KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 5
Badge +2

https://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-we-hebben-oplossing-voor-trage-decoder-interactieve-tv/

 

Niks nieuws eigenlijk...…

Eerst zien!


Sinds de overgang van Telfort naar KPN  is de gids erg traag geworden. Momenteel is het zo erg dat het frustrerend wordt om nog iets op te zoeken. De gids is eigenlijk niet te gebruiken. Alle software al opnieuw geinstalleerd, niets helpt. Nu ben ik niet de enige, ik hoor in mijn omgeving dat iedereen van Tefort deze problemen heeft.  Een klacht indienen staat KPN niet toe, want als je belt kun je de computer inspreken en hoor je dat de klacht bekend is en dat je nog weer even kunt wachten.  Een medewerker zul je niet te spreken krijgen.  De chat heeft een storing, dus dat  zal je ook niet helpen.  Sinds oktober wordt er bij KPN gerept dat er een update komt, echter nog steeds niets. Nu wordt januari aangeven dat er een update beschikbaar wordt gesteld. Volgens mij het het beste, opzeggen en daarna opnieuw afsluiten. Want dan krijg je een nieuwe ontvanger die GEEN problemen heeft. KPN dit is waardeloos!!

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 6
Badge +3

En 19 januari schijnt nooit bevestigd te zijn door KPN.


Ook hier weer: ‘Nieuws’ wat helemaal geen nieuws mag heten: Op 14 September 2020 heb ik via TotaalTV al laten weten,aan Jarco Kriek, dat het nieuwe menu structuur, de decoders bij mij althans, de HMB 2260, rete traag hadden gemaakt, en dat ik verre van vrolijk ben van deze ontwikkeling van de voorheen prima iptv receivertjes. Gelukkig heb ik die mail goed bewaard. Ik ben alweer 3 maanden verder inmiddels, en op 10 dec. j.l werd het nóg erger..Waar zijn die mee bezig??

Henny


 


​​​​​

 

Maar wat ik hier lees, dreigen en niet gaan, m.a.w. blaffende honden bijten niet, zullen ze ook bij KPN denken.

 

En  als er dan wel word gebeten ipv blaffen, dan word je opeens helemaal suf gebeld om je te houden. Dan kan kpn opeens wel reageren en snel ook,zelfs tot vervelends aan toe.🙄


Waarom zou je moeten gaan,omdat er verkeerde handelingen zijn verricht, waardoor apparatuur over de rooie schijnt te zijn gegaan,op een verder prima netwerk? (FTTH 200/200)

Kan bij iedere provider gebeuren..toch?

Verder blijf ik er bij, dat dit als de donder snel moet worden opgelost, en kunnen ze het niet oplossen, dan zorgen ze maar voor andere apparaten..


Vergeet het maar @Ceessie35 , Denk je nu echt dat dat gaat gebeuren, nieuwe decoders,vergeet het maar,  ja kleine compensatie misschien, een maandje een TV pakket of zo, denk je nu echt dat dat keffen van je zin heeft.🤭🤭🤭

@Luda Dat bellen mogen ze 1 keer, dan nog de vraag of ik al opneem, kans is klein namelijk en daar ben ik binnen 30 seconden mee klaar, als ik de stap heb gemaakt om weg te gaan ga ik, al bieden ze een half jaar gratis aan en dagelijks kaviaar bij het TV kijken, ik kom er nooit op terug, geen weg terug in deze, Ziggo komt er namelijk ook nooit meer bij mij in, deed al pijn om mijn moeder daar te parjeren, maar dat was zelfbehoud, enige met Ci+ modulle en geen extra kastje wat ze niet snapt.😳😳

Hallo, heb nu al een paar weken dat mijn tv-ontvanger mega traag is. Ik heb nu al een paar keer alles uit gezet en weer aan gezet en modems gereset andere kabels geplaatst maar geen voor uitgang. Tv kastje ook een “frisse start” gegeven maar dat was ook geen oplossing. Ik heb ook geprobeerd om te live te chatten maar daar blijf ik maar in een loop komen bij de storings pagina’s… wat zeer frustrerend is… Hopelijk kunnen jullie me zo helpen…

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 6
Badge +3

Om er wat variatie in te houden: kastje reageert helemaal niet meer.

