KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 7

Infobalk

 

De nieuwe infobalk bij live tv

 

De infobalk functioneert in grote lijnen hetzelfde. Hij geeft de begin- en eindtijd van het programma weer zoals in de gids staat. Het groene deel geeft aan hoever je kunt terugspoelen met pauzeren/spoelen. Dit is nooit verder dan het moment waarop je bent begonnen te kijken. Als je pauzeert verdwijnt de balk na 5 seconden. Druk je op de gele knop komt de balk terug.

Het witte bolletje geeft aan waar je nu bent in het programma. De tijd rechts geeft aan hoeveel tijd er nog is tot het einde van het programma (zoals in de gids staat). Daarboven staat het programma dat vervolgens wordt uitgezonden. De gekleurde knoppen geven je de mogelijkheid om vanaf het begin te kijken, of informatie over het programma te zien.

De nieuwe infobalk bij Terugkijken of het bekijken van een opname

 

Bij Terugkijken of het bekijken van een opname wordt nu automatisch de eerste 5 minuten overgeslagen zodat je ongeveer op het juiste beginmoment uitkomt. Tijdens het kijken kun je met de blauwe knop in een keer 5 minuten vooruit in het programma. Net als voorheen kun je ook nog de < en > knoppen rondom OK gebruiken om ineens 30 seconden voor- of achteruit te springen. In de meer recentere versies van de firmware staat dit laatste ook op de infobalk aangegeven.

 

Gids & Terugkijken

 

In het nieuwe menu is niet standaard meer Picture-in-Picture actief. PiP is het laten zien van het lopende tv-programma in een kleiner venster terwijl je door de gids bladert. Je kunt dit heractiveren via Menu - Instellingen - TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

 

Ook is Terugkijken geen aparte optie meer. Dit zit nu volledig geïntegreerd in de Gids. Je kunt daar met de pijltoetsen of de Fast Forward (<<) en Rewind (>>) knoppen terug of vooruit in de tijd navigeren. Programma’s in het verleden met een groen pijl icoon kun je terugkijken.

Gids, horizontale weergave

 

Ben je gewend aan het uiterlijk van het oude Terugkijken menu dan kun je een vergelijkbare weergave activeren door nogmaals op de Gids-knop te drukken. Je krijgt dan de lijstweergave zoals hieronder te zien is. Deze keuze wordt onthouden. Wil je weer terug naar de horizontale weergave, druk wederom op Gids.

Gids, lijstweergave

Zodra je in de Gids een programma selecteert met OK krijg je een detailpagina. Hier zie je aanvullende informatie over het programma en je opties. Wil je in plaats van een pop-up gelijk naar het gekozen programma toe, dan kun je dit via Menu - Instellingen - TV Menu aanzetten mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Programma informatie en opties

In de pop-up is voor lopende programma’s de standaardoptie Nu kijken. Verder kun je kiezen voor Kijk vanaf het begin. Als een programma opgenomen kan worden, krijg je ook die opties.

Voor een programma dat in de toekomst begint is de standaardoptie Ga naar deze zender. Verder kun je kiezen voor Zet herinnering aan. Als een programma opgenomen kan worden krijg je ook die opties.

Voor een programma in het verleden is Terugkijken de standaardoptie, mits het programma teruggekeken kan worden. Als dat niet zo is, krijg je dat te zien.

Reputatie 7

Opnames

 

De opnamelijst heeft ook een aangepast uiterlijk gekregen. Onderin het scherm is de lijst met opnames. Bovenin het scherm krijg je informatie van de geselecteerde opname. Er is in de lijst met opnames niet meer direct te zien van welke zender een programma is opgenomen. Dit is wel te zien in het informatiestuk.

 

Opnames

 

Voorheen kon je opnames alleen sorteren op datum (op- of aflopend). Nu kun je ze ook sorteren alfabetisch op titel.

