De Smart TV app van KPN

De Smart TV app van KPN
Reputatie 7
Badge +25

Met de KPN Smart TV app kijk je op je Smart TV direct naar je favoriete tv-programma’s zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen kabels meer door de kamer hebt lopen of apparatuur hoeft te plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de KPN Smart TV app en je kan televisie kijken. We vertellen je er hier alles over.
 

Wat is de KPN Smart TV app?

Met deze app kan je gemakkelijk tv kijken zonder extra apparatuur. Je kunt deze app vergelijken met de iTV app voor je mobiel, met het verschil dat je deze app downloadt en gebruikt op je Smart TV. Je vindt er alle basisfuncties in terug, zoals begin gemist, de tv-gids, terugkijken, je opnames en een overzicht van alle films en series uit je pakket. Ook kan je in het basispakket kijken naar ongeveer 62 zenders. Voor een aantal zenders zijn de rechten exclusief voor de tv-ontvanger. Ook zijn er een aantal regionale zenders beschikbaar. Bekijk hier het volledige zenderoverzicht.

 


Wat kan ik met de KPN Smart TV app?


Kijk vanaf het begin

Begin gemist? Dat is vanaf nu verleden tijd. Start het programma vanaf het begin.

Opnames inplannen en bekijken

Zelf bepalen wanneer je een programma terugkijkt? Plan dan (serie) opnames en kijk deze terug wanneer het jou uitkomt. Hiervoor heb je wel het Opnemen Pakket nodig.

Live TV pauzeren

Net als via de tv-ontvanger en de iTV online app kan je live tv pauzeren. Jij bepaalt vanaf waar en wanneer je verder kijkt (tot 7 dagen terug).

Filter op type programma in de gids

Geen eindeloze lijst met programma's, maar zie alleen de programma's die interessant voor jou zijn.

Zenderaanbod

Het zenderaanbod is gelijk aan de iTV online app.

On Demand

Ook On Demand films en series zijn beschikbaar via de KPN Smart TV app. Je vindt de optie in het menu van de app. 

 

De KPN Smart TV app gebruiken

De KPN Smart TV app is gratis te gebruiken voor alle KPN klanten met een Internet & TV abonnement van KPN. De app is beschikbaar in de app store voor Smart TV's van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer). Heb je een Philips of Sony TV met Android als besturingssysteem? Dan kun je de app downloaden via de Play Store.
 

Smart TV app

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn televisie geschikt is?

De Smart TV app is geschikt voor tv’s van Samsung & LG uit 2017 of nieuwer. Zoek naar ‘KPN iTV’ in de app store van je Smart TV. Als je de app kunt vinden, betekent dit dat jouw tv geschikt is. 
 

Ook is de Smart TV app geschikt voor apparaten met Android TV OS. Dit zijn bijvoorbeeld sommige televisies van Sony en Philips, mediaspelers zoals de Nvidia Shield of de Xiaomi box, en ook de nieuwe Google Chromecast 4 met Google TV. Je kunt eenvoudig controleren of jouw Android TV apparaat geschikt is voor de app door de KPN iTV app te zoeken in de Play Store. Kun je de app niet vinden? Dan is je apparaat helaas niet geschikt voor de app.

 

Waar vind ik de KPN Smart TV app?

Je kan de app downloaden in de appstore van je TV. Zoek naar KPN en download vervolgens de app. Na het starten van de app voer je het abonnementsnummer (14 cijfers) en de pincode (4 cijfers) in. Je kan deze gegevens vinden in MijnKPN onder: Producten > Thuis > Informatie & Instellingen. Daarna kan je lekker televisie kijken.

 

Kan ik de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken?

Ja, je kan de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken. Als je wil wisselen tussen de Smart TV app en de tv-ontvanger, dan zul je op je tv van “source” moeten veranderen. Dit doe je door met de afstandsbediening van je televisie op de Home-button te drukken en vervolgens ga je naar “Source”. Hier selecteer je de tv-ontvanger. Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je de tv-ontvanger.