 

Zou toch denken dat er iets volgelopen is.

 

Kastje AAN kastje UIT en het werkt weer.

Reputatie 5
Badge +2

Hier ook alles plat.

 


 


​​​​​

 

Maar wat ik hier lees, dreigen en niet gaan, m.a.w. blaffende honden bijten niet, zullen ze ook bij KPN denken.

 

En  als er dan wel word gebeten ipv blaffen, dan word je opeens helemaal suf gebeld om je te houden. Dan kan kpn opeens wel reageren en snel ook,zelfs tot vervelends aan toe.🙄


Waarom zou je moeten gaan,omdat er verkeerde handelingen zijn verricht, waardoor apparatuur over de rooie schijnt te zijn gegaan,op een verder prima netwerk? (FTTH 200/200)

Kan bij iedere provider gebeuren..toch?

Verder blijf ik er bij, dat dit als de donder snel moet worden opgelost, en kunnen ze het niet oplossen, dan zorgen ze maar voor andere apparaten..


Vergeet het maar @Ceessie35 , Denk je nu echt dat dat gaat gebeuren, nieuwe decoders,vergeet het maar,  ja kleine compensatie misschien, een maandje een TV pakket of zo, denk je nu echt dat dat keffen van je zin heeft.🤭🤭🤭

@LudaDat bellen mogen ze 1 keer, dan nog de vraag of ik al opneem, kans is klein namelijk en daar ben ik binnen 30 seconden mee klaar, als ik de stap heb gemaakt om weg te gaan ga ik, al bieden ze een half jaar gratis aan en dagelijks kaviaar bij het TV kijken, ik kom er nooit op terug, geen weg terug in deze, Ziggo komt er namelijk ook nooit meer bij mij in, deed al pijn om mijn moeder daar te parjeren, maar dat was zelfbehoud, enige met Ci+ modulle en geen extra kastje wat ze niet snapt.😳😳


Het mag wel iets minder hé.

Je vermeld dat je een tevreden klant bent bij KPN per 30-10-2020, dan kom je dus pas kijken, letterlijk en figuurlijk..

On-topic: Als je goed hebt opgelet, heb ik het over apparaten, niet over de iptv receivers/decoders.

En als je wat meer begrijpend gelezen had, dan had je ook kunnen weten, over wélke apparaten het dan gaat,of zou kunnen gaan, dan verwijs ik even naar de verhelderende posts van @wjb op deze pagina.

Ik ben al meer dan dik 45 jaar een hele dik tevreden klant van KPN (voormalig PTT)

Ik vraag gewoon om verheldering,ook voor klanten die net abonnee zijn geworden. ☺️

Blijf gezond!

Henny

Reputatie 5
Badge +2


TotaalTV schrijft onzin. Die decoders zijn prima. De een wat sneller dan de andere. Ze doen het al jaren… totdat KPN een kolentrein van 48 wagons liet voorttrekken door een VW kever. En de directie vond het een heel goed idee.

De software die voor deze decoders is geschreven deugt niet. En dat duurt al 6 maanden.

Ondertussen zijn al mijn 2260 uitgevallen.

Na herstart werkt het weer.


Ik heb eens even bij tweakers gekeken, en teksten van jwb zijn daar terug te vinden, kom gewoon gezellig hier mee buurten..🤔


TotaalTV schrijft onzin. Die decoders zijn prima. De een wat sneller dan de andere. Ze doen het al jaren… totdat KPN een kolentrein van 48 wagons liet voorttrekken door een VW kever. En de directie vond het een heel goed idee.

De software die voor deze decoders is geschreven deugt niet. En dat duurt al 6 maanden.

