KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Even een algemene opmerking: ik heb nu al een paar keer gezien dat na een update de resolutie teruggezet is naar 720p. Niet iedereen heeft hier last van, maar het kan geen kwaad dat zo nu en dan te controleren. Doorgaans is 1080i (geen 4k-optie) aan te bevelen, of UHD@50 (wel 4k-optie).

Reputatie 7
Badge +16

Even een algemene opmerking: ik heb nu al een paar keer gezien dat na een update de resolutie teruggezet is naar 720p. Niet iedereen heeft hier last van, maar het kan geen kwaad dat zo nu en dan te controleren. Doorgaans is 1080i (geen 4k-optie) aan te bevelen, of UHD@50 (wel 4k-optie).

Heb ik hier geen last van gehad. Beide 5202 staan nog netjes op de UHD@50 en 1080i.  Vooral op de 8001 lijkt dit wel voor te komen.

Vorige week ontvingen we (van Xs4all) een mail over het vernieuwde tv menu. Deze zou dinsdag vernieuwd worden. Op dinsdag kregen we vervolgens een mail met het bericht dat ons vernieuwde menu een vertraging heeft opgelopen. Er werd geen nieuwe datum genoemd. We worden op een later moment opnieuw geinformeerd. Wat is er in die 2 dagen (tussen zondag en dinsdag) veranderd?

Dit kun je beter bij XS4all navragen @Raim. Dat is jouw provider nog momenteel.

Bijzonder dat zo’n verandering zonder melding vooraf wordt ingevoerd. Op zich ziet het er fris uit, maar ook hier is het openen van de gids En de bediening ervan echt tergend traag geworden op de 2260. 

Ook het ontbreken van picture in picture bij de zenderlijst is een erg groot gemis. Wel fijn dat er meer in te stellen is, hopen dat er nog snel wat verbeteringen worden doorgevoerd aan deze software.

Reputatie 7
Badge +16

Bijzonder dat zo’n verandering zonder melding vooraf wordt ingevoerd. Op zich ziet het er fris uit, maar ook hier is het openen van de gids En de bediening ervan echt tergend traag geworden op de 2260. 

@Bauw De meesten hebben een mail gehad vlak voor de omzetting. Maar het mag ook zonder melding want de apparatuur is eigendom van KPN en die vereisen dat de ontvangers altijd op de recente versie moet zitten (kleine uitleg). Daarnaast is ook het platform achter de software vernieuwd en gaat het oude platform met de vorige software ook uit te lucht binnenkort. De gids is bekend en hier wordt aan gewerkt voor een oplossing hiervoor.

Ook het ontbreken van picture in picture bij de zenderlijst is een erg groot gemis. Wel fijn dat er meer in te stellen is, hopen dat er nog snel wat verbeteringen worden doorgevoerd aan deze software.

PIP komt hoogstwaarschijnlijk niet meer terug. Maar er wordt nog steeds hard aan de software gewerkt en er zullen dus regelmatig updates plaatsvinden.

Hallo,

Ik weet niet meer of het de oude gids ook zo was, maar nu mis ik het wel.

In de Gids staat de begin tijd van het geselecteerde programma en daar achter de duur van het programma. Kan i.p.v. de duur van het programma niet de eind tijd weergegeven worden… dan hoef ik niet te rekenen of eerst selecteren om dat in de infobalk de eindtijd te zien.

Tevens vind ik het irritant dat ik nu twee keer moet drukken om een programma te kijken, voorheen kon je selecteren en begon je meteen met kijken. 

Reputatie 5
Badge +5

...

Tevens vind ik het irritant dat ik nu twee keer moet drukken om een programma te kijken, voorheen kon je selecteren en begon je meteen met kijken. 

 

eens!

Ik zal blij zijn als PIP weg is in de gids (en opnamelijst). Leidt nogal af. Maar dan zal ik wsl ook het geluid afzetten, zeker als het geluid is waarbij beeld nodig is. Een talkshow is weer wat anders, die kan ook net zo goed via de radio :wink: danwel sound only.

Reputatie 7
Badge +16

Ik zal blij zijn als PIP weg is in de gids. Leidt nogal af. 

+1, dat geflits in de ooghoek leid erg af inderdaad. Vraag me sowieso af wat mensen er nog wijs uit kunnen worden. Stel je kijkt een goede film en iemand gaat uitgebreid de gids in, en jij bent aangewezen op het kleine pip schermpje. 

Als ik uitgebreid m'n programma's voor opname uit ga zoeken voor die avond die ik dat als de radio speelt. Dan blijft dat hoekje gewoon zwart.

