KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 7
Badge +7

@Erik_ Top die update! Dank.

Vandaag heb ik een reactie gepost in een ander draadje. Ik wil 'm graag ook in dit topic onder jouw aandacht brengen: https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/problemen-na-nieuwe-menu-505170?postid=1045018#post1045018

Ik ben wel benieuwd waar mijn (zeker niet positieve) reactie gebleven is. Ik heb wel een mail van Katinka 321 gekregen met een link, maar dat stuurt me naar één of ander doolhof 😞 Niet elke verandering is een verbetering en als ik mijn oude menu niet terugkrijg, dan ben ik weg bij KPN. 

Reputatie 7

Bij mij gaat er iets niet goed met de nieuwe update, nu een work-around gevonden maar weet niet voor hoe lang.

Kennelijk is er inderdaad een iTV update geweest voor de tv kastjes, wanneer ik naar de laatste versie update kom ik ook niet verder dan 95% en een melding in beeld dat er geen actieve zenders in de lijst zijn.

Als ik vervolgens de tv ontvanger met de schakelaar achter, uitschakel, 10 sec wacht, weer inschakel en bij het eerste blauwe beeld direct de aan/uit knop indruk bovenop de ontvanger, dan krijg je een extra menu, hier kan je kiezen om de software te verwijderen waarna die opnieuw gaat downloaden.

Dit werkt, je kan dan weer tv kijken, echter meld hij ook direct dat er een update klaar staat, als je deze installeert  begin je weer van voor af aan, stopt bij 95% en een melding geen actieve zenders in lijst, nieuwe update werkt dus bij mij niet.

Ik gebruik niet de experiabox maar een eigen modem/router, dit heeft tot afgelopen week altijd vlekkeloos gewerkt. Zijn er ook mensen met hetzelfde issue en een oplossing?

@Stehof, gebruik je ook een eigen ingestelde DNS server? We zien dit dan namelijk wel vaker gebeuren. Voornamelijk bij Cloudflare DNS (1.1.1.1). Bij communicatie met de DNS servers verwachten onze tv-ontvangers het antwoord in het nieuwere en efficiëntere compressed format. Als een server dat niet ondersteunt en nog het oudere uncompressed format gebruikt loopt de communicatie mis en kan de update niet doorkomen. 

Je kunt, als workaround, tijdelijk een andere DNS server instellen. Daarmee zou het dan goed moeten gaan.

 

@Erik_ Top die update! Dank.

Vandaag heb ik een reactie gepost in een ander draadje. Ik wil 'm graag ook in dit topic onder jouw aandacht brengen: https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/problemen-na-nieuwe-menu-505170?postid=1045018#post1045018

Die kant van de medaille is bekend, inderdaad. Hebben we doorgegeven, en als het vaker in feedback voorkomt geven we het ook steeds weer opnieuw door. Ik loop er zelf ook tegenaan omdat ik veel series opneem van BBC First. Die herhalen heel snel en aangezien ik de gewoonte heb om gekeken afleveringen gelijk te verwijderen….

Het heropnemen van gemiste/verwijderde afleveringen ben ik wel een voorstander van. Juist in het geval van gemiste afleveringen. Dan heb je in ieder geval de serie compleet (mits het ook een serie is die regelmatig herhaald wordt). Maar dan zou je inderdaad wel de mogelijkheid moeten hebben om op elk moment via geplande opnames hem ook weer te verwijderen. Voor zover ik weet willen we daar aanpassing in doen. Maar ik weet dan niet op welke termijn.

Reputatie 7

Ik ben wel benieuwd waar mijn (zeker niet positieve) reactie gebleven is. Ik heb wel een mail van Katinka 321 gekregen met een link, maar dat stuurt me naar één of ander doolhof 😞 Niet elke verandering is een verbetering en als ik mijn oude menu niet terugkrijg, dan ben ik weg bij KPN. 

Jouw eerdere reactie staat gewoon in dit topic, een klein stukje verder naar boven. Zolang men fatsoenlijk is (en dat is jouw reactie zeker) verwijderen wij niets.

Wel kan ik je gelijk teleurstellen, we gaan niet terug naar het oude menu.

Ik ben wel benieuwd waar mijn (zeker niet positieve) reactie gebleven is. Ik heb wel een mail van Katinka 321 gekregen met een link, maar dat stuurt me naar één of ander doolhof 😞 Niet elke verandering is een verbetering en als ik mijn oude menu niet terugkrijg, dan ben ik weg bij KPN. 