Als je een serieopname aanklikt krijg je alle afleveringen die al opgenomen zijn te zien. Hier staat nu ook het nummer van het seizoen bij, en van de afleveringen het nummer en de titel.

 

Serieopnames met seizoensnummer, afleveringsnummer en -titel

Bij je geplande opnames zijn van je serieopnames alleen diegene te zien waarvan op dat moment afleveringen in de gids staan.

Geplande opnames

 

Verder is het zo dat een serieopname nu actief blijft. Dat wil zeggen dat als er onverhoopt een aflevering wordt gemist, of je verwijdert er zelf een (of meerdere), dan zal de eerstvolgende herhaling van die aflevering worden opgenomen.

Gecombineerd met het feit dat een ingeplande serieopname dus alleen zichtbaar is als er een nog op te nemen aflevering in de gids staat, betekent dit dat je een serieopname alleen kunt annuleren voor de laatste aflevering is opgenomen. Of door individuele afleveringen te verwijderen en hem dan te verwijderen als er herhalingen worden opgenomen.

Wel net als voorheen is het zo dat als je een serieopname annuleert, de afleveringen die je daarvan nog in je lijst hebt staan niet meer bij elkaar gegroepeerd worden.

Reputatie 7

On Demand

 

In het nieuwe menu is On Demand opgesplitst in twee items: Films en Series. Deze categorieën bevatten alle programma’s waar jij vanuit je abonnement toegang tot hebt, plus de te huren programma’s en directe links naar de Netflix, YouTube en Prime Video apps.

 

Films

Films On Demand startpagina

De optie Mijn pakketten bevat alle zenderpakketten die in je abonnement zitten. De films in hier zijn gratis te bekijken. 

 

Onder Meer films vind je zenderpakketten met films die niet in je abonnement zitten. Je kunt deze wel bekijken om te zien of er iets van je gading bij zit. Zo ja, dan kun je daar ook gelijk met de blauwe knop abonneren op dat pakket. 

Film uit een pakket waar je niet op geabonneerd bent


Met de optie Films huren krijg je alle betaalde films te zien, onderverdeeld in verschillende tabbladen. Je kunt hier met de pijltoetsen navigeren. Bovenin beeld krijg je dan info te zien over de geselecteerde film. Ook hier kun je met Verander weergave een lijstoverzicht krijgen in plaats van de carrousel. Kies je hiervoor, dan zal het ook lijstweergave blijven (bij zowel Films als Series) tot je dit zelf weer aanpast.

Carousselweergave

 

Lijstweergave

 

Met de OK knop kun je een film kiezen. Je krijgt dan een pop-up waarin je het huren van de film kunt bevestigen met het invoeren van je betaalcode*, of je kunt annuleren. Ben je de code vergeten? Kies dan voor de optie Betaalcode vergeten. Je krijgt dan een pop-up met een link naar de servicetool om je code te resetten.

Film huren pop-up

 

Een eenmaal gehuurde film vind je terug onder Uitgelicht.  

 

Helemaal onderaan Meer Films staat erotiek. Hier staan alle erotiek films, zowel degene die onder je bestaande zenderpakketten vallen, als degene die je los kunt huren.

Erotiek On Demand overzichtsscherm

 

Series

 

Voor series werkt het op dezelfde manier. Onder Mijn pakketten staan je zenderpakketten. De series daar zijn gratis te bekijken. Onderaan, bij Meer series, staan zenderpakketten die je niet hebt. Je kunt daar wel door het aanbod bladeren en je op het pakket abonneren als je wilt. 

Series On Demand overzichtsscherm

De weergave van de series is gelijk aan hoe films worden weergegeven. Je kunt bladeren door categorieën en ook de weergave veranderen.

 

 Als je een serie kiest krijg je een pop-up met daarin tabbladen voor de verschillende seizoenen. Je kunt dan zelf kiezen welke aflevering je wilt bekijken.

