KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 4
Badge +1

Oh het herstarten van modem en/of tv ontvanger / en of glasvezel modem heeft geen enkel nut

Op de KPN website zijn er geen storingen gemeld

Postcode 3607

Reputatie 5
Badge +5

DH. Haperend geluid hier, als beeld alleen wat foto’s. Dat is het nieuwe TV kijken blijkbaar.
KPN dit zou toch niet meer nodig moeten zijn!!
Gelukkig heeft Ziggo nooit het basispakket afgesloten. En is de Coax nog aangesloten 😏 En met mijn Satelliet kom ik ook wel verder. 
KPN TV ….. exit…. ?
 

Reputatie 1

Nou hier precies hetzelfde.

Postcode 3344, volgens kpn geen storing of onderhoud.

Tv kijken is op dit moment onmogelijk. Geluid en beeld haperen allebei.

Lekker bezig kpn.

Reputatie 1

Weer gedonder met KPN TV. Wel degelijk storingen: https://allestoringen.nl/storing/kpn/

Het blijven prutsers, al vele maanden. Wel € 60 per maand innen voor het complete pakket met mobieltjes. Laat ze maar eens een creditnota sturen voor een paar maanden ellende.

Probeer dit ook even als je vanmorgen op 8 januari last hebt van ‘blokken’ en stilstaand beeld:

Menu>Instellingen>Beeldscherm en onderaan kiezen voor BESTE.

Louis

Reputatie 1

Ook hier stilstaand en zwart beeld ga in iedergeval mijn automatische betaling bij de bank intrekken tot het geregeld is want hier betaal ik geen cent voor niet normaal lopen nu al een half jaar ergernis hierover op en er veranderd gewoon niks wordt eigenlijk alleen maar slechter heb ik het idee

Tv kijken is drama, haperend en geluid blijft hangen. Alles al gedaan met internet en herstarten maar het blijft drama. KPN niet bereikbaar. Zeer slecht ....

Reputatie 7
Badge +16

De testers en andere pilit deelnemers, hebben hun huiswerk niet goed gedaan.

Ik reageer niet heel veel meer in dit topic, maar ik ben het als oud pilottester inmiddels wel zat dat men ons verantwoordelijk houdt voor deze trage software.

Ik zal dan ook nogmaals onze rol uitleggen. Wij kregen als een van de eerste groep de nieuwe software en toegang tot een speciaal topic. Hier konden wij feedback geven. De kanttekening hierbij was dat er niet altijd wat mee gedaan kon worden. Dus het verwijt dat het ook aan de pilot groep ligt vind ik absoluut niet correct. Ik vind het ook jammer dat wij als select groepje klanten verantwoordelijk gehouden worden. Gezien wij alleen onze feedback konden geven. Wij hadden geen enkele invloed op de uitrol, goede werking of onderdelen van de firmware. Gezien de eindverantwoordelijkheid bij de ontwikkelaars lag.

Reputatie 1
Badge

De Canal Digitaal app heeft dezelfde storing als nu bij KPN. Is vanmorgen om 05.45 uur begonnen. Blokkerig beeld op meerdere zenders. Lijkt me dat deze storing dus niet bij KPN ligt  maar elders.

Reputatie 1

https://allestoringen.nl/storing/kpn/

Reputatie 2

Idd drama op tv, snel oplossen kpn!

Betalende klanten zijn al wakker jullie ook :)

OP dit moment heb ik geen beeld op 70% van alle kanalen, de rest hapert en geeft stotterend geluid. Alles weer eens overnieuw opgestart en er veranderd niets. Wat een stelletje prutsers bij KPN. Daar moet GVD voor betalen en je hoeft echt niet te bellen want dan krijg je weer zo`n nitwit:rage: aan de telefoon, heeft u alles al gereset ? De bezem moet door dat bedrijf en heel snel ook. 

postcode 3201

 

Hier in Rotterdam zelfde probleem, echt waardeloos!