Gelukkig net weer een mail gekregen, nu van KPN community en wel exact dezelfde mail als ik eerder al van Katinka 321 heb gekregen en daar kan ik dus weer NIETS mee. Houden jullie helemaal geen rekening met de iets minder jonge cliënten, die niet zo handig met de computer zijn?

Reputatie 7
Badge +10

Ik ben wel benieuwd waar mijn (zeker niet positieve) reactie gebleven is. Ik heb wel een mail van Katinka 321 gekregen met een link, maar dat stuurt me naar één of ander doolhof 😞 Niet elke verandering is een verbetering en als ik mijn oude menu niet terugkrijg, dan ben ik weg bij KPN. 

Gelukkig net weer een mail gekregen, nu van KPN community en wel exact dezelfde mail als ik eerder al van Katinka 321 heb gekregen en daar kan ik dus weer NIETS mee. Houden jullie helemaal geen rekening met de iets minder jonge cliënten, die niet zo handig met de computer zijn?


@Mister DB Ik vermoed dat je (favorieten) abonnementen hebt aanstaan, hier krijg je bij elke reactie op een topic e-mail. Zo ook voor dit topic.
Dit kun je uitzetten rechtsboven in je forum profiel onder instellingen. 

Reputatie 7
Badge +16

Blij te lezen dat de serie tekst nu weergeven wordt. Niet exact zoals ik het graag gezien had, maar wel op de goede weg.  Daarnaast is het geluid een welkome oplossing, die staat zo zacht en daarnaast hoop ik ook dat die harde tik bij het zappen ook tot het verleden behoort. Maar dat vrees ik niet. 

Deze update omvat meer dan alleen een menu update. Ergens is nog iets gewijzigd. Kan iemand mij vertellen wat? Zie topic https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/sinds-nieuwe-softwareupdate-storing-kpn-geen-itv-meer-505228

Reputatie 1
Badge

De nieuwe gids is mooi, maar dat is niet echt belangrijk. Dat het nu traag opent is wel vervelend.

Voorheen kreeg ik meteen (halve seconde?) de gids, en nu duurt het bijna 4 sec voordat de gegevens er staan. Ook het afsluiten duurt langer. Dat vind ik niet prettig.

Ik zit nog niet lang bij KPN, mijn tv-kastjes zijn dus nog redelijk nieuw.

Ik ga liever terug naar de vorige versie. Kan dat?

John V.

Sinds jullie de tv gids veranderd hebben zijn wij zeer ontevreden de oude instelling was veel beter je kon zien waar je naar keek en de gids zien. Waarom iets slechter maken dat goed was ik denk dat deze jonge mensen die dit bedenken geen tv kijken alleen Netflix ed 

Ik overweeg over te stappen naar een andere aanbieder 

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 7
Badge +16

De nieuwe gids is mooi, maar dat is niet echt belangrijk. Dat het nu traag opent is wel vervelend.

Voorheen kreeg ik meteen (halve seconde?) de gids, en nu duurt het bijna 4 sec voordat de gegevens er staan. Ook het afsluiten duurt langer. Dat vind ik niet prettig.

Ik zit nog niet lang bij KPN, mijn tv-kastjes zijn dus nog redelijk nieuw.

Ik ga liever terug naar de vorige versie. Kan dat?

John V.

Hallo @JJMV,
Nee helaas is teruggaan niet mogelijk. Dit omdat de oude software op het oude platform draait die binnenkort uitgezet gaat worden.  Welke ontvangers heb je? Want op de 5202 zou de gids niet traag mogen werken. 

Reputatie 7
Badge +16

Hallo @De20El08,

Wat is precies de klacht? Voor wat je kan zien in de gids is niet veel anders, alleen dat verticale lijn nu laat zien wat nu live is. De minigids onder in beeld laat ook zien wat je nu kijkt (inclusief aftelklok) en wat er straks te zien is. Ik zelf heb de update al sinds april en ben er alleen maar blij mee. Er zijn nog wel nodige verbeterpunten inderdaad, zoals een trage gids op de 2952 en 2260. 

Reputatie 3
Badge

Vanavond bij het inschakelen van de tv ineens geconfronteerd met deze update. De gids is een stuk trager geworden. Wie keurt zoiets goed? Snelle tv box was juist hét voordeel van KPN. 