Ondertussen zijn al mijn 2260 uitgevallen.

Na herstart werkt het weer.


Hallo Martijn en Lies, op 14 September 2020 had ik al in een emailtje aan TotaalTv al aangegeven, dat direct na de installatie van het nieuwe menu structuur, de beide HMB 2260 receivertjes die wij gebruiiken, heel erg traag zijn geworden, het mailtje heb ik bewaard,ook heb ik direct mijn ongenoegen geuit, richting klantenservice KPN. dit debacle duurt nu al meer dan 6 maanden lang.

En nee, ik wil en ga geen andere 4K geschikte receiver aanvragen, verre van dat: Waarom zou je dat willen, nóg meer gaan betalen, omdat KPN andere software laat installeren op hun verder prima iptv ontvangertjes.Voor mij had die hele layout niet gehoeven, echt niet, packman werkt bij ons ook nog steeds  prima..

KPN moet dit fixen,niet de klanten, ik heb Januari 2021 inmiddels alweer netjes betaald aan KPN, dus kom op met die update, die de receivertjes sneller zouden moeten maken.

 

Wij hebben dezelfde klacht.

Als we de gids willen openen dan duurt het ruim 15 seconden voordat de gids in beeld komt.

Als je vervolgens een zender kiest moet je twee keer ok drukken. Dan duurt het ruim 20 seconden voordat je het beeld van de gekozen zender ziet.

Als je van de ene zender naar de volgende zender switcht gaat het wel direct.

Wij hebben deze klacht sinds de software update van KPN, ongeveer een maand geleden.

Het is bijzonder irritant, je denkt voortdurend dat je de toets niet goed genoeg hebt ingedrukt.

Het laden van de TV- gids én het laden van de zender na de keuze hiervan duren beschamend lang.

De zogenaamde update heeft slechts negatieve gevolgen waar wij ons dagelijks aan ergeren.

 

KPN wat gaan jullie doen om dit per omgaande te verhelpen. Dus terug naar de eerdere snelheid.

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

 

Reputatie 5
Badge +2


TotaalTV schrijft onzin. Die decoders zijn prima. De een wat sneller dan de andere. Ze doen het al jaren… totdat KPN een kolentrein van 48 wagons liet voorttrekken door een VW kever. En de directie vond het een heel goed idee.

De software die voor deze decoders is geschreven deugt niet. En dat duurt al 6 maanden.

Ondertussen zijn al mijn 2260 uitgevallen.

Na herstart werkt het weer.


Hallo Martijn en Lies, op 14 September 2020 had ik al in een emailtje aan TotaalTv al aangegeven, dat direct na de installatie van het nieuwe menu structuur, de beide HMB 2260 receivertjes die wij gebruiiken, heel erg traag zijn geworden, het mailtje heb ik bewaard,ook heb ik direct mijn ongenoegen geuit, richting klantenservice KPN. dit debacle duurt nu al meer dan 6 maanden lang.

En nee, ik wil en ga geen andere 4K geschikte receiver aanvragen, verre van dat: Waarom zou je dat willen, nóg meer gaan betalen, omdat KPN andere software laat installeren op hun verder prima iptv ontvangertjes.Voor mij had die hele layout niet gehoeven, echt niet, packman werkt bij ons ook nog steeds  prima..

KPN moet dit fixen,niet de klanten, ik heb Januari 2021 inmiddels alweer netjes betaald aan KPN, dus kom op met die update, die de receivertjes sneller zouden moeten maken.

 

Met alle respect hoor Henny maar denk je echt dat een mailtje naar tv totaal (bewaard of niet) een verschil gaat maken?

Denk je echt dat een mailtje gericht aan de directie van KPN ooit gelezen of gezien wordt door een lid dan de directie?

En ook, denk je nou echt dat hier klagen op dit forum helpt..…?

En tot slot.... Denk je echt dat ze het nu echt voor elkaar hebben....?

