KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

@Wittenho

jammer dat het niet werkt

het is een groot probleem net de stekker er uit moeten halen omdat het vast liep

geluid van de top2000 ging wel door

zo snel mogelijke een update voor een oplossing

Zie mijn link hierboven naar Tweakers over terugdraaien update. Het lezen waard. Dan snap je dat dit probleem niet opgelost gaat worden, want dan moet KPN kastjes gaan omwisselen en dat doen ze niet. Te duur. Inmiddels betaal jij als klant wel voor een dienst dien niet geleverd wordt.

Ga het nog verder juridisch uitzoeken.

Inmiddels mijn klacht maar ingediend bij Klachtenkompas.


ik zie je klacht je kunt deze volgen op

https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/kpn/klachten/ik-betaal-voor-een-dienst-die-niet-gekeverd-wordt./details?complaintId=f775476d-c60e-4f0a-bc67-357629f20161

ik ben benieuwd

klopt het ?

@Wittenho

jammer dat het niet werkt

het is een groot probleem net de stekker er uit moeten halen omdat het vast liep

geluid van de top2000 ging wel door

zo snel mogelijke een update voor een oplossing

Zie mijn link hierboven naar Tweakers over terugdraaien update. Het lezen waard. Dan snap je dat dit probleem niet opgelost gaat worden, want dan moet KPN kastjes gaan omwisselen en dat doen ze niet. Te duur. Inmiddels betaal jij als klant wel voor een dienst dien niet geleverd wordt.

Ga het nog verder juridisch uitzoeken.

...overigens je tip werkt wel maar heel even...heb je dus uiteindelijk niets aan

Inmiddels mijn klacht maar ingediend bij Klachtenkompas.


ik zie je klacht je kunt deze volgen op

https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/kpn/klachten/ik-betaal-voor-een-dienst-die-niet-gekeverd-wordt./details?complaintId=f775476d-c60e-4f0a-bc67-357629f20161

ik ben benieuwd

Ja ik ook hopelijk krijgt het nu wel de aandacht die het verdient

@Wittenho 

het schijnt wel te werken op de wat oudere ontvangers

alleen wordt dan de server of wat dan ook overbelast

@wjb had een snel werkende ontvanger

zie deze :

10/12: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11/12! Zodra nieuwe datum bekend is laten we het weten.

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

@Wittenho

het schijnt wel te werken op de wat oudere ontvangers

alleen wordt dan de server of wat dan ook overbelast

@wjbhad een snel werkende ontvanger

zie deze :

10/12: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11/12! Zodra nieuwe datum bekend is laten we het weten.

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

Dank je voor de moeite, ik heb die melding niet ontvangen.

Maakt ook niet uit ik wil niet met deze **** bezig zijn, ben namelijk een betalende klant. Dus zou probleem van KPN moeten zijn, maar helaas zien zij dit niet zo. 
Ik ga er wel voor zorgen dat dit in mijn geval hun probleem wordt.

 

Admin: bericht aangepast i.v.m. huisregels

Hallo,

ik heb een HBM2260 kastje en hij reageert steeds trager. Als ik het via de officiële weg reset werkt hij een dag weer redelijk snel, maar daarna is het weer drama.

Zijn er nog meer mogelijkheden om dit te verhelpen?
 

met vriendelijke groet,

Simone

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Vooralsnog kun je er zelf niks aan doen, het is wachten op de update die er aan gaat komen begin volgend jaar.

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Ben nu al zeker 20 jaar lid maar denk er nu toch aan om mijn abonnement te stoppen.. Ja echt om het feit dat de tv zo traag is, dat ik geen 4k of atmos kan kijken zonder een heel nieuw abonnement te nemen waarvan blijkt dat het allemaal net zo traag gaat... Wifi punten moet je goud geld voor betalen waar nieuwe klanten het gratis krijgen... Voel me beetje bedonderd door KPN... Jemig zelfs het typen op deze site maakt de boel vastlopen dat ik niet eens alles kan/wil vertellen…

Doei

Reputatie 7
Badge +20

Ik heb al 10 jaar met veel plezier glasvezel en heb ook meteen voor KPN gekozen.