 

Kan ik de KPN Smart TV app installeren op meerdere tv’s?

Je kunt de Smart TV app installeren op meerdere tv’s of Android TV toestellen, maar je kunt slechts op één apparaat tegelijkertijd kijken.

 

Waar vind ik mijn abonnementsnummer of mijn pincode?

Je hebt een abonnementsnummer en een pincode nodig om in te loggen op de KPN Smart TV app op je tv.

 

Het abonnementsnummer (14 cijfers) voor Interactieve TV vind je in MijnKPN onder ‘Thuis’ > ‘Interactieve TV’ > ‘Abonnement’ > ‘Abonnementsnummer’.

 

Als je je pincode bent vergeten, kun je deze resetten wanneer je verbonden bent met je thuisnetwerk. Gebruik hiervoor de Servicetool.

 

Hoe werkt het kinderslot?

De KPN Smart TV app neemt de kinderslot-instellingen over van de tv-ontvanger. Heb je het kinderslot geactiveerd via de tv-ontvanger, dan is kinderslot ook actief op de KPN Smart TV app. Je kunt het kinderslot ontgrendelen door op een item met kinderslot te klikken en de pincode in te voeren. Je schakelt hiermee kinderslot uit voor de gehele sessie.

Je kunt kinderslot ook tijdelijk uitschakelen via het Instellingen menu. Dit doe je in Instellingen > Kinderslot. Klik op ‘Tijdelijk uitschakelen’ en voer je pincode in. Als je de Kinderslot instellingen wilt wijzigen, doe je dat op de tv-ontvanger via Menu > Instellingen > Kinderslot.

 

Voor meer informatie over de Smart TV App kun je ook terecht op https://www.kpn.com/smarttv. Heb je daarna nog vragen? Laat ze dan gerust hier onder het topic achter.


Laatste update: 21-12-2021


2084 reacties

Nou, vandaag is er e.e.a. gewijzigd, leuke van Samsung en materiaalgebruik/bouwkwaliteit (was een 2e tv geworden) dat het toch wel rommel is, het scherm is gisteravond spontaan gebarsten. Het viel me al op dat boven aan de rand het plastic opeens beweeglijk was, en afgelopen weken zag ik al wat een zwart puntje dus scherm is daar goed heet geweest en heeft die de 'kleuren' geen idee hoe je dat noemt in een scherm. Blijkbaar niet goed kunnen verwerken, is het op gaan hopen en uiteindelijk gebarsten. Zat er opeens een hele grote +vorm in het scherm. Dus maar een 2e sony 4k led tv gekocht bij de MM incl. Google TV. Niet de meest dure hoor, maar prima ding! Dus sticks gaan retour of worden verkocht, voorlopig is het hier zo wel prima :yum:

Wij zijn op zich heel tevreden met de app, maar wij merken dat het beeld op meerdere zenders vaak “schokt”. Het beeld blijft een fractie van een seconde even hangen, elke 4 a 5 seconden. 

Is dit iets wat anderen hier herkennen?

Is dit een probleem met de app, het signaal of een instelling van de tv/mediaspeler (mi box s)?

Hallo,

Nu de Smart TV app ook op Google Chromecast TV te gebruiken is kijk ik er regelmatig naar. De app werkt soepel en het is een verademing niet meer van kanaal te hoeven switchen om van live tv, via Netflix naar Videoland te gaan. Super!

 

Waar ik nu vooral tegenaan loop is dat na het pauzeren van verschillende formats, dit kan live tv zijn, maar bijvoorbeeld ook het terugkijken van een programma, de uitzending nog een paar minuten doorloopt en er dan mee stopt. De app geeft de foutmelding dat de uitzending niet geladen kan worden, zodat ik het programma opnieuw moet aanzetten. Bij kanalen waarbij het vooruitspoelen niet mogelijk is betekent dit dus dat je de hele uitzending opnieuw moet gaan bekijken om op hetzelfde punt uit te komen.

