KPN zet vol in op het KPN-merk

  • 10 January 2019
  • 154 reacties
  • 20089 keer bekeken


Toon eerste bericht

154 reacties

Reputatie 7
Als we het over kosten hebben; de prijsvergelijking doe je op het 200 Mbps Internet & TV abonnement van XS4ALL en KPN. Zet je echter bij KPN de opties aan die je bij XS4ALL 'krijgt' (Beveiligingssoftware, 4G kaart) betaal je bij KPN 80 euro per maand en bij XS4ALL 76 euro.
Voor mijn 200/200Mbps glasvezelabonnement betaal ik €73,49 per maand.


Bij XS4ALL zou ik voor hetzelfde pakket met precies dezelfde opties €94,99 gaan betalen.En die beveiligingssoftware van F-Secure is de laatste die ik wil, daar zijn veel kostefficiëntere en tegelijkertijd betere opties voor verkrijgbaar.
In mijn abonnement zijn 2 KPN Veilig (F-Secure) licenties inclusief, maar beide zijn niet in gebruik.
Reputatie 7
Ik heb zelf die beveiligingssoftware niet nodig, maar het 4G kaartje vind ik prettig in mijn iPad om af en toe onderweg even mijn mail te checken.
Ik heb een 1GB 4G kaartje voor min €4,99 per maand bij KPN. :-)
Zie dit topic.
Reputatie 1
Ik kan geen glasvezel abonnementen vergelijken omdat KPN dit in mijn postcodegebied niet levert.

Maar prijs is in deze discussie voor mij niet interessant. Want hoewel KPN dit wellicht als een positioneringsprobleem ziet (waar 'hoort' XS4ALL?) zien een heleboel klanten dat niet zo. Dat blijkt ook letterlijk uit de duizenden reacties op dit voornemen waarbij prijs een zelden gehoord argument is.
Reputatie 7
Maar prijs is in deze discussie voor mij niet interessant.
En dat snap ik echt niet aan sommige mensen.
Als directeur van een ICT bedrijf(je) ben ik in de bevoorrechte positie dat ik niet elk dubbeltje hoef om te draaien, maar dat wil nog niet zeggen dat ik daarom niet op de kosten blijf letten.

En als ik dan in de afgelopen jaren zeggen en schrijven misschien drie uur storing heb gehad op mijn glasvezelverbinding, waarom zou ik dan meer uitgeven aan service waar ik toch geen gebruik van maak.

Je hoort niets over prijs in die reacties omdat de XS4ALL abonnee (terecht) zeer tevreden is over de geboden kwaliteit en service. Daar is bij XS4ALL ook helemaal niets mis mee.
Wat die mensen mijns inziens echter vergeten is om af en toe eens verder te kijken naar andere partijen om te zien of daar de kwaliteit ondertussen ook verbeterd is.
Nu kan je denk ik stellen dat (afgezien van het debacle met de V10A) er qua techniek weinig verschil meer is tussen KPN en XS4ALL. Het verschil zit hem in de service, maar wat maakt mij die service uit als ik daar toch geen gebruik van hoef te maken.
Reputatie 1
Ik zeg niet dat prijs totaal geen onderwerp van discussie is, maar niet in deze.

Toen ik een half jaar geleden ging kijken naar de diverse proposities naar aanleiding van de prijsverhogingen van KPN & XS4ALL vond ik dat deze niet erg gunstig afstaken t.o.v. Ziggo. Ik kon tot mei maximaal 40 Mbps krijgen, na bonding VDSL. Dat is gelukkig 2 maanden later sterk verbeterd nadat KPN FTTC in mijn buurt heeft geïntroduceerd. Sterker nog, XS4ALL is nu voor mij een kosteneffectievere oplossing dan KPN. Bij overstappen verlies is Spotify Premium, dat ik nu 'gratis' heb. TV hoef ik niet, heb totaal geen behoefte meer aan een programmering die iemand voor mij bepaalt. De NPO app voldoet aan al mijn wensen in dat opzicht.

