De Smart TV app van KPN

De Smart TV app van KPN
Reputatie 7
Badge +25

Met de KPN Smart TV app kijk je op je Smart TV direct naar je favoriete tv-programma’s zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen kabels meer door de kamer hebt lopen of apparatuur hoeft te plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de KPN Smart TV app en je kan televisie kijken. We vertellen je er hier alles over.
 

Wat is de KPN Smart TV app?

Met deze app kan je gemakkelijk tv kijken zonder extra apparatuur. Je kunt deze app vergelijken met de iTV app voor je mobiel, met het verschil dat je deze app downloadt en gebruikt op je Smart TV. Je vindt er alle basisfuncties in terug, zoals begin gemist, de tv-gids, terugkijken, je opnames en een overzicht van alle films en series uit je pakket. Ook kan je in het basispakket kijken naar ongeveer 62 zenders. Voor een aantal zenders zijn de rechten exclusief voor de tv-ontvanger. Ook zijn er een aantal regionale zenders beschikbaar. Bekijk hier het volledige zenderoverzicht.

 


Wat kan ik met de KPN Smart TV app?


Kijk vanaf het begin

Begin gemist? Dat is vanaf nu verleden tijd. Start het programma vanaf het begin.

Opnames inplannen en bekijken

Zelf bepalen wanneer je een programma terugkijkt? Plan dan (serie) opnames en kijk deze terug wanneer het jou uitkomt. Hiervoor heb je wel het Opnemen Pakket nodig.

Live TV pauzeren

Net als via de tv-ontvanger en de iTV online app kan je live tv pauzeren. Jij bepaalt vanaf waar en wanneer je verder kijkt (tot 7 dagen terug).

Filter op type programma in de gids

Geen eindeloze lijst met programma's, maar zie alleen de programma's die interessant voor jou zijn.

Zenderaanbod

Het zenderaanbod is gelijk aan de iTV online app.

On Demand

Ook On Demand films en series zijn beschikbaar via de KPN Smart TV app. Je vindt de optie in het menu van de app. 

 

De KPN Smart TV app gebruiken

De KPN Smart TV app is gratis te gebruiken voor alle KPN klanten met een Internet & TV abonnement van KPN. De app is beschikbaar in de app store voor Smart TV's van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer). Heb je een Philips of Sony TV met Android als besturingssysteem? Dan kun je de app downloaden via de Play Store.
 

Smart TV app

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn televisie geschikt is?

De Smart TV app is geschikt voor tv’s van Samsung & LG uit 2017 of nieuwer. Zoek naar ‘KPN iTV’ in de app store van je Smart TV. Als je de app kunt vinden, betekent dit dat jouw tv geschikt is. 
 

Ook is de Smart TV app geschikt voor apparaten met Android TV OS. Dit zijn bijvoorbeeld sommige televisies van Sony en Philips, mediaspelers zoals de Nvidia Shield of de Xiaomi box, en ook de nieuwe Google Chromecast 4 met Google TV. Je kunt eenvoudig controleren of jouw Android TV apparaat geschikt is voor de app door de KPN iTV app te zoeken in de Play Store. Kun je de app niet vinden? Dan is je apparaat helaas niet geschikt voor de app.

 

Waar vind ik de KPN Smart TV app?

Je kan de app downloaden in de appstore van je TV. Zoek naar KPN en download vervolgens de app. Na het starten van de app voer je het abonnementsnummer (14 cijfers) en de pincode (4 cijfers) in. Je kan deze gegevens vinden in MijnKPN onder: Producten > Thuis > Informatie & Instellingen. Daarna kan je lekker televisie kijken.

 

Kan ik de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken?

Ja, je kan de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken. Als je wil wisselen tussen de Smart TV app en de tv-ontvanger, dan zul je op je tv van “source” moeten veranderen. Dit doe je door met de afstandsbediening van je televisie op de Home-button te drukken en vervolgens ga je naar “Source”. Hier selecteer je de tv-ontvanger. Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je de tv-ontvanger.