Dan: menu → gids → tv gids

Beste , ik heb vorige week een update gehad , en wat werkt het slecht zeg, programma’s die gepland voor opnames , worden niet opgenomen, menu werkt erg traag ten opzichte van vorige , graag weer oude aub , als dit lang duurt stap ik op

Admin: reactie verplaatst naar actueel topic

Reputatie 7

Ik zal blij zijn als PIP weg is in de gids (en opnamelijst). Leidt nogal af. 

Dat was het tweede dat mijn vrouw als nadeel van het nieuwe menu noemde.

1) Extra keer op OK drukken om een uitzending te starten.

2) Ontbreken van het PiP schermpje met de lopende uitzending. Erg handig als je even wilt controleren of een andere uitzending opgenomen gaat worden en zo niet dan snel even de opname te starten.

Reputatie 7
Badge +16

Aangezien ik mijn feedback nu hier mag droppen, dan als het PIP terugkomt, er een optionele optie van maken. Dus een aan/uit schakelaar voor deze optie. Ik zet hem met alle liefde direct uit.  Maar ga er vanuit dat het niet meer terugkomt.

Reputatie 2

Ik heb gemerkt dat de 2260 wel vertraagd reageerde of vast loopt deze gereset en toen werkte deze weer maar nog wel traag hier wordt nog aan gewerkt. Het nieuwe menu ziet er beter uit dan de oude menu ook de gids ziet er beter uit.

 

ik zelf heb de 2952 deze heeft de update nog niet ontvangen en vraag mij af of deze nog wel komt of niet en zo ja wanneer want zit te wachten tot ik deze kan testen. Ik heb nog niks vernomen dus vraag me af of deze hardware een software update krijgen en anders een nieuwe hardware die wel de nieuwe software kan krijgen.


volgens mij is de 2260 verouderd en moeten klanten over op de 2952 of nieuwer (5202 is een 4K ontvanger) hopelijk wordt dit breder ingezet zodat men voorbereid is op de toekomst.

Reputatie 7
Badge +16

ik zelf heb de 2952 deze heeft de update nog niet ontvangen en vraag mij af of deze nog wel komt of niet en zo ja wanneer want zit te wachten tot ik deze kan testen. Ik heb nog niks vernomen dus vraag me af of deze hardware een software update krijgen en anders een nieuwe hardware die wel de nieuwe software kan krijgen.

Als er al een ontvanger over is, zal die ander ook over moeten gaan. Want je profiel wordt overgezet en niet je ontvanger.  Doe dan een software reset en dan zal je de het nieuwe menu ook op de 2952 krijgen.

volgens mij is de 2260 verouderd en moeten klanten over op de 2952 of nieuwer (5202 is een 4K ontvanger) hopelijk wordt dit breder ingezet zodat men voorbereid is op de toekomst.

Nee hoor, de 2952 en 2260 zijn rond dezelfde periode uitgekomen en zijn ook bijna identiek aan elkaar hardwaretechnisch. De 5202 wordt niet geleverd aan vaste/huidige klanten, maar alleen als het 4K pakket wordt aangeschaft van €2,50 extra per maand. 

Reputatie 7

Aangezien ik mijn feedback nu hier mag droppen, dan als het PIP terugkomt, er een optionele optie van maken. Dus een aan/uit schakelaar voor deze optie.

Precies, zo hoort het te zijn, configureerbaar maken van dergelijke opties.

Zelf leveren wij software aan bedrijven in Europa en al onze klanten hebben 100% dezelfde software. Toch werken ze er volledig anders mee en is de functionaliteit zo geconfigureerd dat deze het bedrijfsproces van de individuele klant optimaal ondersteunt.

Het betekent ook dat bedrijven daardoor meer agile kunnen werken want door aan wat configuratieschroefjes te draaien richten we die software zo in om een veranderd bedrijfsproces te gaan ondersteunen.

Niet iedereen is/denkt/doet hetzelfde en als je die toch met één stuk software wilt kunnen bedienen dan is "configureren" het sleutelwoord.

Reputatie 7
Badge +7

Aangezien ik mijn feedback nu hier mag droppen, dan als het PIP terugkomt, er een optionele optie van maken. Dus een aan/uit schakelaar voor deze optie.

Precies, zo hoort het te zijn, configureerbaar maken van dergelijke opties.

Zelf leveren wij software aan bedrijven in Europa en al onze klanten hebben 100% dezelfde software. Toch werken ze er volledig anders mee en is de functionaliteit zo geconfigureerd dat deze het bedrijfsproces van de individuele klant optimaal ondersteunt.