Serie detailscherm

 

*Betaalcode

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

Reputatie 7

Zoeken

 

Zoeken heeft uitgebreidere mogelijkheden gekregen. Je vindt het nu dan ook helemaal bovenin het menu in plaats van onderaan. Als je zoeken voor de eerste keer opent is het hoofdscherm leeg. Als je eenmaal dingen gezocht hebt krijg je bij het opnieuw openen van het zoekscherm je recente zoektermen te zien. Je kunt dan makkelijk opnieuw hierop zoeken.

Zoekscherm als je al eerder dingen gezocht hebt

Als je begint met zoeken krijg je al eerste resultaten te zien zodra je drie karakters hebt ingevuld. De resultaten worden dan als miniaturen in een carrousel getoond* onderverdeeld in een aantal tabbladen (Gids, Terugkijken, Films, Series). Met de Fast Forward (>>) en rewind (<<) knoppen kun je snel schakelen tussen deze categorieën.

Zoekresultaten, carrouselweergave

 

Vind je de carrousel niet fijn, dan kun je bovenin het scherm met Verander weergave schakelen naar een lijst. Heb je een 1853, dan heb je alleen de mogelijkheid tot lijstweergave.

Zoekresultaten, lijstweergave

Net als voorheen kun je met de pijltoetsen heen en weer over de pagina en dingen selecteren met de OK knop. Wat nieuw is, is dat er filters zijn toegevoegd. Deze staan onder het toetsenbord. Waar je precies op kunt filteren varieert per tabblad.

Voor de Gids en Terugkijken resultaten kun je hiermee specificeren van welke tijdsperioden je resultaten wilt zien. Bij Films en Series kun je (nog) niet verder filteren. Wel zijn daar erotiek resultaten standaard verborgen. Als je deze wel wilt zien, kun je dit onderaan het scherm aanvinken.

Reputatie 7

Instellingen

 

Het instellingenmenu is inhoudelijk niet veel veranderd. Maar wel is het qua weergave aangepast aan de nieuwe look.

 

Standby is de nieuwe naam voor de Energiegebruik instellingen. Het enige wat daarin veranderd is, is dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen radio en tv bij het kiezen van de tijd voordat de ontvanger automatisch op standby gaat. 

Beeldscherm is de nieuwe naam voor de Beeldscherm & Kwaliteit instellingen.

Onder Geluid wordt, voor de 5202 tv-ontvanger, extra informatie gegeven hoe Dolby Atmos te gebruiken.

Bij Systeem vind je de verschillende opties om de tv ontvanger te resetten.

Hulp, tenslotte, bevat tips en een QR-code naar de website met meer informatie:

 

Kinderslot

Net als in het oude menu staan hier de mogelijkheden om kinderslot in te stellen. Nieuw is een extra setting Erotiek verbergen op dit apparaat. Als deze instelling op Ja wordt gezet, dan worden erotische kanalen en films automatisch verborgen op deze tv-ontvanger, los van de overige Kinderslotinstellingen van het account. Dit geeft de mogelijkheid makkelijker erotiek te verbergen, terwijl wel, bijvoorbeeld, Goede Tijden Slechte Tijden kan worden gekeken.

Kinderslotinstellingen

Afstandsbediening

Voor de 5202 en 8001 tv-ontvanger is er een aparte sectie in de instellingen, om de BlueTooth afstandsbediening in te stellen.

Afstandsbediening instellen op de 8001

 

Afstandsbediening instellen op de 5202

 

Reputatie 7

Wanneer gaan die dubbele zoekresultaten eruit? :sunglasses:

 

Reputatie 2

Het is mij wel opgevallen (dat na deze update) het menu steeds vastloopt. Ik kan dan alleen op “Gids & Terugkijken” klikken en meer niet.  Om de boel weer werkend te krijgen moet ik de TV-ontvanger helemaal spanningsloos maken. Dit heb ik nu al 5 keer moeten doen, terwijl ik voor deze update nog nooit mijn TV-ontvanger spanningsloos heb moeten maken.