Nooit spijt van gehad.

 

Voor Telfort was het XMS.

Mijn buurvrouw heeft dat en ook daar nooit klachten en ook zij is dik tevreden.

 

Goede bekabeling is meestal het probleem.

Draadloze netadapters kunnen veel storing veroorzaken, o.a. de kerstverlichting, goedkope kerstlampen, etc.

Meestal zit daar het probleem. 

 

En momenteel heeft KPN het nieuwe menu, erg mooi moet ik zeggen, alleen jammer dat alles hierdoor traag is geworden.

Ik heb er vertrouwen in dat het begin 2021 wordt opgelost.

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

 

WiFi punten hoef je geen goud voor te betalen hoor, bij slechte WiFi en na doorlopen van de WiFi manager heb je zomaar kans dat je gratis de Experia WiFi aangeboden krijgt.

En ja wat betreft het trage menu, helemaal gelijk, kan en mag niet gebeuren, toch gebeurt het.:disappointed_relieved:

En 4k zonder een nieuw abonnement af te sluiten, is dat vreemd, u krijgt toch ook geen nieuwe auto van de dealer zonder er voor te betalen omdat er een extra iets leverbaar is geworden.

Voor niks gaat de zon op, of dat vandaag ook gebeurt betwijfel ik ten zeerste.

Enige tijd geleden heeft KPN de software op de tv ontvanger geüpdate, en sinds die tijd is de interface echt rete traag geworden. Als het aan mij ligt zou ik graag een rollback willen doen naar de oude versie.

Weet iemand of dat mogelijk is? Ik zit er ondertussen al aan te denken over te stappen naar een andere tv aanbieder, omdat ik me echt ontzettend irriteer aan de traagheid waarmee het reageert. Soms moet je gewoon meer dan vijf seconden wachten als je op een knop drukt. Je hebt dan ondertussen al drie keer gedrukt omdat je denkt dat je niet goed hebt gedrukt, en dan loopt het helemaal in het honderd.

Als ik vervolgens probeer contact op te nemen met de service desk zie ik nergens een mogelijkheid. Het enige dat ik kan doen is door pagina's met standaard probleemoplossers klikken, maar nergens een linkje naar een contactformulier of iets dergelijks. Slechte service noem ik dat.

Teneinderaad probeer ik het maar via het forum, misschien dat ik via deze weg in contact kan komen met de servicedesk…

Ik word in ieder geval helemaal gek van die irritante tv ontvanger. Er was niets mis met die oude software naar mijn idee. Misschien zag het een beetje verouderd uit, maar moet het dan perse vervangen worden door iets wat teveel vraagt van de hardware?

KPN: kom A.U.B. snel met een oplossing. Als de software te zwaar is voor de hardware vervang dan de hardware, of draai die software update terug. Laat in ieder geval aan de klant weten wat jullie Eraan aan het doen zijn, en hoe lang dit nog gaat duren.

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Hier  loop ik ook tegenaan. Het nieuwe menu is irriterend langzaam en reactie geven heeft KPN geheel geblokt op de site. 

@Dick K , er is niks geblokt hoor om een reactie op het drama wat traag menu heet te reageren.

Ze doen juist hun best om het allemaal centraal in 1 topic te houden en daarvoor moeten er topics gesloten worden om daarna verplaatst te worden naar dit topic.

Of bedoeld u een reactie in de trant van persoonlijk contact, dat hebben ze inderdaad redelijk verstopt, zal alleen weinig oplossen in deze, de dames en heren van de klantenservice kunnen ook niets aan dit software debacle doen.

Beste kpn,

Wat is jullie definitie van hoge prioriteit ten aanzien van het trage menu na jullie HEERLIJKE update?

Wij als klant betalen maandelijks een flink bedrag en dan mag je toch verwachten dan alles naar behoren werkt?

Ik ben al heel lang klant bij kpn en klaag nooit maar een antwoord als : "een reset uitvoeren" is je klant blij maken met een dode mus! 

 

GRAAG ACTIE KPN!!!!!!

