KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 2

@ChrisWissink

O, gelukkig! Ik schrok al. Heb nog heel wat opnames staan die ik wil kijken namelijk.

 

Misschien dat ik voorlopig wel even al mijn opnames per aflevering opneem, ipv als serie-opname. Zeker degenen die vaak herhaald worden.

Dan zit ik tenminste niet met verrassing-opnames die alleen maar ruimte in beslag nemen.

Tegen de tijd dat KPN hopelijk tot inkeer is gekomen, ga ik wel weer serie-opnames plannen. 

Sinds de update restart de tv ontvanger zichzelf regelmatig: tijdens opnames bekijken, maar ook tijdens live kijken. Alleen deze avond is het al 3 keer gebeurd. Vanmiddag 2 keer en de afgelopen dagen ook een aantal keer.

Vervolgens is alles weer opgestart en heeft de ontvanger niet onthouden waar je was gebleven in het kijken van je opname.

Dit begint wel erg vervelend te worden.

 

Reputatie 7
Badge +10

Sinds de update restart de tv ontvanger zichzelf regelmatig: tijdens opnames bekijken, maar ook tijdens live kijken. Alleen deze avond is het al 3 keer gebeurd. Vanmiddag 2 keer en de afgelopen dagen ook een aantal keer.

Vervolgens is alles weer opgestart en heeft de ontvanger niet onthouden waar je was gebleven in het kijken van je opname.

Dit begint wel erg vervelend te worden.

 


@FamRuiter Super vervelend! Helpt het als je voor een frisse start kiest? (reset) 

- menu

- instellingen

- systeem

- frisse start

oeps

@Henk2304 

Op verkeerde topic geplaatst? Wat doe SIP gegevens in het topic over het nieuwe menu?

Ik denk zo maar dat je het hier wilde plaatsen:

https://forum.kpn.com/internet-9/tweede-telefoon-aansluiten-v12-502104

Over "En Cas de Malheur” gesproken :kissing_closed_eyes:

De verandering in de update in het menu is er niet beter op geworden. Onduidelijke gids en trager.

Het terugkijken werkt traag en gids weergave te breed en niet overzichtelijk 
On Demand is weg dit werkt ook wel maar anders echt wennen.

Geef mij het oude menu maar weer. 

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 7
Badge +16

Hallo @mboekholt

Goed dat je dit meldt. De klachten van de gids zijn bekend bij de ontwikkelaars en deze zijn nu hard op zoek naar een oplossing hiervoor. Dit is even afwachten.  Het feit dat On Demand is gesplitst is even wennen, maar wel fijner. Nu zoek je voor films bij films en series bij series. Dit voorkomt dat alles door elkaar loopt. 

Terug naar het oude menu kan niet, omdat deze nieuwe software ook een overstap naar een nieuw platform betekend. Het oude platform wordt een tijdje na de omzetting uitgeschakeld en dan zal de oude softwareomgeving niet meer werken. 

De layout van digitale tv van kpn is aangepast. Ik vind dit geen verbetering. Ik noem de volgende punten.


 

 1. Wanneer je een programma zoekt, krijg je een lijst van gevonden programma´s. Eerder kon je van dit scherm meteen zien welk programma het betrof. Door de weergave van bijvoorbeeld seizoen en aflevering. Ook kon je vanaf het eerste programma op dit scherm doorscrollen naar alle geselecteerde programma´s. Ook kon je vanaf het eerste scherm een opname inplannen. Nu moet je extra handelingen verrichten.

 1. Wanneer je op zoeken drukt duurt het erg lang voordat het scherm verschijnt. Wanneer je twee keer op zoeken drukt krijg je automatisch de letter A in de zoekbalk.

 1. Ik mis de genres waarop je kon selecteren,. Dus religie, natuur, sport films etc.

 1. De aanduiding van het zender is erg licht en klein weergegeven.

 1. Wanneer je de ondertiteling uitschakelt krijg je de vraag of je het programma wilt stoppen. Dit is erg irritant.

 1. Waarom is er niet aangegeven hoe lang een opgenomen programma bezig is ipv alleen hoe lang een programma nog duurt.

 1. Wanneer je het opgenomen versnelt wil afspelen bij bijvoorbeeld reclameonderbrekingen, is de snelheid van de versnelling heel erg klein weergegeven.

