KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 7

Apart, ik ben benieuwd wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn want op onze HMB2260's werkt het vlekkeloos en snel.

Hebben jullie met V2 erachter of de eerste versie van het kastje? Hier de eerste. 

Wij hebben net als jij de eerste versie.

Reputatie 7
Badge +10

Apart, ik ben benieuwd wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn want op onze HMB2260's werkt het vlekkeloos en snel.

Hebben jullie met V2 erachter of de eerste versie van het kastje? Hier de eerste. 
Weet niet in hoeverre dit uitmaakt trouwens. 

Ik heb ze allebei, dus een met v2 erachter en een zonder v2 erachter. Beide zijn even traag met het laden van de gids...


Apart, omdat wjb geen problemen ervaart en wij wel….

Ben wel benieuwd hoeveel meldingen hier nog meer over komen. Ook buiten het forum om. 

Reputatie 7
Badge +7

Apart, ik ben benieuwd wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn want op onze HMB2260's werkt het vlekkeloos en snel.

Hebben jullie met V2 erachter of de eerste versie van het kastje? Hier de eerste. 
Weet niet in hoeverre dit uitmaakt trouwens. 

Ik heb ze allebei, dus een met v2 erachter en een zonder v2 erachter. Beide zijn even traag met het laden van de gids...


Apart, omdat wjb geen problemen ervaart en wij wel….

Ben wel benieuwd hoeveel meldingen hier nog meer over komen. Ook buiten het forum om. 

@Anneke-Anna je mag mijn bericht als niet-geschreven beschouwen. Ik dacht dat je het over de VIP2952 had, maar zie nu dat je het over een ander type had.

Ik heb hier 2 keer de VIP2952. Beide zijn bij het laden van de gids verschrikkelijk traag. 

Reputatie 7

Ik heb eens even wat zitten bladeren in de gids on één van onze HMB2260's en heb wat interessante constateringen.

Wij gebruiken een eigen zenderlijst met bijna vijf pagina's aan zenders. Bladeren door die zenderlijst geeft geen enkel probleem.

Schakel ik naar de zenderlijst "Alle zenders" dan zie ik dat de afatandbediening af en toe nonresponsive wordt. Het rode "rec" lampje licht dan niet op bij het geven van een opdracht en dus wordt de opdracht dan ook niet uitgevoerd.

 

Kunnen jullie eens een zenderlijst opstellen met de voor jullie interessante zenders en kijken of het trage reageren dan weg is.

Reputatie 3
Badge

Mag de oude interface weer terug?    

Nee. Kan ook niet.

 

 

Tuurlijk wel, is een software uitrol. Gisteren stond er een andere versie op. Dat het niet gebeurt is wat anders. 

 

 

Deze verkleutering slaat nergens op. Mooi hoor, al die fan-art achtergronden, maar het halve scherm wordt nu ingenomen door een afbeelding.    

Valt wel mee toch? Anders kan je altijd de tv uitzetten bij het luisteren naar radio. Toslink naar een soundbar of home cinema set.

 

 

Ik heb het over de fan-art bij de tv gids en de tv opnames. 

 

. De traagheid valt wel mee. 

 

Hoe kom je daar bij? Het is merkbaar en storend trager dan gisteren. 

 

Even voor mijn duidelijkheid: ben jij een KPN medewerker? 

 

Reputatie 7
Badge +10

Ik heb eens even wat zitten bladeren in de gids on één van onze HMB2260's en heb wat interessante constateringen.

Wij gebruiken een eigen zenderlijst met bijna vijf pagina's aan zenders. Bladeren door die zenderlijst geeft geen enkel probleem.

Schakel ik naar de zenderlijst "Alle zenders" dan zie ik dat de afatandbediening af en toe nonresponsive wordt. Het rode "rec" lampje licht dan niet op bij het geven van een opdracht en dus wordt de opdracht dan ook niet uitgevoerd.

 

Kunnen jullie eens een zenderlijst opstellen met de voor jullie interessante zenders en kijken of het trage reageren dan weg is.


Zenderlijst opgesteld, ontvanger uit en weer aan. Helaas nog traag hier.… wel goed bedacht trouwens 👍

Reputatie 7
Badge +7

Ik heb eens even wat zitten bladeren in de gids on één van onze HMB2260's en heb wat interessante constateringen.