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Vooralsnog kun je er zelf niks aan doen, het is wachten op de update die er aan gaat komen begin volgend jaar.

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Blijft alleen de vraag staan of we nog verder het schip in gaan of we weer op de wal komen 😉 !

Laten we hopen het tweede, maar garanties zijn er niet.:wink:

Reputatie 7

Al ik lees dat mensen met html versie 4.112.213 laadsnelheden van minder dan 2 seconden melden dat lijkt een oplossing binnen handbereik. Bron.

Reputatie 1

Hier is het nog steeds drama. 

Maar dat zijn we inmiddels wel gewend van kpn. Klanten en tevredenheid zijn voor kpn niet interessant. 

Wij gaan maar eens informeren bij ziggo. 

 

Hier een hele trage tv ontvanger. Hebben alles al geprobeerd van frisse start naar harde reset. Niks schijnt te helpen. Al vanaf voor de storing van een paar weken geleden. Op de eerste en 2de verdieping ook tv ontvangers staan die hebben nergens last van. Iemand een idee???

onze ontvanger reageert extreem traag, al weken. Soms hoor je al wel de geluiden van de zender waar je naar toe bent gegaan, maar staat de gids nog in beeld. we dachten dat een nieuwe afstandsbediening het zou oplossen, maar nee. echt irritant. we hebben een arris vip2952 V2.

De TV gids is al een paar weken ontzettend traag. Is hier iets aan te doen?

Het lijkt of de tv gids met de dag trager wordt en ook dat de KPN met een oplossing komt.

Ondanks de snelle glasvezel verbinding JAMMER

Reputatie 4
Badge

Al ik lees dat mensen met html versie 4.112.213 laadsnelheden van minder dan 2 seconden melden dat lijkt een oplossing binnen handbereik. Bron.

Toch liever de oude interface met een directe reactie op de invoer. 1 a 2 seconden klinkt weinig maar als je door 8 zenders bladert wat er die avond op komt zit je zo een halve minuut te klooien wat voorheen klik klik klaar was.

Begrijp me niet verkeerd want uw betrokkenheid en input is iets waar KPN van kan leren.

Maar zie het maar als Windows Vista. Leuk bedacht maar voor een enkeling was het probleemloos. KPN wil te veel. Een gids blader je gewoon even vlot doorheen. Even snel iets aanklikken om op te nemen en weer naar tv.

Plaatjes in de tv gids was vroeger leuk om uit te knippen. Het heeft geen enkele meerwaarde nu.

6 maanden ellende is echt heel slecht. De mensen hierachter mogen zich oprecht schamen.

Hoe lang heeft PKN nog nodig om de TV gids beter te laten functioneren

Badge +12

Al ik lees dat mensen met html versie 4.112.213 laadsnelheden van minder dan 2 seconden melden dat lijkt een oplossing binnen handbereik. Bron.

Toch liever de oude interface met een directe reactie op de invoer. 1 a 2 seconden klinkt weinig maar als je door 8 zenders bladert wat er die avond op komt zit je zo een halve minuut te klooien wat voorheen klik klik klaar was.

Begrijp me niet verkeerd want uw betrokkenheid en input is iets waar KPN van kan leren.

Maar zie het maar als Windows Vista. Leuk bedacht maar voor een enkeling was het probleemloos. KPN wil te veel. Een gids blader je gewoon even vlot doorheen. Even snel iets aanklikken om op te nemen en weer naar tv.

Plaatjes in de tv gids was vroeger leuk om uit te knippen. Het heeft geen enkele meerwaarde nu.

6 maanden ellende is echt heel slecht. De mensen hierachter mogen zich oprecht schamen.

Terug naar het oude menu gaat volgens KPN niet lukken. De achterliggende servers zijn namelijk ook aangepast waardoor dit niet meer kan. 

PS en schamen mogen ze zich zeer zeker. Ik vind de manier waarop ze hiermee omgaan zelfs zeer minachtend voor dik betalende klanten. Want daar hoor je ze niet over. Volledig betalen voor een (minder dan) halve dienst is volstrekt onaanvaardbaar. Maar ja..wat kunnen we doen? Juist...weinig, want het interesseert ze niet.