KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 7
Badge +16

Harstikke leuk menu maar gebruikt te veel geheugen.

Op mijn hmb2260v2 reageert alles veel te traag!

Maak er een filmpje van. Dan hebben ze een idee van wat er precies speelt.

Reputatie 7

Op mijn hmb2260v2 reageert alles veel te traag!

Mijn HMB2260's zijn net zo snel als het filmpje van mijn 8001 in mijn vorige bericht op de vorige pagina.

Beste mensen, toch ook maar eens ingelogd om mijn ervaringen met nieuwe menu te delen. Werkt dikke week prima met nieuwe VIP5202 tot 30 minuten geleden na een herstart er nieuwe software werd geladen. Vanwege internetproblemen heb ik de Experiabox V10 herstart en ik dacht, kom laat ik de tv-box ook een keer uit en aan zetten. Toen kreeg ik vraag voor software-update. Na die update krijg ik foutmelding bij openen gids (zie foto) en gaat schakelen tussen zenders zeer langzaam. Ook laat de gids, als hij wel laadt, soms de verkeerde info zien bij de programma’s. Soms ontbreekt ook de informatie bij de zenders (informatiebalk onderin scherm). Dat gebeurt vooral als gids ook niet wil laden. En dat gebeurt dus om de zoveel tijd. En daarna gaat schakelen zoals gezegd dus ook heel traag. Voor de update van vanavond had ik geen technische problemen.

Ik wacht een volgende update geduldig af. Ben op zich niet ontevreden maar grote foto boven gids vind ik zelf wat teveel, mag kleiner. Vind nieuwe kleurstelling wel fraai.

Reputatie 7
Badge +16

Hallo @MarcoPoppe98

Zou je is een Frisse start willen doen? Menu → Instellingen → Systeem → Frisse start? 
Ik vermoed dat de software niet lekker geladen is. 

Hallo @MarcoPoppe98

Zou je is een Frisse start willen doen? Menu → Instellingen → Systeem → Frisse start? 
Ik vermoed dat de software niet lekker geladen is. 

Ga ik nu meteen doen. Ik laat je resultaat snel weten. Dank.

Hallo @MarcoPoppe98

Zou je is een Frisse start willen doen? Menu → Instellingen → Systeem → Frisse start? 
Ik vermoed dat de software niet lekker geladen is. 

Ga ik nu meteen doen. Ik laat je resultaat snel weten. Dank.

Net ook gedaan heb nu softwareversie 8.0.99_1 maar wat is er veranderd??????

Hallo @MarcoPoppe98

Zou je is een Frisse start willen doen? Menu → Instellingen → Systeem → Frisse start? 
Ik vermoed dat de software niet lekker geladen is. 

Draait weer als een zonnetje, dank!!! Ging sneller dan de software-update. Top-tip!

Hallo @MarcoPoppe98

Zou je is een Frisse start willen doen? Menu → Instellingen → Systeem → Frisse start? 
Ik vermoed dat de software niet lekker geladen is. 

Ga ik nu meteen doen. Ik laat je resultaat snel weten. Dank.

Net ook gedaan heb nu softwareversie 8.0.99_1 maar wat is er veranderd??????

Ik zou het niet weten, ik zie geen verschillen of nieuwe zaken. Na de Frisse Start werkt alles weer vlotjes.

Reputatie 7
Badge +7

Ik wil wel een filmpje maken waaruit blijkt dat het 3 seconden duurt.    

Dat zou ik graag willen zien. Wij hebben één 8001 en twee 2260's en op alle drie de TV ontvangers is de gids heel snel dus vind ik het heel interessant om te zien wat jij ervaart.

 

@wjb voor alle duidelijkheid: alle keren dat ik iets heb gezegd over de trage snelheid van de gids, had ik het over het trage opstarten van de gids. Dit duurt hier 3 secondes na indrukken van de gids-knop op de AB.

Reputatie 7
Badge +16

Net ook gedaan heb nu softwareversie 8.0.99_1 maar wat is er veranderd??????

