KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 6
Badge +3

duurt wel lang zeg, nog steeds geen nwe update vandaag :upside_down:

Reputatie 7

duurt wel lang zeg, nog steeds geen nwe update vandaag :upside_down:

Potverdorie zeg, je zou nog wel de eerste zijn met de update om 0:00 uur. :wink:

Reputatie 7
Badge +6

Henny  Ik reageer alleen op jouw bericht waarin jij aangeeft dat kpn via totaaltv communiceert. Dat klopt niet. Ze hebben gewoon een melding geplaatst op de kpn site die totaaltv heeft opgepikt. 

Dat de firmware nooit  zo uitgerold had mogen worden is iedereen het wel over eens denk ik.

Op de site valt te lezen dat je voor 20 januari de firmware binnen hebt. Dat valt toch te overzien.

Reputatie 6
Badge +3

duurt wel lang zeg, nog steeds geen nwe update vandaag :upside_down:

Potverdorie zeg, je zou nog wel de eerste zijn met de update om 0:00 uur. :wink:

Life ain't easy :disappointed_relieved:

Reputatie 5
Badge +4

Dat de firmware nooit  zo uitgerold had mogen worden is iedereen het wel over eens denk ik.

Op de site valt te lezen dat je voor 20 januari de firmware binnen hebt. Dat valt toch te overzien.

@pietheingrun In dit topic lees ik regelmatig over mensen die grote ellende meemaken met hun TV aansluiting via de KPN TV-ontvangers. Regelmatige totale uitval, herhaaldelijk spontaan herstarten terwijl je gewoon rustig TV zit te kijken etc. etc. Het gaat hier niet alleen om reactietijden die “wat” langer zijn (al zou ik stapelgek worden van de 20-30 sec per handeling die ik nogal eens lees). Voor die mensen is te hopen dat deze update hun problemen goed aanpakt. Veertien dagen EXTRA wachten is dan een eeuwigheid, zeker als er niet aan je gecommuniceerd wordt wat er aan de hand is en hoelang het nog gaat duren. Ook in het belang van KPN zélf is dit, want ik ben ervan overtuigd dat deze sh*t ze tienduizenden klanten gaat kosten.

Opgenomen programma.s moet ik ook steeds weer op nieuw instellen.   

Hoort dat er ook bij?

Reputatie 7
Badge +6

@MariusTEL 

Wat is je punt precies naar mij toe? Ik reageer alleen op een opmerking van @Ceessie35 

Ik zeg toch niets over die dingen die jij noemt? Of moet ik hier perse alleen maar klagen hoe zwaar het allemaal is.

Ik zal het nog eens een keer vertellen dan:

Op 10 december 2029 j.l heb ik mijn ernstig zieke vrouw meegekregen na ontslag uit het ziekenhuis,

Bezoek bestond uit uitsluitend één persoon,de afdeling was overdag gesloten, i.v.m de al reeds strengere coronamaatregelen.

Bezoektijd was dagelijks van 18:00-20:00u

Ze heeft er dan vanaf zondag 6 december met ernstige pijnklachten in gelegen, ze lag op de afdeling oncologie. Niet zo'n vrolijke afdeling, omdat alle afdelingen vollagen met coronapatiënten.

Nadat ik haar lekker in haar eigen bed gelegd had, rond 20:00u s’avonds, had ze behoefte aan wat tv kijken,ik dus de tv en het ontvangertje van KPN voor haar aangezet, zodat ze even naar het nieuws van die dag kon kijken.

Met geen mogelijkheid was dat ding  op te starten, ik heb van armoede alles maar uitgezet, de stekkers eruit op beide ontvangers, want intussen bleek ook de 2e ontvanger die beneden staat op tilt te zijn geslagen….

KPN heeft ons geen enkele informatie verstrekt, ook waren ze telefonisch geheel onbereikbaar, je kreeg alleen een repetrend berichtje te horen...

Omdat ik beneden satellietontvangst heb,kan ik zelf later alsnog alle nieuws volgen, maar dan via BVN…

Leuk is anders dus,als je doodzieke vrouwtje niet eens meer een klein beetje tv kan kijken, want boven heb ik geen satellietontvanger staan. Dat was ook niet de bedoeling…

Ik mag toch echt hopen, dat KPN niet wederom zoiets stoms laat uithalen op hun prima en zeer uitstekend netwerk, zoals wij dat hier hebben.

Ga niet met z'n allen bij KPN dommetje zitten spelen, en doe geen ‘updates’ op je netwerk verspreiden om deze tijden,doe dat uitsluitend s’nachts!!

