KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Hier op de HMB2260 op een SONY Bravia 4k is de beeldkwaliteit duidelijk achteruitgegaan sinds de menu update. Verschrikkelijk!

@wiigamer: hoe staat de resolutie ingesteld bij jou? Wellicht teruggevallen naar 720p?

Mag de oude interface weer terug?    

Deze verkleutering slaat nergens op. Mooi hoor, al die fan-art achtergronden, maar het halve scherm wordt nu ingenomen door een afbeelding.    

Het menu is traag en stroperig geworden. Rol dan ook nieuwe kastjes uit zodat het nog net zo snel voelt. Kunnen jullie onze HMB2260 vervangen door iets sneller? Het is nu net alsof ik een Ziggo menu voor m'n neus heb.   

Ik heb liever een vlotte, eenvoudige interface dan een onnodig opgeleukte trage. 

Jammer dat je het niks vindt. Zoals Chris ook aangeeft, kun je niet terug om de redenen die hij ook al aangaf. Jij bedoelt denk ik gewoon die afbeeldingen in de banner. Dat is wat anders dan fan-art, aangezien we dat (natuurlijk) niet hebben in het menu. Het signaal over traagheid is doorgeven aan de technische mensen. Apart dat bijv. wjb dat niet ervaart met dezelfde tv-ontvangers., dus dat is wel het uitzoeken waard. 

Ik heb eens even wat zitten bladeren in de gids on één van onze HMB2260's en heb wat interessante constateringen.

Wij gebruiken een eigen zenderlijst met bijna vijf pagina's aan zenders. Bladeren door die zenderlijst geeft geen enkel probleem.

Schakel ik naar de zenderlijst "Alle zenders" dan zie ik dat de afatandbediening af en toe nonresponsive wordt. Het rode "rec" lampje licht dan niet op bij het geven van een opdracht en dus wordt de opdracht dan ook niet uitgevoerd.

Ik zal de bevindingen doorgeven. Ik herken het niet gelijk in ieder geval.

Hoe zet ik de infobalk uit? De infobalk kan tussen de 2 seconden tot max. 30 sec. getoond worden. Waarom niet 0 en 1 sec. beschikbaar stellen? Het tonen van de zenderbalk vertraagt het zappen namelijk. Erg jammer dat deze optie verdwenen is.

Hij kan niet uit inderdaad. Ik geef je feedback door.

  

Ik heb de Arris VIP 5202 aangesloten. Hier werkt het nieuwe software snel. Dat is mooi. 

Wat niet mooi is, is het nog steeds het volume wat erg zacht is bij de Arris. Jammer dat dit nog steeds niet is opgelost.
Dit volume probleem was niet bij de 2260. 

Het volume van de 5202 wordt onderzocht inderdaad, meer weet ik er nog niet over… Staat in ieder geval op de radar.

  

Goedemorgen,

Herkend iemand problemen met opnemen? Een tweede opname van b.v. een serie wordt 2 x opgenomen… kost erg veel extra opname ruimte.

Herkend iemand problemen met het verwijderen van opnames? Ik heb slechts 35% ruimte met maar 127 opnames terwijl ik weet dat er van de week meer opnames stonden?

is dat na te kijken door KPN? Het lijkt erop dat zaken verdwijnen zonder dat ik zelf op de delta knop heb gedrukt.  Bv killing eve; als serie opgenomen en plots zijn deel 1 en 2 verdwenen en staat alleen de dubbele opname er nog..😥 (en terugkijken kan niet...)

Ik weet wel dat er wat problemen waren/zijn met oude serie-opnames die niet meer in een mapje stonden, maar opnames mogen niet zomaar verdwijnen natuurlijk. Kun je checken of ze nog staan op https://tv.kpn.com/ of de itv app? Opnames verdwijnen natuurlijk wel na 1 jaar overigens.