Wij gebruiken een eigen zenderlijst met bijna vijf pagina's aan zenders. Bladeren door die zenderlijst geeft geen enkel probleem.

Schakel ik naar de zenderlijst "Alle zenders" dan zie ik dat de afatandbediening af en toe nonresponsive wordt. Het rode "rec" lampje licht dan niet op bij het geven van een opdracht en dus wordt de opdracht dan ook niet uitgevoerd.

 

Kunnen jullie eens een zenderlijst opstellen met de voor jullie interessante zenders en kijken of het trage reageren dan weg is.

@wjb Heb het zojuist getest.

Als ik de standaard-lijst van alle zenders heb geselecteerd, duurt het starten van de gids 3 secondes.

Eerst een zenderlijst gemaakt van 8 zenders. Het starten van de gids duurde nog steeds 3 secondes. Vervolgens een zenderlijst gemaakt van 1 zender. Het starten van de gids duurde nog steeds 3 secondes.

Kennelijk maakt dit dus niets uit… 

Jammer, want anders had voor mij hier de voorlopige oplossing gelegen.

Reputatie 7
Badge +10

Ik zal aankomend weekend de Arris VIP5202 eens aansluiten, omwisselen met de 2260, eens kijken of er verbetering in zit. 
Hoop wel dat het geluid hiervan inmiddels verbeterd is. 

Reputatie 3
Badge

Hallo @Anneke-Anna,

De update van het nieuwe menu is niet alleen de update naar een nieuw uiterlijk maar ook de overstap naar het nieuwe platform van interactieve tv. Waardoor er nu dus directe synchronisatie is tussen de website, tv en app. Daarnaast is er nu weer ruimte voor ontwikkeling aangezien het oude platform ongeveer 13 jaar is en dus op in deze tijd. 
De traagheid zal niet mogen voortkomen, zal je is via Menu → Instellingen → 2x gele knop → Kiezen voor Frisse start? Misschien dat het ergste er dan uit is. 

Nee maakt allemaal niks uit… de kwaliteit van de streams is gewoon zichtbaar achteruit gegaan… Misschien dat je het op een kleinere tv niet ziet, maar op een 55 inch Sony is alles veel korreliger en onscherper geworden. Op deze manier kan de 2260 wat mij betreft opgestuurd worden en ingruild worden voor een nieuwe. Anders toch maar eens kijken naar een andere provider. Het wordt er allemaal niet beter op bij KPN. 

Reputatie 7

Nee maakt allemaal niks uit… de kwaliteit van de streams is gewoon zichtbaar achteruit gegaan…

Ik ervaar geen achteruitgang in beeldkwaliteit op mijn HMB2260's en ZXV8001.

Hoe zet ik de infobalk uit? De infobalk kan tussen de 2 seconden tot max. 30 sec. getoond worden. Waarom niet 0 en 1 sec. beschikbaar stellen? Het tonen van de zenderbalk vertraagt het zappen namelijk. Erg jammer dat deze optie verdwenen is.

Reputatie 2

Ik heb geen last van traagheid of prestatieverlies.... Hoewel... Tijdens het typen kreeg ik zojuist meerdere keren achter elkaar blokjes in beeld. (ik heb een 500/500 lijntje) 

Dat heb ik niet eerder gezien. Dit gebeurde op een VIP5202. 

Het instellingen-menu is even wennen, maar wel duidelijk en overzichtelijk. 

 

Wat ik wel jammer vind is dat de tvgids nu eigenlijk maar de helft van het scherm is geworden. De bovenste helft van het scherm bevat voor mij geen nuttige informatie (zo'n grote afbeelding van het programma helpt me niet om een keuze te maken voor het programma)

Zeker op de iets kleinere tv op mijn slaapkamer (met een ZXV8001-ontvanger) maakt dat het zappen minder fijn, omdat ik daar vaak mijn lenzen al uit heb. De tekst is kleiner geworden, dat maakt het lastig lezen.

 

De extra keer op OK klikken om een programma te kijken (ik zap altijd via de gids) leek vervelend, maar daar wen ik wel aan denk ik: bij live programma's gewoon altijd een dubbelklik.