De discussie gaat over de gepercipieerde waarde van het merk XS4ALL t.o.v. het KPN merk. Het sentiment dat door veel mensen wordt uitgesproken is dat het merk XS4ALL niet alleen bepaald wordt door de kwaliteit, maar ook door de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf, voor zover KPN dat nog toelaat.

Ik betaal met plezier 5 of 10 euro meer als daarmee goede medewerkers worden aangetrokken en behouden worden die hun werk zinvol achten. Deze zingeving wordt versterkt door de maatschappelijke discussie waarmee XS4ALL zich altijd heeft geprofileerd. Toegegeven, de laatste jaren wat minder publiekelijk, maar ze hebben thema's als privacy en vrijheid altijd hoog op de agenda gehad.

Bits of Freedom is bijvoorbeeld rechtstreeks afkomstig uit de XS4ALL organisatie.
Hypothetisch
Over pak hem beet 5 jaar hebben we wellicht een soortgelijke situatie.

Tegen die tijd verwacht ik, en dat is als gezegd nergens op gefundeerd behalve op alle fuseringen die momenteel gebeuren, het kranten artikel:

Augustus 2025

Max Ibarra heeft zijn werk erop zitten het sinds 2019 afgeslankte KPN maakt weer winst en is nu overgedragen aan de nummer 1 van EuropaVodafone die het merendeel van VodafoneZiggo bezit voegt beide takken samen om zo 1 bedrijf te vormen.

Het televisie signaal blijft vanwege de aanwezige infra beschikbaar via de bekende kabel aansluitingen. Om het nu meer gebruikte UHD/4k signaal door te geven zonder storingen stopt internet en telefonie via de kabel. Omdat er steeds minder via een vaste lijn wordt gebeld is nog niet zeker of deze dienst nog lang blijft bestaan. Internet en voip worden voor één totaalprijs nog wel via FttH wat nu landelijke dekking heeft aangeboden zonder bel kosten wat nadelige zal kunnen uitpakken voor enkele voip diensten.

*********
Veel zal utopie zijn maar dat KPN de etalage in zal gaan of anderzins aangekocht wordt die kans zal eerder groot dan klein zijn in mijn opinie.
Reputatie 7
Badge +16
Gaat niet gebeuren @Galdor68 De reden hierachter is dat VodafoneZiggo zodanig groot is dat je dan een monopolie krijgt. Natuurlijk zou Deutsche Telekom een kandidaat kunnen zijn ;)

Daarnaast heb je ook nog het predicaat "Koninklijk" en de naam en het logo, stel dat er een buitenlandse overname is bestaat er een aanzienlijke kans dat het predicaat wordt ingetrokken en KPN, dus geen KPN meer mag zijn (De K staat immers voor Koninklijk 😉 ).
Reputatie 7
Om nog maar te zwijgen over de "beschermmuur" die KPN's beschermingsstichting statutair heeft laten vastleggen en waarmee eerder al de overname door América Móvil voorkomen werd.
Daarnaast is er sprake van dat de overheid zou kunnen ingrijpen bij een overname door een buitenlandse partij indien er niet voldoende garanties gegeven kunnen worden t.a.v. de bescherming van de door KPN beheerde infrastructuur die van vitaal belang is voor de Nederlandse samenleving.
Reputatie 7
Badge +16
Daarnaast zal er vast ook nog wel iets in het contract tussen KPN en de staat liggen die vastgelegd is op het moment van de splitsing. En natuurlijk een klein detail genaamd "Staatsveiligheid" die roet in het eten kan gooien zoals met diginotar het geval was, en dat was nog niet eens een oud staatsbedrijf.

Elk bedrijf dat goed onderzoek doet naar KPN voor een overname met een meerderheidsaandeel komt er snel genoeg achter dat dit niet de meest lucratieve zaak is. Natuurlijk kan je veilig in KPN investeren, maar totaal overnemen? Dat is andere koek.
Vandaar ook Hypotetisch.