Dank voor het meedenken, helaas staan de opnames daar ook niet.

het ging om killing eve van twee weken gelden (niet heel oud...;-) ...

als serie opname opgenomen en om een voor mij onbekende reden nam hij de tweede aflevering op als serie opname en als Aparte opname. Nu zijn plotseling de serie opnames verdwenen en heb ik alleen deel 2 nog staan. Mijn vermoeden is dat er meer is verdwenen, maar kan ik niet met zekerheid zeggen. en dan is het jammer dat we deze serie niet mogen terugkijken....

tweede gekke dingetje is dat dezelfde opnames (bv GTST) allemaal apart onder elkaar staan ipv in q regel met daarvoor het aantal opnames… restarten van de ontvanger helpt hier niet bij.. weet u daar een oplossing voor? Zou mij heel veel pagina’s schelen om te moeten scrollen…

dank nogmaals voor het meedenken.

heinz

Reputatie 7
Badge +16

tweede gekke dingetje is dat dezelfde opnames (bv GTST) allemaal apart onder elkaar staan ipv in q regel met daarvoor het aantal opnames… restarten van de ontvanger helpt hier niet bij.. weet u daar een oplossing voor? Zou mij heel veel pagina’s schelen om te moeten scrollen…

Het vervelende aan deze update @Hwvdl, is dat zodra serieopnames gestopt zijn, de geplande opname hiervan ook direct verwijderd wordt. Dit betekend dus ook dat jouw opnames GTST dus in een lijst worden weergeven omdat de software geen actieve (oud) serieopname meer kan vinden. 
In de oude software bleven al je oude seizoenen daar actief staan, met het nadeel wel weer dat soms nieuwe seizoenen niet opgenomen konden worden omdat er nog een oud seizoen actief was. 
 

Reputatie 7
Badge +7

tweede gekke dingetje is dat dezelfde opnames (bv GTST) allemaal apart onder elkaar staan ipv in q regel met daarvoor het aantal opnames… restarten van de ontvanger helpt hier niet bij.. weet u daar een oplossing voor? Zou mij heel veel pagina’s schelen om te moeten scrollen…

Het vervelende aan deze update @Hwvdl, is dat zodra serieopnames gestopt zijn, de geplande opname hiervan ook direct verwijderd wordt. Dit betekend dus ook dat jouw opnames GTST dus in een lijst worden weergeven omdat de software geen actieve (oud) serieopname meer kan vinden. 
In de oude software bleven al je oude seizoenen daar actief staan, met het nadeel wel weer dat soms nieuwe seizoenen niet opgenomen konden worden omdat er nog een oud seizoen actief was. 
 

@ChrisWissink  ik heb een andere ervaring. Hier blijven de series waarvan de laatste aflevering alweer weken geleden was (serie is dus echt gestopt), keurig als serie bij elkaar staan.

Blijkbaar blijft zo'n oude serie op de achtergrond toch aanwezig maar dan onzichtbaar voor de gebruiker.

Reputatie 7

@ChrisWissink  ik heb een andere ervaring. Hier blijven de series waarvan de laatste aflevering alweer weken geleden was (serie is dus echt gestopt), keurig als serie bij elkaar staan.

Blijkbaar blijft zo'n oude serie op de achtergrond toch aanwezig maar dan onzichtbaar voor de gebruiker.

Ook hier worden series altijd als serie getoond en nooit als losse uitzendingen.

 

Ik ben ook niet tevreden over het nieuwe menu. :frowning2: Nu had ik altijd een favorieten lijst met TV kanalen en een lijst met radiozenders en als ik naar radio wilde schakelen, dan kon dat makkelijk via de knop op de afstandsbediening. Echter de ‘radioknop’ werkt niet meer en eenvoudig schakelen tussen favoriete lijsten is er ook niet meer bij?!

Wat mij betreft zit er toch nog wel wat werk bij KPN om de favorietenlijsten en het radio luisteren gebruiksvriendelijker te maken, want daar is nu zeker geen sprake van. En vreemd dat dit niet in een pilotfase naar voren is gekomen? 

Tevens vind ik het ook omslachtig dat je om een zender te kijken die je vanuit de gids kiest. daarna nog een keer moet bevestigen dat je naar de zender wilt kijken. Als ik bijv naar Fox Sports 1 wil kijken, dan moet één druk op de knop vanuit de gids toch voldoende zijn?

