De Smart TV app van KPN

De Smart TV app van KPN
Reputatie 7
Badge +25

Met de KPN Smart TV app kijk je op je Smart TV direct naar je favoriete tv-programma’s zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen kabels meer door de kamer hebt lopen of apparatuur hoeft te plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de KPN Smart TV app en je kan televisie kijken. We vertellen je er hier alles over.
 

Wat is de KPN Smart TV app?

Met deze app kan je gemakkelijk tv kijken zonder extra apparatuur. Je kunt deze app vergelijken met de iTV app voor je mobiel, met het verschil dat je deze app downloadt en gebruikt op je Smart TV. Je vindt er alle basisfuncties in terug, zoals begin gemist, de tv-gids, terugkijken, je opnames en een overzicht van alle films en series uit je pakket. Ook kan je in het basispakket kijken naar ongeveer 62 zenders. Voor een aantal zenders zijn de rechten exclusief voor de tv-ontvanger. Ook zijn er een aantal regionale zenders beschikbaar. Bekijk hier het volledige zenderoverzicht.

 


Wat kan ik met de KPN Smart TV app?


Kijk vanaf het begin

Begin gemist? Dat is vanaf nu verleden tijd. Start het programma vanaf het begin.

Opnames inplannen en bekijken

Zelf bepalen wanneer je een programma terugkijkt? Plan dan (serie) opnames en kijk deze terug wanneer het jou uitkomt. Hiervoor heb je wel het Opnemen Pakket nodig.

Live TV pauzeren

Net als via de tv-ontvanger en de iTV online app kan je live tv pauzeren. Jij bepaalt vanaf waar en wanneer je verder kijkt (tot 7 dagen terug).

Filter op type programma in de gids

Geen eindeloze lijst met programma's, maar zie alleen de programma's die interessant voor jou zijn.

Zenderaanbod

Het zenderaanbod is gelijk aan de iTV online app.

On Demand

Ook On Demand films en series zijn beschikbaar via de KPN Smart TV app. Je vindt de optie in het menu van de app. 

 

De KPN Smart TV app gebruiken

De KPN Smart TV app is gratis te gebruiken voor alle KPN klanten met een Internet & TV abonnement van KPN. De app is beschikbaar in de app store voor Smart TV's van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer). Heb je een Philips of Sony TV met Android als besturingssysteem? Dan kun je de app downloaden via de Play Store.
 

Smart TV app

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn televisie geschikt is?

De Smart TV app is geschikt voor tv’s van Samsung & LG uit 2017 of nieuwer. Zoek naar ‘KPN iTV’ in de app store van je Smart TV. Als je de app kunt vinden, betekent dit dat jouw tv geschikt is. 
 

Ook is de Smart TV app geschikt voor apparaten met Android TV OS. Dit zijn bijvoorbeeld sommige televisies van Sony en Philips, mediaspelers zoals de Nvidia Shield of de Xiaomi box, en ook de nieuwe Google Chromecast 4 met Google TV. Je kunt eenvoudig controleren of jouw Android TV apparaat geschikt is voor de app door de KPN iTV app te zoeken in de Play Store. Kun je de app niet vinden? Dan is je apparaat helaas niet geschikt voor de app.

 

Waar vind ik de KPN Smart TV app?

Je kan de app downloaden in de appstore van je TV. Zoek naar KPN en download vervolgens de app. Na het starten van de app voer je het abonnementsnummer (14 cijfers) en de pincode (4 cijfers) in. Je kan deze gegevens vinden in MijnKPN onder: Producten > Thuis > Informatie & Instellingen. Daarna kan je lekker televisie kijken.

 

Kan ik de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken?

Ja, je kan de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken. Als je wil wisselen tussen de Smart TV app en de tv-ontvanger, dan zul je op je tv van “source” moeten veranderen. Dit doe je door met de afstandsbediening van je televisie op de Home-button te drukken en vervolgens ga je naar “Source”. Hier selecteer je de tv-ontvanger. Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je de tv-ontvanger.

 

Kan ik de KPN Smart TV app installeren op meerdere tv’s?

Je kunt de Smart TV app installeren op meerdere tv’s of Android TV toestellen, maar je kunt slechts op één apparaat tegelijkertijd kijken.

 

Waar vind ik mijn abonnementsnummer of mijn pincode?

Je hebt een abonnementsnummer en een pincode nodig om in te loggen op de KPN Smart TV app op je tv.