Waar ik dacht dat de Smart TV app de vervanger van de tv box zou kunnen worden, is dit een issue waardoor dit voor mij (nog) niet mogelijk is. Ik heb al meerdere malen het einde van een programma niet gezien, omdat ik niet het grootste deel twee keer wil hoeven kijken.

 

Herkent iemand dit issue en/of zijn hier oplossingen voor?

Alvast bedankt!

 

*Admin: samengevoegd met KPN TV app voor Smart TV's topic

Reputatie 7
Badge +13

Hallo @Niek00 en @FWS

Ik ben blij om te horen dat jullie over het algemeen tevreden zijn over de app! Balen dat er toch nog problemen ontstaan, hebben jullie de app al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd op jullie device?  

Hier het zelfde probleem. Haperen na live tv gepauzeerd te hebben. Erg irritant. Ik heb ook een LG tv van een jaar oud

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic (oorspronkelijk)

Reputatie 7
Badge +19

Hier het zelfde probleem. Haperen na live tv gepauzeerd te hebben. Erg irritant. Ik heb ook een LG tv van een jaar oud

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

@Jelle330i  Hoi Jelle, we hebben je reactie samengevoegd met dit algemene topic over de Smart TV app. Ik lees dat de app niet lekker werkt nadat je live tv gepauzeerd hebt. Werken andere functies goed, zoals het live tv kijken maar ook terugkijken van programma's? Hoe is jouw tv verbonden met internet? En helpt het als je de app verwijdert en opnieuw installeert?

Hier het zelfde probleem. Haperen na live tv gepauzeerd te hebben. Erg irritant. Ik heb ook een LG tv van een jaar oud

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

@Jelle330i  Hoi Jelle, we hebben je reactie samengevoegd met dit algemene topic over de Smart TV app. Ik lees dat de app niet lekker werkt nadat je live tv gepauzeerd hebt. Werken andere functies goed, zoals het live tv kijken maar ook terugkijken van programma's? Hoe is jouw tv verbonden met internet? En helpt het als je de app verwijdert en opnieuw installeert?

Hoi,

Live tv en programma's terug kijken werkt gewoon goed. Tv is via de wifi verbonden met glasvezel internet. De modem staat 1 muurtje verder dus er is een hele stabiele verbinding. Youtube, Netflix en andere apps werken ook soepel. App opnieuw installeren heeft niet geholpen.

 

Gr,

Jelle

Reputatie 7
Badge +19

@Jelle330i Dat is goed om te weten. Fijn dat de rest goed werkt. Vul je jouw forumprofiel zo volledig mogelijk in, en geef je hier een seintje zo gauw je dat hebt gedaan? Voeg ook meteen het type en bouwjaar van jouw LG tv toe, dat kan je kwijt bij ‘persoonlijke opmerkingen’. Dan kijken we er voor je naar.

Hier het zelfde probleem. Haperen na live tv gepauzeerd te hebben. Erg irritant. Ik heb ook een LG tv van een jaar oud

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

@Jelle330i  Hoi Jelle, we hebben je reactie samengevoegd met dit algemene topic over de Smart TV app. Ik lees dat de app niet lekker werkt nadat je live tv gepauzeerd hebt. Werken andere functies goed, zoals het live tv kijken maar ook terugkijken van programma's? Hoe is jouw tv verbonden met internet? En helpt het als je de app verwijdert en opnieuw installeert?

Hoi,

Live tv en programma's terug kijken werkt gewoon goed. Tv is via de wifi verbonden met glasvezel internet. De modem staat 1 muurtje verder dus er is een hele stabiele verbinding. Youtube, Netflix en andere apps werken ook soepel. App opnieuw installeren heeft niet geholpen.

 

Gr,

Jelle

Wi-Fi en streaming blijft problematisch. Ik heb een LG van een paar jaar oud, bekabeld aangesloten. Meestal kijk ik via de decoder maar de app doet het ook prima, hoewel de beeldkwaliteit achter blijft bij dat van de decoder. 