De picture-in-picture mis ik zeker. Dit bepaalde in veel gevallen of ik wel of niet voor een zender koos (vaak afhankelijk van of ze nog in reclame zaten), of dat ik nog even iets langer naar de huidige zender bleef luisteren, of dat ik al moest zappen naar de volgende. 

 

Tot slot: de radiozenders zijn bij de tv zenders in het overzicht gekomen. Da's wel jammer. 

 

Mijn algemene gevoel is dat het lijkt of de functionaliteit en efficiëntie te lijden hebben gehad onder een mooier design. Dat is een valkuil waar een concurrent van KPN ook in is gevallen, met akelig trage mediaboxen die allemaal bewegende onoverzichtelijke menu's met afbeeldingen en filmpjes moeten tonen tot gevolg. 

KPN had dat niet. Die menu's waren rechttoe-rechtaan en ik zag het als een enorm pluspunt dat ik het gebruik binnen 10 minuten aan mijn opa en oma heb kunnen uitleggen. KPN moet oppassen dat ze niet teveel functies in 1 menu gaat stoppen. Functies zijn leuk, maar het moet niet het uiteindelijke doel in de weg staan: simpel en vlot tv kijken. 

 

Voor zover my two cents. 

Het nieuwe menu is even wennen maar ziet er wel mooi uit.

jammer dat videoland nu hetzelfde menu heeft gekregen als het pluspakket. Ik vind dat menu zo vreselijk dat ik eigenlijk nooit iets uit het on demand pakket van het pluspakket keek.

 Het menu van Videoland eerder was ook niet fantastisch, ik vind vooral het menu van Netflix wel handig. Was daarom al niet echt enthousiast over Videoland, maar nu deze ook is overgegaan op het KPN menu ga ik Videoland opzeggen.

scrollen door het menu gaat zo haperend en is zo tergend langzaam, En dan is het ook nog eens totaal niet overzichtelijk. 😭 maar dat is mijn mening.

Reputatie 7
Badge +16

@Medenker, Als je mijn handtekening leest heb je je antwoord 😉.

KPN zal je exact hetzelfde antwoord gaan geven. Je kan niet terug naar de oude software. Voorwaarden voor het gebruik van de tv ontvanger is dat je altijd de meest recente versie moet draaien. Het is een ontvanger waar KPN hoofdeigenaar van is, dus die mogen dit vereisen. Hoe vervelend je de nieuwe software ook vind. Of het kan of niet zal dus niks uitmaken. 

Daarop hoort wel op te merken dat de extreme traagheid niet kan. Maar vanuit de testgroep heb ik geen issues gehad met de 2260. Wel met de 2952.

Reputatie 6
Badge +10

Mijn 2260 heeft nu ook het nieuwe menu. Maar als ik vanuit TV kijken zap naar een radiozender krijg ik steevast niet het radiozender logo te zien. Na een aantal seconden komt dat er wel op. Ook als ik doorzap naar een volgende radiozender krijg ik soms wel en niet dat logo direct te zien. 

 

En ook jammer dat er geen PIP meer zit in de TV gids. Ook het menu met apps voelt nog verouderd aan.

 

De infobalk zou ik graag willen uitschakelen en niet elke 3 seconden in beeld willen hebben. 

Reputatie 7

Maar als ik vanuit TV kijken zap naar een radiozender krijg ik steevast niet het radiozender logo te zien. Na een aantal seconden komt dat er wel op.

Bedoel je het logo in de gids of als je gewoon naar die radiozender "kijkt"?

Reputatie 6
Badge +10

Maar als ik vanuit TV kijken zap naar een radiozender krijg ik steevast niet het radiozender logo te zien. Na een aantal seconden komt dat er wel op.

Bedoel je het logo in de gids of als je gewoon naar die radiozender "kijkt"?

Als ik naar de radiozender “kijk”.

Reputatie 7

Bij het "kijken" naar een radiozender worden er drie beelden afgewisseld:

1) Zwart beeld

2) Tijd en datum

3) Zendernaam met logo

Elk beeld blijft zo'n 5 seconde staan.

Het is maar net waar in die cyclus je tussen radiozenders zapt hoe lang het duurt voordat je het logo te zien krijgt.