Helaas mag ik het niet vertellen, maar het zijn in ieder geval grotendeels bugfixes @Remco78. Echt bij grote wijzigingen wordt er door Erik een nieuwe reactie gemaakt. 

Ik zou het niet weten, ik zie geen verschillen of nieuwe zaken. Na de Frisse Start werkt alles weer vlotjes.

Top @MarcoPoppe98, ik vermoed dat de boel een stuk sneller loopt nu. Soms gaat het vervangen van de oude software niet helemaal vlotjes en zal deze reset alle oude restjes wegvegen. 

Reputatie 7
Badge +7

Hoe staat het met het onderzoek naar klachten dat de gids en het menu traag zijn? Opmerkingen als “daar hebben we tijdens de test geen klachten over gehad” zijn niet heel behulpzaam. Als ik de afgelopen paginas terug lees zie ik dat ik niet de enige ben.     

Het is makkelijk te controleren. Ik wil wel een filmpje maken waaruit blijkt dat het 3 seconden duurt.    

@Medenker  op verzoek van de techneut heb ik vorige week vrijdag al een filmpje gemaakt van het opstarten van de gids en de link naar hem gestuurd. Uit het filmpje bleek dat de opstarttijd bij mij ook 3 seconden duurt. Dit is verder nog in onderzoek. Samen met een ander probleem dat ik af en toe ervaren heb.

Reputatie 7

@wjb voor alle duidelijkheid: alle keren dat ik iets heb gezegd over de trage snelheid van de gids, had ik het over het trage opstarten van de gids. Dit duurt hier 3 secondes na indrukken van de gids-knop op de AB.

Het onderstaande filmpje is het laden van de gids op de HMB2260 in onze tuinkamer (te zien aan de weerspiegeling op het scherm van de tuindeuren en ramen :slight_smile: )

Het laden van de gids geschiedt binnen een seconde.

Als je het geluid hard zet dan hoor je het moment waarop ik op de AB de gids knop indruk.

Reputatie 7
Badge +7

@wjb voor alle duidelijkheid: alle keren dat ik iets heb gezegd over de trage snelheid van de gids, had ik het over het trage opstarten van de gids. Dit duurt hier 3 secondes na indrukken van de gids-knop op de AB.

Het onderstaande filmpje is het laden van de gids op de HMB2260 in onze tuinkamer (te zien aan de weerspiegeling van de tuindeuren en het raam :slight_smile: )

Het laden van de gids geschiedt binnen een seconde.

@wjb is dat een seconde vanaf het branden van het ontvangst-lampje op de tv-ontvanger? Want dat is volgens de kpn-er het startmoment en daar wordt door de techneuten naar gekeken.

Ik snap werkelijk waar niet waarom het laden van de gids op mijn VIP2952 zoveel langer duurt dan de tv-ontvanger met dezelfde specificaties. (ik ben ff het precieze type kwijt.)

Reputatie 7

@wjb is dat een seconde vanaf het branden van het ontvangst-lampje op de tv-ontvanger? Want dat is volgens de kpn-er het startmoment en daar wordt door de techneuten naar gekeken.

Ik snap werkelijk waar niet waarom het laden van de gids op mijn VIP2952 zoveel langer duurt dan de tv-ontvanger met dezelfde specificaties. (ik ben ff het precieze type kwijt.)

Als je het geluid hard hebt staan bij het bekijken van dat filmpje dan hoor je wanneer ik de gids knop op de afstandsbediening indruk. Dat is ook het moment dat het "rec" lampje gaat branden.

Het duurt dan ongeveer een seconde totdat de gids geladen is.

Reputatie 7
Badge +7

@wjb is dat een seconde vanaf het branden van het ontvangst-lampje op de tv-ontvanger? Want dat is volgens de kpn-er het startmoment en daar wordt door de techneuten naar gekeken.

Ik snap werkelijk waar niet waarom het laden van de gids op mijn VIP2952 zoveel langer duurt dan de tv-ontvanger met dezelfde specificaties. (ik ben ff het precieze type kwijt.)