 

Kan ik de KPN Smart TV app installeren op meerdere tv’s?

Je kunt de Smart TV app installeren op meerdere tv’s of Android TV toestellen, maar je kunt slechts op één apparaat tegelijkertijd kijken.

 

Waar vind ik mijn abonnementsnummer of mijn pincode?

Je hebt een abonnementsnummer en een pincode nodig om in te loggen op de KPN Smart TV app op je tv.

 

Het abonnementsnummer (14 cijfers) voor Interactieve TV vind je in MijnKPN onder ‘Thuis’ > ‘Interactieve TV’ > ‘Abonnement’ > ‘Abonnementsnummer’.

 

Als je je pincode bent vergeten, kun je deze resetten wanneer je verbonden bent met je thuisnetwerk. Gebruik hiervoor de Servicetool.

 

Hoe werkt het kinderslot?

De KPN Smart TV app neemt de kinderslot-instellingen over van de tv-ontvanger. Heb je het kinderslot geactiveerd via de tv-ontvanger, dan is kinderslot ook actief op de KPN Smart TV app. Je kunt het kinderslot ontgrendelen door op een item met kinderslot te klikken en de pincode in te voeren. Je schakelt hiermee kinderslot uit voor de gehele sessie.

Je kunt kinderslot ook tijdelijk uitschakelen via het Instellingen menu. Dit doe je in Instellingen > Kinderslot. Klik op ‘Tijdelijk uitschakelen’ en voer je pincode in. Als je de Kinderslot instellingen wilt wijzigen, doe je dat op de tv-ontvanger via Menu > Instellingen > Kinderslot.

 

Voor meer informatie over de Smart TV App kun je ook terecht op https://www.kpn.com/smarttv. Heb je daarna nog vragen? Laat ze dan gerust hier onder het topic achter.


Laatste update: 21-12-2021


2084 reacties

Op onze Samsung draait het. De app is compleet uit het rijtje met geinstalleerde apps verdwenen klopt dat?

Reputatie 7
Badge +21

@OpaBert70 Is jouw SmartTV en iTV app up to date? Je geeft de app sinds gisteravond is gestopt en dat het ook niet meer geïnstalleerd kan worden. Wat bedoel je daar precies mee?

Reputatie 3
Badge +1

Is er al een lijst met TV’s beschikbaar waar deze app op kan draaien of is het nog alleen maar Samsung en LG ?

Reputatie 7
Badge +21

Is er al een lijst met TV’s beschikbaar waar deze app op kan draaien of is het nog alleen maar Samsung en LG ?

Op dit moment kan je alleen op een Samsung of LG smart TV's (bouwjaar 2017 of nieuwer) tv kijken met de Smart TV App. Andere merken en modellen volgen later.

Reputatie 3
Badge +1

Is er al een lijst met TV’s beschikbaar waar deze app op kan draaien of is het nog alleen maar Samsung en LG ?

Op dit moment kan je alleen op een Samsung of LG smart TV's (bouwjaar 2017 of nieuwer) tv kijken met de Smart TV App. Andere merken en modellen volgen later.

Dat staat precies zo in de topic starter, in 9 maanden is er dus niks gebeurt?

 

Ik heb hem verwijderd maar als ik hem wil installeren krijg ik het bericht dat de website niet werkt

Reputatie 7
Badge +24

Het is voor nu inderdaad alleen voor LG en Samsung bouwjaar 2017 of nieuwer, anders had we dit zeker aangepast op onze site en hier. 

 

Ik heb hem verwijderd maar als ik hem wil installeren krijg ik het bericht dat de website niet werkt

Welke foutmelding krijg je dan precies te zien? En werkt internet op je Smart TV wel goed? 

