Ontdek de vernieuwde MijnKPN app

 • 21 September 2021
 • 128 reacties
 • 5384 keer bekeken
Ontdek de vernieuwde MijnKPN app
Reputatie 7
Badge +19

De MijnKPN app is vernieuwd! De app is de beste manier om digitaal verbonden te zijn met KPN: Je logt nu nog veiliger in en hebt daarna meteen toegang tot jouw abonnement(en) en gegevens. Onderweg naar huis even je pakket bekijken en meteen aanpassen? Snel wat MB's delen met je zoon of dochter? Of je facturen opzoeken? Geen punt, je vindt het allemaal in de MijnKPN app. En kom je er niet uit, dan helpen we je verder via de ‘hulp’ functie in de app. Zo heb je ons altijd op je mobiel bij de hand.

Voor alles over de MijnKPN app, zie:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel jouw vraag dan in een nieuw topic. 

Update 19-05-2022: Je kunt nu ook automatisch MB's delen!

Update 05-04-2022: Inzicht in eerder gedeelde MB's én de mogelijkheid om screenshots te maken is terug :)

Update 02-12-2021: Bekijk het verbruik van je daglimiet en EU bundel bij Unlimited abonnementen, verberg abonnementen (ontkoppelen) en krijg meer inzicht in hoe je tegoed is opgebouwd als je extra bundels hebt gekocht of MB’s hebt ontvangen. De app is nu ook voorzien van een postvak in voor relevante berichten over je abonnementen.

Update 09-11-2021:  Sinds kort kan je inkomende telefoonnummers blokkeren via MijnKPN voor je vaste telefoon. Dit geldt nu ook voor buitenlandse telefoonnummers! Lees snel verder.

Update 28-10-2021: Verwijder nu gemakkelijk zelf jouw KPN ID. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan hieronder verder.

Update 21-10-2021: Her-installeer je E-sim  via de MijnKPN app.

Goed om te weten: De eerste keer dat je de nieuwe MijnKPN app opent, moet je inloggen met jouw KPN ID. Dit is eenmalig nodig in verband met de veiligheid van jouw gegevens en abonnement. De volgende keer dat je de app bezoekt, kan je gewoon inloggen met touch, face-id of jouw zelf ingestelde cijfercode.

Ben je het wachtwoord van je KPN ID kwijt of vergeten? Deze kan je via de link in de app meteen opnieuw instellen.

 

 

Uitgelichte functies van de vernieuwde MijnKPN app

De vernieuwde MijnKPN app is nog vol in ontwikkeling. Regelmatig worden er nieuwe functies toegevoegd. Hieronder lichten wij de meeste belangrijke nieuwe functies toe. Onderaan de pagina vind je een overzicht van alle nieuwe functies.

 

Verwijder zelf jouw KPN ID

Wil je je KPN ID verwijderen en ben je op zoek naar hoe je dit kunt doen? We helpen je op weg, want dit kan je voortaan gemakkelijk zelf doen via MijnKPN of de MijnKPN app.
 

 • In de MijnKPN app: Ga onderin naar je ‘Profiel’ en kies vervolgens ‘Inloggegevens’. Je wordt doorgelinkt naar jouw gegevens, waar je ‘Verwijder je account’ vindt.
 • Via MijnKPN: Ga naar jouw profielpagina. Hier vind je de optie om jouw account te verwijderen.

Als je je KPN ID verwijdert, dan wissen we je accountgegevens om je privacy te beschermen. Daarna kan je niet meer inloggen op plekken zoals MijnKPN, iTV, hulptools, maar ook ons forum en KPN Veilig. In de toekomst toch weer gebruik van MijnKPN en al deze functies maken? Maak dan gerust een nieuw KPN ID aan.
 

E-sim opnieuw installeren via MijnKPN app

Als je toestel geschikt is voor e-sim, kun je in de MijnKPN app snel en eenvoudig je e-sim installeren. Ook wanneer je het e-sim profiel opnieuw wilt installeren op hetzelfde toestel is dat vanaf donderdag 21 oktober mogelijk via de MijnKPN app. Een fysieke simkaart is dan dus niet meer nodig. 