Als je het geluid hard hebt staan bij het bekijken van dat filmpje dan hoor je wanneer ik de gids knop op de afstandsbediening indruk. Dat is ook het moment dat het "rec" lampje gaat branden.

Het duurt dan ongeveer een seconde totdat de gids geladen is.

@wjb OK, duidelijk. (ik kon het filmpje niet met geluid bekijken want dan wordt er hier door anderen geklaagd :wink: )
Het verschil in snelheid tussen de verschillende types tv-ontvanger blijf ik bijzonder vinden.

Reputatie 7
Badge +25

@wjb is dat een seconde vanaf het branden van het ontvangst-lampje op de tv-ontvanger? Want dat is volgens de kpn-er het startmoment en daar wordt door de techneuten naar gekeken.

Ik snap werkelijk waar niet waarom het laden van de gids op mijn VIP2952 zoveel langer duurt dan de tv-ontvanger met dezelfde specificaties. (ik ben ff het precieze type kwijt.)

Als je het geluid hard hebt staan bij het bekijken van dat filmpje dan hoor je wanneer ik de gids knop op de afstandsbediening indruk. Dat is ook het moment dat het "rec" lampje gaat branden.

Het duurt dan ongeveer een seconde totdat de gids geladen is.

@wjb OK, duidelijk. (ik kon het filmpje niet met geluid bekijken want dan wordt er hier door anderen geklaagd :wink: )
Het verschil in snelheid tussen de verschillende types tv-ontvanger blijf ik bijzonder vinden.

En dat is een belangrijke constatering denk ik. Dat het niet per se hardwarematig is, maar een issue met de software. Ik ga niet doen alsof ik hier alwetend in ben natuurlijk, maar het lijkt mij dat hier dan ook wat in te tweaken moet zijn. Deze info is bekend bij de technische mensen, dus laten we hopen dat ze hier binnenkort wat aan kunnen doen. Ze zijn er in ieder geval druk mee bezig. Dat wil overigens niet zeggen dat er volgende week ineens een oplossing voor is... 

Reputatie 4
Badge +2

We hebben nu sinds een week iTV van KPN (via Budget), en zijn dus meteen met de nieuwe software begonnen op onze twee Arris 2952 V2’s. Voorheen hadden we Ziggo, met twee Humax HDD recorders. Wij kennen de oude software dus niet.

 

Wat ons opvalt in negatieve zin:

 1. De gids en het menu voelen wat “stroperig” aan. Je merkt dat er wat delay zit tussen de acties op de AB en wanneer het kastje wat doet. Vergeleken daarbij werkt het op een Humax 5200 gewoon flitsend.
 2. Ik vind het vreemd dat de gids/epg een derde van het scherm gebruikt om een foto en grote titel te tonen van het geselecteerde programma. Zonde van de ruimte!
 3. Ook missen we een PIP van het actieve programma als je in de gids bent. Dat lijkt wel 10 jaar terug in de tijd met de eerste EPG’s en een CI+ kaart…
 4. Als je iets anders aan het kijken bent dan een live-programma (dus ook echt op tijdstip T en niet T-n), dan kun je niet meer naar de EPG of het menu gaan zonder te stoppen met wat je aan het kijken bent. Ook dat voelt als 10 jaar terug in de tijd.
 5. Ondertitels doen het niet bij LoveNature.  [edit] Is blijkbaar inmiddels opgelost.
 6. Een “cold boot” (moest wat stroom omleggen) duurt wel echt heel lang, iets van 5 minuten.  Het is dus geen optie meer om de kastjes achter een domotica-geschakeld stopcontact te hangen om stroom te sparen. Jammer.
 7. iTV in het algemeen werkt niet lekker achter een eigen router, zelfs met alle IGMP settings correct ingesteld. Ik heb dus twee extra CAT6 kabels getrokken voor de TV-decoders, zodat ze direct in de XB kunnen.