Alles stond goed ingesteld en sins gisteravond doet hij het weer liep in het begin wat stroef en viel soms in pause 

 

Reputatie 7
Badge +30

Begrijp ik goed dat het nu wel weer werkt, @OpaBert70? Hopelijk blijft het zo. Zo niet, kan je in ieder geval eens kijken of jouw Samsung tv de nieuwste software heeft? Je kan dit in het menu van je tv bekijken. 

Ik snap dat dat verre van ideaal is, ...

Ik zweer juist bij het bekabeld aansluiten van een televisie en al helemaal als je daar ook 4K films op gaat bekijken. Ik heb bij elke televisie een Netgear GS105Ev2 staan waar een TV ontvanger, televisie en Home Cinema Set op aangesloten is.

Ja, ik weet het en ben het met je eens. Alleen als je al gewend bent aan draadloos, is het niet fijn om dan een kabel aan te moeten sluiten.

 

Beste @HMM75, welkom! Wat jammer om te lezen dat de Smart TV app (nog) niet naar behoren werkt bij je! Welke televisie gebruiken jullie? En je hebt de tv dus verbonden met de wifi van de Experia Box en dus geen versterkers o.i.d.? Wil je je daarnaast je forumprofiel aanvullen met je postcode + huisnummer en evt. klantnummer(s)? Dan kijk ik ook aan onze kant even mee. Als de tv uitvalt, zoals je zelf aangeeft, werken dan andere apps nog wel? 

Wij hebben een Samsung UE43RU7440S. Tv is ind erdaad zonder versterker verbonden met Experia box. Bij uitvallen doen andere apps het inderdaad nog wel. Ik zal mijn profiel meteen even aanvullen. Bedankt.

Dus als ik het goed begrijp is de tv via WiFi verbonden, toch? Zou je, puur als test, de tv bekabeld kunnen testen? Dus een internetkabel tussen de tv en de Experia Box. Ik snap dat dat verre van ideaal is, maar om dingen uit te sluiten zou dat wel fijn zijn. Het is namelijk wel zeer apart dat de tv uitvalt met die meldingen...

Ga ik doen. Zeker verre van ideaal en veel minder mooi vanwege de extra kabels. De rest hebben we net weggewerkt. Ik geef het een week om even goed te kunnen kijken of het scheelt.

Oké, top. Ik hoor graag of dat verschil maakt!

Inmiddels bekabeld aangesloten. Zojuist ging het voor de eerste keer mis:"Sorry....(iets met geen verbinding en probeer het later opnieuw)" . Enige optie... stekker erin en eruit en hij deed het weer. Nog geen opmerkingen over een DNS-nog wat.

@HMM75: Afgelopen week vonden we een issue met zappen; als je snel zapte kon de player het niet altijd aan en kon deze crashen. We hebben zojuist een hotfix hiervoor uitgerold (2.2.2). Als je de app afsluit (back button lang ingedrukt houden) en opnieuw opstart heb je de nieuwste versie. Ben benieuwd of je het daar nog steeds op ziet!

Ik ben niet zo heel technisch aangelegd, dus graag wat verduidelijking. Welke knop is 'de back buttin'? Pijltje met bicht?? 🙄

@HMM75 de terug knop meestal een  open ronde cirkel met een pijl aan een kant kan ook zoals bij Samsung return onder staan.

Reputatie 3
Badge +1

hopen dat er snel een update komt voor itv voor philips tv’s met android ik verwacht mijn nieuwe 4k tv dinsdag hoef ik tenminste niet zn kastje erbij te hebben :)

Het is ongelooflijk maar NIEMAND bij KPN, of Samsung kan mij antwoord geven op de vraag of de smart TV app werkt op een bepaald toestel. Ook de online TV shops weten blijkbaar niets concreters over hun TV's dan de prijs van de spullen die ze verkopen.  Is die KPN smart TV app nu wel of niet op ALLE modellen van Samsung die na 2017 verkocht zijn te installeren, ik heb nog geen toestel gekocht maar laat de keuze daar wel van afhangen namelijk, het gaat bv om de Samsung 50RU7170  of Samsung 50RU7090 modellen. Bij Samsung hadden ze het erover dat alleen QE modellen het ondersteunen maar die gebruiken toch hetzelfde OS of ben ik nou gek?!?

