Sticky

Gratis snelheidsverhoging: meestgestelde vragen

  • 22 May 2024
  • 67 reacties
  • 2162 keer bekeken
Gratis snelheidsverhoging: meestgestelde vragen

Toon eerste bericht

67 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Type modem zou niet uit moeten maken @PatrickE maar kun je het toch eens testen met je experiabox? Soms is het ook gewoon een kwestie van afwachten

@Thomas van KPN  ok ik ga vanmiddag even proberen te testen, ook met de experiabox

@Thomas van KPN  ok ik ga vanmiddag even proberen te testen, ook met de experiabox

ik had even wat meer tijd nodig om te testen, gebruik verbinding ook voor werken vanuit huis ;-)

 

ik heb getest met de experiabox, deze gaf mij de 200mbs :-)
positief, het zou dus moeten werken met mijn Ubiquiti Unifi USG3
 

na veel zoeken en settings nalopen en proberen was het uiteindelijk de oplossing een artikel die aangeeft dat hardware offloading soms aan staat maar niet goed doorgevoerd is.  schakel dit uit, reprovision devices, schakel in weer reprovision devices.   wat ook als tip voorbij kwam was dat auto-negotiate soms fout kan geen, 100mbit ipv 1gbit detecteerd.

de 100mbit limiet/cap zie je veel artikels over op internet en de USG3

USG 3P throughput maxed out at 100mpbs : r/Ubiquiti (reddit.com)

 

Dankjewel KPN voor deze snelheidsverhoging, ik ben blij dat vaste klanten zo ook gewaardeerd worden en niet verder moeten gaan kijken voor de betere deal ;-)    

Reputatie 7
Badge +19

Wat goed @PatrickE, leuk om te lezen en dankjewel voor het delen! :)

Nog geen internetsnelheid verhoging!

 

Heb hier al jaren  glasvezel liggen en betaalde extra €4,99 om van 50 naar 100/ mbts te internetten. 

Mijn moeder heeft exact zelfde abbo (maar zonder extra verhoging naar 100mbts) en heeft nu een GRATIS verhoging naar 200/ mbts!!

Ik heb mijn EXTRA verhoging van 50 naar 100 teruggedraaid maar nog geen brief ontvangen.

En vernam dat zelfs klanten met een KOPERVERBINDING een GRATIS verhoging hebben (….)

Hoe ik mij voel?

Gen***d! (Lees bij de neus genomen)

Mijn omgeving adviseerde mij om in casu RADAR aan te schrijven.

 

Reputatie 7
Badge +14

Nog geen internetsnelheid verhoging!

Heb hier al jaren  glasvezel liggen en betaalde extra €4,99 om van 50 naar 100/ mbts te internetten. 

………………...

 

Het gaat om een persoonlijke aanbieding en wij hebben niet direct invloed op wanneer deze gedaan worden. Ik zou je dan willen adviseren om even maandag te bellen met de klantenservice op 0800-0402. Dan kan even gekeken worden naar de staat van je abonnement en de mogelijkheden om deze aan te passen aan jouw wensen.

Reputatie 7
Badge +24

... en de mogelijkheden om deze aan te passen aan jouw wensen.

Dan weet je zeker dat je geen gratis snelheidsverhoging meer krijgt. Want alleen klanten met een ouder abonnement die jarenlang niks veranderd hebben krijgen (soms) een gratis snelheidsverhoging. 

Reputatie 5
Badge +1

Alexandra van de kpn schrijf: De gratis snelheidsverhoging is echt een persoonlijk aanbod en kan niet op een andere manier aangevraagd worden.

Ik vind dit een slechte “actie” (kpn speelt schijnbaar graag roulette) van de kpn en laat zien dat een klant (die nog maar een paar jaar klant is) met snelheidsverhoging bevoordeeld wordt ten opzichte van klanten die al jarenlang klant zijn.

Ja, ik weet dat dit tegen het zere been schoppen is, maar ik beticht de kpn van willlekeur en dat zou je van zo’n bedrijf zeker niet verwachten.

Hallo,

Heb zo'n twee maanden terug een mooie brief ontvangen over een gratis verhoging van de internetsnelheid. In de brief stond geen specifieke datum, maar de snelheid zou binnen een maand aangepast worden. Een maand later was er nog niets veranderd. 

Op 21 juli kwam er een mail binnen over een verhoging binnen. Binnen 7 dagen zou er een snelheidsverhoging naar 200mbit plaatsvinden. Ik heb de modem nu een paar keer herstart en ook van het stroom gehaald. De app MijnKPN geeft ook 50mbit up en 50mbit down aan. Is er iets wat ik aan mijn kant verkeerd doe? Of moet ik gewoon afwachten?

 

Mvg!

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @Sa78 welkom op onze community! Zodra de snelheid aangepast wordt krijg je daar nog een bevestiging van. Tot die tijd is het eigenlijk een kwestie van afwachten. Je kunt altijd even bellen met ons op 0800-0402 om te kijken of er een reden is waarom het nog niet omgezet is.

Reputatie 2

Ik heb afgelopen week bericht gehad dat ik in aanmerking kom voor een gratis verhoging van mijn internetsnelheid van 200 mbit naar 1 Gbit, hartstikke leuk natuurlijk!

Vraagje alleen, ik krijg ook mailtjes dat er een monteur voor langs zou moeten komen. Ik vroeg me af waarvoor dat is, moet er fysiek iets aangepast worden bij mij thuis, de KPN box of ONT of zoiets?

Ik zit nu sinds 2020 bij KPN en heb een KPN box 12 (met eigen router daarachter) kan die box 12 geen 1Gbit aan, dat zal toch wel?

Reputatie 7
Badge +6

welke ONT heb je 

en je verbindingstype ? 