Positief:

 1. Zeer stabiel. Weinig warmteproductie.
 2. Prima beeldkwaliteit bij de HD zenders.
 3. Het “opnemen” (is eigenlijk taggen, vermoed ik) werkt prima, over alle devices heen.
 4. Ook de app en webversie werken uitstekend. Ook prettig dat je probleemloos naar een ChromeCast kunt streamen; dat werkt bij Ziggo lang niet zo lekker…

 

De negatieve punten 2, 3 en 4 vinden wij behoorlijk storend en ervaren we als een achteruitgang bij wat we bij Ziggo gewend waren. Verder zijn we echter zeer tevreden over de overstap naar Budget (KPN) en we zouden nu al niet meer terug naar Ziggo willen :thumbsup_tone1:

 

@KIkViAgEmNlRWAuT

Ik weet niet wanneer je Love Nature hebt gekeken maar dat ondertitelprobleem is opgelost (kan. 34).

Alleen Love Nature HD (34) heeft ondertiteling. De 4k versie (693) heeft dat niet. Dus dan klopt het. (Maar via Budget zul je geen 4k hebben denk ik)

Budget is een zelfstandige provider waar KPN geen aandelen in heeft. Ze kopen het product alleen in bij KPN Wholesale. En huren ruimte, met eigen apparatuur, op KPN NetwerkNL.

Reputatie 4
Badge +2

Gisteravond, opnames van vorige week. Die hebben geen subs. Inmiddels heeft de live tv het wél, zie ik. Maar we kijken bijna niks live, vandaar dat het niet is opgevallen dat het inmiddels opgelost is :)

Reputatie 7
Badge +25

Bedankt voor de heldere feedback @KIkViAgEmNlRWAuT. Leuk om ook een mening te lezen die het oude menu niet kent. Ook fijn dat het zo puntsgewijs is neergezet, maakt mijn leven weer een stuk makkelijker als ik alles door ga geven aan de tv-collega's.

Ik kan verder niets inzien van jou omdat je bij een andere provider zit inderdaad, maar qua geedback op het nieuwe menu maakt dat niet uit natuurlijk. 

Reputatie 7

iTV in het algemeen werkt niet lekker achter een eigen router, zelfs met alle IGMP settings correct ingesteld. Ik heb dus twee extra CAT6 kabels getrokken voor de TV-decoders, zodat ze direct in de XB kunnen.

Ik heb al lange tijd een eigen router en daarmee is het geen probleem om iTV van KPN te kijken.

Reputatie 4
Badge +2

Ja, dat topic ken ik ook, dat had ik vorige week ook al gevonden.

Ik heb een ASUS AC5300 (via WAN-poort in de DMZ van XB) en die ondersteunt IGMP proxy niet echt lekker. iTV werkt dan wel, maar na een pauze kun je niet hervatten. En het starten van elke replay of opname moet je 2x doen, de eerste keer geeft een zwart beeld.

Gewoon een dedicated UTP-kabeltje naar de XB, dat werkt prima.

Reputatie 7
Badge +25

Ik weet niet of dit in een trouble shoot gaat uitmonden, maar indien ja, dan graag  in het eigen router topic. :)

Tja, aangezien je bij Budget zit, @KIkViAgEmNlRWAuT , weet ik niet in hoeverre ze daar een eigen router ondersteunen.

@wjb , @Paul_ .

Reputatie 3
Badge

@Medenker  op verzoek van de techneut heb ik vorige week vrijdag al een filmpje gemaakt van het opstarten van de gids en de link naar hem gestuurd. Uit het filmpje bleek dat de opstarttijd bij mij ook 3 seconden duurt. Dit is verder nog in onderzoek. Samen met een ander probleem dat ik af en toe ervaren heb.

Fijn, dan hoef ik het niet te doen :)    

Het is raar dat veel mensen geen last hebben, maar dat alle mensen die wél last hebben allemaal precies 3 seconden noemen.    

Dat klinkt heel kort, maar als je een beetje een zapper bent (zoals ik) voelt dat heel lang.