Reputatie 1

De Canal Digitaal app heeft dezelfde storing als nu bij KPN. Is vanmorgen om 05.45 uur begonnen. Blokkerig beeld op meerdere zenders. Lijkt me dat deze storing dus niet bij KPN ligt  maar elders.

Kan wel zo zijn maar ik betaal aan kpn dus ik verwacht dat ik van hun krijg waar ik voor betaal toch ?en hier lopen we al meerdere maanden (5a6 om precies te zijn achteraan )dus raken we een beetje beu zult u begrijpen 

Reputatie 1

@kpn ik klim niet snel (eigenlijk nooit) in kanalen als dit en twitter maar we hebben nu echt een situatie bereikt die niet meer houdbaar is met ‘deze maand komt een update’. Maanden hebben we al vertraagd reagerende kastjes en moeten we ons ergeren aan steeds groter wordende wachttijden als je kanalen verzet, menu opties wilt kiezen, et cetera. Omdat je denkt dat je niet goed hebt gedrukt druk je nog eens, schiet het menu weer naar een volgende optie in de gids en moet je weer langer wachten om terug te gaan bijvoorbeeld. Meerdere malen per dag moet ik roepen ‘wachten jongens, wachten … kan is hard bezig met de update’. Maar na de opstart vanmorgen zijn we er echt klaar mee. Geen zender is meer te volgen, beelden haperen, staan lang stil, schieten secondes vooruit en worden zwart. Nieuws alleen al (dat momenteel toch erg belangrijk is) is NIET te volgen. Dit kan zo ECHT niet doorgaan en al helemaal niet enkel nog afgedaan worden met ‘over een paar weken volgt (wederom) de oplossende update. 

Ik heb haperend beeld, in de menu's alles al een paar keer geprobeerd, kom telkens op zelfde pagina uit. Erg frustererend. 

Ook werkt het kastje regelmatig niet goed, moet vaak herstarten. Ben niet tevreden dus over dienstverlening. Hoe kan ik iemand spreken bij KPN? En dat het dan ook opgelost wordt? 

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 1

@KPN Graag vernemen we een reactie van uw zijde waar we wat mee kunnen denk dat dit wel nodig is 😪

Zo wie zo slechte service kpn. in de app zoek je of er een storing is zegt die nee de hele morgen al bezig de storing te verhelpen. Vanaf 7 00 bel ik,hoor ik dat er wel een storing is.gooi die app er dan af of zorg dat die goed werkt.AMATEURS

Reputatie 6
Badge +4

Net even beeld op “SD” gezet (Instellingen->Beeldscherm->Best mogelijke kwaliteit...). Dan houdt het haperen hier op, kun je toch nog iets zien...

Dit werkte bij mij, misschien het proberen waard. Is natuurlijk maar een workaround...

Hopenlijk is de tv storing verholpen voordat de eredivisie begint gaat nogal traag

Reputatie 1
Badge

De Canal Digitaal app heeft dezelfde storing als nu bij KPN. Is vanmorgen om 05.45 uur begonnen. Blokkerig beeld op meerdere zenders. Lijkt me dat deze storing dus niet bij KPN ligt  maar elders.

Kan wel zo zijn maar ik betaal aan kpn dus ik verwacht dat ik van hun krijg waar ik voor betaal toch ?en hier lopen we al meerdere maanden (5a6 om precies te zijn achteraan )dus raken we een beetje beu zult u begrijpen 

Dat je het een beetje beu bent begrijp ik. Echter heeft deze storing niets temaken met de storing die al lang loopt. Inmiddels doet alles het weer. Ook bij Canal Digitaal.

Reputatie 7
Badge +10

De testers en andere pilit deelnemers, hebben hun huiswerk niet goed gedaan.

Ik reageer niet heel veel meer in dit topic, maar ik ben het als oud pilottester inmiddels wel zat dat men ons verantwoordelijk houdt voor deze trage software.