Let op: dit is dus alleen mogelijk als e-sim al eerder op het toestel geïnstalleerd is geweest omdat het e-sim profiel gekoppeld is aan het unieke EID (elektronisch identiteit nummer) van het toestel. De MijnKPN app herkent dit en zal dan de optie voor ‘opnieuw installeren’ weergeven. Hieronder enkele voorbeelden hoe dit in de MijnKPN app wordt weergegeven.

 

 

Inkomende telefoonnummers blokkeren vaste telefonie

Vanaf nu is het mogelijk om telefoonnummers te blokkeren voor jouw vaste telefoonnummer (maximaal 100 nummers). Dit geldt nu ook voor buitenlandse telefoonnummers. Zo voorkom je ongewenste telefoontjes.

Let op: Deze optie is alleen beschikbaar voor VoIP telefoonaansluitingen en niet beschikbaar voor PSTN/ISDN aansluitingen. 

 

Open de MijnKPN app > ga naar de tab ‘Vast Bellen’ > kies voor ‘Telefooninstellingen’ > ga naar ‘Nummer blokkeren’. Er zijn drie opties:

 • Alle inkomende anonieme nummers blokkeren

 • Alle inkomende nummers vanaf een specifiek land- of netnummer (of een deel daarvan) blokkeren

 • Een specifiek inkomend nummer blokkeren

 

Inloggen met Verificatie in 2 stappen

Inloggen met KPN ID doe je nu extra veilig. Je gegevens zijn hierdoor beter beschermd tegen misbruik. Je kunt verificatie in 2 stappen aanzetten in de MijnKPN App en web via: Profiel > Inloggegevens > Verificatie in 2 stappen.

 

 

De 1e keer dat je bij ons inlogt op de MijnKPN App, krijg je een verificatiecode per sms. Daarna kun je inloggen met pincode, touch ID of face ID.

We adviseren je om Verificatie in 2 stappen aan te zetten. Hiermee houd je hackers buiten de deur. Zelfs als iemand achter je wachtwoord komt, is dat niet genoeg om in te loggen op je account.

 

Wat is er nog meer nieuw?

Sneller, in een fris jasje en met verschillende nieuwe functies. De app is vernieuwd aan de hand van feedback van onze klanten. Op al deze punten is de MijnKPN app verbeterd:

 • Bekijk het verbruik van je daglimiet en EU bundel bij KPN Unlimited abonnementen, verberg abonnementen en krijg meer inzicht in hoe je tegoed is opgebouwd als je extra bundels hebt gekocht of MB’s hebt ontvangen.

 • MijnKPN Inbox: ontvang alle belangrijke informatie omtrent jouw abonnement in de MijnKPN app.

 • Ontkoppelen van producten was al mogelijk in de browser versie van MijnKPN, maar is nu ook in de MijnKPN beschikbaar!

 • Inloggen kan nu ook met een pincode, in plaats van alleen Face ID of Touch ID.

 • Nieuw en leuk voor de vele liefhebbers: je kunt nu gebruik maken van darkmode:black_heart: Het wijzigen van het thema (donker/licht) is nu mogelijk via de instellingen van de app.

 • Voor de Android gebruikers: Je kunt de MijnKPN nu in landscape (liggende) modus gebruiken.

 • Je kunt nu de taal (Nederlands of Engels) wijzigen via de instellingen van de app.

 • Je kunt nu gemakkelijk vanuit de app je bestelstatus checken. Bij nieuwe klanten worden nu ook openstaande orders getoond.

 • Bekijk gemakkelijk in één overzicht het verbruik van alle mobiele nummers die je aan jouw KPN ID hebt gekoppeld. De weergave van het verbruik is ook verbeterd!
  Heb je een abonnement tot 10 GB (10.000 MB) internet? Dan zie je jouw verbruik in MB's. Heb je meer data dan 10 GB? Dan zie je voortaan je verbruik in GB's.

 • Het delen van MB's is verbeterd. Het herdelen van ontvangen MB's is nu ook weer mogelijk in de app.

 • Handig: Je hoeft niet apart meer in te loggen als je vanuit de MijnKPN app naar bijvoorbeeld de Wifi Manager gaat.

 • De app is sneller en de stijl is vernieuwd en fris.

 • Het menu bovenin is verbeterd en opgesplitst in Mobiel, Internet, TV en Vast bellen. Zo vind je voortaan nog beter jouw weg in de app!