Bij het schakelen van een TV zender naar een radiozender lijkt altijd eerst een zwart neeld getoond te worden en na een paar seconde het logo. 

Overigens is dit op een ZTE ZXV8001 precies hetzelfde.

Reputatie 7

Het volume van een radiozender is belachelijk hard als je deze via een Home Cinema Set laat lopen. Dit is al een zeer oud "probleem" maar wordt nu weer zichtbaar nu de radiozenders in de gids verschijnen. Wij luisteren normaliter radio zonder de televisie aan te zetten via een aux verbinding tussen onze ZTE ZXV8001 en de Sony Home Cinema Set. Dit kabeltje is voorzien van een volumeregelaar…

...en zo regelen wij al jaren dat het volume van radiozenders (via aux) gelijk is met die van de televisiezenders (via hdmi-ARC).

 

Als je nu per ongeluk een radiozender in de gids selecteert, dan heb je direct een gehoorbeschadiging. Ik overdrijf misschien wat, maar het volumeverschil is wel dermate groot dat je overeind schrikt om zo snel mogelijk het volume naar beneden bij te stellen.

 

Het liefst zie ik de radiozenders uit de gids verdwijnen bij TV kijken en pas bij het gebruik van de radioknop op de afstandbediening tevoorschijn komen.

Dus druk op de knop "Radio" en de gids toont de radiozenders en druk op de knop "TV" en de gids toont de TV zenders. 

Ook zou een volume instelling voor radiozenders geen overbodige luxe zijn om "gehoorbeschadiging" te voorkomen en al helemaal nu de nieuwe TV ontvanger geen aux uitgang meer heeft en mijn "truc" van hierboven dus niet meer mogelijk is.

Reputatie 7
Badge +10

Ik heb de Arris VIP 5202 aangesloten. Hier werkt het nieuwe software snel. Dat is mooi. 
 

Wat niet mooi is, is het nog steeds het volume wat erg zacht is bij de Arris. Jammer dat dit nog steeds niet is opgelost.
Dit volume probleem was niet bij de 2260. 

Goedemorgen,

Herkend iemand problemen met opnemen? Een tweede opname van b.v. een serie wordt 2 x opgenomen… kost erg veel extra opname ruimte.

Herkend iemand problemen met het verwijderen van opnames? Ik heb slechts 35% ruimte met maar 127 opnames terwijl ik weet dat er van de week meer opnames stonden?

is dat na te kijken door KPN? Het lijkt erop dat zaken verdwijnen zonder dat ik zelf op de delta knop heb gedrukt.  Bv killing eve; als serie opgenomen en plots zijn deel 1 en 2 verdwenen en staat alleen de dubbele opname er nog..😥 (en terugkijken kan niet...)

 

dank

heinz 

 

Reputatie 7
Badge +25

Hier op de HMB2260 op een SONY Bravia 4k is de beeldkwaliteit duidelijk achteruitgegaan sinds de menu update. Verschrikkelijk!

@wiigamer: hoe staat de resolutie ingesteld bij jou? Wellicht teruggevallen naar 720p?

Mag de oude interface weer terug?    

Deze verkleutering slaat nergens op. Mooi hoor, al die fan-art achtergronden, maar het halve scherm wordt nu ingenomen door een afbeelding.    

Het menu is traag en stroperig geworden. Rol dan ook nieuwe kastjes uit zodat het nog net zo snel voelt. Kunnen jullie onze HMB2260 vervangen door iets sneller? Het is nu net alsof ik een Ziggo menu voor m'n neus heb.   

Ik heb liever een vlotte, eenvoudige interface dan een onnodig opgeleukte trage. 

Jammer dat je het niks vindt. Zoals Chris ook aangeeft, kun je niet terug om de redenen die hij ook al aangaf. Jij bedoelt denk ik gewoon die afbeeldingen in de banner. Dat is wat anders dan fan-art, aangezien we dat (natuurlijk) niet hebben in het menu. Het signaal over traagheid is doorgeven aan de technische mensen. Apart dat bijv. wjb dat niet ervaart met dezelfde tv-ontvangers., dus dat is wel het uitzoeken waard. 

Ik heb eens even wat zitten bladeren in de gids on één van onze HMB2260's en heb wat interessante constateringen.

