maanden geleden afgesloten tijdens een actie en het staat zo in het contract. Overigens mag KPN 3GB ipv 2GB cadeau doen voor dezelfde prijs ;)..  

Reputatie 7
Badge +17

@Eline meets KPN Het abonnement is aangepast zodat deze overeenkomt met het contract dat je via Belsimpel hebt afgesloten. De gemiste korting is ook gecrediteerd. Deze ontvang je als eenmalige korting op jouw volgende factuur. Komt de factuur daardoor in de min, dan krijg je geld van ons terug. Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geïnformeerd.

Reputatie 1

Hai @Denise_ , super, veel dank (en excuus voor de late reactie). Inmiddels is het inderdaad ook in de KPN app aangepast zag ik, fijn. De dag na je bericht kreeg ik nog de verkeerde prijs gefactureerd, maar ik neem aan dat al ingeboekt was en het volgende maand wordt recht gezet. De extra aangeschafte MBs worden ook gecrediteerd hè, dus niet alleen de teveel betaalde abonnementskosten? Veel dank nogmaals! 

Reputatie 7
Badge +17

Super! De factuur was inderdaad al opgemaakt. Je krijgt van ons nog een creditering voor de gemiste korting. De gemiste MB's kunnen wij niet vergoeden, helaas.

Reputatie 1

Dankjewel @Denise_ . Misschien begrijp ik je niet goed hoor, maar ik verwacht niet dat ik nu nog extra MBs erbij krijg voor de komende maanden, dat is ok. Maar wat ik wel verwacht is dat de kosten worden vergoed voor de extra eenmalige bundels die ik moest aanschaffen omdat ik tegen het einde van de maand over de 2GB heen ging - wat logisch is omdat ik 2GB minder had dan gecontracteerd. Met die extra bundels bleef ik nog steeds onder de 4GB. Dit is wel verwerkt neem ik aan? Bedankt! 

Reputatie 7
Badge +17

Misschien was ik niet duidelijk genoeg in mijn verwoording. De gemiste MB's worden niet vergoed, helaas. Dat betekent ook dat als je door het ontbreken van data in jouw abonnement extra MB's hebt moeten aanschaffen, deze niet worden vergoed. Ik snap dat het heel vervelend is als je extra MB's moet aanschaffen terwijl je dacht voldoende MB's te hebben om de maand door te komen. Nu is het alleen wel zo dat jij als klant een verantwoordelijkheid hebt te controleren of jouw abonnement klopt. Je kunt jouw abonnement daarom te allen tijde inzien via MijnKPN. Ook kun je in MijnKPN het verbruik inzien. Mocht er dan toch iets niet kloppen, dan kan je uiteraard contact met ons opnemen. Doe dit het liefst wel zo snel mogelijk, want hoe eerder wij het abonnement kunnen aanpassen, des te eerder kan jij genieten van het abonnement dat je ook hebt afgesloten. Ik snap dat dit niet het antwoord is waarop je gehoopt had, maar ik kan het niet anders maken.

Reputatie 1

Hai @Denise_ , dank voor je reactie. Voor we verdergaan wil ik nog één ding dubbelchecken: de entertainment korting van 5 euro per maand is inmiddels òòk verwerkt toch? (in mijn geval zou ik dat voor Spotify gebruiken, wat is gelinkt aan mijn Thuis abonnement). 

Verder - ik heb mijn contract drie keer gecheckt voor ik tekende, en toen ik de bevestiging per mail ontving van Belsimpel. Daarna is het in eerste instantie jullie verantwoordelijkheid het contract na te komen. Was het handig geweest als ik het nog even had gecheckt na activatie? Ja. Maar verschuift dat de verantwoordelijkheid van KPN naar mij? Nee. Daar komen nog een paar dingen bij: 1) ik hèb het gemeld toen ik doorhad dat iets niet klopte, en vervolgens heeft het een MAAND en vele berichtjes geduurd voordat dit was rechtgezet, dus zelfs als ik het direct had doorgegeven had ik vermoedelijk extra kosten gemaakt, 2) nogmaals, met die extra bundels bleef ik keurig onder de 4G, 3) ik ben al jàren klant bij KPN voor TV/internet/bellen en sinds Telfort KPN is geworden ook mobiel, en ik stap juist niet over naar goedkopere aanbieders om geen gedoe te hebben :-). Ik waardeer jouw hulp! Maar het is helaas nog niet helemaal afgerond. 

We kunnen dit gesprek ook direct per mail opvolgen als dat handiger is, of telefonisch. 

Dank,
Groet Eline 

Reputatie 7
Badge +17

Hi @Eline meets KPN! Ik neem het stokje van Denise even over. Ze is een paar dagen vrij. Ik heb alles even doorgelezen. Normaliter vergoeden we geen zelf aangeschafte bundels. Onze klantenservice had je namelijk kunnen voorzien van een gratis coulancebundel om dit te voorkomen. Ik begrijp ook jouw beweegredenen om juist wel de bundels aan te schaffen. Dat je abonnement niet klopt hoort natuurlijk niet en is een fout van ons. Een ongelukkig samenloop van omstandigheden. Ik wil je bedanken voor je geduld en handelen en zal de bundels alsnog aan je vergoeden! 

Nog even één ding. Entertainmentkorting ontvang je bij een Hussel abonnement. Op dit moment heb je nog een (ouder) Alles-in-een abonnement. Als je een Alles-in-een-abonnement combineert met mobiel, krijg je ESPN Compleet of Pluspakket gratis. Jij krijgt het Pluspakket nu gratis. 

 

Reputatie 1

Hai @Lisa, fantastisch, hartelijk dank zowel aan jou als aan @Denise_ . Uiteraard had ik het volkomen begrepen dat ik niks terug kreeg als ik dit maanden had laten doormodderen, maar nu had ik inderdaad die ene maand maand de data echt nodig. Dus fijn dat het is opgelost. 

Mbt mijn vaste abonnement zal ik dan even kijken of ik het zo laat of eventueel iets wil veranderen, maar dat zal ik apart regelen. 

Vriendelijke groet,

Eline 

​​​​

@Eline meets KPN Je zou op de site van KPN kunnen kijken wat goedkoper is. Het huidige abbonement of een hussel. Soms kan dit goedkoper uitpakken. Niet altijd.