 • Je kunt vanaf iedere pagina in de MijnKPN app feedback sturen door het kort schudden van de telefoon.

 

 


Kortom, genoeg nieuws om te verkennen. Neem eens een kijkje in de nieuwe app! En ben je tevreden, dan zien we graag je review verschijnen in de Google Play Store of App Store.

 

Laatste update: 19-05-2022


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

128 reacties

Ben niet erg enthousiast. Start trager op. Verder is de status van een extra bijgekochte bundel  extra MB/sms/min. Niet meer zichtbaar.  Op dit moment lijkt het handiger om via de website de boek te regelen. Daar is het wel zichtbaar. 

Reputatie 7

Ik schaar mij volledig achter wat @Alexandra schreef over het aanzetten van de verificatie in twee stappen. GEWOON DOEN!

Reputatie 7
Badge +10

In de app werkt de 2FA goed 👍maar nu kan ik niet (meer) inloggen via de website van mijnkpn, maar krijg wel sms-jes met inlogcodes.


Is er een storing?

 

Reputatie 7

In de app werkt de 2FA goed 👍maar nu kan ik niet (meer) inloggen via de website van mijnkpn, maar krijg wel sms-jes met inlogcodes.


Is er een storing?

Ik heb geen problemen met inloggen.

Reputatie 7
Badge +10

In de app werkt de 2FA goed 👍maar nu kan ik niet (meer) inloggen via de website van mijnkpn, maar krijg wel sms-jes met inlogcodes.


Is er een storing?

Ik heb geen problemen met inloggen.

Ik heb 2FA uitgezet in de app en nu kan ik wel online inloggen.
Dat moet toch anders, beide kunnen. 
 

 

Reputatie 7

Welke versie heb jij dan?

 

Reputatie 7
Badge +10

Welke versie heb jij dan?

 

De laatste, net uit de AppStore gehaald. Ik gebruik vaker Safari dan apps. En als 2FA aanstaat in de app kan ik niet meer inloggen, (krijg dus bovenstaande melding), via de website. 
 

 

Reputatie 7

Hmmm, zou de app op iOS dan een probleem hebben met het goed verwerken van de 2FA instelling ?

Reputatie 7
Badge +10

Hmmm, zou de app op iOS dan een probleem hebben met het goed verwerken van de 2FA instelling ?

De app werkt goed met inloggen middels 2FA en dan Face-id of pincode.

De online webpagina lukt het inloggen niet meer na 2FA inschakelen. Vreemd. 

Reputatie 7
Badge +10

Even voor de duidelijkheid, ik heb online (webpagina) via mijnkpn de 2FA aangezet, toen zag ik de (rode) melding dat de functie alleen in de app is te gebruiken etc. 
Daarna de app geïnstalleerd, inloggen met inlogcode sms, werkt prima. Daarna kon ik niet meer inloggen op de webpagina maar kreeg wel sms-jes met inlogcodes. 

Reputatie 7

De online webpagina lukt het inloggen niet meer na 2FA inschakelen. 

Dat bedoel ik met het "niet goed verwerken van de 2FA instelling".

Zelf kan ik prima inloggen op https://mijn.kpn.com en dat leidt dan tot de vraag "Waarom jij niet en ik wel?".

Reputatie 7
Badge +10

De online webpagina lukt het inloggen niet meer na 2FA inschakelen. 

Dat bedoel ik met het "niet goed verwerken van de 2FA instelling".

Zelf kan ik prima inloggen op https://mijn.kpn.com en dat leidt dan tot de vraag "Waarom jij niet en ik wel?".


Dat mag KPN uitviegelieren 😅

Mogen ze het omgekeerd proberen, via de app 2FA aanzetten en kijken of inloggen via de webpagina dan wel lukt 😉 Ik hoor/lees het graag. 👍

Reputatie 7

Mogen ze het omgekeerd proberen, via de app 2FA aanzetten en kijken of inloggen via de webpagina dan wel lukt 😉 

Dat is dus wat ik gedaan heb, 2FA in de app aangezet en daarna geen problemen met inloggen op de site.

Reputatie 7
Badge +10

Mogen ze het omgekeerd proberen, via de app 2FA aanzetten en kijken of inloggen via de webpagina dan wel lukt 😉 

Dat is dus wat ik gedaan heb, 2FA in de app aangezet en daarna geen problemen met inloggen op de site.

