Beantwoord

KPN fon handmatig uitzetten

  • 28 May 2020
  • 62 reacties
  • 2908 keer bekeken


Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

62 reacties

Reputatie 1

Wat nu? Is er niemand bij KPN met de nodige kennis om KPNFon op mijn modem uit te zetten?

Reputatie 7

Zou je eens de reset willen proberen? Ik snap dat het even wat werk is om je thuisnetwerk opnieuw op te starten, maar een nieuwe router (FRITZ!Box) heeft hetzelfde effect ;)

Reputatie 1

OK (zucht)

Reputatie 1

Helaas, reset heeft niet geholpen Uit/aan ook niet. Zeggen deze beelden iets?

 

Reputatie 1

Ik zou wel eens willen weten of er meer gebruikers van de V10A zijn die KPNFon hebben uitgezet en daarna het ook hebben gecontroleerd met een WiFi monitor op telefoon of computer. Heb ik een slecht modem getroffen of is het standaard zo ingesteld dat KPNFon in de lucht blijft, wat de gebruiker ook doet (en wat hem veel tijd en ergernis kost). Wordt het KPNFon netwerk in de lucht gehouden ten koste van de gebruikers?

Reputatie 7
Badge +28

Ik denk niet dat er veel klanten zijn die met een Wifimonitor dit controleren. 
 

Maar nog ruim anderhalve maand en dan is jouw probleem opgelost.  

Reputatie 1

Ik los mijn probleem wel eerder op denk ik. Ik vind dit ongewild laten meeliften van KPNFON volstrekt stijlloos bedrog als het inderdaad zo is dat het nooit uitgezet kan worden door een KPN klant.

Reputatie 1

In augustus kan KPN wel bij iedereen KPNFon uitzetten en nu bij mij niet?

Reputatie 7

Hoi, @arnoudj. Tof dat je toch nog even de moeite hebt genomen om een harde reset te doen. Jammer genoeg lijkt het niet te helpen? Ik heb even gekeken, en hier in mijn systeem, staat FON nog steeds uit. Ik verbaas me er net als jou over dat de gegevens die mijn systeem naar voren haalt niet helemaal kloppen(?)

Ik zie dat je woont op een adres met toevoeging. Als ik jouw gegevens eruit wil trekken vind ik op het huisnummer (zonder toevoeging) alle andere buren (met toevoeging) die dus ook een KPN Internet aansluiting hebben. Weet je echt heel zeker dat het FON-signaal dat jij treft niet van één van je buren is? Zou je nog eens een Wifi monitor willen starten wanneer het modem uit (spanningsloos) is? Deel je met ons je bevinding hier?

Mocht het FON-signaal echt niet uit te zetten zijn via de het modem én mij via het technische systeem, dan wil ik daar wel navraag intern voor doen. Want dat is uiteraard niet de bedoeling.

Overigens heb jij al gekeken wat er op jouw adres mogelijk is aan internetsnelheid? Ik zie namelijk dat er op jouw adres glasvezel is aangelegd. Snel en stabiel internet moet dan geen probleem zijn. Los van FON ;)

 

Reputatie 1

Modem uit = Fon weg. Ander kanaal gekozen: Fon gaat mee naar het nieuwe kanaal.: 

Ik heb glasvezel 100/100, maar zeer variabel van kwaliteit. Upload is stabiel 94, download varieert van 20 tot 85. Ik wil dus geen bandbreedte opofferen aan Fon. 

Reputatie 1

Voor de ongelovigen: 

Bij beschikbare netwerken zie ik deze 3:

TP link is uiteraard een versterker. Alle 3 zijn zojuist mee verhuisd van kanaal 11 naar 9.

 

Reputatie 1

Wie heeft met een WiFi scanner (gratis te krijgen) op je telefoon of PC gecontroleerd of KPNFON inderdaad verdwenen is op een Experia V10A? Het zou me ondertussen niet verbazen als uitzetten op dit modem gewoon onmogelijk is. Dus dat ik betaal voor KPNFON terwijl ik dat niet wil, ik wil gewoon de bandbreedte waarvoor ik betaal. 

Reputatie 7

Hey @arnoudj, dank voor het testen. Niet dat ik je niet op je virtuele blauwe ogen vertrouw, maar ik moet wel heel zeker zijn wil ik dit naar mijn techneuten toe spelen. Ik ga dit bij mijn collega's aanhangig maken. 

