KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Kijk eerst eens op de KPN iTV app op je slimfoon of op https://tv.kpn.com. Staan daar je opnames nog wel goed? Zo ja, zet je ontvanger(s) dan helemaal uit (schakelaar 8erop) en trek de netspanningsadapter er uit. Sluit na 30 s de boel weer aan en start de ontvanger, kans dat het dan wel goed staat.

Vandaag de update gekregen. Mijn bescheiden menig is dat het een volledig overbodige update is.

er verandert niets wezenlijks ,alleen de vormgeving en een iets andere menue-strucuuur. je doet er verder hetzelfde mee, natuurlijk ook logisch. wellicht denken vormgevers dat het zin heeft om dit te veranderen en het houdt hun ook wel weer aan het werk.

Verder heeft het bij mij 1 negatief gevolg; het is iets trager geworden.de tv ontvanger is een Arris VIP 2952

Reputatie 7
Badge +7

Vandaag de update gekregen. Mijn bescheiden menig is dat het een volledig overbodige update is.

er verandert niets wezenlijks ,alleen de vormgeving en een iets andere menue-strucuuur. je doet er verder hetzelfde mee, natuurlijk ook logisch. wellicht denken vormgevers dat het zin heeft om dit te veranderen en het houdt hun ook wel weer aan het werk.

Verder heeft het bij mij 1 negatief gevolg; het is iets trager geworden.de tv ontvanger is een Arris VIP 2952

@Jelmar  Jawel, er is wél iets wezenlijks veranderd. Behalve dat de update op jouw tv-ontvanger(s) is geïnstalleerd, is nu ook jouw account overgezet naar een ander en nieuw tv-platform.

Geen idee, kijk nog op dezelfde manier tv. Wat is daar aan veranderd dan, zou ik dat moeten zien? 

Reputatie 7
Badge +16

Dat zijn geen dingen die je meteen ziet @Jelmar, het nieuwe plaform werkt geheel samen met itvonline en de itv app. Daarnaast was het oude platform al 13 jaar oud en uit ontwikkeld. Het nieuwe platform zorgt straks dat er nog meer mogelijk is om het platform mee uit te breiden, dus ook met dingen die je wel gaat zien. 

👍 Dank je voor de info. Ben benieuwd . 

Wat een verschikkelijke update!!! Tv kijken is zo omslachtig geworden, kan ik terug naar het oude? Terug knop werkt niet meer om tussen zenders te wisselen, moet nu om over te schakelen via de gids twee keer op ok drukken laden van de gids is erg langzaam...

Fijne vernieuwers: bewaar het goede!

bij Gids: totaaloverzicht (10 zenders per pagina) weg!; nu alleen hele avond van 1 zender en dan maar verder klikken. Ook erg onhandig met opnemen.

Wil ik Canvas of Arte kijken, kan ik alle zenders aflopen (of de tv-zenders uit mijn hoofd leren natuurlijk)

Voortaan eerst de klant vragen wat hij/zij wil en dan vernieuwen ipv deze reacties moeten verwerken en beantwoorden en vervolgens systeem aanpassen (bezuinigen is niet iets voor managers, maar gewoon kinderspel).

Update: vormgeving boven functionaliteit = triest

en de al ingeplande serie-opnames verschijnen nu allemaal als losse items ipv onder 1 kop!

 

 

Reputatie 7

bij Gids: totaaloverzicht (10 zenders per pagina) weg!; nu alleen hele avond van 1 zender en dan maar verder klikken. Ook erg onhandig met opnemen.

Wat bedoel je hiermee, de gids bevat toch nog steeds 8 zenders per pagina?

 

Wil ik Canvas of Arte kijken, kan ik alle zenders aflopen (of de tv-zenders uit mijn hoofd leren natuurlijk)

Wat bedoel je met "alle zenders aflopen", het werkt in de gids toch nog altijd precies hetzelfde als voorheen?

als ik Gids aanklik verschijnt alleen de zender die opstaat (met alle programma’s die op die zender komen); vervolgens kan ik 1 zender vooruit of terug...

Hoe krijg ik het totaaloverzicht?

Reputatie 7

Druk nog een keer op het gids knopje om te wisselen van gids weergave.

De laatst gekozen weergave blijft actief totdat je in de gids weer wisselt van weergave.

Je moet er maar opkomen! Dank!

Badge

Kijk eerst eens op de KPN iTV app op je slimfoon of op https://tv.kpn.com. Staan daar je opnames nog wel goed? Zo ja, zet je ontvanger(s) dan helemaal uit (schakelaar 8erop) en trek de netspanningsadapter er uit. Sluit na 30 s de boel weer aan en start de ontvanger, kans dat het dan wel goed staat.

nou… daar staan ze inderdaad wel allemaal gewoon in…. verder gedaan wat je beschreef maar helaas… geen verandering… vreemd...