 1. Wanneer je een opgenomen programma wilt bekijken , wordt het programma niet vanaf het begin afgespeeld maar een paar minuten verder in de opname. Ook wordt de opname van een programma regelmatig te laat gestart waardoor je het begin mist.

9. De zoekhistorie wordt maar een paar dagen bewaard. Dit was niet zo bij de vorige layout

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 7
Badge +16

Hallo @jouke s,
Vanuit mijn ervaring uit de pilot kan ik wel een aantal vragen beantwoorden. Niet allemaal, omdat ik niet alle in en outs heb. 

Wanneer je een programma zoekt, krijg je een lijst van gevonden programma´s. Eerder kon je van dit scherm meteen zien welk programma het betrof. Door de weergave van bijvoorbeeld seizoen en aflevering. Ook kon je vanaf het eerste programma op dit scherm doorscrollen naar alle geselecteerde programma´s. Ook kon je vanaf het eerste scherm een opname inplannen. Nu moet je extra handelingen verrichten.

Er zit inderdaad een scherm extra tussen, dit is gedaan juist om de keuze te bieden. 

De aanduiding van het zender is erg licht en klein weergegeven.

Bedoel je de tekst in de gids? Zo ja, hier wordt volgens mij naar gekeken of dit duidelijker kan. 

Wanneer je de ondertiteling uitschakelt krijg je de vraag of je het programma wilt stoppen. Dit is erg irritant.

Als je twee maal achter elkaar op de teletekst knop drukt in de opname verdwijnt teletekst. 

Waarom is er niet aangegeven hoe lang een opgenomen programma bezig is ipv alleen hoe lang een programma nog duurt.

Omdat de meesten het fijner vinden als ze inschakelen bij een programma snel kunnen zien of het nog de moeite waard is om te blijven plakken. Vaak is aanduiding in de gids wel een leidraad hoe laat een programma begonnen is. 

Wanneer je een opgenomen programma wilt bekijken , wordt het programma niet vanaf het begin afgespeeld maar een paar minuten verder in de opname. Ook wordt de opname van een programma regelmatig te laat gestart waardoor je het begin mist.

Dit blijft een lastige, over het algemeen beginnen opnames vanaf het moment dat de gids de starttijd aangeeft. Meestal als een programma om 21:30 begint, start de opname al op 21:25. Dit is 5 minuten te vroeg dus spoelt de software automatisch 5 minuten vooruit.  Helaas kan het niet altijd op het perfecte moment starten, aangezien de zender nooit exact de juiste tijden doorgeeft. Als een programma 10 minuten uitloopt, is hier weinig aan te doen. 

 De zoekhistorie wordt maar een paar dagen bewaard. Dit was niet zo bij de vorige layout

Dit doen ze om het overzichtelijk te houden. Anders heb je een hele berg zoekgeschiedenis.

Reputatie 7
Badge +7

 

Wanneer je de ondertiteling uitschakelt krijg je de vraag of je het programma wilt stoppen. Dit is erg irritant.

Als je twee maal achter elkaar op de teletekst knop drukt in de opname verdwijnt teletekst. 

@ChrisWissink  Dit werkt zo bij de VIP5202. Bij mijn VIP2952 niet, helaas.

Reputatie 7
Badge +16

@ChrisWissink  Dit werkt zo bij de VIP5202. Bij mijn VIP2952 niet, helaas.

Aii, ik dacht dat dit bij elke ontvanger nu het geval was. Thanks voor de aanvulling in deze. 

Reputatie 7
Badge +25

 

Chris geeft al zeer uitgebreid reactie, waarvoor dank! Het is duidelijk dat er dingen verbeterd moeten/kunnen worden, en ik geef de feedback die hier wordt gedeeld ook door aan de betreffende afdeling.

Kleine toevoeging op onderstaande. De handeling die Chris noemt werkt op dit moment alleen nog op de 5202 tv-ontvanger. Die optie komt ook nog voor de andere tv-ontvangers, maar werkt nog niet.

 

Wanneer je de ondertiteling uitschakelt krijg je de vraag of je het programma wilt stoppen. Dit is erg irritant.

Als je twee maal achter elkaar op de teletekst knop drukt in de opname verdwijnt teletekst. 