Reputatie 7
Badge +25

Wanneer gaan die dubbele zoekresultaten eruit? :sunglasses:

 

Weet ik niet. :disappointed_relieved:

Het is mij wel opgevallen (dat na deze update) het menu steeds vastloopt. Ik kan dan alleen op “Gids & Terugkijken” klikken en meer niet.  Om de boel weer werkend te krijgen moet ik de TV-ontvanger helemaal spanningsloos maken. Dit heb ik nu al 5 keer moeten doen, terwijl ik voor deze update nog nooit mijn TV-ontvanger spanningsloos heb moeten maken.

Hi @MDorp, dat hoort natuurlijk niet zo. Zou je de software van de tv-ontvanger eens een keer helemaal willen resetten? Kan bij menu - instellingen - systeem - software opnieuw installeren. Ik hoor graag of dat helpt.

Reputatie 7

Wanneer gaan die dubbele zoekresultaten eruit? :sunglasses: 

Weet ik niet. :disappointed_relieved: 

Ik wel. :wink:

 

Reputatie 6
Badge +8

Wanneer gaan die dubbele zoekresultaten eruit? :sunglasses: 

Weet ik niet. :disappointed_relieved: 

Ik wel. :wink:

 

Als de HD Glas kanalen op 1 worden gezet. Dan is het probleem opgelost.

Dus KPN kom jullie belofte eens na en dit probleem is ook gelijk opgelost.

Reputatie 2

Wanneer gaan die dubbele zoekresultaten eruit? :sunglasses:

 

Weet ik niet. :disappointed_relieved:

Het is mij wel opgevallen (dat na deze update) het menu steeds vastloopt. Ik kan dan alleen op “Gids & Terugkijken” klikken en meer niet.  Om de boel weer werkend te krijgen moet ik de TV-ontvanger helemaal spanningsloos maken. Dit heb ik nu al 5 keer moeten doen, terwijl ik voor deze update nog nooit mijn TV-ontvanger spanningsloos heb moeten maken.

Hi @MDorp, dat hoort natuurlijk niet zo. Zou je de software van de tv-ontvanger eens een keer helemaal willen resetten? Kan bij menu - instellingen - systeem - software opnieuw installeren. Ik hoor graag of dat helpt.

Hoi Paul, dankjewel voor je reactie. Ik ga dat vanavond meteen even proberen en zal je laten weten of het geholpen heeft :)

Reputatie 7
Badge +7

@Paul_  Ik ben deelnemer aan de pilot. Als ik nu issues ervaar met de software moet ik dat hier melden of in het besloten deel van het forum?

Reputatie 7

Je moet jouw feedback via het besloten gedeelte blijven geven als je een firmware versie gebruikt die nog niet uitgerold is.

Als je het issue ervaart met de firmware versie die uitgerold is dan kan je het issue natuurlijk ook hier melden.

Reputatie 7
Badge +7

@wjb  Ik wacht nog even op de reactie(s) van Paul (hier) en Fred (pilot) voordat ik hier dingen ga melden.

Reputatie 2

Wanneer gaan die dubbele zoekresultaten eruit? :sunglasses:

 

Weet ik niet. :disappointed_relieved:

Het is mij wel opgevallen (dat na deze update) het menu steeds vastloopt. Ik kan dan alleen op “Gids & Terugkijken” klikken en meer niet.  Om de boel weer werkend te krijgen moet ik de TV-ontvanger helemaal spanningsloos maken. Dit heb ik nu al 5 keer moeten doen, terwijl ik voor deze update nog nooit mijn TV-ontvanger spanningsloos heb moeten maken.

Hi @MDorp, dat hoort natuurlijk niet zo. Zou je de software van de tv-ontvanger eens een keer helemaal willen resetten? Kan bij menu - instellingen - systeem - software opnieuw installeren. Ik hoor graag of dat helpt.