Het betekent ook dat bedrijven daardoor meer agile kunnen werken want door aan wat configuratieschroefjes te draaien richten we die software zo in om een veranderd bedrijfsproces te gaan ondersteunen.

Niet iedereen is/denkt/doet hetzelfde en als je die toch met één stuk software wilt kunnen bedienen dan is "configureren" het sleutelwoord.

@wjb  en @ChrisWissink  Ik ben het helemaal met jullie eens. Ook ik heb graag de mogelijkheid bepaalde functies wel of niet in te schakelen. Eventueel nadat je eerst een “expert-modus” hebt gekozen waarna je die extra mogelijkheden hebt.

Maar ja, de vraag is of die mogelijkheid nu in de beheer-module aanwezig is. Zo niet, dan ligt er een mooie uitdaging voor de programmeurs.

Reputatie 2

Ik heb contact gezocht met KPN over de updates.

Eind deze maand moeten alle updates zijn doorgevoerd op alle Interactieve TV ontvangers aldus KPN.

Heb je de update nog niet dan moet je de update uiterlijk op 1 augustus hebben.

Thanks, IT Expert.

Ik heb ‘m nog niet (beetje lastig met de support erop, maar ja...)

Wacht het rustig af.

Reputatie 7
Badge +16

Heb je de update nog niet dan moet je de update uiterlijk op 1 augustus hebben.

Heb je gebeld? Want dan zal ik het met een korreltje zout nemen. Ik heb hier nog niks gehoord/gelezen van deze deadline. 

Reputatie 7

Ik heb contact gezocht met KPN over de updates.

Eind deze maand moeten alle updates zijn doorgevoerd op alle Interactieve TV ontvangers aldus KPN.

Heb je de update nog niet dan moet je de update uiterlijk op 1 augustus hebben.

Dit lijkt me wat aan de rappe kant, dus heb ik het even nagevraagd. 

 

We zijn inmiddels bezig met de uitrol op de Arris 2952 en de Arcadyan 2260. De prognose is om medio september daarmee klaar te zijn. Vervolgens zijn klanten met een Motorola 1853 aan de beurt.  Dat duurt dan nog ongeveer een maand. 

Klanten met oudere Motorola's krijgen deze update niet. Die ontvangers worden allemaal omgewisseld. 

 

Ik heb de tijdlijn ook even opgenomen in het startbericht.

Badge

 

Dit lijkt me wat aan de rappe kant, dus heb ik het even nagevraagd. 

 

We zijn inmiddels bezig met de uitrol op de Arris 2952 en de Arcadyan 2260. De prognose is om medio september daarmee klaar te zijn. Vervolgens zijn klanten met een Motorola 1853 aan de beurt.  Dat duurt dan nog ongeveer een maand. 

Klanten met oudere Motorola's krijgen deze update niet. Die ontvangers worden allemaal omgewisseld. 

 

Ik heb de tijdlijn ook even opgenomen in het startbericht.

Ik heb hier een oude Motorola box en een ZTE ZXV8001 de ZTE heeft nog niet de nieuwe update gekregen. Ik las dat de update wordt geactiveerd op het abonnement en niet per tv-box. Betekent dit dat ik de update pas krijg op de ZTE als de oude Motorola is vervangen?

Reputatie 7
Badge +16

 @jelle2195 Heb je die Motorola nog niet gratis vervangen dan?  Dan zal je inderdaad de update wat sneller kunnen krijgen.

De Motorola’s vip1853 worden wél meegenomen met deze update. Maar ze zijn en blijven verouderd en zullen dus o.a. Youtube, Netfix en diverse nieuwe toekomstige functies niet gaan ondersteunen.

Omruilen dus die Motorola's (1960, 1963 en 1853) kpn.com/omruilen.

Reputatie 7
Badge +20

@jelle2195 als je een Motorola vip1853 hebt, zal je met beide ontvangers pas aan de beurt zijn nádat het omzetten van de 2952 en de 2260 af is gerond. Mocht je een oudere Motorola hebben dan dien je die inderdaad om te ruilen. Je zult dan een nieuwere ontvangen van ons krijgen en zal dan eerder te maken krijgen met de update :slight_smile:

Badge

Betr:opname.

Dus op de zender die de gids pas 3 dagen van tevoren publiceert, zie ik de andere 4 dagen van de week NIET dat er een serieopname is gepland. Pas bij publicatie in de gids duikt deze ook (3 dagen) op bij de geplande opnames.

Ervaar ik niet als vooruit gaan.