@Jelle330i Dat is goed om te weten. Fijn dat de rest goed werkt. Vul je jouw forumprofiel zo volledig mogelijk in, en geef je hier een seintje zo gauw je dat hebt gedaan? Voeg ook meteen het type en bouwjaar van jouw LG tv toe, dat kan je kwijt bij ‘persoonlijke opmerkingen’. Dan kijken we er voor je naar.

forumprofiel is ingevuld!

 

gr,

Jelle

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor je gegevens en toelichting @Jelle330i. Ik heb een ticket gemaakt voor onze collega's achter de schermen. Die nemen hierover nog contact met je op! Houd er rekening mee dat deze vanaf een afgeschermd of 088 nummer zullen bellen. Laat ons vooral weten wat er uit komt!

Reputatie 4
Badge

Beste KPN,

 

Een tijd geleden heb ik geïnformeerd naar de mogelijkheid om de app te verbeteren op de TV's. Het ging dan om het sneller maken maken van de Gids. Er kwam toen een terugkoppeling dat jullie daarvoor met een update zouden komen, maar nog niets van gezien helaas.

 

Ik ben dan ook benieuwd of er nog een update gaat komen waardoor de gids in de tv app er uit komt te zien als in de browser of het tv kastje zelf (dus zonder als die afbeeldingen die moeten inladen maar gewoon balken, zie screenshot. Onderstaande zou dus top zijn….

 

 

Reputatie 7
Badge +25

Beste KPN,

 

Een tijd geleden heb ik geïnformeerd naar de mogelijkheid om de app te verbeteren op de TV's. Het ging dan om het sneller maken maken van de Gids. Er kwam toen een terugkoppeling dat jullie daarvoor met een update zouden komen, maar nog niets van gezien helaas.

Hi! Klopt, en er wordt ook nog altijd aan gewerkt. De gids schijnt één van de zwaarste onderdelen te zijn van de app. Het kost relatief veel tijd om dit aan te passen. Wat dat betreft kunnen we niet anders dan geduld hebben… Ik heb helaas nog geen datum die ik kan communiceren. 

Goedemiddag,

Kan ik gebruik maken van de Smart TV App als ik het Interactieve TV met 1 tv-ontvanger abonnement op zeg? Ik gebruik eigenlijk alleen de app op 2 apparaten en het kastje ligt stof te happen.

Natuurlijk blijf ik wel het internet abonnement afnemen.

Alvast dank voor het beantwoorden.

 

Vriendelijke groet

Reputatie 7
Badge +19

Goedemiddag @Guggenheimer, zonder tv-abonnement kun je geen gebruik maken van de Smart TV app. Dus helaas tv-abonnement met 1 tv-ontvanger in zijn geheel opzeggen gaat er ook voor zorgen dat je de app niet langer kunt gebruiken. 

Goedemiddag @Guggenheimer, zonder tv-abonnement kun je geen gebruik maken van de Smart TV app. Dus helaas tv-abonnement met 1 tv-ontvanger in zijn geheel opzeggen gaat er ook voor zorgen dat je de app niet langer kunt gebruiken. 

Dank voor je snelle antwoord. Ik hoop dat wanneer de app uit de bètafase komt, dit wel mogelijk gaat zijn!

Dan zul je altijd nog wel het tv abonnement moeten hebben natuurlijk voor gebruik van de app. 

... je zou de ontvanger in de kast kunnen zetten... 

KPN zegt dat de eerste ontvanger in het tv abonnement ( 10 euro ) gratis is. Korting zal er op het basispakket dan ook niet snel komen denk ik.

@Guggenheimer .

Ik heb een Samsung tv en steeds als ik een programma wil terugkijken gaat het beeld voor een paar secondes op zwart en schakelt dan terug naar live tv. Ik heb al meerdere keren verfrissen geprobeerd maar het werkt niet. Kan hier iets aan gedaan worden of ligt dit misschien aan de tv zelf?

 

Admin: bericht verplaatst naar ander topic

Hallo @Niek00 en @FWS

Ik ben blij om te horen dat jullie over het algemeen tevreden zijn over de app! Balen dat er toch nog problemen ontstaan, hebben jullie de app al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd op jullie device?  

Hoi Hanna,

Excuus voor de late reactie. 