Reputatie 7
Badge +16

Het versienummer voor deze update is 8.0.102_2

@Erik_ mag ik hierbij aannemen dat alle ontvangers gelijkgetrokken worden qua software versie? Aangezien de 5202 en 8001 in eerste instantie op 8.0.100 draaiden en de oudere ontvangers op 8.0.95. 

Reputatie 4
Badge +1

De nieuwe gids is mooi, maar dat is niet echt belangrijk. Dat het nu traag opent is wel vervelend.

Voorheen kreeg ik meteen (halve seconde?) de gids, en nu duurt het bijna 4 sec voordat de gegevens er staan. Ook het afsluiten duurt langer. Dat vind ik niet prettig.

Met een direct op de Experia V10A aangesloten 2952 deel ik jouw ervaringen. Naast de bug fixes in versie 8.0.102_2 hoop ik dat er ook naar de snelheid wordt gekeken. Gaat wel een uitdaging worden met de beperkte geheugen capaciteit van de 2952. Een responstijd van 3 tot 4 seconden is te lang voor een niet éénmalige handeling, zoals bv inloggen.

Iemand met ervaringen met 5202 vs 2952 en traagheid?

 

Ik heb sinds gisteren de nieuwe menu-structuur en ik moet zeggen dat ik niet blij word van de trage laadtijden waar ik meer mensen al reacties over heb zien plaatsen. Geef mensen de optie voor een grafisch iets lichtere versie die gewoon snelle laadtijden willen of zorg voor een versie die altijd snel werkt zoals de vorige. 

Ook mis ik bij de gids het beeld van de huidige zender, bij zappen vond ik dat juist erg fijn altijd.

Reputatie 7

Naast de bug fixes in versie 8.0.102_2 hoop ik dat er ook naar de snelheid wordt gekeken. Gaat wel een uitdaging worden met de beperkte geheugen capaciteit van de 2952. Een responstijd van 3 tot 4 seconden is te lang voor een niet éénmalige handeling, zoals bv inloggen.

Iemand met ervaringen met 5202 vs 2952 en traagheid?

Wij hebben een ZXV8001 en twee HMB2260's en wij ervaren geen problemen met de snelheid van de gids.

Reputatie 1

Sinds gisteren ook de update gehad en vooral de traagheid stoort me enorm. Heel bizar om te lezen dat er al een maand lang mensen over dit en andere dingen klagen maar de update gaat vrolijk door?

Fix het maar snel of we gaan maar eens overstappen 

Het nieuwe tv menu voor opnames is bagger. Je kunt nu niet eens delen meer opnemen van een serie of film. Het item stoppen is nu annuleren geworden, dus wil je stoppen dan ben je gewoon alles kwijt wat je tot zover hebt opgenomen. Je kunt nu ook niet meet je opname kijken terwijl hij bezig is met opnemen, dit was handig, maar de KPN zal dit omdat de klanten anders de reclame overslaan wel hebben veranderd door de opname pas te laten zien wanneer hij klaar is. Terugkijken werkt ook niet ivm reclames. Zit je op de helft van een film terug te kijken en je drukt dan even op pauze dan snapt hij dat niet en kan je weer van voren beginnen want de optie verdergaan zit er niet meer bij. En het menu mag er dan visueel wat gelikter uitzien maar funfioneel is het met 100% achteruit gegaan. Wat een blamage van de KPN zeg. Kennen ze het woord onderzoek daar wel ?

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

 

Gids is veel trager en ook het zappen is trager geworden. Ik ben niet blij met deze update. Dit wordt neem ik aan toch eerst getest?? Ook zie ik dat mensen hier al langer over klagen en toch deze update door de strot duwen..

Gisteren mochten ik en ook mijn bejaarde moeder kennismaken met de update van KPN (ik had Telfort HMB2260 V2, zij heeft een KPN tuner). Het lijkt wel alsof er nu Windows draait op een Commodore 64: retetraag

Allereerst: Waarom zit er niet gewoon een ‘basic’ en ‘normaal’ functie op?  Dan kan de klant in ieder geval nog kiezen tussen een trage mooie interface of simpel en snel. Als ik even aan het zappen ben via de gids merk ik eerst al die lag van de te zware software icm onnodige plaatjes laden (noemden we dat niet bloatware?), dan  als ik een zender heb waar ik heen wil moet ik nóg een pagina laden met keuzes (wederom lag) en dan kan ik pas switchen naar die zender ofwel: een onnodige extra handeling, en dubbelklikken gaat niet want dat ding is te traag...