Zou je nog eens een Wifi monitor willen starten wanneer het modem uit (spanningsloos) is? Deel je met ons je bevinding hier?

Je hebt hier geen printscreen van genomen toevallig? 

 Dus dat ik betaal voor KPNFON 

KPN WiFi → FON zit in je abonnement inbegrepen, dat wordt niet extra in rekening gebracht wanneer het aan staat ;)

 

Reputatie 1
Met versterker 3 signalen
Zonder versterker 2 signalen
Modem stroomloos 0 signalen

 

Reputatie 1

Natuurlijk betaal ik wel voor KPNFON. Het kost mij gewoon bandbreedte. Of moet ik in augustus extra gaan betalen als FON wordt uitgezet? Als het in augustus kan worden uitgezet bij alle klanten, waardoor nu nog niet eens bij één klant, bij mij?

Reputatie 7

Yes, dank voor je bericht(en) zoals beloofd: 

Ik ga dit bij mijn collega's aanhangig maken. 

Dat is bij deze gedaan. Ik wacht hun reactie af. Als ik nieuws heb, dan kom ik er hier weer op terug :)

Reputatie 1

https://forum.kpn.com/internet-9/veel-gestelde-vragen-kpn-wifi-fon-265753

 

HIER LEES IK DAT HET PROBLEEM AL VIJF JAAR GELEDEN BESTOND EN KENNELIJK NOOIT GOED IS OPGELOST. Als dat zo is dan heeft de KPN me goed belazerd. Het kost 3GB aan mijn daardoor belabberde WiFi verbinding. Daar ben ik al bijna een jaar mee aan het klooien, heeft me al vele dagen gekost. (“Kunt het modem uitzetten, een paar minuten wachten en dan weer aan. Kunt u de kabel verwisselen voor een ander. Loop rond met uw notebook en markeer de plek waar het WiFi signaal het zwakste is. Kunt u het modem resetten. Doet de TV het wel? Kunt u daar de kabels ….”etc. enz. ) En nu weer dat gesodemieter om KPNFON uit te zetten. Ik ben het goed zat. Ik wil dat ik mijn KPN abonnement met onmiddelijke ingang op kan zeggen zonder boete bepalingen zodat ik zo snel mogelijk naar een andere provider kan overstappen.  En dat ik minstens de helft van mijn abonnementsgeld terug krijg van KPN wegens misleiding en wanprestatie.

Reputatie 7
Badge +28

@arnoudj 

Je weet dat het probleem dadelijk in augustus is opgelost. 

 

@Nadia 

Mijn advies voor nu is om zijn modem om te wisselen voor een V10 als dat nog mogelijk is. En anders de nieuwe 12. Dan is hij voor 1 augustus al van zijn FON af. 

 

Reputatie 4
Badge +2

Ik heb hetzelfde met de V10a. Tot de upgrade naar de laatste firmware ondersteunde de V10a geen FON. Eind 2019 de nieuwste firmware gekregen en FON stond aan op hetzelfde kanaal als de gewone voor mij bestemde 2,4 GHz variant.

Regelmatig de sevicetool gedraaid. Deze zegt steeds dat FON uit staat nadat ik dat de eerste keer had ingesteld. Vervolgens kijken met inSSIDer en FON blijft vrolijk doorblazen. Ook diverse malen de V10a een reset gegeven met de servicetool om uit te sluiten dat het daar aan ligt.

Ik heb dit al in een eerder topic aangegeven. Men zei toen dat met zelf inloggen op de V10a FON wel uit te schakelen is. Ben ik zelf niet aan begonnen want dan moet ik achter op de V10a naar de login gegevens zoeken, terwijl alles nu netjes weggewerkt is en ik niet aan het apparaat met de kabels wil sjorren.

Nu begrijp ik in dit topic dat FON via de V10a zelf ook niet te temmen valt. Ik maak er verder geen halszaak van. De V10a heb ik in bruikleen waardoor KPN als eigenaar mag doen wat men wel bevindt. Ik merk ook niets van verminderde prestaties, dus geen probleem. Maar als je geen glasvezel hebt, maar een relatief trage koperverbinding, wordt het een andere zaak met oog op het afsnoepen van bandbreedte door FON.

Neemt niet weg dat het onjuist is dat de servicetool aangeeft dat FON uit staat, terwijl dat in de praktijk niet het geval is. Geef dan aan in de tool dat FON niet uit te schakelen is op een V10a.