Net getest, helaas kan ik dan nog niet inloggen op de webpagina met 2FA actief. Het inloggen op de webpagina kan pas na het uitzetten van 2FA.

Op het forum lukt inloggen wél met 2FA ingeschakeld. 

Reputatie 7

Ik hoop dat KPN naast 2FA via een sms bericht ook 2FA via authenticator apps zoals bijvoorbeeld Microsoft Authenticator gaat ondersteunen.

Reputatie 7
Badge +19

Mogen ze het omgekeerd proberen, via de app 2FA aanzetten en kijken of inloggen via de webpagina dan wel lukt 😉 

Dat is dus wat ik gedaan heb, 2FA in de app aangezet en daarna geen problemen met inloggen op de site.

Net getest, helaas kan ik dan nog niet inloggen op de webpagina met 2FA actief. Het inloggen op de webpagina kan pas na het uitzetten van 2FA.

Op het forum lukt inloggen wél met 2FA ingeschakeld. 

Goedemorgen, apart dat 't niet goed gaat zo gauw je de verificatie in twee stappen aan zet. Het geldt zowel voor de nieuwe MijnKPN app als inloggen via de site, lees ik. Alleen op het forum inloggen gaat goed. We gaan voor je op onderzoek uit en hebben het aan een specialist voorgelegd. Je hoort hier van ons zo gauw we meer weten!

Reputatie 7
Badge +10

Goedemorgen, @Alexandra Wanneer 2FA actief is, kan ik wel inloggen in de app en hier op het forum. De website van mijnkpn kan ik niet meer inloggen wanneer 2FA actief is. 

Reputatie 7

@Anneke-Anna, In welke stap gaat het dan fout?

Direct bij de eerste stap...

...of krijg je wel een sms maar wordt de verficatiecode niet geaccepteerd?

 

Reputatie 7
Badge +10

In de app werkt de 2FA goed 👍maar nu kan ik niet (meer) inloggen via de website van mijnkpn, maar krijg wel sms-jes met inlogcodes.


Is er een storing?

 

@wjb Deze stap, direct al inderdaad. Inloggegevens invoeren en dan krijg ik bovenstaande melding en kom ik niet verder. 

Ik krijg wel een sms. 

Reputatie 7
Badge +19

Thanks beide, goed om te weten! We komen er zo snel mogelijk op terug :)

Reputatie 7
Badge +19

@Anneke-Anna Even een checkvraag vanuit de specialisten: 

Kan het zijn dat je de inlogpagina hebt gebookmarkt/opgeslagen met account.kpn.com? We zijn recent overgegaan naar een nieuwe inlogpagina. Voor inloggen op MijnKPN web dient gebruik te worden gemaakt van mijn.kpn.com. 

Reputatie 7
Badge +10

@Anneke-Anna Even een checkvraag vanuit de specialisten: 

Kan het zijn dat je de inlogpagina hebt gebookmarkt/opgeslagen met account.kpn.com? We zijn recent overgegaan naar een nieuwe inlogpagina. Voor inloggen op MijnKPN web dient gebruik te worden gemaakt van mijn.kpn.com. 

 

Klopt inderdaad. Ik bookmark inlog’s, zo ook nijnkpn. 

Ik zal het via kpn.com eens proberen om bij mijnkpn in te loggen. Neem aan dat de inlog daar vernieuwd is. 

Wel zou het denk ik handig zijn dat ‘oude’ inlog urls ook ‘gewoon’ werken of in ieder geval een rederict url. 

Reputatie 7
Badge +10

Het inloggen op mijnkpn via kpn.com, dus niet de bookmark, werkt gelukkig wel 👍👍👍

Reputatie 7

Het inloggen op mijnkpn via kpn.com, dus niet de bookmark, werkt gelukkig wel 👍👍👍

Kan je dan de bookmark weggooien en opnieuw maken?

Dan zal die waarschijnlijk ook wel weer werken.

Reputatie 7
Badge +9

Hoi @Alexandra ,

Zoals eerder al aangegeven kan ik mijn Hussel voordelen in de app niet terug vinden. Wordt hier nog aan gewerkt?