Kijk eerst eens op de KPN iTV app op je slimfoon of op https://tv.kpn.com. Staan daar je opnames nog wel goed? Zo ja, zet je ontvanger(s) dan helemaal uit (schakelaar 8erop) en trek de netspanningsadapter er uit. Sluit na 30 s de boel weer aan en start de ontvanger, kans dat het dan wel goed staat.

nou… daar staan ze inderdaad wel allemaal gewoon in…. verder gedaan wat je beschreef maar helaas… geen verandering… vreemd...

Dat is dan wellicht nog een bug in de nieuwe software, @ChrisWissink ?

Het is erg leuk dat er een firmware update is geweest en dat je nu met een gelikt menu en programmagids zit. Het werkt erg prettig en is overzichtelijk. Er is maar 1 groot nadeel…….zucht…..het duurt allemaal twee keer zolang. 

Als je vanaf ziggo komt of je bent een nieuwe abonnee zal het je niet zo opvallen maar ik ben al een lange gebruiker en heb 2 Arris 2952 kastjes. Ik was gewend dat alles zeer responsive was. 1 klik en pats de gids stond er,  het scrollen door de gids ging vloeiend en je kon met de back button terug naar het laats gekeken kanaal. Als ik nu op de gids klik duurt het ruim 3sec voor hij is ingeladen en als ik naar het volgende blad wil (na 8 kanalen scrollen) duurt het weer 2 seconden voor alles is ingeladen. Ik snap dat je gegevens moet opvragen maar dat kan hij eenmalig per 24 uur voor alle zenders doen en die bufferen (of nog beter die tijdsduur zelf laten instellen). Dit opvragen/zappen geldt voor als je alle kanalen hebt ingesteld of als je favorieten hebt aangemaakt, daar zit geen verschil tussen. 

Ik hoop niet dat de Arris 2952 aan de grens van zijn verwerkingssnelheid zit (CPU/GPU) want dat komen er nog meer klachten op de langere termijn.  Ik zit nog niet op glasvezel (dat gaat binnen 2 maanden gebeuren) maar ik betwijfel of dat ook maar enig invloed heeft op de traagheid van de firmware. 

En ja, ik heb bij beide kastjes opnieuw de software handmatig ingeladen, alles naar fabrieksinstellingen gezet en opnieuw naar mijn smaak ingeregeld. 

Dus of het kastje zit aan zijn max, of de software is slecht geschreven of het nieuwe gecombineerde platform zorgt voor deze vervelende vertraging (ik gok dit laatste). Ik hoop dat daar eens grondig naar gekeken kan worden want ik ben niet de enige die hier over loopt te klagen. 

 

Reputatie 7
Badge +9

@Morgothzz Vanuit het pilot team is dit ook aangegeven en er wordt aan gewerkt om dit op te lossen.

@Morgothzz , er zijn meer reacties over traagheid bij de wat "oudere” ontvangers. Er zijn echter ook reacties van mensen die dat soort klachten bij de 2952 juist niet hebben. Dat maakt het zoeken naar de oorzaak wat complexer. Zelf heb ik een 8001 en een 5202 en ondervind totaal geen klachten op dit gebied. Helaas is afw88 op dit moment het enige wat je kunt doen.

@Morgothzz , er zijn meer reacties over traagheid bij de wat "oudere” ontvangers. Er zijn echter ook reacties van mensen die dat soort klachten bij de 2952 juist niet hebben. Dat maakt het zoeken naar de oorzaak wat complexer. Zelf heb ik een 8001 en een 5202 en ondervind totaal geen klachten op dit gebied. Helaas is afw88 op dit moment het enige wat je kunt doen.

Als maar sommige Arris 2952 gebruikers er last van hebben is het dus niet hardware gerelateerd (of die moeten de V2/D2 versie hebben) dan kom je dus uit bij de koppeling met het digitale platform. 

Zelfs V2 of niet lijkt niet uit te maken (D2 ken ik niet). Maar ook de 2260 heeft soms wel en soms geen klachten.

Goedendag, 

 

Sinds enkele dagen mag ik ook gebruik maken van het vernieuwde tv menu bij de interactieve tv. Helaas moet ik melden dat het buiten het visuele, geen enorme vooruitgang is. Sterker nog, de laad-tijden en het navigeren door het menu is zelfs een stuk trager geworden. Tevens is er een extra handeling nodig om via het menu over te zappen naar een andere zender. Dit lijkt me (zonder verwend te willen zijn:p) toch niet helemaal de bedoeling van een nieuwe update. Je zou verwachten dat het sneller en juist makkelijker zou worden.