Hoi Paul, dankjewel voor je reactie. Ik ga dat vanavond meteen even proberen en zal je laten weten of het geholpen heeft :)


Hoi Paul, tot nu toe geen rare dingen ervaren dus het blijkt geholpen te helpen. Ik kijk het nog even een week aan en als het weer optreed laat ik weer van mij horen.

Reputatie 7
Badge +7

Wij hebben er af en toe last van dat bij het afspelen van een opname het beeld erg blokkerig wordt. Niet een beetje blokkerig, maar echt erg dus. Dat blokkerige beeld is dan niet tijdelijk maar blijft. De enige oplossing is de opname stoppen en opnieuw starten. Daarna is het blokkerige beeld weg.

Dit fenomeen doet zich voor sinds wij zijn overgezet op het nieuwe menu en het nieuwe platform. Daarvoor nooit last van gehad.

Ben benieuwd of meer mensen dit ervaren.

Overigens is de tv-ontvanger bekabeld aangesloten, rechtstreeks op de EB.

Reputatie 7

Ook wij ervaren met het nieuwe menu heel af en toe een blokkerig beeld maar dat herstelt zich dan ook direct weer. Met het oude menu hadden wij hier nooit maar dan ook nooit last van.

Het is mijns inziens wel iets waar KPN een gedegen onderzoek naar zou moeten doen.

Reputatie 7
Badge +17

Iedereen bedankt voor de input, we nemen dit mee en gaan er mee aan de slag. 
Morgen zijn Paul en Fred weer aanwezig. Zij pakken dit verder op. 
Diegene die meededen met de pilot en op- of aanmerkingen hebben.. Graag blijven delen via de besloten groep. We gaan morgen alle issues/bugs/feedback verzamelen en doorgeven aan Fred. 
Voor alle andere klanten die te issues ervaren of juist heel tevreden zijn, plaats vooral een reactie! We houden dit topic goed in de gaten. :hugging:

Reputatie 5
Badge +1

Ik vind het nieuwe menu helemaal niks 

1. Mijn knoppen op de afstandsbediening zoals retour knop van zender werkt niet meer moet je eerst weer terug naar gids en vandaaruit de zender opzoeken

2. Bij terugspoelen staat er verberg infobalk en als ik op play druk dan moet deze juist verbergen en dat is dan niet mogelijk

3. Beeld in beeld is verdwenen!!!!!?? wat juist fijn is kan je toch nog "zien" wat er gebeurt nu "hoor" je alleen

4.iets van opname direct  willen verwijderen kan ook niet meer! via rode knop op afstandsbediening

Zo ook de blauwe knop die eerst wel zijn functie had werkt ook niet meer met dit nieuwe!!! menu 👿

 

Ik wil het vorige menu terug en anders stap ik wel over naar een ander

Dit zijn tevéél punten

Erg Omslachtig handelen !!!

 

Reputatie 3
Badge

Ik heb toch wel een aantal behoorlijke minpunten aan het nieuwe menu.

 • Ik heb kpn glas kanalen 661 t/m 670), dus de standaard en HD kanalen heb ik verborgen. Voorheen kon ik 2 pagina's naar beneden scrollen en dan was ik bij de lagere kanaalnummers voor SBS9, TLC enz. Omdat er nu eerst de radiokanalen tussen zitten moet ik zowel naar boven als naar beneden zo’n 25 pagina's scrollen. Ik word daar niet vrolijk van.
 • Ik mis het schermpje waarin het huidige kanaal nog te volgen is, terwijl je alvast in de gids kijkt wat het volgende is wat je wil kijken.
 • Waarom moet ik 2 keer klikken als ik naar een ander kanaal wil vanuit de gids?

Uiterlijk is het wel mooier geworden, maar qua functionaliteit is het drastisch naar beneden.

Heb het nu 3 dagen en zit me echt alleen maar te irriteren.

Ik hoop dan ook dat hier serieus eens naar gekeken wordt.