 

Het abonnementsnummer (14 cijfers) voor Interactieve TV vind je in MijnKPN onder ‘Thuis’ > ‘Interactieve TV’ > ‘Abonnement’ > ‘Abonnementsnummer’.

 

Als je je pincode bent vergeten, kun je deze resetten wanneer je verbonden bent met je thuisnetwerk. Gebruik hiervoor de Servicetool.

 

Hoe werkt het kinderslot?

De KPN Smart TV app neemt de kinderslot-instellingen over van de tv-ontvanger. Heb je het kinderslot geactiveerd via de tv-ontvanger, dan is kinderslot ook actief op de KPN Smart TV app. Je kunt het kinderslot ontgrendelen door op een item met kinderslot te klikken en de pincode in te voeren. Je schakelt hiermee kinderslot uit voor de gehele sessie.

Je kunt kinderslot ook tijdelijk uitschakelen via het Instellingen menu. Dit doe je in Instellingen > Kinderslot. Klik op ‘Tijdelijk uitschakelen’ en voer je pincode in. Als je de Kinderslot instellingen wilt wijzigen, doe je dat op de tv-ontvanger via Menu > Instellingen > Kinderslot.

 

Voor meer informatie over de Smart TV App kun je ook terecht op https://www.kpn.com/smarttv. Heb je daarna nog vragen? Laat ze dan gerust hier onder het topic achter.


Laatste update: 21-12-2021


2084 reacties

maar de functies kunnen iets beter maar ja het is nog een beta versie

Verwacht niet dat er nog veel zal veranderen omdat dit nog een beta versie is.

Bij KPN is een beta versie normaliter ongeveer gelijk aan de uiteindelijke versie.

Maar zeg nu zelf, doet die versie je dan echt geen pijn aan de ogen?

Je hebt notabene een glasvezelabonnement en daarmee de HD-"Glas" zenders. Dan ga je toch jouw ogen niet pijnigen door naar lage kwaliteit HD te kijken.

Sorry hoor, maar ik soms snap ik echt niet meer waarom mensen bepaalde keuzen maken.


@wjb ik heb 2 stuks vip5202 en die ga ik niet door het hele huis verplaatsen

omdat ik in de kelder biljart kamer tv wil kijken of bij het zwembad ruimte

en nu zit ik in de bar op de boven verdieping draai het mooi op mijn niet uhd tv met een shield

waar ik eerder een beamer had

ik heb hier 8 plekken waar tv gekeken kan worden buiten de tablets om

ik ga niet met die vip5202 doosjes slepen 1x gedaan buiten kijken in uhd met voetbal

de Android tv app is echt een vooruitgang en het beeld is goed

 

Reputatie 7

ik ga niet met die vip5202 doosjes slepen

Daar geef ik je groot gelijk in.

 

​​​​​de Android tv app is echt een vooruitgang en het beeld is goed

Jij vindt het beeld goed genoeg. Ik vind het beeld ook goed genoeg voor de televisie op de slaapkamer. Ik zal hem echter nooit gaan gebruiken in de woonkamer of tuinkamer waar dagelijks televisie gekeken wordt, daarvoor vind ik de beeldkwaliteit, functionaliteit en stabiliteit gewoon veel te laag.

-

 

Ik ben het met je eens @wjb . Maar ik heb ook al veel vaker gezegd dat hele volksstammen gerust beeldkwaliteit inleveren voor het relatieve bedieningsgemak van de app (één apparaat met maar één ab: die van de tv zelf). Voor hen is HD of 4k meer iets wat op de tv staat of in de reclamefolder. En ook een 3rd party ab is teveel werk/te duur (daar kan ik dan weer wel inkomen). 

Ik ben het met je eens @wjb . Maar ik heb ook al veel vaker gezegd dat hele volksstammen gerust beeldkwaliteit inleveren voor het relatieve bedieningsgemak van de app (één apparaat met maar één ab: die van de tv zelf). Voor hen is HD of 4k meer iets wat op de tv staat of in de reclamefolder. En ook een 3rd party ab is teveel werk/te duur (daar kan ik dan weer wel inkomen). 


ach ja ik ga niet die vip5202 door het hele huis verplaatsen om iets beter beeld te hebben

en kpn bied helemaal geen 4k aan op die inmiddels 4 zenders na dan is de rest gewoon HD of HD glas

en trouwens werkt de vip5202 gewoon met de sony afstandsbediening in de woonkamer

heb ik die van kpn niet voor nodig

ik vindt die Android tv app een meerwaarde en vooral op de Shield pro goed beeld

 

Inderdaad, als je meer dan twee tv's heb kun je die goed met de app gebruiken. Maar de (twee) "belangrijkste” (nieuwste/grootste/UHD) tv's zou ik toch uitsluitend met een ontvanger gebruiken.