Reputatie 7
Badge +7

Ik ben ook niet tevreden over het nieuwe menu. :frowning2: Nu had ik altijd een favorieten lijst met TV kanalen en een lijst met radiozenders en als ik naar radio wilde schakelen, dan kon dat makkelijk via de knop op de afstandsbediening. Echter de ‘radioknop’ werkt niet meer en eenvoudig schakelen tussen favoriete lijsten is er ook niet meer bij?!

Wat mij betreft zit er toch nog wel wat werk bij KPN om de favorietenlijsten en het radio luisteren gebruiksvriendelijker te maken, want daar is nu zeker geen sprake van. En vreemd dat dit niet in een pilotfase naar voren is gekomen? 

Tevens vind ik het ook omslachtig dat je om een zender te kijken die je vanuit de gids kiest. daarna nog een keer moet bevestigen dat je naar de zender wilt kijken. Als ik bijv naar Fox Sports 1 wil kijken, dan moet één druk op de knop vanuit de gids toch voldoende zijn?

@MrEd69 

Hier werkt de radioknop op de AB gewoon om te kunnen switchen naar de radio.

Wat betreft jouw laatste opmerking: ik vind dat juist wel handig dat je eerst de info e.d. ziet. Maar mocht je met slechts één druk op de knop naar die zender willen gaan, probeer dan de Play-knop op de AB maar eens.

Reputatie 7

Nu had ik altijd een favorieten lijst met TV kanalen en een lijst met radiozenders en als ik naar radio wilde schakelen, dan kon dat makkelijk via de knop op de afstandsbediening. Echter de ‘radioknop’ werkt niet meer en eenvoudig schakelen tussen favoriete lijsten is er ook niet meer bij?!

Je bent niet de enige die het vervelend vindt dat de radiozenders nu in de televisiegids getoond worden. Ook ik hoop dat de functionaliteit achter de "radio-knop" en "TV-knop" weer in ere hersteld zal worden en dat de televisiezenders en radiozenders niet meer in één gecombineerde gids getoond worden.

@Katana321, Het klopt dat de radio-knop en TV-knop de laatst geselecteerde zender van dat type selecteren, maar tegelijkertijd zou de hele gids dan ook alleen nog maar zenders van dat type moeten tonen.

Reputatie 7
Badge +7

@MrEd69

Hier werkt de radioknop op de AB gewoon om te kunnen switchen naar de radio.

Wat betreft jouw laatste opmerking: ik vind dat juist wel handig dat je eerst de info e.d. ziet. Maar mocht je met slechts één druk op de knop naar die zender willen gaan, probeer dan de Play-knop op de AB maar eens.

Mijn laatste opmerking is niet juist, zag ik net. Je moet de groene knop hebben.

Reputatie 7

@MrEd69

Hier werkt de radioknop op de AB gewoon om te kunnen switchen naar de radio.

Wat betreft jouw laatste opmerking: ik vind dat juist wel handig dat je eerst de info e.d. ziet. Maar mocht je met slechts één druk op de knop naar die zender willen gaan, probeer dan de Play-knop op de AB maar eens.

Mijn laatste opmerking is niet juist, zag ik net. Je moet de groene knop hebben.

Jouw opmerking was wel juist hoor :wink: , je kunt de play knop gebruiken om dat tussenscherm over te slaan.

Reputatie 7
Badge +7

@MrEd69

Hier werkt de radioknop op de AB gewoon om te kunnen switchen naar de radio.

Wat betreft jouw laatste opmerking: ik vind dat juist wel handig dat je eerst de info e.d. ziet. Maar mocht je met slechts één druk op de knop naar die zender willen gaan, probeer dan de Play-knop op de AB maar eens.

Mijn laatste opmerking is niet juist, zag ik net. Je moet de groene knop hebben.

Jouw opmerking was wel juist hoor :wink: , je kunt de play knop gebruiken om dat tussenscherm over te slaan.

Klopt, behalve als je in de gids een programma in het verleden wilt kiezen. Dan ga je met de play-knop naar het programma dat nu uitgezonden wordt. Dat bedoelde ik eigenlijk, maar was idd niet helemaal duidelijk.