Wij gebruiken een eigen zenderlijst met bijna vijf pagina's aan zenders. Bladeren door die zenderlijst geeft geen enkel probleem.

Schakel ik naar de zenderlijst "Alle zenders" dan zie ik dat de afatandbediening af en toe nonresponsive wordt. Het rode "rec" lampje licht dan niet op bij het geven van een opdracht en dus wordt de opdracht dan ook niet uitgevoerd.

Ik zal de bevindingen doorgeven. Ik herken het niet gelijk in ieder geval.

Hoe zet ik de infobalk uit? De infobalk kan tussen de 2 seconden tot max. 30 sec. getoond worden. Waarom niet 0 en 1 sec. beschikbaar stellen? Het tonen van de zenderbalk vertraagt het zappen namelijk. Erg jammer dat deze optie verdwenen is.

Hij kan niet uit inderdaad. Ik geef je feedback door.

  

Ik heb de Arris VIP 5202 aangesloten. Hier werkt het nieuwe software snel. Dat is mooi. 

Wat niet mooi is, is het nog steeds het volume wat erg zacht is bij de Arris. Jammer dat dit nog steeds niet is opgelost.
Dit volume probleem was niet bij de 2260. 

Het volume van de 5202 wordt onderzocht inderdaad, meer weet ik er nog niet over… Staat in ieder geval op de radar.

  

Goedemorgen,

Herkend iemand problemen met opnemen? Een tweede opname van b.v. een serie wordt 2 x opgenomen… kost erg veel extra opname ruimte.

Herkend iemand problemen met het verwijderen van opnames? Ik heb slechts 35% ruimte met maar 127 opnames terwijl ik weet dat er van de week meer opnames stonden?

is dat na te kijken door KPN? Het lijkt erop dat zaken verdwijnen zonder dat ik zelf op de delta knop heb gedrukt.  Bv killing eve; als serie opgenomen en plots zijn deel 1 en 2 verdwenen en staat alleen de dubbele opname er nog..😥 (en terugkijken kan niet...)

Ik weet wel dat er wat problemen waren/zijn met oude serie-opnames die niet meer in een mapje stonden, maar opnames mogen niet zomaar verdwijnen natuurlijk. Kun je checken of ze nog staan op https://tv.kpn.com/ of de itv app? Opnames verdwijnen natuurlijk wel na 1 jaar overigens.

Reputatie 2

Ik zei van de week:

"zo'n grote afbeelding van het programma helpt me niet om een keuze te maken voor het programma"... 

Iets sterker nog: het leidt zelfs af. Ik was gisteravond onderweg naar de Discovery zenders, toen ik hier per ongeluk overheen scrollde

Anders dan de foto deed vermoeden, bleek dit gewoon een Duitse politieserie te zijn..…

Wat 'n teleurstelling. :grinning:

Reputatie 7
Badge +16

-

Reputatie 3
Badge

 

 

Mag de oude interface weer terug?    

Deze verkleutering slaat nergens op. Mooi hoor, al die fan-art achtergronden, maar het halve scherm wordt nu ingenomen door een afbeelding.    

Het menu is traag en stroperig geworden. Rol dan ook nieuwe kastjes uit zodat het nog net zo snel voelt. Kunnen jullie onze HMB2260 vervangen door iets sneller? Het is nu net alsof ik een Ziggo menu voor m'n neus heb.   

Ik heb liever een vlotte, eenvoudige interface dan een onnodig opgeleukte trage. 

Het signaal over traagheid is doorgeven aan de technische mensen. Apart dat bijv. wjb dat niet ervaart met dezelfde tv-ontvangers., dus dat is wel het uitzoeken waard.

 

 

 

 

Ik heb wat langer de tijd gehad om er even naar te kijken. Ik snap dat sommige dingen even moeten wennen.    

Maar DRIE seconden tussen het moment van drukken op “Gids” tot het volledig in beeld hebben van de gids is te lang.   

Tot vorig jaar kregen wij maar 20 Mb (VDSL)(nu gelukkig 40), terwijl de buurman met Ziggo 200 Mbit kreeg. Ik kijk weinig TV, mijn partner wel. Ik wilde wel overstappen, maar mijn vriendin wilde niet zo'n traag Ziggokastje. Dat voordeel is nu verdwenen.