Vraag

Wifi knop KPN Box 12b werkt niet meer sinds de firmware (versie .38) upgrade van oktober 2023

  • 3 April 2024
  • 17 reacties
  • 199 keer bekeken

De mogelijkheid om Wifi “UIT” en “AAN” te zetten met het onderste knopje op de KPNBox 12b is voor mij erg belangrijk. Dit heeft altijd gewerkt tot aan de oktober 2023 upgrade (versie .38 en hoger).

Een kpn medewerker heeft dit getest met een aantal collega's op een KPNBox 12a. Daar werkt het wel.

Omdat het voor de medewerker onduidelijk was of dit een firmware of hardware probleem is heeft hij mij een nieuwe KPNBox 12b (let op ook weer 12b) toegestuurd. Uit de doos (met oude firmware) heb ik deze getest en de Wifi AAN/UIT werkte wel. Maar na aansluiten ging dit modem gelijk upgraden naar de nieuwe  softwareverie. En voila: Knopje Wifi uitzetten op het modem werkt wel en aanzetten niet. Dus wederom zelfde probleem. Omdat het modem in de vensterbank naast de bank staat wil ik WIFI met knop uitzetten als ik het niet nodig heb. Dit heb ik altijd gedaan en is voor ons belangrijk. Iedere keer boven de computer opstarten en dan bedraad in te loggen op het modem is voor ons geen optie.

 

Mijn vraag is wanneer wordt dit probleem opgelost wat al sinds oktober vorig jaar speelt op de KPNBox 12b?


17 reacties

Kan een moderator aangeven of dit probleem bekend is bij KPN en of dit probleem in een toekomstige firmware versie aangepast gaat worden?

 

Alvast hartelijk dank

Reputatie 7
Badge +30

Ha @Ton50, ik herken dit zelf ook niet meteen. Wel heb ik dit topic gevonden. Daarin wordt aangegeven dat je tijdschema's in kunt stellen, is dat wellicht een idee? Ik ga jouw feedback in ieder geval intern doorgeven, zodat we hier naar kunnen kijken!

 

Hoi @Marcia,

 

Dank je wel voor je reactie maar die had ik al gevonden. En daar heb ik niets aan . Ik zou graag willen dat KPN dit een keer oplost.

Is het mogellijk dat iemand dit een keer test op een kpn box 12b  (Let op moet wel 12b zijn.)

 

Reputatie 7
Badge +30

Ik ga nog eens kijken of we dit voor je uit kunnen zoeken. Zelf verwacht ik dat er meer mensen zijn die dit zouden willen én dus ook meer klachten hierover. Maar ik kom hier begin volgende week bij je op terug. 

@Marcia Dank je wel. Dat zou heel fijn zijn. Ik ben al met KPN bezig sinds oktober 2023 (sinds die update).

Ik begrijp dat niet veel mensen WIFI aan/uit zetten met de knop. Dus of er veel klachten zijn weet ik niet. Maar dat neemt niet weg dat dit gewoon moet werken en voor oktober 2023 werkte het ook. En voor ons is dit wel belangrijk.

Het is een consequent probleem sinds de oktober update op de box 12b. Wifi UIT zetten met de wifi knop gaat wel met de knop maar AAN zetten niet.

Reputatie 7

We hebben het nagevraagd, @Ton50, en dit wordt opgelost in de volgende update. We weten alleen nog geen datum wanneer die volgende update beschikbaar komt. Houdt hiervoor de  Product Updates in de gaten. Zodra dit bekend is maken we daar een topic aan.

Fijn @Erik van KPN te horen dat het nu eindelijk bij KPN bekend is en dat het probleem gefixed gaat worden. Ik hou het topic in de gaten. 

Ik ervaar precies hetzelfde en het lukt me niet om op de router/modem de WiFi weer aan te zetten. Ik had geen WiFi op mijn laptop en probeerde eerst de bovenste knop in te drukken, en toen de aan/uit knop, ervanuit gaande dat ik hem later weer aan kon zetten, maar het lukt al uren niet. Via de online service lukt het ook niet meer om de WiFi aan te zetten en ik kan geen telefoonnummer vinden om iemand hierover te bellen. Help!

Reputatie 7
Badge +30

@PrEtAp ook voor jou het advies om de Product Updates in de gaten te houden. Zodra er een update beschikbaar is, lees je dat daar!

@Marcia van KPN en @Erik van KPN Helaas heeft KPN deze bug na vele firmware updates en toezeggingen niet kunnen oplossen. We zijn 9 maanden verder. WIFI is nog steeds NIET met de fysieke knop aan te zetten na de oktober update op de KPN box 12b. Ik vind dit te triest voor woorden en geef het op. 

Reputatie 7
Badge +30

Heb jij de laatste firmwareversie, @Ton50? In de laatste Product Update kan je vinden dat het hierin meegenomen is. Het zou dus opgelost moeten zijn! Wil je dit controleren?

Jazeker @Marcia van KPN. Vandaar dat mijn reaktie ook pas 4 dagen geleden was. Ik heb de firmware-update afgewacht en mijn  kpnbox12b staat nu op de nieuwste versie: V12.C.24.05.08.

Voor de zekerheid het modem gereset maar resultaat precies hetzelfde. UITzetten met de wifiknop gaat wel maar AANzetten niet en dit heeft altijd consequent gewerkt maar sinds de firmware update van oktober niet meer.  Modem is ook al een keer vervangen zoals ik in mijn post aangegeven heb. Zelfde resultaat. Betreft kpnbox 12B. In de product Update staat inderdaad iets van: Bugfix: Het aan- of uitzetten van de wifi via de fysieke knop op de Box 12 hapert niet meer.

Bij mij hapert er niks. Uitzetten met wifiknop gaat prima alleen aanzetten werkt helemaal NIET. 

Reputatie 7
Badge +30

Dank voor je reactie! Ik laat het wederom meenemen en kom erop terug zodra ik een terugkoppeling heb, @Ton50.

@Marcia van KPN Dank je wel voor je reaktie. Ik hoop dat KPN na meerdere toezeggingen en firmware updates toch eens dit probleem gaan oplossen. Misschien handig om erbij te vermelden dat het om een kpnbox 12b gaat met hardware versie 3.0.

Reputatie 7
Badge +30

Ja, ik heb dat erbij vermeld! Zou jij je profiel aan willen vullen met je adres en klantnummer? Dan kan ik je gegevens er ook nog even achteraan sturen als voorbeeld. Daarnaast toch nog een andere vraag: wifi aanzetten via de webinterface wel lukt gewoon toch?

@Marcia van KPN Ik heb het profiel aangevuld met de juiste gegevens.

Wifi aanzetten met de webinterface gaat goed. Wifi aanzetten met de fysieke knop doet het sinds de oktober update niet.

Reputatie 7
Badge +30

Ik ben inmiddels wat wijzer: dit zou opgelost moeten zijn, maar blijkbaar is er toch een nieuwe bugje ontstaan waardoor uitzetten wel werkt maar aan niet😓. Gaan we naar kijken om te verhelpen in een volgende update! Excuses voor de verwarring!

Reageer