Ik zal dan ook nogmaals onze rol uitleggen. Wij kregen als een van de eerste groep de nieuwe software en toegang tot een speciaal topic. Hier konden wij feedback geven. De kanttekening hierbij was dat er niet altijd wat mee gedaan kon worden. Dus het verwijt dat het ook aan de pilot groep ligt vind ik absoluut niet correct. Ik vind het ook jammer dat wij als select groepje klanten verantwoordelijk gehouden worden. Gezien wij alleen onze feedback konden geven. Wij hadden geen enkele invloed op de uitrol, goede werking of onderdelen van de firmware. Gezien de eindverantwoordelijkheid bij de ontwikkelaars lag.


Ik zal je bericht nog een keer quoten @Chrizziey want helaas begint @Ceessie35 een beetje de bocht uit te vliegen. Zou mooi zijn wanneer een moderator dit een halt toeroept.
Daar zijn ze normaal ook niet vies van. 

De testers en andere pilit deelnemers, hebben hun huiswerk niet goed gedaan.

Ik reageer niet heel veel meer in dit topic, maar ik ben het als oud pilottester inmiddels wel zat dat men ons verantwoordelijk houdt voor deze trage software.

Ik zal dan ook nogmaals onze rol uitleggen. Wij kregen als een van de eerste groep de nieuwe software en toegang tot een speciaal topic. Hier konden wij feedback geven. De kanttekening hierbij was dat er niet altijd wat mee gedaan kon worden. Dus het verwijt dat het ook aan de pilot groep ligt vind ik absoluut niet correct. Ik vind het ook jammer dat wij als select groepje klanten verantwoordelijk gehouden worden. Gezien wij alleen onze feedback konden geven. Wij hadden geen enkele invloed op de uitrol, goede werking of onderdelen van de firmware. Gezien de eindverantwoordelijkheid bij de ontwikkelaars lag.


Goedemorgen,

Beste Chrizziey,

In de eerste plaats, moet je je eigen niet aangesproken voelen, het begrepen dat het overgrote deel van testers en pilot deelnemers de beschikking hebben/hadden over de Arris VIP 5202

Deze heeft een groter flashgeheugen, en kan kennelijk wel goed omgaan met de nu ter sprake zijnde versie van de software, mij hebben ze ook benaderd voor zo’n pilot overigens,maar toen ging het om een ander product, ik heb daarvoor bedankt.

Ik vraag mij daarom dan ook af, waarom KPN, of de eindverantwoordelijken, management technische staf, etc.etc. niet hebben gekeken, wat voor soort hardware er in de nu zeer in opspraak gekomen receiveirtjes aanwezig zat, zoals processor, flashgeheugen etc.

Ik heb veelvuldig uitvallende receivertjes gehad, met allerlei mededelingen, ook dat er software geïnstalleerd werd, en dan zaten wij gezellig samen te kijken, zowel midden op de dag, in de middag, s’avonds etc. als je dan belde naar het storingsnummer, dan kreeg je met geen mogelijkheid iemand aan de lijn,zeker s’avonds niet…

En als ik dan iemand aan de telefoon kreeg, dan durfden ze het zelfs te zeggen,dat het aan mijn apparatuur lag, of dat ik de ‘wifi stekkers’ niet goed had aangesloten,nou, ook als ik dan zei, dat hier alles bekabeld aangesloten staat, netjes met utp kabel cat 5,en goed aangeknepen rj 45 connectors, dan gingen ze nog verder over wifi, tja, waar hebben we het dan over…

Thuiswerken: Leuk dat er van huis uit gewerkt kan worden, maar is werkelijk niémand, die dit soort wantoestanden kan bijsturen, je kunt als klant geen enkele feetback over een medewerker of medewerkster achterlaten…

Softwareontwikkelaars, ict’ers en testers,pilotdeelnemers, en de drang naar nieuwe mogelijkheden kan ik heel goed begrijpen, echter, de uiteindelijke hoofdverantwoordelijken, dat zijn beslist geen pilotdeelnemers, en testers, want als iedereen goed de andere receivertjes zoals de 2 hier staande HMB 2260 in de gaten had gehouden, dan hadden ze hetzelfde geschreven, als ik op 14 September vorig jaar al heb gemeld, niet hier, maar via anderen, dat i.i.g de HMB 2260, de software niet aankon.

