Is IPTV het protocol wat beschrijft hoe ITV over het netwerk moet werken?

  • 19 March 2023
  • 3 reacties
  • 207 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +20

Als ik het goed heb is IPTV het protocol wat beschrijft hoe ITV over het netwerk moet werken.

Klopt deze gedachte?

 

IPTV

Internet Portocol Television.

Zie o.a. ook hier. 

 

ITV

Interactieve televisie

Zie o.a. ook hier.

 

Alle KPN tv decoders en ook o.a. de Ziggo Next Mini maken hier gebruik van.😉


Admin: bericht aangepast i.v.m. huisregels


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7

Yes.

IPTV is hoe het versturen van een tv signaal via het internet gaat.

Interactieve TV in het algemeen is tv met meer functies dan alleen maar live tv kijken. En dan specifiek functies waarbij er communicatie is tussen jouw apparaat en elders. Dus, bijvoorbeeld, een opname maken op een eigen opnameapparaat is geen interactieve tv. Maar, opnemen zoals bij ons, wel. Want je opname staat bij ons in het netwerk. En je tv ontvanger communiceert met het netwerk om de opname op te roepen.

 

En dan gebruiken wij de term Interactieve TV ook als een soort van productnaam voor onze oudere tv ontvangers en abonnementen. 

Reputatie 7
Badge +20

Hartelijk dank @Erik_ 

In tegenstelling tot @Erik_ s voluit “Yes” zou ik zeggen “niet helemaal”…

 

IPTV is geen protocol. Het is een verzamelnaam van manieren om een TV-signaal te kunnen distribueren via internet. Het specificeert dus niet aan welke eisen het signaal moet voldoen en ook niet over welk medium het signaal getransporteerd wordt. Het enige wat dit zegt is dat het signaal wordt verscheept in IP pakketjes. Hierbij specificeert het Internet Protocol (IP) enkele eisen waaraan het pakketje moet voldoen.

Vergelijk het met een zeecontainer. Daarmee kun je ook video versturen. Je kunt de container volgooien met DVDs, VHS banden, of nog oudere film-spoelen. Al naar gelang zender en ontvanger met elkaar hebben afgesproken.

Daarnaast kun je de zeecontainer via allerlei methodes vervoeren; schip, vrachtwagen, trein, vliegtuig…

 

Overeenkomst: zowel een zeecontainer als een IP pakket bepalen niet wat er verscheept wordt en ook niet hoe de container/pakket zelf vervoerd worden.

 

Net zoals we kunnen zeggen dat we bloemen per zeecontainer versturen, kunnen we zeggen dat we TV over IP versturen. Het zegt niets over het type bloemen of het type TV.