We hebben de app op beide Mi Boxen opnieuw geïnstalleerd. Dat heeft helaas niets geholpen.

Alle publieke omroepen (Ned 1, 2 en 3) zijn prima. Maar alle commerciële zenders haperen elke 3 tot 4 seconden. Het is heel subtiel, maar duidelijk zichtbaar als je er op let.

Is er iets anders aan het signaal van de commerciëlen?

 

Reputatie 7
Badge +30

Ik heb een Samsung tv en steeds als ik een programma wil terugkijken gaat het beeld voor een paar secondes op zwart en schakelt dan terug naar live tv. Ik heb al meerdere keren verfrissen geprobeerd maar het werkt niet. Kan hier iets aan gedaan worden of ligt dit misschien aan de tv zelf?

 

Admin: bericht verplaatst naar ander topic

Ha @RvH04 dit is wel een irritant probleem! Live tv kijken levert verder geen problemen op? Kan je opnames wel kijken? En gaat het om een specifiek programma terugkijken of is het bij alles zo? Laatste vragen: heb je de app al eens opnieuw geïnstalleerd én heb je de laatste softwareversie op je tv?

 

Hallo @Niek00 en @FWS

Ik ben blij om te horen dat jullie over het algemeen tevreden zijn over de app! Balen dat er toch nog problemen ontstaan, hebben jullie de app al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd op jullie device?  

Hoi Hanna,

Excuus voor de late reactie. 

We hebben de app op beide Mi Boxen opnieuw geïnstalleerd. Dat heeft helaas niets geholpen.

Alle publieke omroepen (Ned 1, 2 en 3) zijn prima. Maar alle commerciële zenders haperen elke 3 tot 4 seconden. Het is heel subtiel, maar duidelijk zichtbaar als je er op let.

Is er iets anders aan het signaal van de commerciëlen?

 

@FWS dat zou volgens mij niet uit moeten maken. Ik kan me voorstellen dat dat heel irritant is! Zou je je forumprofiel aan willen vullen met je adres en klantnummer? En heb je de specificaties van de apparatuur die je gebruikt? Welk merk/type Mi Box en/of tv gebruik je?

Ik heb een Samsung tv en steeds als ik een programma wil terugkijken gaat het beeld voor een paar secondes op zwart en schakelt dan terug naar live tv. Ik heb al meerdere keren verfrissen geprobeerd maar het werkt niet. Kan hier iets aan gedaan worden of ligt dit misschien aan de tv zelf?

 

Admin: bericht verplaatst naar ander topic

Ha @RvH04 dit is wel een irritant probleem! Live tv kijken levert verder geen problemen op? Kan je opnames wel kijken? En gaat het om een specifiek programma terugkijken of is het bij alles zo? Laatste vragen: heb je de app al eens opnieuw geïnstalleerd én heb je de laatste softwareversie op je tv?

 

Hallo @Niek00 en @FWS

Ik ben blij om te horen dat jullie over het algemeen tevreden zijn over de app! Balen dat er toch nog problemen ontstaan, hebben jullie de app al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd op jullie device?  

Hoi Hanna,

Excuus voor de late reactie. 

We hebben de app op beide Mi Boxen opnieuw geïnstalleerd. Dat heeft helaas niets geholpen.

Alle publieke omroepen (Ned 1, 2 en 3) zijn prima. Maar alle commerciële zenders haperen elke 3 tot 4 seconden. Het is heel subtiel, maar duidelijk zichtbaar als je er op let.

Is er iets anders aan het signaal van de commerciëlen?

 

@FWS dat zou volgens mij niet uit moeten maken. Ik kan me voorstellen dat dat heel irritant is! Zou je je forumprofiel aan willen vullen met je adres en klantnummer? En heb je de specificaties van de apparatuur die je gebruikt? Welk merk/type Mi Box en/of tv gebruik je?

 

Hoi @Marcia_ 

Ik (FWS) reageer nu met het profiel dat gekoppeld is aan onze producten.

Dus als het goed is kun je nu wel alle gegevens inzien?