 

Marcel

Reputatie 7
Badge +30

Hallo @MarcelVossen, welkom! Goed dat je het forum hebt gevonden. De smart tv app werkt op alle modellen van Samsung uit 2017 en nieuwer. (dus niet verkocht na 2017, maar gemaakt in 2017 en later). De enige randvoorwaarde is, dat de tv toegang heeft tot de Nederlandse store. Als je een tv importeert, loop je dus het risico dat je geen toegang hebt tot de Nederlandse store en daarmee niet de app kunt downloaden. 

De “E” in QE staat voor Europa, dus je zult idd een “E” model moeten hebben. Welke letter er voor staat (Q, U, P, L, H, K) maakt niet uit. Als jij dus een UE50RU7170 of UE50RU7090 aanschaft bij een Nederlandse retailer, dan zit je goed!

 

Is er al een schatting wanneer er meer android tv's de app kunnen draaien?

Reputatie 7

Is er al een schatting wanneer er meer android tv's de app kunnen draaien?

Als die er ooit gaat komen.

Je weet, neem ik aan, dat je eenvoudig naar elke Android TV kunt casten.

Is er al een schatting wanneer er meer android tv's de app kunnen draaien?

Als die er ooit gaat komen.

Je weet, neem ik aan, dat je eenvoudig naar elke Android TV kunt casten.

Ik zou  graag wat minder kabels willen hebben en 1 aftstand. Ik wil niet allemaal moeilijk doen met naar mijn tv casten.

Zou wel jammer zijn als hij er niet komt, maar het is geen drama.

Reputatie 7

Voor televisiekijken gebruik ik alleen de afstandsbediening van KPN.

Als ik de televisie aan zet dan gaat automatisch ook de home cinema set aan voor het geluid (hdmi-ARC) en wordt het volume van de home cinema set bediend via de televisie (hdmi-CEC).

Reputatie 7
Badge +25

Is er al een schatting wanneer er meer android tv's de app kunnen draaien?

Nee, hier is nog niets over bekend.

Reputatie 6
Badge +8

Als er ooit een test komt voor een AndroidTV app dan houdt ik mij aanbevolen. Momenteel gebruik ik die van Canal Digitaal, maar zou dit liever ook bij KPN afnemen (en dan hopelijk ook met FullHD streams...)

Hallo,

 

mijn samsung tv heeft een foutmelding voor de app = kan de pagina niet laden etc. Heb geprobeerd de software te updaten maar dat lukt niet, wat te doen? Is een 49 inch tvvorig jaar gekocht.

Hoi @Tommy B : Heb je de software van de tv proberen te updaten? Heb je de app al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd? Kun je het exacte type tv hier melden.

Dankjewel Erwin,

 

appheb ik verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. TV kan ik niet updaten het is een 100 hz Samsung 49 inch

Reputatie 7
Badge +30

Beste @Tommy B, heb je ook het exacte type van de televisie? Die vind je op de sticker op de achterkant van de tv óf door de menu-knop van de afstandsbediening van je televisie in te drukken en dan te gaan naar ‘Ondersteuning’ en ‘Contact opnemen met Samsung’. 

 

Wat gebeurt er als je naar updates zoekt? Het lukt je wel om via het menu naar ‘Instellingen', ‘Ondersteuning’, ‘Software-update’ en Automatische update te gaan?  

Wilde het serienummer opzoeken, opeens doet de app het weer.

 

serienummer = software versie 1335

Qe49Q70RATXZT, S/n OEAW3HEM600305J

 

bij “ondersteuning” zijn de velden software update en zelfdiagnose grijs/ kom ik niet bij.

 

 

Reageer