Vooral dat laatste telt natuurlijk maar ik denk niet dat er iets ontdekt is dat ineens alle problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

 

Reputatie 1

Graag wil ik mij aansluiten bij deze klacht en doorgeven dat mijn Arris 2925 bij het wisselen van zender ik eerst om de koffie kan voordat de zender ook over springt ZEER IRRITANT hoop dan ook dat KPN hierin zijn verantwoording neemt Mvg ontevreden klant


TotaalTV schrijft onzin. Die decoders zijn prima. De een wat sneller dan de andere. Ze doen het al jaren… totdat KPN een kolentrein van 48 wagons liet voorttrekken door een VW kever. En de directie vond het een heel goed idee.

De software die voor deze decoders is geschreven deugt niet. En dat duurt al 6 maanden.

Ondertussen zijn al mijn 2260 uitgevallen.

Na herstart werkt het weer.


Hallo Martijn en Lies, op 14 September 2020 had ik al in een emailtje aan TotaalTv al aangegeven, dat direct na de installatie van het nieuwe menu structuur, de beide HMB 2260 receivertjes die wij gebruiiken, heel erg traag zijn geworden, het mailtje heb ik bewaard,ook heb ik direct mijn ongenoegen geuit, richting klantenservice KPN. dit debacle duurt nu al meer dan 6 maanden lang.

En nee, ik wil en ga geen andere 4K geschikte receiver aanvragen, verre van dat: Waarom zou je dat willen, nóg meer gaan betalen, omdat KPN andere software laat installeren op hun verder prima iptv ontvangertjes.Voor mij had die hele layout niet gehoeven, echt niet, packman werkt bij ons ook nog steeds  prima..

KPN moet dit fixen,niet de klanten, ik heb Januari 2021 inmiddels alweer netjes betaald aan KPN, dus kom op met die update, die de receivertjes sneller zouden moeten maken.

 

Met alle respect hoor Henny maar denk je echt dat een mailtje naar tv totaal (bewaard of niet) een verschil gaat maken?

Denk je echt dat een mailtje gericht aan de directie van KPN ooit gelezen of gezien wordt door een lid dan de directie?

En ook, denk je nou echt dat hier klagen op dit forum helpt..…?

En tot slot.... Denk je echt dat ze het nu echt voor elkaar hebben....?

Vooral dat laatste telt natuurlijk maar ik denk niet dat er iets ontdekt is dat ineens alle problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

 

‘En tot slot.... Denk je echt dat ze het nu echt voor elkaar hebben....?’

Goedemorgen,

Nee! Dat dacht ik al direct toen ik dat vreemde bericht van KPN op hun storingensite zag staan.Je kunt het ook teruglezen, in mijn eerder gegeven reacties.

Als je als organisatie dan daadwerkelijk een oplossing middels een update zegt klaar te hebben, dan noem je ook een specifieke datum en/of dag,ook al gaat dit gefaseerd.

Net voor de Feestdagen ff vlug een bericht op hun storingensite gezet: Even rust in de tent..?

En nee, klagen helpt je niet, echter, ik heb zelf op héél hoog niveau storingen op moeten lossen, en geloof me: Dit soort grootschalige storingen, heeft de allerhoogste prioriteit, wat denk je, als zo'n 750.000 abonnees met iptv,een groot deel daarvan kan gaan weglopen, omdat men een product heeft, wat alleen frustratie oplevert, of op kan gaan leveren.

Wist je, dat er hele draaiboeken liggen wat verantwoordelijk managers moeten doen in zo'n situatie,en wat te denken van zo’n landelijke storing, in coronatijden? 

Tel maar eens terug, dan kom je uit, dat hiermee begonnen is, zowat net na de eerste lockdown, alles was al weer versoepeld, nu zitten we wie weet hoe lang nog, in een 2e lockdown..Voorlopig tot de 19e...

KPN ook...Ook alle monteurs en ict techneuten van KPN moeten zich natuurlijk aan alle voorschriften houden,het ligt allemaal niet zo eenvoudig.