Reputatie 2

ONT weet ik zo niet, maar dus niet ouder dan 4 jaar. Zal zo eens kijken als ik thuis ben.

Verbindingstype is glasvezel uiteraard.

Reputatie 7
Badge +6

je hebt

AON 

PON

XGS-PON

Reputatie 2

Ah, zo bedoel je

 

 XGS-PON meen ik.

4 jaar geleden is de stoep open geweest en toen werd er XGS-PON gelegd meen ik.

 

Reputatie 7
Badge +21

@Falco75 Er wordt een monteursafspraak ingepland wanneer we een klant moeten overzetten van GPON naar XGSPON

Reputatie 2

@Falco75 Er wordt een monteursafspraak ingepland wanneer we een klant moeten overzetten van GPON naar XGSPON

Ok, dan zal ik wel GPON hebben, waar zou ik dat ergens kunnen vinden overigens?

Reputatie 7
Badge +12

Gpon is een klein zwart vierkant kastje, ongeveer 10x10cm @Falco75 

Reputatie 2

Gpon is een klein zwart vierkant kastje, ongeveer 10x10cm @Falco75 

Dat heb ik inderdaad, zie foto

 

 

Beste allen,

Ik heb ook zo een mooie “marketing” brief mogen ontvangen d.d. 17 mei (ook voormalige telfort klant) met de melding dat mijn snelheid verhoogd zou worden binnen een maand van 50 Mbit naar 200 Mbits. Geen mail ontvangen in mijn mailbox. Wel voor de prijsverhoging alweer … En ook geen snelheids verhoging voor de beste trouwe KPN klant.  Vandaag met de klantenservice gebeld, en de beste man meldde dat het een “tijdelijke actie “was. Wat tevens nergens vermeld staat op het “kadootje brief omdat we blij met je zijn”… . Wel wist de klantenservice mij tevreden te willen houden door een verhoging aan te smeren waar ik extra moet betalen of een combi voordeel waar ik niks aan heb. Dus KPN erg teleurgesteld. Of men nou Telfort klant is geweest of niet Telfort is overgegaan naar KPN in 2018 al … klanten hebben dit omschakeling zelf niet gekozen. 

Zeer erg teleurstellend KPN, ga je klanten geen valse beloftes doen. 

Klacht ingediend via formulier, reageert men over mijn glasvezel aansluiting??? kan de beste klanten service van KPN netwerk niet zien dat ik ruim 9 jaar reeds Glasvezel internet heb en reeds een aansluiting van KPN heb.

Beste forum van KPN graag verneem ik of er meerdere valse belooftes zijn gemaakt. 

EW

Reputatie 7
Badge +18

Hi @Inhoud submappen outlook en welkom bij de KPN Community!

Als ik de brief staat dat dit ingaat zonder dat je zelf iets hoeft te ondernemen dan hoort dit ook te gebeuren. Het is dan geen tijdelijke actie waarbij het kan verlopen als je niet op tijd belt, alleen als dit in de brief zelf zo genoemd wordt. 
Wij kunnen de brief ook in ons systeem zien, dus ik raad je aan om nogmaals met ons te bellen via 0800-0402 en navraag te doen. Geef dan ook de datum door waarop je de brief hebt ontvangen. 

Ik ga er vanuit dat het dan wel geregeld wordt en vind het erg jammer dat de collega die je eerder sprak dit niet zelf heeft gezien. Hopelijk lukt het zo!

Beste Sanne,

dank voor jou snelle reactie 😊

heb duidelijk vermeld dat er nergens een tijdelijke actie vermeld stond. En ik zou een E mail moeten hebben ontvangen ter bevestiging. Dit heb ik niet ontvangen. Als er een directe nummer gegeven kan worden graag. 
mvg

Eva

 

Reputatie 7
Badge +18

Graag gedaan @Inhoud submappen outlook! 0800-0402 is ons rechtstreekse nummer hiervoor, daarop zijn we te bereiken tussen 8:00 - 18:00 doordeweeks en 8:00 - 17:00 op zaterdagen. Ik ga er vanuit dat tweemaal scheepsrecht is nu! Laat je weten of het gelukt is?

Hoi Sanne,

Inmiddels trof ik ook een e-mail van KPN in mijn spam met dezelfde aankondigingen van 21 juni 2024 dat men het binnen 7 dagen zou verhogen, en dat ik een bevestigingsmail zou ontvangen. Nog steeds niks ontvangen. Klantenservice gebeld zojuist, ze kon de brieven en communicatie niet terug vinden. Bij het trachtten te verhogen in het systeem zouden er kosten bijkomen. Ze heeft nu geadviseerd om een mail te sturen naar opzeggen@kpn.com en toe te lichten dat ik al contact had met klantenservice en de brief door te sturen. …

to be continued…. 

MVG

Eva

Reputatie 7
Badge +20

Ah, dan had je de verhoging inmiddels toch echt al ontvangen moeten hebben @Inhoud submappen outlook 🤔

Ik begrijp dat mijn collega je heeft geadviseerd om te mailen met opzeggen@kpn.com, de afdeling waar deze mails terecht komen gaat echter alléén over het opzeggen van abonnementen, iets dat bij jou niet aan de orde is. Ik weet dus niet of je via deze weg wel het snelst geholpen wordt.

Daarom wil ik je toch aanraden om hier online een klacht voor in te dienen, zodat onze klachtenafdeling de situatie goed kan bekijken en je hier verder mee kan helpen. Het is mogelijk om bijlagen mee te sturen, dus je kunt zowel de brief als de mail meesturen zodat de collega's van de klachtenafdeling direct alle benodigde informatie hebben om dit goed te kunnen onderzoeken!

 

Reageer