Wij hebben in ieder geval glasvezel 50/50 en maken gebruik van de volgende producten:

 • Router = TP-Link Deco P7 (rechtstreeks aangesloten)
 • TV = Panasonic GT30 (1080p 50hz)
 • Mediaspeler = Xiaomi Mi Box S (laatste update) - verbonden via 5Ghz Wif

Volgende dingen heb ik getest

 • TV kijken via de laptop (KPN site) werkt perfect
 • Alle andere apps werken op de mediaspelers perfect (Netflix, NPO etc.)
 • Nog geprobeerd om QoS in te schakelen voor streaming, maar had geen effect
 • Opnieuw installeren van de app (op beide mediaspelers) had ook geen effect
 • Nog getest met terugkijken (meerdere commerciële zenders geprobeerd) en dat werkt wél probleemloos!

 

Dus om het probleem samen te vatten:

Publieke zenders:

 • Live - werkt
 • Terug kijken - werkt

Commerciële zenders

 • Live - hapert elke 3 a 4 seconde
 • Terug kijken - werkt

Hoor het graag als ik nog wat kan testen, maar het lijkt me een signaal probleem aan jullie kant te zijn?

 

Reputatie 7
Badge +20

@FWS_2, IKk kan nog steeds geen gegevens inzien. Wil je die toevoegen aan jouw profiel? Hoor ik van je als je dat gedaan hebt. 

Maar als ik het goed begrijp gebruik je een eigen router? Heb je het ook al getest als je de Experia Box gebruikt?

@FWS_2, IKk kan nog steeds geen gegevens inzien. Wil je die toevoegen aan jouw profiel? Hoor ik van je als je dat gedaan hebt. 

Maar als ik het goed begrijp gebruik je een eigen router? Heb je het ook al getest als je de Experia Box gebruikt?

Hey @Bart_Z ik heb de gegevens ingevuld. Excuus, ik ging er even vanuit dat jullie toegang hadden tot mijn KPN gegevens als ik met het juiste profiel inlogde, maar blijkbaar is het forum gescheiden van Mijn KPN?

We gebruiken inderdaad een eigen router (PPPoE en VLAN tag 6) en zoals ik al zei, dat werkt perfect. Ales werkt zoals het hoort. Dus ik zie persoonlijk niet in hoe het gebruik van de eigen router van invloed kan zijn op

 • alleen de KPN android TV app
 • en dan alleen de commerciële zenders
 • en dan ook nog eens alleen met Live TV kijken

Dus voor ik de box van zolder haal hoor ik graag wat hier dan de argumentatie achter is. Ik vermoed toch echt dat dit een issue aan jullie kant is. Als ik google naar “itv hapert/schokt” zie ik meerdere oude topics opduiken met exact hetzelfde probleem.

Reputatie 7
Badge +20

Dat kan van alles zijn @FWS_2 maar heeft ook met dienstverlening te maken. We kunnen de lijn niet goed uitlezen wanneer je je eigen modem gebruikt en ook niet inhoudelijk mee helpen. Zie ook het onderstaande topic:

 

Dat kan van alles zijn @FWS_2 maar heeft ook met dienstverlening te maken. We kunnen de lijn niet goed uitlezen wanneer je je eigen modem gebruikt en ook niet inhoudelijk mee helpen. Zie ook het onderstaande topic:

 

Snap ik, maar het is volgens mij toch wel uit te sluiten dat dit aan onze lijn/router ligt.

Maar goed, de vaste stappen afwerken neem ik aan; ik heb de box aangesloten. Zoals verwacht; het probleem is exact hetzelfde als met de eigen router. Haperend/schokkend beeld op de live zenders van de commerciëlen elke 3 a 4 seconden.

Hoor het graag als ik nog iets kan doen/uitproberen.

 

Edit:

FYI: Zojuist Live nog eens getest. RTL 7 en Net 5: Zodra we het beeld even een paar seconde pauzeren komt het haperen/schokken niet meer voor. Dus dit lijkt een buffer probleem te zijn?

Reageer