Elders op dit forum is al veel geschreven over de beperkingen van de app t.o.v. de ontvangers (en de voordelen, die er soms ook zijn); dat hoef ik hier niet te herhalen.

Reputatie 7

en kpn bied helemaal geen 4k aan op die inmiddels 4 zenders na dan is de rest gewoon HD of HD glas

De vierde (ESPN) is geen 4K zender maar een HD-HDR zender.

Er zijn dus nog altijd maar drie 4K zenders.

en kpn bied helemaal geen 4k aan op die inmiddels 4 zenders na dan is de rest gewoon HD of HD glas

De 4e (ESPN) is geen 4K zender maar een HD-HDR zender.

Er zijn dus nog altijd maar 3 4K zenders.

Oke 

Met de KPN Smart TV app kijk je op je smart-tv direct naar je favoriete tv-programma’s zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen draden meer door de kamer hebt lopen of apparatuur hoeft te plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de app van KPN en je kan televisie kijken. Makkelijk toch? Ben je benieuwd naar de nieuwe KPN Smart TV app, lees dan ook onze blog op KPN Beleef.
 

Wat is de KPN Smart TV app?

Je kunt deze app vergelijken met de iTV app voor je mobiel, met het verschil dat je deze app downloadt en gebruikt op je Smart TV. Superhandig, want daardoor heb je geen TV-ontvanger meer nodig.
 

Nu heb ik voor ons huisje in het buitenland speciaal een Android TV gekocht om ook daar kpn TV te kunnen kijken. Blijkt deze op je vaste aansluiting in nederland aangesloten te moeten zijn om er gebruik van te kunnen maken.  Had wel iets duidelijker vermeld mogen worden. Of is hier nog een andere optie voor mogelijk? En ja, casten is mogelijk vanaf de mobiel maar dat is voor de kinderen niet de bedoeling. 

Mocht iemand sugesties hebben dan lees ik het graag

 

Met de KPN Smart TV app kijk je op je smart-tv direct naar je favoriete tv-programma’s zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen draden meer door de kamer hebt lopen of apparatuur hoeft te plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de app van KPN en je kan televisie kijken. Makkelijk toch? Ben je benieuwd naar de nieuwe KPN Smart TV app, lees dan ook onze blog op KPN Beleef.
 

Wat is de KPN Smart TV app?

Je kunt deze app vergelijken met de iTV app voor je mobiel, met het verschil dat je deze app downloadt en gebruikt op je Smart TV. Superhandig, want daardoor heb je geen TV-ontvanger meer nodig.
 

Nu heb ik voor ons huisje in het buitenland speciaal een Android TV gekocht om ook daar kpn TV te kunnen kijken. Blijkt deze op je vaste aansluiting in nederland aangesloten te moeten zijn om er gebruik van te kunnen maken.  Had wel iets duidelijker vermeld mogen worden. Of is hier nog een andere optie voor mogelijk? En ja, casten is mogelijk vanaf de mobiel maar dat is voor de kinderen niet de bedoeling. 

Mocht iemand sugesties hebben dan lees ik het graag

 

Het zal via een vpn verbinding met thuis kunnen werken 

@wjb kan je het wel uitleggen hoe 

Ook dat kan vermoedelijk niet worden ingesteld vanuit het buitenland. Maar mocht je een eenvoudige VPN mogelijkheid hebben dan hoor ik het graag. 

Ook dat kan vermoedelijk niet worden ingesteld vanuit het buitenland. Maar mocht je een eenvoudige VPN mogelijkheid hebben dan hoor ik het graag. 

Ik had vanuit Spanje gewoon een vpn verbinding met mijn thuis netwerk

Maar of het werkt met de Android tv app heb ik nog nooit getest

 

Ook dat kan vermoedelijk niet worden ingesteld vanuit het buitenland. Maar mocht je een eenvoudige VPN mogelijkheid hebben dan hoor ik het graag. 