Veel planmatig onderhoud wordt nu al bij diverse ondernemingen niet gedaan..

Wat te denken van serverruimtes..anderhalve meter regel..

En als laatste: Ik klaag niet, ik analyseer, dat was mijn werk: ‘vroeger’.

Nu maar hopen,het alsnog op redelijke termijn opgelost gaat worden.

 

Zo, nu zelf even verder met een frisse start, en dan de iptv ontvangertjes..😉

 

Blijf gezond, da's veel belangrijker,dan spelletjes spelen met je ontvangertjes genaamd ‘mens erger je niet’

We hebben een supermoderne ontvanger iptv: Een stekker receivertje, stekkeren..😂

 

Henny

 

Sinds deze menu update laad het menu erg traag geworden. Dit is ook het geval bij het starten van het afspelen van opnames of terugkijken van uitzendingen.

Een herstart van de ontvanger geeft geen oplossing hiervoor!

Qua vormgeving vind ik de presentatie van de On Demand uitzendingen veel minder overzichtelijk.

Nog een TIP: Na de (mislukte) update poging van KPN op 10 december, bleek het modem ook niet goed meer te functioneren, tot onze verbazing was de snelheid van zowel down als upload gehalveerd. Ik heb het modem een harde reset gegeven, met het restknopje, wat zich onder de schakelaar bevind, op het modem, even met een pen of tandenstokertje indrukken, en het modem herstart vanzelf.

Nu hebben wij FTTH 200/200, dus dat was op zich niet zo'n probleem, echter, als mensen een koper verbinding hebben, met een toch al lagere down en upload, dan zou het iptv ontvangertje, ook hier weleens minder snel van kunnen worden.

Let er wel op, dat je na zo'n harde reset, alle instellingen in het modem weer moet aanpassen voor o.a je wifi netwerk, en een eventueel wachtwoord bij het inloggen van het modem.

Henny

Reputatie 5
Badge +4

Nog een TIP: Na de (mislukte) update poging van KPN op 10 december, bleek het modem ook niet goed meer te functioneren, tot onze verbazing was de snelheid van zowel down als upload gehalveerd. Ik heb het modem een harde reset gegeven, met het restknopje, wat zich onder de schakelaar bevind, op het modem, even met een pen of tandenstokertje indrukken, en het modem herstart vanzelf.

Nu hebben wij FTTH 200/200, dus dat was op zich niet zo'n probleem, echter, als mensen een koper verbinding hebben, met een toch al lagere down en upload, dan zou het iptv ontvangertje, ook hier weleens minder snel van kunnen worden.

Let er wel op, dat je na zo'n harde reset, alle instellingen in het modem weer moet aanpassen voor o.a je wifi netwerk, en een eventueel wachtwoord bij het inloggen van het modem.

Henny

Dat is een goeie tip @Ceessie35 . Ik had ook al de indruk na het debacle van 10-12-2020 dat het allemaal niet zo lekker liep. Heb overigens een tijdje later een speedtest uitgevoerd en deze gaf geen problemen meer aan https://kpn-itns.speedtestcustom.com/

Hallo KPN,

ik heb m’n beklag al een x eerder gedaan over het trage interactieve menu. Ik kreeg zelfs klachten met opnemen van programma’s die niet wilden afspelen. Ik heb toen contact opgenomen met KPN en die heeft mij een nieuwe tv ontvanger toegezegd, ik dacht dat is mooi dan bij ik mooi van de klachten af.

Ik had 2 ontvangers van het merk arris vip 2952 V2

bouwj. 2017

Nu kreeg ik een andere ontvanger van het merk arcadyan HMB 2260 V2 bouwjaar 2016?????

ik dacht er dus op vooruit te gaan en klaar te zijn met het zeer irritante interactieve menu 😭😭

Maar helaas tis een drama en word steeds erger, het duurt soms 12/13 seconden voor hij reageert. Ik word hier echt helemaal simpel van, ik hoop dat hier gauw wat aan gedaan word.