 

Overigens moet ik wel vermelden dat ik een arris vp 2925 heb staan. Deze is inmiddels alweer een paar jaartjes oud. Mischien dat het daar aan kan liggen?

 

Ik vroeg me voornamelijk af of dit een bekend probleem was? En zo ja, of daar al aan gewerkt wordt. En als dit geen bekend probleem is. Wat zou ik dan kunnen doen om het op te lossen?

 

Ps. Persoonlijk vind ik het menu er wel een stukje beter uitzien. Dat mag ook vermeld worden ;)

 

 

Reputatie 2

Ook hier een klant die niet blij is met het nieuwe TV-menu.

KPN had beloofd dat TV kijken hiermee overzichterlijker en makkelijker zou worden, maar mijn gezin en ik zijn helaas niet enthousiast. Sterker nog, we vinden het waardeloos. Sorry, ik kan het niet mooier maken dan het is! ☺

Ik lees hier veel negatieve reacties van mensen en ik kan me daar alleen maar bij aansluiten.
Om een aantal negatieve punten te noemen die mij persoonlijk erg storen:

Wij hebben een aantal persoonlijke zenderlijsten. In het oude menu kon je in de Gids heel makkelijk van zenderlijst wisselen. Nu moet je de Gids uit, naar Instellingen, daar van zenderlijst wisselen en daarna weer terug naar de Gids. Dat is onnodig omslachtig! Dus graag de mogelijkheid tot het wisselen van zenderlijst terug in de Gids s.v.p.!

Het lettertype van het Menu is een stukje kleiner dan voorheen. Wij hebben twee 32” TV’s en daarop leest het net niet comfortabel meer. Het lijkt ook dat het lettertype kleiner is gemaakt zodat er grote afbeeldingen van TV-programma’s getoond kunnen worden. Dat ziet er leuk uit, maar als het ten koste gaat van de lettergrootte, dan wekt het alleen maar irritatie op.

Het zappen gaat traaaaaaaag… Ik lees dat het bij veel mensen 3 seconden duurt om het menu op te starten, maar bij ons is het vooral het zappen wat traag gaat. Dat duurt 1,5 seconde, wat beduidend langer is dan voorheen. Het menu zelf werkt bij ons wel redelijk snel, alhoewel daar ook een lichte vertraging in zit ten opzichte van het oude menu.

Het is zeer onhandig dat een geplande serie-opname alleen nog maar zichtbaar is in de Geplande Opnames als er een aflevering in de actuele gids staat. Het gevolg is nu dat als we een serie opgenomen, gekeken en verwijderd hebben, dat de TV-ontvanger opnieuw het programma op gaat nemen zodra het herhaald wordt.

Ik wil dat niet. Ik wil na het kijken en verwijderen van een opgenomen gewoon de serie-opname kunnen annuleren. Ik wil dat niet vlak voor het uitzenden van de laatste aflevering doen, want dan moet ik die laatste aflevering weer als eenmalige aflevering ‘los’ opnemen, met als gevolg dat hij niet bij de eerder opgenomen afleveringen in hetzelfde mapje staat.  Dus graag alle geplande opnames weer zichtbaar maken, net als vroeger. Dat is veel overzichtelijker!

Na het stoppen van het afspelen van een opname wordt, zoals iemand anders ook al opmerkte, eerst de overbodige vraag gesteld of ik de video wil stoppen. Na op JA gedrukt te hebben, schiet het beeld eerst even op de huidige TV-uitzending, om vervolgens weer terug te schieten naar het menu.
Dit heen en weer geflitst ziet er allemaal erg onrustig uit en kijkt niet prettig.
Bij oudere opnames onthoudt het menu na het stoppen ook niet waar je gebleven bent, zelfs niet als je de opname direct weer aanzet.

Graag Picture in Picture in het menu terug s.v.p.. We vinden dat erg handig.

Binnen het On Demand menu zou ik graag weer de series georderd volgens zender willen zien. Dus aparte mapjes met series van ABC Studio’s, BBC First, etc. Nu staat alles door elkaar en dat maakt het er niet overzichtelijker op.

Bij het gebruik maken van ondertiteling van txt 888, moest ik in het oude menu op de knop TV drukken om txt 888 uit te schakelen. Pas dan kon ik het programma (opname of live) pauzeren of terug of vooruit spoelen. Dit was al niet zo handig, maar nu is het nog onhandiger geworden.

Als ik in een opname txt 888 wil uitschakelen om bv even verder te spoelen, dan vraagt de ontvanger nadat ik op de knop TV druk of ik de opname wil stoppen. Dat wil ik dan niet, maar ik moet wel, want het is de enige manier om txt 888 uit te zetten. Daarna moet ik weer op play drukken om de opname te herstarten, dan kan ik verder spoelen en uiteindelijk kan ik dan txt 888 weer opnieuw aanzetten. Dit is zo vreselijk omslachtig en moet m.i. echt beter kunnen.