En ja, een dark mode zoals nu aangekondigd, kan een goede verbetering betekenen, omdat dat felle blauw nu niet echt rustgevend kan zijn, en al zeker niet in de slaapkamer, dan is dat felle blauw inderdaad niet prettig,en dan ook niet goed voor je gezondheid.

Met donkere achtergrond krijg je inderdaad meer contrast, ook dat klopt allemaal.

Ik ben al meer dan 46 jr. klant bij KPN (voormalig PTT) en heb nog nooit zo'n slechte communicatie gezien, als in de coronatijd bij KPN, met dit als gevolg.

Ik heb zelf bij de grootste kabelaar gewerkt als dispatcher/teamleider,toen ik daar werkzaam was, was dit soort dingen ondenkbaar: Overdag en s’avonds blijf je met je fikken van het netwerk, of je moet je abonnees van te voren duidelijk informeren, ook het klant contact centrum, werkt bij werkzaamgeden en uitrol, zeer nauw samen.

Ik moest van te voren bij werkzaamheden echt álles aan het klant contact centrum melden, en bespreken.

 

Met vriendelijke groet,

Henny

 

 

 

 

Reputatie 1

👎👎👎👎

Reputatie 5
Badge +1

Wat een gepruts. Het wordt tijd dat grotere media (Radar?) zich ermee gaat bemoeien, of zelfs juridische stappen? Een klantencollectief starten?

Ik zit nu al meer dan een jaar met een traag/niet werkend menu bij mijn Itv van kpn. Het is on-ge-kend! Opnames werken met regelmaat niet, kan programma's vaak niet terugkijken en elke keer maar mooie beloftes dat de update eraan komt. Zouden we a.u.b., als deze uitrol van de update opnieuw mislukt, terug kunnen naar het menu die ik dik een jaar geleden. Grafisch zeker iets minder mooi, MAAR HET WERKT TENMINSTE. 

Ik betaal nu al een jaar grof geld voor iets wat gewoon niet functioneert, te treurig voor woorden. Ik doe niet mijn beklag omdat ik korting wil, maar geef me gewoon a.u.b. een werkend product! Oude of nieuwe layout, het maakt mij echt niks uit!

 

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

 

Reputatie 5
Badge +1

De testers en andere pilit deelnemers, hebben hun huiswerk niet goed gedaan.

Ik reageer niet heel veel meer in dit topic, maar ik ben het als oud pilottester inmiddels wel zat dat men ons verantwoordelijk houdt voor deze trage software.

Ik zal dan ook nogmaals onze rol uitleggen. Wij kregen als een van de eerste groep de nieuwe software en toegang tot een speciaal topic. Hier konden wij feedback geven. De kanttekening hierbij was dat er niet altijd wat mee gedaan kon worden. Dus het verwijt dat het ook aan de pilot groep ligt vind ik absoluut niet correct. Ik vind het ook jammer dat wij als select groepje klanten verantwoordelijk gehouden worden. Gezien wij alleen onze feedback konden geven. Wij hadden geen enkele invloed op de uitrol, goede werking of onderdelen van de firmware. Gezien de eindverantwoordelijkheid bij de ontwikkelaars lag.


Ik zal je bericht nog een keer quoten @Chrizziey want helaas begint @Ceessie35 een beetje de bocht uit te vliegen. Zou mooi zijn wanneer een moderator dit een halt toeroept.
Daar zijn ze normaal ook niet vies van. 


Excuus? Deze persoon is op leeftijd en uit zijn / hun frustraties. Graag wat meer begrip daarvoor.

Het wordt dat tijd deze bagatelliserende reacties een halt toegeroepen wordt!