Reputatie 1

Sommige zaken zijn wel handig, zoals de 5 minuten vooruit knop.  En sommige zaken verlopen ook wat soepeler. En nieuw design is natuurlijk altijd even wennen.

Maar er zijn ook echt een aantal flinke nadelen aan de nieuwe vormgeving:

 

De letters zijn kleiner (= visueel minder toegankelijk). Misschien was er minder ruimte over doordat er meer afbeeldingen in het menu verwerkt zijn.

Voorheen stond bij Weet u zeker dat u wil verwijderen de knop automatisch op Nee. Je moest dus actief naar Ja schakelen. Die extra handeling voorkomt dat je per ongeluk een opname weggooit, of erger een hele serie.

Als je de radio aan hebt staan, is het telkens opduikende logo/zendernummer erg onrustig. Ik zet nu maar het radio-informatiescherm aan. Dan zie je dat scherm i.p.v. telkens die opduikende logo's (zwart scherm/logo/zwart scherm/logo.. etc). Ik vraag me overigens wel af of dat meer energie vraagt (het infoscherm standaard aan hebben).

Of je zet je tv uit met radiozenders en luistert gewoon via de audioset of soundbar…. @MareZee . Hier staat met radio nooit de tv aan. De meeste merken (Samsung helaas niet) hebben ook de optie het beeldscherm uit te zetten terwijl het geluid doorgaat. Dit bespaart ook stroom.

Reputatie 6
Badge +10

Ik vind het snel scrollen later op de dag (met de pijltjes toets naar rechts) ook beduidend trager geworden, omdat constant de plaatjes ingeladen moeten worden. 

 

Van mijn part mogen ook de radiozenders uit de gids of achteraan geplaatst worden. Want de lokale/regionale zenders zitten nu in 1xxx+ en de radiozenders 9xx die dus voorrang krijgen als je erbij langs zapt.

Reputatie 1

Ik vind het geen verbetering: 

1 - Er wordt nu erg veel ruimte ingenomen door non-informatie. De helft van mijn scherm wordt nu ingenomen door een foto, waardoor er te weinig ruimte is voor de gids zelf. 

2 - Mijn sneltoetsen werken  niet meer of er zijn andere functies onder gekomen. 

3 - Er is een onnodige extra klik gekomen om vanuit de gids naar het tv programma te schakelen 

4 - Menu is door het laden van die grote foto’s erg traag geworden. Het hapert enorm, daar had ik nooit last van

5 - Picture in picture is verdwenen. 

6 - IK heb geen behoefte aan al die radiozenders in de tv gids. 

7 -  Menu is al paar keer vastgelopen met laden, alles is dan niet-responsive meer en moet een harde reset doen van tv ontvanger: 

 

Reputatie 2

Bugmelding:

Als je zapt van zender x naar y, je opent daarna de gids en drukt vervolgens op de TV-knop, dan kun je niet meer de 'terug'-knop gebruiken om naar de vorige zender te gaan.

(dat kan wel als je de gids op een willekeurig andere manier verlaat, dus hoewel het totaal geen ernstig 'probleem' is, is het waarschijnlijk wel gedrag dat niet zo bedoeld is)

(VIP5202) 

Reputatie 7

tweede gekke dingetje is dat dezelfde opnames (bv GTST) allemaal apart onder elkaar staan ipv in q regel met daarvoor het aantal opnames… restarten van de ontvanger helpt hier niet bij.. weet u daar een oplossing voor? Zou mij heel veel pagina’s schelen om te moeten scrollen…

Het vervelende aan deze update @Hwvdl, is dat zodra serieopnames gestopt zijn, de geplande opname hiervan ook direct verwijderd wordt. Dit betekend dus ook dat jouw opnames GTST dus in een lijst worden weergeven omdat de software geen actieve (oud) serieopname meer kan vinden. 
In de oude software bleven al je oude seizoenen daar actief staan, met het nadeel wel weer dat soms nieuwe seizoenen niet opgenomen konden worden omdat er nog een oud seizoen actief was. 
 