Het enige positieve punt dat ik kan opnoemen is dat als je nu een opgenomen programma wilt kijken, hij automatisch de eerste 5 (extra) minuten overslaat. (Alhoewel dat niet werkt bij de oudere opnames.)

Voor de de rest is het gewoon één en al ellende! 😭 Ik snap werkelijk waar niet hoe KPN dit heeft kunnen uitrollen. TV kijken wordt juist onoverzichtelijker en moeilijker met dit nieuwe menu. Mijn verzoek is dan ook dat KNP de komende tijd nog verbeteringen aan gaat brengen s.v.p..

 

Reputatie 7
Badge +16

@ERvB  
Vanuit de pilot zijn we grotendeels positief, met aantekeningen dat wel. Het is ook wennen en dat is voor ieder vaak even iets wat tijd kost. Ik had ook in het begin wat moeite, maar nu ik eenmaal gewend ben, wil ik nooit meer terug (kan ook niet) 

Wij hebben een aantal persoonlijke zenderlijsten. In het oude menu kon je in de Gids heel makkelijk van zenderlijst wisselen. Nu moet je de Gids uit, naar Instellingen, daar van zenderlijst wisselen en daarna weer terug naar de Gids. Dat is onnodig omslachtig! Dus graag de mogelijkheid tot het wisselen van zenderlijst terug in de Gids s.v.p.!

Blauwe knop of options knop zal je snel sturen naar zenderlijst. 

Het lettertype van het Menu is een stukje kleiner dan voorheen. Wij hebben twee 32” TV’s en daarop leest het net niet comfortabel meer. Het lijkt ook dat het lettertype kleiner is gemaakt zodat er grote afbeeldingen van TV-programma’s getoond kunnen worden. Dat ziet er leuk uit, maar als het ten koste gaat van de lettergrootte, dan wekt het alleen maar irritatie op.

Klopt, wordt naar gekeken volgens mij. 

Het is zeer onhandig dat een geplande serie-opname alleen nog maar zichtbaar is in de Geplande Opnames als er een aflevering in de actuele gids staat. Het gevolg is nu dat als we een serie opgenomen, gekeken en verwijderd hebben, dat de TV-ontvanger opnieuw het programma op gaat nemen zodra het herhaald wordt.

Ook hier wordt naar gekeken om dit terug te halen. Dit laatste gebeurd omdat de gids de laatste tijd wat afwijkt omdat er destijds steeds nooduitzendingen zijn of dat een opname mislukt omdat er last minute iets veranderd waardoor de eerste opname mislukt. 

Bij het gebruik maken van ondertiteling van txt 888, moest ik in het oude menu op de knop TV drukken om txt 888 uit te schakelen. Pas dan kon ik het programma (opname of live) pauzeren of terug of vooruit spoelen. Dit was al niet zo handig, maar nu is het nog onhandiger geworden.

Hier komt op termijn een andere oplossing voor die veel handiger is. 

 

Reputatie 7
Badge +16

Hallo @Hanneske,

Is bekend bij de ontwikkelaars en deze hebben de traagheid in onderzoek momenteel. 

Reputatie 2

@ChrisWissink 

Bedankt voor je reactie!

Fijn dat je een aantal punten opnoemt waar aan gewerkt wordt.

 

Het wisselen van zenderlijst via de blauwe knop heb ik inmiddels gevonden. Dat gaat idd sneller.

Ik ben benieuwd hoe de oplossing voor txt 888 eruit komt te zien. Zou mooi zijn als dat veel handiger wordt.

 

Het klopt wel dat een nieuw menu een kwestie van wennen is. Een andere lay-out en vormgeving went snel, maar als bepaalde functies zijn verdwenen of omslachtiger zijn geworden, dan gaat dat wennen toch een stuk lastiger.

Reputatie 7
Badge +16

Hallo @ERvB,

Achter de schermen geven wij (pilot groep) nog steeds feedback door. Deze nieuwe software is een opstapje naar een nieuwe toekomst van het platform waar deze software op draait.  Deze nieuwe software heeft namelijk ook een nieuwe achterliggend systeem die het oude vervangt (deze was 13 oud en uitontwikkeld). 
Er is nu volledige ruimte om door te ontwikkelen en uit te breiden. 
Gelukkig is de feedback die jij geeft ook belangrijk, dit geven moderators op het forum eens in de zoveel tijd door aan de ontwikkelaars (met de kanttekening dat niet alle wensen mee genomen kunnen worden). Het team ontwikkelaars gaan dan kijken of en hoe de software wat gestroomlijnder of beter kan worden. Blijf deze feedback ook vooral geven! 😉.