Mijn moeder heeft een klein scherm, daar kon je al lastig de letters lezen, nu is dat lettertype gehalveerd en is het nauwelijks te lezen. Ik kom regelmatig bij iemand die een 24” (!) TV-scherm heeft, die heeft nu een vergrootglas nodig.. Ik ben er zelf ook niet gecharmeerd van.

Dit alles doet me denken aan 20 jaar terug: Een krantenartikel willen lezen maar enkele seconden moeten wachten tot alle venstertjes met Flash/Java-objecten geladen zijn voor de tekst tevoorschijn komt…

Kan ik/kunnen klanten de update terugdraaien?

*Admin: reactie samengevoegd met juiste topic

De eerste vraag die in me opkomt is eigenlijk, waarom moet iets wat prima is, vernieuwd worden? Het is een vernieuwing, maar wat ons betreft geen verbetering.

De gids is traag. Ook jammer dat het beeld in beeld weg is. En voor terugkijken vond ik het aparte blokje wel zo praktisch. Verder kan je nu, wanneer je achterloopt, niet meer in de gids kijken zonder terug te gaan naar live tv, niet heel praktisch dus.
Wat ik ook onhandig vind is, dat wanneer je een opname start die al even onderweg is, je de vraag niet meer krijgt of je vanaf begin wilt kijken of wilt hervatten. Wij zijn met meerdere in huis en kijken weleens dezelfde dingen op aparte momenten terug. Nu moet je met de groene knop aangeven dat je vanaf begin wilt kijken, maar programma hervat dan wel ondertussen. Dus als je niet direct reageert (of de reactie van het kastje is weer eens traag) dan heb je soms al wat van het eind gezien, wat bij sommige programma's niet handig (en niet leuk) is.

Wat mij betreft mag het oude menu er weer op, deze vernieuwing is geen verbetering, heel jammer.

De eerste vraag die in me opkomt is eigenlijk, waarom moet iets wat prima is, vernieuwd worden?

@JessicaU 

Het oude platform waar ITV op draait (cq. draaide) is inmiddels 13 jaar oud. Daar kunnen geen innovaties meer in ontwikkeld worden. (een 13 jaar oude pc werkt ook niet meer met alles).

Er komen in het nieuwe platform nog leuke ontwikkelingen.

De eerste vraag die in me opkomt is eigenlijk, waarom moet iets wat prima is, vernieuwd worden?

@JessicaU

Het oude platform waar ITV op draait (cq. draaide) is inmiddels 13 jaar oud. Daar kunnen geen innovaties meer in ontwikkeld worden. (een 13 jaar oude pc werkt ook niet meer met alles).

Er komen in het nieuwe platform nog leuke ontwikkelingen.


Ja leuk, maar we zitten met een tunerkastje dat nog wel net zo traag is als een 13 jaar oude PC… En zoals ik al schreef: Waarom niet een keuzeknop met een basisfunctie zodat we gewoon alleen de tekst krijgen?

Kleine moeite, groot plezier...

Reputatie 7
Badge +7

De eerste vraag die in me opkomt is eigenlijk, waarom moet iets wat prima is, vernieuwd worden?

@JessicaU

Het oude platform waar ITV op draait (cq. draaide) is inmiddels 13 jaar oud. Daar kunnen geen innovaties meer in ontwikkeld worden. (een 13 jaar oude pc werkt ook niet meer met alles).

Er komen in het nieuwe platform nog leuke ontwikkelingen.

@JessicaU  Daarbij komt dat het oude platform niet zonder problemen was. Met het nieuwe platform is eindelijk het verfoeide synchronisatieprobleem, dat in het oude platform zat, opgelost. Wat dat betreft ben ik blij.

Er komen inderdaad zoals @PeterG al schrijft, voldoende ontwikkelingen. Ik heb vanmorgen de nieuwe update op een van mijn ontvangers binnen kunnen halen. En dan is het toch mooi te zien dat eindelijk seizoennummers en afleveringnummers zichtbaar zijn gemaakt. Ook dit was een wens die tijdens het oude platform al regelmatig gemeld werd.

Aan de snelheid van de gids wordt gewerkt.