Beantwoord

Wifi werkt niet

  • 20 April 2020
  • 3 reacties
  • 2798 keer bekeken

WiFi werkt niet

icon

Beste antwoord door Dennis Schreve 20 April 2020, 23:03

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 6
Badge +6

Is dat een vraag of mededeling? Niet vervelend bedoeld maar om je verder te kunnen helpen is er wel iets meer context nodig. Ze hebben geen toverknop die ze in kunnen drukken en er voor zorgt dat jij weer WiFi hebt. Wat heb je zelf al geprobeerd? Werkt je bekabelde verbinding nog wel? En is je WiFi netwerk nog zichtbaar? Iets meer informatie graag ;)

Reputatie 7
Badge +22

Beste @Martin652 

Wat vervelend dat je problemen ervaart met het WiFi signaal, welke Experiabox heb je? En heb je de modem een reset gegeven? Hieronder kun je zien hoe het moet, en nog wat handige tools:

1. Start je Experia Box (modem) opnieuw op

Lees eerst deze beschrijving goed door (of maak er een foto van). Bij het herstarten van je modem valt ook je internetverbinding weg.

- Haal de stekker(s) van je modem uit het stopcontact.

- Wacht 10 seconden.

- Stop de stekker(s) van je modem weer in het stopcontact.

- Wacht 10 minuten tot je modem weer helemaal opgestart is.

- Controleer of het Internet/Online lampje knippert of groen brandt.

- Je modem is herstart.

Tip: gebruik onze Servicetools om zelf je televisie-, bellen- of internetproblemen op te lossen.

 

2. Reset je KPN Box (modem)

Wanneer je bij je modem een reset uitvoert, dan worden alle instellingen van het modem terug naar de fabrieksinstellingen gezet. Dat betekent dat al je persoonlijke wijzigingen in het modem verwijderd worden. Ook moeten je aangeloten producten (zoals een smart thermostaat) mogelijk opnieuw aansluiten.

Tip: lees eerst deze beschrijving goed door (of maak er een foto van). Bij het resetten van je modem valt ook je internetverbinding weg. Het resetten van je modem kan op twee manieren:

Gebruik de Servicetool Fabrieksinstellingen

Je kunt je KPN modem het makkelijkst resetten via de Servicetool Herstellen Fabrieksinstellingen Experia Box Modem. Dit werkt alleen als je thuis bent.

 

Handmatige reset van de KPN Experia Box V10 en V10a

- Steek een pen, een paperclip of ander puntig voorwerp in het gaatje ‘reset’. Je vindt het reset gaatje naast de stroomkabel, aan de zij- of achterkant van het modem.

- Houd deze een aantal seconden ingedrukt.

- Laat de pen of ander puntig voorwerp direct los als het 'Power' lampje rood gaat branden. De KPN Experia Box start nu opnieuw op en zal persoonlijke gegevens in de KPN Experia Box terugzetten. 

Laat de KPN Experia Box 30 minuten aanstaan en onderbreek de procedure niet! Na de reset moeten de lampjes ‘Power’, ‘Services’ en ‘Internet’ weer branden.

Weet je na de reset van de modem, je wifinaam en wachtwoord niet meer? Wijzig deze dan thuis via de 'Servicetool wifi naam en wachtwoord wijzigen'.

 

Laat je het weten of dit gelukt is?

Reputatie 7
Badge +18

Hoi @Martin652, welkom op het forum! Is het met de tips van Dennis gelukt? Zo niet, dan kun je ook de Wifi Manager nog een slinger geven! 

Reageer