Mensen moeten ongestoord tv kunnen kijken,en dat is het 'm juist:

Mijn vrouw drukt meerdere malen op het knopje vanuit standby, op het moment dat dat krengetje aan wil springen, springt hij weer uit, dat vrouwke snapt dat niet jongens!!

Ze is inmiddels 85 jr. jong. Heeft ernstige reuama aan haar handen, zit ze te jongen met die afstandsbediening….!! (En ja, ik heb alle mogelijke modellen hier liggen, in alle vormen, ze heeft dat oude blokmodel, die bij de 1963 geleverd werd)

Maar ook met opnames, die achterlijke menu's, onlogische volgordes,het is erg voor haar joh!!

 

Ik had in eerste instantie niet eens willen reageren hier,KPN dwingt mensen er toe, om te gaan reageren als klant!

Let wel: Wij zijn niet eventjes klant hé, beste mensen, beste ‘testers,pilotdeelnemers, ict’ers,softwareontwikkelaars etc.

 

Er is zo goed getest, dat wij nu met dit debacle zitten opgescheept, en kom mij niet vertellen, dat het allemaal te overzien is hé @pietheingrun Slimmerik!

 

Groeten,

Fijne avond verder, ik hoop dat KPN vanavond geen fratsen gaat uithalen als wij ‘ongestoord’ TV zitten te kijken..

 

Henny en echtgenote

Op 10 december 2029 j.l :smiley: Moet dus 10 december 2020 j.l zijn..:thinking:

Reputatie 3

Eindelijk rechtsstreeks info naar de klant…. Mail van KPN: "We verbeteren ons tv menu”

We zijn continu bezig om onze diensten te verbeteren. De afgelopen maanden hebben we het menu van de tv-ontvangers vernieuwd. We hebben gemerkt dat hierdoor sommige tv ontvangers traag reageren. Het kan zijn dat u hier last van hebt. Sorry hiervoor!

We lossen het op

We hebben de oorzaak gevonden. Alle tv-ontvangers krijgen tussen nu en 20 januari een software update. Deze update zorgt ervoor dat het tv-menu sneller wordt. U hoeft hier niets voor te doen.

 

Nog vragen?

Op kpn.com/tvupdate vindt u meer informatie over de nieuwe software update.

Met vriendelijke groet,

Jörg Kramer
Directeur Klantenservice

 

Reputatie 5
Badge +1

Dat valt toch te overzien.

Vervelend dat jij problemen van anderen bagatelliseert. We worden niet alleen niet-serieus genomen door KPN, maar ook medeforummers. Jammer hoor.

Mensen die vanaf 10 december tot en met mogelijk 20 januari meer dan 10 seconden moeten wachten bij opstarten / openen sluiten gids. Dat is erg vervelend.

Heb je zelf ook vertraging op de decoder die je het meeste gebruikt?

Reputatie 7
Badge +6

Ja ik heb ook de vertraging, idd vervelend, maar er is gemeld dat dit voor 20 januari verholpen is. Dat vind ik prima. Er zijn ergere dingen in de wereld. Als ik sommige reacties hier lees dan wordt er het nodige levensgeluk aangetast.

Er wordt toch gemeld dat het spoedig opgelost wordt. Wat wil je precies dan nog meer?

Reputatie 5
Badge +1

Ja ik heb ook de vertraging, idd vervelend, maar er is gemeld dat dit voor 20 januari verholpen is. Dat vind ik prima. Er zijn ergere dingen in de wereld. Als ik sommige reacties hier lees dan wordt er het nodige levensgeluk aangetast.

“Er zijn ergere dingen in de wereld”. Lekkere dooddoener. Daarmee kun je werkelijk alles wegrelativeren. Het is niet aan jou om in te vullen hoe vervelend iemand anders het vindt.

Ik vind de vertraging an sich ook niet een “wereldprobleem”, maar waar ik me wel enorm aan stoor is de gebrekkige communicatie van KPN en dat het daarmee lijkt alsof wij als klant niet serieus genomen worden.

Reputatie 7
Badge +6

@Timo Vos  dat mag je ook prima zeggen, niks mis mee.

Ik verbaas me alleen dat als ik reageer op een reactie die niet klopt er allerlei andere dingen worden bijgehaald waar ik helemaal niets over gezegd heb.

 

@Ceessie35 

Als je tv ontvanger niet aan gaat is er meer aan de hand en kun je gewoon bellen naar 0800-0402 om de ontvanger te ruilen. Ik kwam er vorige week direct door.

Sorry   @pietheingrun

Die ergere dingen zijn er, zeker: CORONA

Juist dan moet je als één van de allergrootste providers in Nederland, die miljoenen huishoudens  bedienen met hun TV diensten, en die van zeer noodakelijk nieuws op de hoogte willen/moeten worden gehouden via de media en persdiensten, niet s’avonds op hun netwerk gaan zitten klooien met software!