Kleine correctie: als een serieopname geannuleerd wordt, dan komt het ‘mapje’ waar al opgenomen afleveringen bij elkaar gehouden worden ook te vervallen. Dit zorgt ervoor dat de afleveringen dan weer los in de lijst komen te staan.  Dit was bij het oude menu ook al zo. Bij het nieuwe menu is het zo dat het annuleren van een serieopnamen wat lastiger is geworden. Deze verdwijnt nu gewoon uit het zicht als de laatste aflevering is opgenomen en er geen nieuwe meer in de gids staan. Hierdoor kun je hem op zo'n moment niet annuleren en blijven nog aanwezige afleveringen netjes in hun mapje. En als er een aflevering verwijderd wordt, of de serie gaat later verder, dan gaat de serieopname ook weer verder. 

 

Ik vermoed dan ook dat bij jou, Hwvdl, de serieopname geannuleerd is. Worden nieuwe afleveringen nog wel opgenomen? Ik raad je in ieder geval aan om je ontvanger(s) nog een keer te resetten naar fabrieksinstellingen (Menu - Instellingen - Systeem). Zodat alle software nog even een keer opnieuw geïnstalleerd kan worden. Mocht er onverhoopt bij de update iets niet helemaal goed zijn gegaan kan dat zo gecorrigeerd worden.

Reputatie 1

Ik vind die 5 minuten instelling bij terugkijken op zich wel een goed idee, alleen heb ik nu al de neiging om dat uit te willen schakelen. Ik wilde gisteren een programma op AT5 terugkijken, en nu moest ik eerst 5 minuten terugspoelen, dat is vervelender dan 5 minuten vooruit spoelen. Ook bij andere programma's moest ik al terugspoelen. 

Waarom geen optie om het aantal minuten aan te passen of helemaal uit te zetten? 

Sinds de update ben ik de opname van deel 2 van Laurel Canyon, uitgezonden op Canvas afgelopen donderdag kwijt via de TV-ontvanger.

Als ik via de app of online inlog, kan ik zien dat de opname er staat, ik krijg dan de melding dat dit alleen via de TV-ontvanger te bekijken is……

Maar ja, daar staat het programma dus niet!

Heb alle vormen van resetten al uitgevoerd, helaas niet tot het gewenste resultaat.

 

Vind het nieuwe menu verder handig en overzichtelijk. Beeldkwaliteit lijkt voor mij vooruit te zijn gegaan :-)

Nu de opname nog…..

 

Groet, Caspar

Reputatie 3
Badge +1

Ik vind het geen verbetering: 

1 - Er wordt nu erg veel ruimte ingenomen door non-informatie. De helft van mijn scherm wordt nu ingenomen door een foto, waardoor er te weinig ruimte is voor de gids zelf. 

2 - Mijn sneltoetsen werken  niet meer of er zijn andere functies onder gekomen. 

3 - Er is een onnodige extra klik gekomen om vanuit de gids naar het tv programma te schakelen 

4 - Menu is door het laden van die grote foto’s erg traag geworden. Het hapert enorm, daar had ik nooit last van

5 - Picture in picture is verdwenen. 

6 - IK heb geen behoefte aan al die radiozenders in de tv gids. 

7 -  Menu is al paar keer vastgelopen met laden, alles is dan niet-responsive meer en moet een harde reset doen van tv ontvanger: 

 

 

Ik kan deze punten alleen maar onderschrijven. Ik ben abonnee bij KPN/XS4ALL juist vanwege de snelheid van de ontvanger. Dat is echter door deze update aardig teniet gedaan. Het ziet er wel gelikt uit, maar geef mij vanwege de snelheid maar de oude interface. Wellicht dat het de komende dagen nog wel wat verbeterd, en dat er in de komende tijd bugs uit worden gehaald en de snelheid wordt verbeterd.

Reputatie 3
Badge

Ik vind het geen verbetering: 

1 - Er wordt nu erg veel ruimte ingenomen door non-informatie. De helft van mijn scherm wordt nu ingenomen door een foto, waardoor er te weinig ruimte is voor de gids zelf. 