Ik had vanuit Spanje gewoon een vpn verbinding met mijn thuis netwerk

Maar of het werkt met de Android tv app heb ik nog nooit getest

 

Maar kun je die ook instellen vanuit spanje? Ik neem aan dat je daarvoor in nederland ook iets moet activeren. Overigens is de bandbreedte dan mogelijk ook nog een beperking. :(

Uiteraard moet je in Nederland wat instellen 

De vpn draai ik op een netgear router en een synology nas

Vpn kan ook op een fritzbox draaien

Experiabox niet mogelijk dacht ik

Reputatie 7

Als je thuis een OpenVPN server draait en op die Android televisie de OpenVPN client installeert die je een verbinding laat opzetten met de OpenVPN server thuis dan zal je die app ook in jouw huisje in het buitenland kunnen gebruiken.

Uiteraard moet je in Nederland wat instellen 

De vpn draai ik op een netgear router en een synology nas

Vpn kan ook op een fritzbox draaien

Experiabox niet mogelijk dacht ik

Dat wordt thuis proberen voor de volgende keer dan. 

Als je thuis een OpenVPN server draait en op die Android televisie de OpenVPN client installeert die je een verbinding laat opzetten met de OpenVPN server thuis dan zal je die app ook in jouw huisje in het buitenland kunnen gebruiken.

Ga ik zeker na terugkomst proberen. Thx!

Reputatie 7

Als je thuis een OpenVPN server draait en op die Android televisie de OpenVPN client installeert die je een verbinding laat opzetten met de OpenVPN server thuis dan zal je die app ook in jouw huisje in het buitenland kunnen gebruiken.

Ga ik zeker na terugkomst proberen. Thx!

Ik zal het hier ook eens inrichten op mijn Android televisie.

Gisteren deze beta versie geïnstalleerd op onze TV en we moeten nog even wennen tov losse decoder van KPN.

Waarom ben je de app gaan gebruiken i.p.v. de TV ontvanger?

Ik ben de app gaan gebruiken om uit te proberen, het kan toch zijn dat het een goed alternatief is. Als je iets niet probeert, weet je niet wat het is (zo heb ik ook spruitjes leren eten :grin:) .

Maar zoals in latere berichten op dit forum ook al staat is het goed voor een 2e TV, maar de kwaliteit is niet top en ook de app zelf qua gebruiksgemak is niet wat ik er van verwacht. Morgen maar weer terug naar de decoder. Bedankt voor je reactie @wjb 

net even een opname bekeken via de nvidia shield pro

met vooruit spoelen (reclame) loopt het “live” beeld niet mee

en is het gokken tot je weer in het programma bent

een aandacht puntje bij een update !!

Reputatie 3
Badge +1

Wij merken dat de KPN android smart TV app het op onze Sony Bravia 2019 tv soms lastig heeft bij Al Jazeera. De synchronisatie is bij sommige live uitzendingen niet in orde. Het geluid loopt dan voor op het beeld. 
 

Wat we verder in het gebruik merken is dat lastig is om snel tussen de gids en het beeld / zenders die je kijkt te schakelen. Als je de gids wilt raadplegen moet je een uitzending / zender echt helemaal verlaten en dat is storend. 
 

Het zou mooi zijn wanneer dit aangepast zpu worden en voor de gids net zo gaat werken als wanneer je via het Mediaboxje van KPN kijkt. 

Reputatie 7

Dank voor je feedback, @HansBakker! Wat betreft de gids, de smart tv app is vergelijkbaar in functionaliteit met de app die we hebben voor telefoons en tablets, en de webversie (tv.kpn.com). Hierdoor verwacht ik niet dat deze manier van gidsgebruik op korte termijn zal veranderen. 

Wat betreft Al Jazeera, het gaat echt alleen gaat om issues bij live uitzendingen? Ervaar je dit ook met dezelfde live uitzendingen als je ze bekijkt via je tv ontvanger?

Do you also consider develop iTV app for apple tv?

Reputatie 7

Do you also consider develop iTV app for apple tv?

There are no plans known regarding an app for Apple TV.

Reputatie 7

Als je thuis een OpenVPN server draait en op die Android televisie de OpenVPN client installeert die je een verbinding laat opzetten met de OpenVPN server thuis dan zal je die app ook in jouw huisje in het buitenland kunnen gebruiken.

Ga ik zeker na terugkomst proberen. Thx!

Ik zal het hier ook eens inrichten op mijn Android televisie.

@Foedy, Ik heb mijn Android TV een OpenVPN verbinding met de OpenVPN server op mijn Synology NAS thuis laten opbouwen waarbij ik alle communicatie van de smart TV app via de VPN tunnel heb laten lopen.

Dit functioneert goed en dat betekent dat de smart TV app ook buiten de deur te gebruiken is zolang je de communicatie maar via een VPN verbinding met jouw thuisnetwerk laat lopen.

Reageer