Dat doe je niet, dat doe je NOOIT! (dat weet Directeur klantenservice Jörg Kramer ook heel goed!)

Dat er lieden zijn die de gevolgen die dat met zich meebrengt,ook nog eens zitten te bagatelliseren, vindt ik  zeer verwerpelijk.

Ik hoop voor je dat je ook 85jr. mag gaan worden.

(wij hebben geen mail in onze inbox voorbij zien komen met het genoemde onderwerp van @MyTV )

Mijn emailadres is bekend bij KPN, want de facturen krijg ik daar wél elke maand in van KPN….

 

Henny

 

 

 

Reputatie 7
Badge +6

@Ceessie35 

Ik had je bericht over het ziekenhuis pas later gelezen, nadat ik had geschreven “ er zijn ergere dingen”. Dus dat was niet bedoeld op jouw reactie 😉

Maar als ik jouw technische problemen lees over het niet aangaan  van een kastje dan kun je gewoon je kastje laten ruilen. Want het niet aangaan van een kastje staat volgens mij los vd firmware. Dan is ie gewoon einde looptijd.

Eindelijk rechtsstreeks info naar de klant…. Mail van KPN: "We verbeteren ons tv menu”

We zijn continu bezig om onze diensten te verbeteren. De afgelopen maanden hebben we het menu van de tv-ontvangers vernieuwd. We hebben gemerkt dat hierdoor sommige tv ontvangers traag reageren. Het kan zijn dat u hier last van hebt. Sorry hiervoor!

We lossen het op

We hebben de oorzaak gevonden. Alle tv-ontvangers krijgen tussen nu en 20 januari een software update. Deze update zorgt ervoor dat het tv-menu sneller wordt. U hoeft hier niets voor te doen.

 

Nog vragen?

Op kpn.com/tvupdate vindt u meer informatie over de nieuwe software update.

Met vriendelijke groet,

Jörg Kramer
Directeur Klantenservice

 

@MyTV Heel goed opgelet, ze zeggen nu voor de allereerste keer: Sorry daarvoor!

Nu wordt er indedaad wat beter gecommuniceerd door de klantenservice! Kon ook niet uitblijven!!

Henny

 

Truc die voor mij net heeft geholpen is software opnieuw downloaden en laten installeren. Daarna kreeg ik een scherm dat er nieuwe software beschikbaar was en of ik deze wilde installeren. Heb ik gedaan op twee kastjes. Eerste indruk: Aanzienlijk sneller menu!!

Reputatie 3

Mr Jörg Kramer heeft niet zo'n goed reputatie mbt XS4ALL en de communicatie met z'n klanten.. Mail naar klanten is natuurlijk veels te laat. Zo ga je niet met elkaar om!

Reputatie 6
Badge +3

Nog geen mail gezien

 

Niemand nog de update?

 

Zullen we er anders net zo'n poppenkast van maken als het zetten van de eerste vaccinatie :grimacing:

Reputatie 7
Badge +6

@Takie ah nu wel? Vanmiddag werkte die truc bij mij nog niet. Zal het nog een keer proberen.

Reputatie 6
Badge +3

Truc die voor mij net heeft geholpen is software opnieuw downloaden en laten installeren. Daarna kreeg ik een scherm dat er nieuwe software beschikbaar was en of ik deze wilde installeren. Heb ik gedaan op twee kastjes. Eerste indruk: Aanzienlijk sneller menu!!

@Takie 

welke versie heb je nu dan HTML=      NMC=          ?

 

6 uur geleden het ik deze vraag gesteld:

Waarom niet even een mailing naar alle abonnees?

Het kán dus wel,had dit simpelweg in December 2020 vorig jaar even gedaan..

Had even tekst en uitleg aan alle abonnees gemaild…

Wij hadden ‘vroeger’ KCC bij de kabelaar,er waren zeer strikte afspraken, zéér strikte.

Welke die waren. zijn mijn geheim.

Ik weet wel,dat dit soort fratsen echt niet uitgehaald werden, echt niet!

Er zijn afspraken ook KPN heeft die, ik weet het zeker, dit zal en kan dan ook niet zonder de nodige gevolgen blijven vermoed ik zo…

Henny

 

Nog geen mail gezien

 

Niemand nog de update?

 

Zullen we er anders net zo'n poppenkast van maken als het zetten van de eerste vaccinatie :grimacing:


Doen ze echt geen 2e keer s’avonds, ga maar lekker slapen.:mask:

Ik lees net, dat het nieuwe menu een dark mode gaat krijgen…

Dat  was al veelvuldig automatisch op dark mode gevallen hierzo.:rofl::rofl::rofl: