KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Gisteren de update gehad op de VIP2952.

Het werkt, alle oude functies ook.

Plus: bij terugkijken standaard 5 minuten vooruit. Hoef ik dat niet meer met de hand te doen

Min: de gids is akelig traag. Niet echt meer bruikbaar om gericht te zappen. En dan ook nog extra klikken en weer wachten.

Opties in beeld is beter, maar niet te koste van snelheid.

 

Gr Jan

Zeer slechte update. Systeem is uitermate traag geworden. Met name de gids is te sloom voor woorden. Gelukkig ben ik niet de enige lees ik. 

Ik snap niet dat er niemand binnen KPN dit in de 'pilotfase' heeft gezien. Beetje zappen duurt nu 2 tot 3 keer langer dan normaal. Ik snap ook niet dat er iemand is geweest die bedacht heeft dat je op 'play' moet drukken ipv 'ok' als je een zender wil bekijken. Films, Netflix en ondemand speel je af, tv niet. Ik hoop op een oplossing, maar KPN kennende doen ze de vingers in de oren en weinig met de feedback die ze krijgen.

Het is dat het mobiele netwerk zo goed is...

 

Blij met de laatste update: het ziet er allemaal net wat leuker uit!

 

Maar we missen wel een paar zaken uit de vorige versie: bv als je een herinnering instelt, krijg je nu een kleine waarschuwing in het scherm. Vroeger spong de tv vanzelf naar de andere zender: kan ik dat nu weer zo instellen?

 

Tweede puntje: in het verleden kon je, terwijl je naar een opgenomen programma keek, d.m.v. de grijze knop op de afstandsbediening meteen naar het "verwijder programma" scherm. Nu moet je allemaal tussenstappen zetten: hoe krijgen we deze functie terug?

 

Laatste puntje: wij hebben meerdere ontvangers in gebruik en merken nu dat je niet meer per ontvanger kunt programmeren maar alleen voor alle ontvangers tegelijk - of doe ik iets fout?

Reputatie 7

Laatste puntje: wij hebben meerdere ontvangers in gebruik en merken nu dat je niet meer per ontvanger kunt programmeren maar alleen voor alle ontvangers tegelijk - of doe ik iets fout?

Dat was met het oude menu ook al zo.

Reputatie 2

Tevens kun je nu geen films van week terug zien! Dwz precies 7 dagen geleden. Voorheen was dat zelfs 8 dagen. Ik vind dit echt waardeloos. Hoe kun je nu met zo'n menu achteruit gaan?? Het gaat toch juist om vooruitgang??! Als hier niet snel verandering in komt ga ik overstappen naar andere provider. 

*admin: reactie verplaatst naar het verzameltopic

Waarom kan ik niet meer naar de gids wanner ik buffer heb opgebouwd????

Waarom is mijn pip verdwenen terwijl ik in de gids kijk????

Waarom heet het verbetering??? Ik vind het meer een afbraak van wat goed werkte!!!!!

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Louis32 schrijft: Tweede puntje: in het verleden kon je, terwijl je naar een opgenomen programma keek, d.m.v. de grijze knop op de afstandsbediening meteen naar het "verwijder programma" scherm. Nu moet je allemaal tussenstappen zetten: hoe krijgen we deze functie terug?

Ik heb nu 9 jaar KPN ITV maar dit (met grijze knop) zegt mij niets…. Er is een rode, blauwe, groene en gele knop. Grijs?
Afhankelijk van waar je bent kun je met blauw danwel rood een opname verwijderen.

wij hebben meerdere ontvangers in gebruik en merken nu dat je niet meer per ontvanger kunt programmeren maar alleen voor alle ontvangers tegelijk - of doe ik iets fout?

Het instellen van opnames was altijd al voor álle decoders (en online). Daar is helemaal niks in veranderd.

Reputatie 3
Badge +1

twee keer op OK te drukken

Eén keer drukken? Gebruik de play/pauze knop.

2 X OK drukken was (is ?) bij opnames en huurmateriaal al standaard. 1 X play/pauze bij opnames ook trouwens. Hier nog het oude.

In plaats van 2x op OK te drukken 1x en dan de knop iets langer vast houden….

Reputatie 7
Badge +16

Louis32 schrijft: Tweede puntje: in het verleden kon je, terwijl je naar een opgenomen programma keek, d.m.v. de grijze knop op de afstandsbediening meteen naar het "verwijder programma" scherm. Nu moet je allemaal tussenstappen zetten: hoe krijgen we deze functie terug?

Ik heb nu 9 jaar KPN ITV maar dit (met grijze knop) zegt mij niets…. 

Die grijze knop komt bij ook niet bekend voor. Alleen de knop play/pauze op de afstandsbediening van de 5202. Maar die matcht weer niet met het verhaal.  Volgens mij is rood altijd al de directe verwijder knop geweest.

Reputatie 6
Badge +4

Mag ik eens een simpele vraag stellen? Wat ben ik hier nu eigenlijk mee opgeschoten? Het is traag en bestaande functionaliteit ontbreekt. De vorige update was ook al niet echt een succes, maar dit slaat de plank echt mis. Als jullie zo graag naar leuke plaatjes kijken raadt ik een bezoekje aan het internet aan, maar daar hoeven jullie ons toch niet mee lastig te vallen? 

Normaal is een firmware update voor verbetering 

Maar dit is blijkbaar een verslechtering 

Inderdaad de plank mis 

Reputatie 7
Badge +16

Mag ik eens een simpele vraag stellen? Wat ben ik hier nu eigenlijk mee opgeschoten? Het is traag en bestaande functionaliteit ontbreekt. De vorige update was ook al niet echt een succes, maar dit slaat de plank echt mis. Als jullie zo graag naar leuke plaatjes kijken raadt ik een bezoekje aan het internet aan, maar daar hoeven jullie ons toch niet mee lastig te vallen? 

Dat mag. De software is getest en de aannames dat er alleen naar plaatjes gekeken is is niet echt correct. Helaas is op een later moment gebleken dat op sommige ontvangers de gids trager is. Dit heeft het tv team momenteel in onderzoek. Je bent er mee opgeschoten dat je naar een nieuw platform bent overgezet die nauw samenwerkt met de apps en website van iTV. Daarnaast is het nieuwe platform klaar voor een hoop nieuwe ontwikkelingen in de toekomst.  Er zijn inderdaad nog aandachtspunten en hier wordt aan gewerkt. 

Leg uit wat het nieuwe platform voor verbetering zorgt 

Misschien weet je meer en kun je wat delen 

Ik ben benieuwd 

 

Reputatie 7
Badge +7

 

Dat mag. De software is getest en de aannames dat er alleen naar plaatjes gekeken is is niet echt correct. Helaas is op een later moment gebleken dat op sommige ontvangers de gids trager is. Dit heeft het tv team momenteel in onderzoek. Je bent er mee opgeschoten dat je naar een nieuw platform bent overgezet die nauw samenwerkt met de apps en website van iTV. Daarnaast is het nieuwe platform klaar voor een hoop nieuwe ontwikkelingen in de toekomst.  Er zijn inderdaad nog aandachtspunten en hier wordt aan gewerkt. 

@Carboxy Daarbij komt dat het nieuwe platform ook problemen oplost die nog altijd in de oude software/platform zaten. Zoals het door mij vaak aangehaalde en verfoeide synchronisatieprobleem. Gelukkig is dat probleem nu definitief voorbij.

Het klopt wat @ChrisWissink zegt over de gids. Sterker nog, er zijn nu al plannen om een snellere versie v.d. gids te implementeren. waarschijnlijk eerst in een pilot. Men heeft mij al gevraagd die te testen. 

Reputatie 7
Badge +7

Leg uit wat het nieuwe platform voor verbetering zorgt 

Misschien weet je meer en kun je wat delen 

Ik ben benieuwd 

@peter-keetfm in elk geval de oplossing voor het probleem in mijn bericht dat ik net postte.

Reputatie 6
Badge +4

Heren, bedankt voor jullie reacties. Nu ben ik toevallig werkzaam als software engineer, en als wij een nieuwe versie opleveren, wordt er rekening gehouden met de install-base, kortom alle apparaten die van ons in het veld staan. Tuurlijk, dan gaat er nog wel eens iets fout, dus de problemen met de snelheid wil ik best door de vingers zien. Maar bestaande functionaliteit verwijderen en dan na klachten van klanten beweren dat ze er later beter van gaan worden. Dat dacht ik niet!

 

@Carboxy

Inderdaad een firmware update zijn er voor verbetering 

En niet schrappen van functies 

En langzamer maken vind ik ook niet kunnen 

Kan de hardware niet aan breng dan die firmware voor dat type niet uit

 

Bij mij zijn alle (3) 4K zenders uit het de gids verdwenen na de update

Gister avond samen met de 1e lijns hulp alle mogelijke opties doorlopen. Stroom er af, opnieuw software inladen. Zowel op afstand als op locatie diverse malen een reset gedaan, dan wel opnieuw software geladen. Alle opties in de menu's samen na gelopen, geen verborgen zenders, dan wel eigen gidsen gemaakt. Ze weten het niet meer……..We (KPN) gaan kijken naar een oplossing………

Oja ik heb een ZTE ZXV8001.

Fijn zo'n update, ben je de zenders kwijt

Reputatie 6
Badge +4

Bij mij zijn alle (3) 4K zenders uit het de gids verdwenen na de update

Gister avond samen met de 1e lijns hulp alle mogelijke opties doorlopen. Stroom er af, opnieuw software inladen. Zowel op afstand als op locatie diverse malen een reset gedaan, dan wel opnieuw software geladen. Alle opties in de menu's samen na gelopen, geen verborgen zenders, dan wel eigen gidsen gemaakt. Ze weten het niet meer…..We (KPN) gaan kijken naar een oplossing………

Oja ik heb een ZTE ZXV8001.

Fijn zo'n update, ben je de zenders kwijt

Wellicht kun je wel via de app of webtv kijken, want dat lijkt één van de argumenten voor deze update te zijn. Sorry @Marcel E, die moest ik even inkoppen. 

Goedemorgen. Ik baal een beetje van de laatste systeem update. ik vindt Videoland geheel niet meer overzichtelijk. Nu alleen nog maar films en series. Waar zoek ik dan de andere programma's? En waarom hier geen foto,s ? Mischien er anders toch maar over denken om bij Videoland zelf af te nemen.

Reputatie 4
Badge +3

Ondanks dat ik de nieuwe firmware nog niet heb zie ik een aantal dingen wat ik niet begrijp.

 1. Opname die gekeken wordt op stop zetten heeft bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Als je wilt stoppen met kijken is het toch niet logisch dat je dat nogmaals moet bevestigen? Kan dit worden teruggedraaid of op zijn minst instelbaar worden?
 2. Een opname verder kijken waar je gebleven bent zit er niet meer in.
  Waarom is deze functionaliteit eruit gehaald? Eerder kon je kiezen om verder te kijken waar je gebleven was of vanaf het begin kijken?
 3. Vanuit de gids een andere tv zender kiezen heeft nu een bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Kan dit worden teruggedraaid naar 1 klik of dit ten minste instelbaar maken? Ik weet dat het met de play knop wel kan maar ik zou dit zelf erg graag met de ok knop willen blijven doen.
 4. Uit pure nieuwsgierigheid, ik zal dit zelf niet doen maar ik ben wel benieuwd of dit mensen het recht geeft onder hun contract uit te komen omdat bepaalde functies nu weg zijn die er eerder wel waren?

Verder zullen er natuurlijk ook een hoop verbeteringen zijn. Ik zie de update dan ook graag tegemoet en zodra ik die heb zal ik mijn verdere bevindingen ook delen in dit topic.

Reputatie 7
Badge +7

Ondanks dat ik de nieuwe firmware nog niet heb zie ik een aantal dingen wat ik niet begrijp.

 1. Opname die gekeken wordt op stop zetten heeft bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Als je wilt stoppen met kijken is het toch niet logisch dat je dat nogmaals moet bevestigen? Kan dit worden teruggedraaid of op zijn minst instelbaar worden?
 2. Een opname verder kijken waar je gebleven bent zit er niet meer in.
  Waarom is deze functionaliteit eruit gehaald? Eerder kon je kiezen om verder te kijken waar je gebleven was of vanaf het begin kijken?
 3. Vanuit de gids een andere tv zender kiezen heeft nu een bevestiging nodig.
  Waarom is hiervoor gekozen? Kan dit worden teruggedraaid naar 1 klik of dit ten minste instelbaar maken? Ik weet dat het met de play knop wel kan maar ik zou dit zelf erg graag met de ok knop willen blijven doen.
 4. Uit pure nieuwsgierigheid, ik zal dit zelf niet doen maar ik ben wel benieuwd of dit mensen het recht geeft onder hun contract uit te komen omdat bepaalde functies nu weg zijn die er eerder wel waren?