Reputatie 7

Hey @arnoudj, Zoals beloofd heb ik op jouw lijn het FON probleem aangekaart. De specialisten die dit hebben onderzocht geven aan dat er in sommige gevallen een extra analyse nodig is, maar omdat we FON in augustus helemaal gaan beëindigen voeren we dat niet meer uit.  Jammer dat het zo verloopt, en ik begrijp je irritatie. Helaas kan ik het niet anders maken. Via het forum kun je het abonnement niet stopzetten, dat kan telefonisch of via onze site. Ik zie dat het ook niet meer nodig is, je hebt al een overstapverzoek gedaan naar XS4ALL. 

 Mocht je nog vragen hebben, stel ze hier gerust. De community helpt je graag. 

Reputatie 1

Ik heb geen zin om er nog verder energie in te steken maar ik vind dit hele KPN Fon verhaal berusten op leugen en bedrog. Iedere V10A gebruiker denkt dat Fon uitgezet kan worden maar wordt gewoon voor de gek gehouden. En nu is KPN nog te lui of te dom om het echt goed uit te zoeken. In de hele community was hiervan kennelijk niemand op de hoogte. 

Reputatie 1

Ik lees bij Paulllus dat het probleem al sinds eind 2019 bestaat. Nu, 15 juni nog niet opgelost. Niet te geloven, wat een ellende met KPN.

Reputatie 7

Hey @arnoudj, misschien toch nog goed om van een aantal zaken van onze kant aan je toe te lichten. Ik heb me alleen gefocust op het FON uitschakelen op je modem, maar het meest vervelende probleem dat je ervaart is een brak wifi-signaal. Maar FON heeft daar matig tot geen invloed op.  

FON op je modem
Wanneer je FON aan hebt staan gebruikt dat maximaal 2 Mbit/s. In je woning is er technisch tot 1.000 Mbit/s down beschikbaar omdat er glasvezel is aangelegd. En daar waar het technisch mogelijk is wordt de afgenomen abonnementssnelheid niet strak afgekapt door ons. Dit doen we om jou als klant de beste internet en tv-ervaring te bieden. Je neemt een abonnement bij ons af van 100 Mbit/s. En omdat er dus meer dan dat haalbaar is, zal je in de praktijk, via een bekabelde verbinding, ook meer halen dan die 100 Mbit/s. Dat is meer dan genoeg om FON naast je eigen (wifi-)netwerk ruimte te geven.

Neemt niet weg, en daarom was ik ook zo geconcentreerd op je initiële vraag, dat je via de servicetool of middels inlog op het modem de instellingen van FON zouden moeten worden overgenomen. Dat wordt dus helaas niet gedaan. Normaal gesproken zou ik dit probleem najagen en intern vragen zich hiermee bezig te houden. Maar, in augustus wordt FON door ons landelijk voor elke gebruiker uitgeschakeld. Dan is bovenstaande probleem automatisch verholpen. Daarnaast is het daadwerkelijke issue wat je aankaart  hiermee niet verholpen: een slecht wifi-signaal.

Hoe verbeter je dan wel het wifi-signaal?

Het succes van een goed wifi-signaal is afhankelijk van vele (externe) factoren in en rondom je woning. Het draadloze netwerkverkeer gaat door de lucht over een bepaalde frequentie. Die netwerken kunnen elkaar wegdrukken. Zoal je al hebt geconstateerd door de wifi monitor is het om je heen erg druk, hierdoor zal de snelheid van het draadloze internet afnemen.
Ook wordt wifi onderweg gehinderd door signalen van andere apparaten. Kijk maar eens om je heen in huis: er zijn vast ‘wifiverstoorders’ aanwezig, zoals de magnetron en tv. Ook obstakels zoals; muren, staal en beton moet het netwerk doorheen gaan. Isolatiemateriaal hebben ook een negatief effect op het wifi-signaal. Zo kun je in elke ruimte, ook verschillende uitkomsten van snelheden meten. Dat is afhankelijk van de afstand van het apparaat tot het modem en alle bovengenoemde storingsbronnen die het draadloze signaal moet overbruggen. Ieder huis en huishouden is verschillend, de een heeft meerdere storingsbronnen dan de ander. We kunnen je helpen met advies op maat door de KPN Wifi Manager. Dat is een online tool die we hebben ontwikkeld om je te helpen wifi bij je thuis te verbeteren. Eerst meet je de wifi-kwaliteit in een aantal verschillende ruimtes. Je geeft antwoord op een paar korte vragen en je loopt door je huis om je internetsnelheid te meten. De Wifi Manager geeft je daarna advies passend bij jouw woonsituatie. Handig om het eens te proberen. 