Zeg nooit, nooit er zijn meer fusies en overnames door de ACM goedgekeurd.
Voor Nederland heb je hoogst waarschijnlijk wel gelijk ook wat dat predicaat betreft maar binnen Europa?
In het artikel zal de naam en logo inderdaad verdwijnen net als nu de namen en logo's Telfort en XS4ALL ook kans hebben te verdwijnen tenzij deze als product namen blijven bestaan.

Nu andersom KPN neemt DT over dan lijkt mij de naam en predicaat koninklijk ook niet meer terecht.
Staats bedrijf is het mischien van oudsher kan je daar nu nog wel van spreken? Postnl de P van ooit PTT is toch ook geen staatsbedrijf meer te noemen?
Voor de klanten verandert er niets, beweert KPN in zijn bericht om XS4ALL op te heffen. Maar klanten hebben niet voor niets XS4ALL en niet KPN als provider gekozen. XS4ALL is bijzonder doordat het vanaf de oprichting niet een alleen maar een louter commerciële ondernemer is, maar een maatschappelijk betrokken ondernemer. Dat blijkt ook nu nog uit zijn steun voor Bits of Freedom en door zijn bijdrage aan de scholing van jongeren in Zuid-Afrika. Het is een eigengereide organisatie die kritisch kijkt naar technologie en technologische ontwikkelingen, bereid is risico's te nemen door proefprocessen te voeren tegen overheidsmaatregelen et cetera. En die uiterst klantvriendelijk en technisch bekwaam is,
KPN heeft schijnbaar een blinde vlek voor andere belangen dan de strikt commerciële en begrijpt blijkbaar niets van de factoren waardoor Nederlands eerste internetprovider voor particulieren zo'n aantrekkelijke en succesvolle provider is geworden en gebleven.
Ik lees op Facebook en Twitter heel veel berichten van mensen die hun huidige abonnement bij XS4ALL zullen opzeggen als het inderdaad de nek wordt omgedraaid. Voor mij geldt hetzelfde, en waar ik ook heen ga, KPN zal het na deze coup niet worden.
Want voor klanten die bewust voor XS4ALL hebben gekozen verandert er niet niets, voor hen verandert letterlijk alles.

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic
Reputatie 7
Badge +16
Vandaar ook Hypotetisch.

Zeg nooit, nooit er zijn meer fusies en overnames door de ACM goedgekeurd.
Voor Nederland heb je hoogst waarschijnlijk wel gelijk ook wat dat predicaat betreft maar binnen Europa?
In het artikel zal de naam en logo inderdaad verdwijnen net als nu de namen en logo's Telfort en XS4ALL ook kans hebben te verdwijnen tenzij deze als product namen blijven bestaan.

Nu andersom KPN neemt DT over dan lijkt mij de naam en predicaat koninklijk ook niet meer terecht.
Staats bedrijf is het mischien van oudsher kan je daar nu nog wel van spreken? Postnl de P van ooit PTT is toch ook geen staatsbedrijf meer te noemen?


Zeker niet, maar ze hebben nog wel het predicaat Koninklijk en hebben zeer waarschijnlijk nog wel bepaalde overeenkomsten uit het verleden met de staat.

DT Ken ik verder niet 🙂 Maar in principe kan KPN elk bedrijf overnemen en toch koninklijk blijven. Als puntje bij paaltje komt zal de Koning een besluit nemen, wat de wil is van de Koning, tja dat blijft speculeren 🙂
Reputatie 7
Badge +16
Ik heb even over de fusie nagedacht en eerlijk gezegd denk ik dat het op termijn meer voordelen als nadelen heeft, ik maak mij nog steeds zorgen over het stukje XS4ALL maar, we zullen het beleven - De boodschap is inmiddels duidelijk 🙂

Het wordt ook een stuk gezelliger op het forum en met een beetje geluk komen er ook wat meer techneuten dankzij de samenvoeging met XS4ALL 🙂

Met betrekking tot Solcon enzo: Ik denk op termijn wel, maar 3 merken opslokken lijkt mij voor een jaar wel een flinke uitdaging, zeker met een merk als XS4ALL er tussen.
Alles verandert!!

Hoe zou ik kunnen denken dat dat niet zo is?!