Verder zullen er natuurlijk ook een hoop verbeteringen zijn. Ik zie de update dan ook graag tegemoet en zodra ik die heb zal ik mijn verdere bevindingen ook delen in dit topic.

@knorde wat betreft punt 2: jawel, dat zit er nog steeds in. Standaard gaat het afspelen verder op het punt waar je gebleven was. Wil je toch vanaf het begin kijken? Druk dan op de groene knop.

wat betreft punt 3: persoonlijk vind ik dit fijner dan zoals het eerst was. Ik vond het bij de oude software irritant dat wanneer ik eerst de info v.e. programma wilde lezen en daarom op OK drukte, dat er meteen van zender gewisseld werd. Maar daar verschillen hier op het forum de meningen over. 

 1. Uit pure nieuwsgierigheid, ik zal dit zelf niet doen maar ik ben wel benieuwd of dit mensen het recht geeft onder hun contract uit te komen omdat bepaalde functies nu weg zijn die er eerder wel waren?

 

KPN heeft alleen nog TV-Internet  contracten met een jaar looptijd voor personnen die het eerste jaar korting willen. Voor de rest zijn voorzover ik het kon zien alle contracten in deze categorie maandelijks opzegbaar.

Van de KPN website 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 TV, Internet en/of Vast BellenVoor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 jaar. Na 1 jaar wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden. Maak je gebruik van een extra dienst zoals KPN Veilig of Duits Pakket? Dit kan je elke maand aan- of uitzetten via MijnKPN.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ze hebben dit echter verandert zonder dat het hier staat. Als je bij Hussel geen vast eerste jaars contracttermijn wil, dan kan je dat aangeven, maar wordt de korting voor een vast eerste jaarscontract niet gegeven. 

In het verleden kon je als bestaande klant een nieuw vast eerste jaarscontract aangaan en korting krijgen. Maar dat is al een tijdje opgehouden. Als je nu opzegt bij KPN moet je echt minstens een half jaar weg om voor de vast eerste jaarscontractkorting in aanmerking te komen. 

Reputatie 4
Badge +3
 1. Uit pure nieuwsgierigheid, ik zal dit zelf niet doen maar ik ben wel benieuwd of dit mensen het recht geeft onder hun contract uit te komen omdat bepaalde functies nu weg zijn die er eerder wel waren?

 

KPN heeft alleen nog TV-Internet  contracten met een jaar looptijd voor personnen die het eerste jaar korting willen. Voor de rest zijn voorzover ik het kon zien alle contracten in deze categorie maandelijks opzegbaar.

Van de KPN website 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 TV, Internet en/of Vast BellenVoor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 jaar. Na 1 jaar wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden. Maak je gebruik van een extra dienst zoals KPN Veilig of Duits Pakket? Dit kan je elke maand aan- of uitzetten via MijnKPN.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ze hebben dit echter verandert zonder dat het hier staat. Als je bij Hussel geen vast eerste jaars contracttermijn wil, dan kan je dat aangeven, maar wordt de korting voor een vast eerste jaarscontract niet gegeven. 

In het verleden kon je als bestaande klant een nieuw vast eerste jaarscontract aangaan en korting krijgen. Maar dat is al een tijdje opgehouden. Als je nu opzegt bij KPN moet je echt minstens een half jaar weg om voor de vast eerste jaarscontractkorting in aanmerking te komen. 

Ik bedoelde eigenlijk voor alles in 1 abonnees die nog in het huidige contract zitten (1 jaar contract met korting).

Reputatie 7
Badge +7
 1. Uit pure nieuwsgierigheid, ik zal dit zelf niet doen maar ik ben wel benieuwd of dit mensen het recht geeft onder hun contract uit te komen omdat bepaalde functies nu weg zijn die er eerder wel waren?

Ik bedoelde eigenlijk voor alles in 1 abonnees die nog in het huidige contract zitten (1 jaar contract met korting).

@knorde Aangezien deze functies niet genoemd zijn in het contract denk ik niet dat dit voldoende reden kan zijn om onder het contract uit te komen.