Meer info over trage wifi lees je op: Oplossingen voor trage en wegvallende wifi :)

Reputatie 1

Dag Nadia,

Bedankt voor je inspanningen. Met die Wifi manager ben ik ook al lang in de weer geweest. Het advies eindigde in ‘Neem contact op’. Dat levert dus niets op. En jullie zeggen zelf dat bijvoorbeeld een 100/100 verbinding inhoudt dat het minimaal een 80/80 verbinding is. Dat is ook de werkelijkheid. Jouw suggestie dat het 100/100 een minimum is klopt in de praktijk niet, ik heb dat nog nooit gezien in de speedtest van jullie. Zelfs niet als ik mijn laptop tegen het modem aanhoudt. I

k ga naar XS4All in de wetenschap dat dat helaas een KPN dochter is maar in de hoop dat het Fritz modem beter is dan deze V10a en vooral daar de technische kennis er van veel groter is en dus de ondersteuning beter. Ik weet dat KPN ook deze Fritz aanbiedt maar al met allerlei voorbehoud. En als de kennis over het standaardmodem Xperia al zo minimaal is, dan verwacht ik niks bij de Fritz. Wegwezen dus. 

m.vr.grt.

Paul

PS Het argument dat er een extra analyse nodig is om het KPNFon probleem op te lossen is natuurlijk belachelijk. Jullie nemen contact op met een techneut bij de fabrikant en het probleem wordt opgelost in een paar minuten. Als de wil er is dan is het een klein klusje. En dat hadden jullie al maanden geleden moeten doen, het probleem was al lang bekend maar door KPN doodgezwegen kennelijk. Kijk eens naar de energie en tijd die het mij heeft gekost om dit probleem onder jullie aandacht te krijgen, en niet eens opgelost. Wat heb ik niet allemaal alleen moeten doen om geloofd te worden?

Reputatie 7

Hey Paul, ah.  ik lees dat er nog onduidelijkheid is over de internetsnelheid die wij leveren bij het abonnement, en hoe je die werkelijke snelheid kunt meten. 

En jullie zeggen zelf dat bijvoorbeeld een 100/100 verbinding inhoudt dat het minimaal een 80/80 verbinding is. Dat is ook de werkelijkheid. Jouw suggestie dat het 100/100 een minimum is klopt in de praktijk niet, ik heb dat nog nooit gezien in de speedtest van jullie. Zelfs niet als ik mijn laptop tegen het modem aanhoudt

Tijdens het orderproces en in de orderbevestiging informeren we onze klanten welke snelheid ze thuis technisch kunnen halen. Samen met het abonnement dat je hebt gekozen -variërend van 50 Mbit/s tot aan sommige aansluitingen zelfs 1.000 Mbit/s, zoals bij jou thuis- is dat de snelheid die we afleveren tot aan je modem. Daarnaast leveren we daar waar het technisch mogelijk is vaak nog een beetje extra bandbreedte, dat heb ik hierboven genoemd. 

Op wifi zul je altijd minder snelheid ervaren. Wifi is een draadloze verbinding, en is daardoor sterk afhankelijk van vele (externe) factoren in en rondom je woning.

Hoe meet je de snelheid? 

Het meten van je internetsnelheid moet gedaan worden vanaf een geschikt apparaat dat verbonden is via een kabel met de modem. 
Verouderde apparatuur of apparatuur waarop niet de meest recente updates zijn geïnstalleerd kunnen te lage resultaten geven en moeten niet worden gebruikt. Om de werkelijke snelheid te meten is het noodzakelijk om geen andere diensten te gebruiken die gebruik maken van data (Interactieve TV, bellen, downloaden, browsen etc.). Deze diensten zijn van invloed op de gemeten snelheid en dienen dus afgekoppeld te zijn van je modem tijdens de meting.

Om een realistisch beeld te krijgen van je werkelijke snelheid kun je dus een Speedtest met kabel op je laptop (of pc) uitvoeren. Wil je dat eens proberen? Dan weet je wat er binnenkomt :)