 

*edit: jullie zijn veel sneller dan ik.:sweat_smile:

Reputatie 7
Badge +16

Kleine toevoeging op onderstaande. De handeling die Chris noemt werkt op dit moment alleen nog op de 5202 tv-ontvanger. Die optie komt ook nog voor de andere tv-ontvangers, maar werkt nog niet.

Dat is het nadeel dat je allemaal dezelfde ontvangers hebt. Dan ga je er stiekem een beetje vanuit dat dit softwarematig geregeld is. Maar thanks voor de toelichting, dan is dit mij ook helder. :wink:

*edit: jullie zijn veel sneller dan ik.:sweat_smile:

Yeah! Eindelijk :joy:

De zoekhistorie wordt maar een paar dagen bewaard

Godzijdank! :grinning: Ik moet nog steeds (nog niet vernieuwd) de ontvanger af en toe helemaal uit zetten om dat leeg te maken.

Wanneer je een opgenomen programma wilt bekijken , wordt het programma niet vanaf het begin afgespeeld maar een paar minuten verder in de opname.

Die standaard 5 minuten is bijna altijd spot on (op een paar seconden na). Ik doe het met de oude software al handmatig zo.

Bij mij zit die 5 min er meestal naast, zowel te ver als niet ver genoeg. 

Zal liggen aan de zender(s) waar je van opneemt. Hier veelal NPO 1, 2 , RTL 4, en 8 en SBS 6.

Meestal NPO. 't Zelfde geldt overigens voor Terugkijken. 

In de informatiebalk zijn de plaatjes met het logo van de zender vaak erg klein. Met name bij de regionale tv zenders. Je kunt dan in de blauwe balk nauweljks zien op welke zender je bent.

 

Hallo, ik behoor tot de 2952 groep maar ben nog niet ge update. Wanneer staat dit te gebeuren?

Reputatie 7

Dat ziet er inderdaad nogal onduidelijk uit, Zendericoon. Als ik hier op mijn tv check dan zijn de zendericonen eigenlijk allemaal goed leesbaar. Wel klein, maar daar is niet zo heel veel aan te doen. Ze moeten wel in de balk passen. Staat jouw ontvanger wellicht op SD kwaliteit ingesteld? Dit kun je controleren via Menu > Instellingen > Beeldscherm en dan ‘Best mogelijke kwaliteit op deze tv-ontvanger’. Als deze op SD staat, kijk of je die op HD kunt zetten.

 

Frank, dat valt helaas niet te zeggen. We updaten in batches en wie in welke batch zit is niet na te gaan. Kwestie van afwachten :)

Reputatie 7
Badge +16

@Erik_ Ik kan beamen dat sommige (vooral regionale) zenderlogo's inderdaad klein en onduidelijk zijn. Zoals bij RTV Oost is het logo zelfs in het zwart omhuld qua achtergrond. Maakt het niet duidelijker op nee.  Maar in deze is er weinig aan te doen, groot logo en weinig ruimte.  Zelfs de SD versie van BBC one (regionaal op 101) heeft helemaal geen logo zelfs. 
 

Tv staat op HD.

Bijv bij omroep Flevoland is er ook geen vermelding op het grote beeld. Als je wat verder van het scherm zit, is het echt niet te zien welke zender het is. Bij het ontwerp van de infobalk moet dat toch al gezien zijn, want de logo's zijn veel ouder.

Reputatie 4
Badge +2

Vorige week ontvingen we (van Xs4all) een mail over het vernieuwde tv menu. Deze zou dinsdag vernieuwd worden. Op dinsdag kregen we vervolgens een mail met het bericht dat ons vernieuwde menu een vertraging heeft opgelopen. Er werd geen nieuwe datum genoemd. We worden op een later moment opnieuw geinformeerd. Wat is er in die 2 dagen (tussen zondag en dinsdag) veranderd?

Frank Bulten: Hallo, ik behoor tot de 2952 groep maar ben nog niet ge update. Wanneer staat dit te gebeuren?

Hier gaat elke ochtend de ontvanger hoopvol aan, maar ook vandaag nog niet overgezet met m’n 2952. Op zaterdag t/m maandag let ik er niet op, want ga niet uit van omzettingen in het weekend.