Reputatie 7

Ik heb toch wel een aantal behoorlijke minpunten aan het nieuwe menu.

 • Ik heb kpn glas kanalen 661 t/m 670), dus de standaard en HD kanalen heb ik verborgen. Voorheen kon ik 2 pagina's naar beneden scrollen en dan was ik bij de lagere kanaalnummers voor SBS9, TLC enz. Omdat er nu eerst de radiokanalen tussen zitten moet ik zowel naar boven als naar beneden zo’n 25 pagina's scrollen. Ik word daar niet vrolijk van.
 • Ik mis het schermpje waarin het huidige kanaal nog te volgen is, terwijl je alvast in de gids kijkt wat het volgende is wat je wil kijken.
 • Waarom moet ik 2 keer klikken als ik naar een ander kanaal wil vanuit de gids?

Allemaal zeer valide punten.

Voor het eerste punt gebruik ik een zenderlijst met alleen de door ons bekeken en beluisterde zenders. Ik heb het aantal radiozenders in die zenderlijst van 19 naar 3 teruggebracht om dit issue dragelijk te maken.

Ik hoop dat KPN de belofte om ook de HD-"Glas" zenders op 1 te gaan zetten op zeer korte termijn na zal komen. Dat zal dit issue een stuk minder urgent maken voor de glasvezelabonnee. Tevens hoop ik dat KPN het instelbaar maakt of je de radiozenders wel of niet samen met de televisiezenders in de gids wil zien.

Reputatie 3
Badge

Sinds afgelopen vrijdag het nieuwe menu op mijn beide ontvangers gekregen (HMB2260).

Ik moet zeggen, het ziet er goed en mooi uit. 

Blijft een kwestie van smaak maar ik vind het mooi en fris!

Ben nog niet tegen een probleem aangelopen.

Heb  ook nog niet ondervonden dat ik happeringen heb gezien door het menu te scrollen of bij het kijken.

 

1 ding viel me wel op en dat is dat het HD lampje niet meer brand op de ontvangers terwijl ik toch naar HD glas zit te kijken. De instelling is HD standaard.

Gebruikte dit lampje toch wel als bevestiging dat ik naar HD format zit te kijken.

Klopt het dat het HD lampje is uitgeschakeld ook al zijn de zenders HD?

 

Groet,

Theo

Reputatie 7

Klopt het dat het HD lampje is uitgeschakeld ook al zijn de zenders HD?

Dat klopt, die is op alle TV ontvangers uitgeschakeld.

De nieuwere TV ontvangers hebben ook helemaal geen HD lampje meer.

Reputatie 5
Badge +1

Ik heb toch wel een aantal behoorlijke minpunten aan het nieuwe menu.

 • Ik heb kpn glas kanalen 661 t/m 670), dus de standaard en HD kanalen heb ik verborgen. Voorheen kon ik 2 pagina's naar beneden scrollen en dan was ik bij de lagere kanaalnummers voor SBS9, TLC enz. Omdat er nu eerst de radiokanalen tussen zitten moet ik zowel naar boven als naar beneden zo’n 25 pagina's scrollen. Ik word daar niet vrolijk van.
 • Ik mis het schermpje waarin het huidige kanaal nog te volgen is, terwijl je alvast in de gids kijkt wat het volgende is wat je wil kijken.
 • Waarom moet ik 2 keer klikken als ik naar een ander kanaal wil vanuit de gids?

Uiterlijk is het wel mooier geworden, maar qua functionaliteit is het drastisch naar beneden.

Heb het nu 3 dagen en zit me echt alleen maar te irriteren.

Ik hoop dan ook dat hier serieus eens naar gekeken wordt.

Ik erger me ook het menu is erg omslachtig geworden en ik mis ook het beeld in beeld

Reputatie 5
Badge +1

Juist

Ik erger me ook het menu is erg omslachtig geworden en ik mis ook het beeld in beeld