2 - Mijn sneltoetsen werken  niet meer of er zijn andere functies onder gekomen. 

3 - Er is een onnodige extra klik gekomen om vanuit de gids naar het tv programma te schakelen 

4 - Menu is door het laden van die grote foto’s erg traag geworden. Het hapert enorm, daar had ik nooit last van

5 - Picture in picture is verdwenen. 

6 - IK heb geen behoefte aan al die radiozenders in de tv gids. 

7 -  Menu is al paar keer vastgelopen met laden, alles is dan niet-responsive meer en moet een harde reset doen van tv ontvanger: 

 

Dit dus. Ontzettend trage en waardeloze update 

Inderdaad, traag, onhandig en absoluut geen verbetering. Wie heeft bedacht dat dit handig is? Extra handelingen uitvoeren om een zender te selecteren en ondertussen een plaatje van het programma over het halve scherm?  

Reputatie 1

Goedemiddag,

De nieuwe layout is even wennen maar ziet wel netjes uit.

 

Alleen ik mis een optie die in het verleden wel aanwezig was en dat is zelf mijn zenders op volgorde zetten. Bijvoorbeerd de discovery channels, history channel en national geografic zou ik graag achter elkaar hebben ipv versprijd. Net als comedy central (extra), mtv en spike. Dit was een paar jaar geleden wel mogelijk.

 

Ik heb wel een eigen zenderlijst gemaakt waardoor veel zenders die ik niet kijk niet zichtbaar zijn, maar ik zou graag mijn eigen volgorde kunnen bepalen.

 

Is dit een optie die in de (nabije) toekomst doorgevoerd kan worden. 

 

Groet Jay

Reputatie 1

Sommige zaken zijn wel handig, zoals de 5 minuten vooruit knop.  En sommige zaken verlopen ook wat soepeler. En nieuw design is natuurlijk altijd even wennen.

Maar er zijn ook echt een aantal flinke nadelen aan de nieuwe vormgeving:

 

De letters zijn kleiner (= visueel minder toegankelijk). Misschien was er minder ruimte over doordat er meer afbeeldingen in het menu verwerkt zijn.

Voorheen stond bij Weet u zeker dat u wil verwijderen de knop automatisch op Nee. Je moest dus actief naar Ja schakelen. Die extra handeling voorkomt dat je per ongeluk een opname weggooit, of erger een hele serie.

Als je de radio aan hebt staan, is het telkens opduikende logo/zendernummer erg onrustig. Ik zet nu maar het radio-informatiescherm aan. Dan zie je dat scherm i.p.v. telkens die opduikende logo's (zwart scherm/logo/zwart scherm/logo.. etc). Ik vraag me overigens wel af of dat meer energie vraagt (het infoscherm standaard aan hebben).

Achterop uw tv box zit een 3.5 jack uitgang voor muziek. Misschien is het een tip om een kabel van uw tv box naar uw radio/versterker te leggen. Dan kunt u het geluid via uw radio laten lopen en de tv helemaal uitzetten (en dan kunt u bij films het geluid ook via de radio laten lopen voor een betere geluidsbeleving). 

Reputatie 7

Achterop uw tv box zit een 3.5 jack uitgang voor muziek. 

Op de VIP5202 is geen 3.5mm jack meer aanwezig, je zult de optische kabel moeten gebruiken.

Reputatie 1

Na gebruik van de nieuwe layout een paar vraagjes:

 

- Waar kan ik zien hoelang ik een programma heb gepauzeerd. 

- Waarom is de gids niet bewchikbaar tijdens live pauzeren? Dit was voorheen wel mogelijk.

- Waarom zijn er foto's van tv programmas in de gids zichtbaar? De leesbaarheid van de kleine letters was al een probleem hier, maar door die foto is het nog kleiner geworden.

- daarnaast zou ik graag de optie zien om zelf de kleur van het menu te bepalen (bijv. Dag/nacht modus).

- en waarom kan je van comedy central en spike tv geen aflevering meer terug kijken? De groene pijltjes zijn niet/nauwelijks aanwezig.