Ik ben verder zeer tevreden over KPN, maar begin hier ondertussen flink van te balen en begin er spijt van te krijgen dat ik m’n abonnement vorig jaar weer met een jaar heb verlengd

Nog een TIP: Na de (mislukte) update poging van KPN op 10 december, bleek het modem ook niet goed meer te functioneren, tot onze verbazing was de snelheid van zowel down als upload gehalveerd. Ik heb het modem een harde reset gegeven, met het restknopje, wat zich onder de schakelaar bevind, op het modem, even met een pen of tandenstokertje indrukken, en het modem herstart vanzelf.

Nu hebben wij FTTH 200/200, dus dat was op zich niet zo'n probleem, echter, als mensen een koper verbinding hebben, met een toch al lagere down en upload, dan zou het iptv ontvangertje, ook hier weleens minder snel van kunnen worden.

Let er wel op, dat je na zo'n harde reset, alle instellingen in het modem weer moet aanpassen voor o.a je wifi netwerk, en een eventueel wachtwoord bij het inloggen van het modem.

Henny

Dat is een goeie tip @Ceessie35 . Ik had ook al de indruk na het debacle van 10-12-2020 dat het allemaal niet zo lekker liep. Heb overigens een tijdje later een speedtest uitgevoerd en deze gaf geen problemen meer aan https://www.kpn.com/search.htm?q=speedtest 


Hoi Marius, ik gebruik net zoals veel monteurs die bij en voor KPN en in het veld werkzaam zijn, altijd Ookla, servicemonteurs geven zelf meestal de voorkeur aan Ookla.

Alles bekabeld aangesloten, waaronder de 2 x HMB 2260, goed afgeschermde utp cat 5 bekabeling, rj45 goed aangeknepen.

Het enige wat draadloos is, is mijn mobiele telefoon, verder nog een tablet, die heeft 5G Wifi, zelfs de draadloze printer heb ik weer bekabeld aangesloten, i.v.m het bufferen…

Sluit alles zoveel mogelijk bekabeld aan, heb je nooit geen last van ongevraagde stoorproducten in en om je huis.

Ik heb alles in een ring liggen in huis, kun je alle kanten op.

Groet,

Henny

 

Hallo KPN

Waar blijft jullie reactie op 238 pagina's aan klachten.

Het wordt nu echt tijd voor een definitieve oplossing van de bijzonder irritante traagheid bij het wisselen van zender via de gids.

Zandstrand

TV-menu – sneller Met succes hebben we nieuwe software ontwikkeld, zodat je sneller door het tv-menu kunt scrollen. In de periode van de feestdagen willen we dat je ongestoord gebruik kunt maken van kpn tv. Daarom zal de software in januari uitgerold worden over de kpn tv-ontvangers.

Wat ik mij toch heel sterk afvraag: Denken zeker,dat de feestdagen nog steeds aan de gang zijn, ze reageren al net zo traag al die ontvangertjes..:sweat_smile::snail:

Communiceren, wat is dat?

Hallo KPN Forum Team

Ik krijg van KPN wél voortdurend meldingen als er een collega-klager een boodschap op het forum zet, maar ik heb slechts interesse in oplossingsgerichte boodschappen van het KPN Forum Team.

Waar blijft de oplossing KPN ????????????????????????????????????????????????????

Hallo KPN Forum Team

Ik krijg van KPN wél voortdurend meldingen als er een collega-klager een boodschap op het forum zet, maar ik heb slechts interesse in oplossingsgerichte boodschappen van het KPN Forum Team.

Waar blijft de oplossing KPN ????????????????????????????????????????????????????


Welkom, u kunt bij uw profiel onder instellingen, diverse opties aan of uit zetten, dan krijt u geen collega-klager berichtjes meer,

Er wordt aan een oplossing gewerkt.😷

Succes,