Ik heb bewust gekozen voor XS4ALL en niet voor KPN. Ik heb dan ook geen vertrouwen in KPN en had alle vertrouwen in XS4ALL, het merk dat staat voor een kleinschalige en buitengewoon betrouwbare provider maar dat nu vernietigd wordt door KPN. Daarmee laat KPN al direct zien dat ze de waarde van waar XS4ALL voor staat simpelweg niet inzien.

"We bieden dezelfde services aan..." 'tuurlijk joh om daarna "het oerwoud aan abonnementen te vereenvoudigen en alle laatste restanten van XS4ALL te verdelgen.

Gedreven worden in de handen van Ziggo? Dat nooit. Gedreven worden in de klauwen van KPN? Dat ook nooit! Ik vind dit zó weerzinwekkend!!
Wat een onzalige gedachte om het merk xs4all op te doeken. Waar moet je dan naar toe voor echt goede dienstverlening, met mensen aan de telefoon als je een vraag hebt in plaats van een eindeloze rij keuzemogelijkheden? Waar krijg je zo'n goede en complete virusscanner als F secure, enz. enz.
CvS

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic
Psstt uiteindelijk indirect is dit nu al het geval.

De KPN merken

Wel het onderscheid dat we dus al KPN NV onderdeel zijn. Nu gaan een aantal merken en dan voor ons klanten hopelijk de beste voorwaarden, diensten, en bundels van deze samengevoegd worden.
FttH wat nu landelijke dekking heeft
Dit is - zelfs voor 2025 - wel zeer "hypothetisch", droom lekker verder zou ik zeggen.😉
@Henk2304 gecombineerd met het cif netwerk zal dat toch wel moeten lukken.
Mede op basis van debreedband atlas
Ik denk dat er ook in 2025 nog steeds dorpen en zelfs wijken van (grote) steden zijn waar geen glasvezel is.
Vooral die grote steden stadsbesturen moeten wel meewerken op vergunnning gebied.

Nu een meer topic gerelateerde vraag.

Het huidige logo stamt zover ik kon vinden uit 2006 komt daar een nieuwe voor?
Blauw en groen zit er al in de derde is of heel licht groen en met moeite richting geel
Komt er dus een logo die enigzins kenmerken van XS4ALL en Telfort bevat.
Ik denk 't niet, KPN is KPN en dat verandert niet. Telfort, XS4all (en b.v. Solcon) zijn nu al van KPN. Alleen als er een fusie is van twee zelfstandige bedrijven kan ervoor gekozen worden om (de naam en) het logo te veranderen.
Kijken we naar VZ, dan opereren zowel Vodafone als Ziggo (naar buiten toe) nog tamelijk zelfstandig en hebben ze ook nog hun eigen logo's.
Wat een onzalige gedachte om het merk xs4all op te doeken. Waar moet je dan naar toe voor echt goede dienstverlening, met mensen aan de telefoon als je een vraag hebt in plaats van een eindeloze rij keuzemogelijkheden? Waar krijg je zo'n goede en complete virusscanner als F secure, enz. enz.
CvS

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic


F-secure is ook als los product verkrijgbaar, daar heb je je provider niet voor nodig. Bovendien moet je je afvragen of dit soort koppelverkoop (net als Spotify bij KPN) wel zo'n goed idee is voor consumenten.
Volgens mij krijg je bij het Internet en tv abo ook F-secure (onder de naam KPN Veilig) voor twee apparaten (b.v. ook voor mobiel) en kun je dat aantal tegen meerprijs verder uitbreiden.
Koppel verkoop is leuk maar bij een eventuele overstap lastig. Heeft een andere provider diezelfde opties en afspraken bijvoorbeeld. Dat zal je dan allemaal moeten aanvinken bij een bestelling.
Ik ben geen jaarlijkse hopper maar gebruik nu bewust geen emailbox van de provider.
maar gebruik nu bewust geen emailbox van de provider.
Dat doe ik ook niet, d.w.z. wel alleen voor communicatie me de provider zelf. Zodra ik van provider zou wisselen heb ik de mailboxen van de oude provider niet meer nodig.

Reageer