KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Hoi, @Marjon van den Broek . Allereerst een hartelijk welkom op het forum! :bouquet::cake:

Ga ik naar de gids, wat heel traag werkt, en dan hoor ik de huidige zender niet meer!!!

Dan heb je nog een Motorola VIP1853 ontvanger. Als je deze omruilt voor een snellere (qua bediening) dan zul je die bezwaren niet meer hebben. Die openen de gids in maximaal 1½ seconde en het geluid gaat door. Beeld kan ook via instelling in menu.

Tevens zul je een mooier beeld ervaren.

Ga naar www.kpn.com/omruilen (voorwaarde: je abonnement dient gekoppeld te zijn in je MijnKPN Account)

P.S. de afstandsbediening houdt je, die werkt ook op de nieuwe(re) ontvangers.

Bedankt voor dit snelle antwoord. Omruilen is geregeld. Wat doe ik als het knop play/pauze van de afstandsbediening niet meer werkt?

Reputatie 7
Badge +16

Bedankt voor dit snelle antwoord. Omruilen is geregeld. Wat doe ik als het knop play/pauze van de afstandsbediening niet meer werkt?

Dan kan je zelf een nieuwe aanvragen. Dit is gratis en wordt door de brievenbus bezorgd @Marjon van den Broek. :)

Reputatie 1
Badge

Iedere verandering is even wennen.

Deze week werd het nieuwe ITV menu bij ons uitgevoerd.

Maar ik kan nu al zeggen dat ik geen fan ben van de nieuwe vormgeving. Vooral de noodzaak om afbeeldingen te gebruiken in de menu's is geen vooruitgang. De laadtijd van de menu's en dan voornamelijk de gids is toegenomen. Nu begrijp ik dat dit komt door de settopbox (1853, omruil proces is al gestart). Maar wat mij het meeste stoort op het moment is de KPN kerst ster als screensaver wanneer je radio luistert via de tv. Deze blijft maar in beeld, waar voorheen na een aantal minuten het beeld op zwart ging blijft deze ster maar terug komen. Dit is erg storend en levert een onrustig beeld op in de achtergrond. Zeker gezien je de tv aan niet laten om de radio functie te gebruiken. Het zou mooi zijn geweest als er in de instellingen en optie zat om deze ster uit te zetten. Verder heb ik het gevoel dat er sowieso is gesneden in de opties om de settopbox in te stellen. Nu de nieuwe settopbox afwachten en kijken of de gebruikers ervaring verbeterd. 

 

@RvSo1o

Een tv is vrij onlogisch om radio te luisteren. Maar bij de Sony kan je wel het beeld uitzetten terwijl het geluid door gaat. Zoek even in de instelling m.b.v. de Sony afstandsbediening. Bij de Sony van mijn moeder (uit 2016) kan het i.i.g. Energie-instellingen volgens mij.

Of sluit een versterker of soundbar aan. Ook dan kun je radio luisteren zonder beeld (tv dan uit). En dan kan je die ook gebruiken voor geluid bij tv kijken….

Het zou mooi zijn geweest als er in de instellingen en optie zat om deze ster uit te zetten.

Maar niet logisch. Ook met '’zwart'’ blijft het beeldscherm dan aan en dus ook nog stroom verbruiken. Voor plasma en nog in gebruik zijnde beeldbuizen helemaal niet goed ook.

Reputatie 7

Een tv is vrij onlogisch om radio te luisteren.

Zeg dat ook even tegen KPN want zonder televisie die aan staat en zonder display op de 5202 wordt het dan wel heel lastig om radio te luisteren.

Reputatie 1
Badge

Zoals wjb aangeeft is het lastig om radio te luisteren zonder dat de tv aanstaat. Ook met een versterker. In het verleden hadden we een mini stereo set  maar daar kan je alleen gebruik van maken via de aux uitgang van de box. En is de tv nog steeds nodig om van zender te wisselen. Maar even terug naar het probleem. Voor de update kon je instellen dat het scherm op zwart ging na een paar seconden. Nu kan je gewoon niets meer instellen op dat gebied.

De tv hoeft niet de hele tijd aan te staan. En zeker niet met een ontvanger met display zoals jij nog hebt, @RvSo1o !

En is de tv nog steeds nodig om van zender te wisselen.

Voor radio niet. Je ziet het zendernummer op de display bij de HD ontvangers. Je kan dus gewoon zonder tv-beeld de radiozender wijzigen.

Hier zet ik ook éven de tv aan 's ochtends, maar die gaat na hooguit een minuut weer uit als een radiozender aanstaat om vervolgens ook uren uit te blijven totdat ik tv ga kijken.

Dus om wjb nou zo na te praten (vrij letterlijk), die het m.b.t. de Arris vip5202 bedoeld, die óók uit kan zodra je gewenste radiozender aan staat….

En zoals ik al vermeldde: Bij Sony kan je het beeldscherm apart uit en aanzetten.

Reputatie 7

@RvSo1o, Ik ben het volkomen met je eens, het zou KPN sieren om de optie op te nemen dat het scherm na een x aantal seconden op zwart gaat bij het luisteren naar de radio.

Tevens zou het KPN sieren met een 4K TV ontvanger te komen waar gewoon een display op zit.

En als laatste zou het KPN sieren als ze de internationale standaarden voor het bedienen van TV ontvangers via ethernet zouden implementeren op haar TV ontvangers zodat je gewoon je mobiele telefoon zou kunnen gebruiken om de TV ontvanger te bedienen .

Een gids waar je niet vooruit , achteruit , naar boven of beneden kan scrollen , fout 400 .

Blijkbaar heel moeilijk om een vlekkeloos systeem te ontwikkelen .

DVD recorder van Sony had 10-15 jaar geleden al een storingsvrij systeem in zijn recorders ontwikkeld.

@RvSo1o, Ik ben het volkomen met je eens, het zou KPN sieren om de optie op te nemen dat het scherm na een x aantal seconden op zwart gaat bij het luisteren naar de radio.

Tevens zou het KPN sieren met een 4K TV ontvanger te komen waar gewoon een display op zit.

En als laatste zou het KPN sieren als ze de internationale standaarden voor het bedienen van TV ontvangers via ethernet zouden implementeren op haar TV ontvangers zodat je gewoon je mobiele telefoon zou kunnen gebruiken om de TV ontvanger te bedienen .


Maar dan moet er waarschijnlijk eerst nog weer een prijsverhoging komen om deze verbetering te bekostigen.

Reputatie 1

Even een ander vraagje ? Waarom kunnen we geen 4k ontvanger meer kiezen via mijn kpn ?

Wegens een tekort aan 4k-ontvangers door de wereldwijde chipstekorten. Als je Hussel hebt kun je telefonisch nog de 4k-optie bestellen en wordt er één HD-ontvanger omgeruild voor een 4k exemplaar. 

Reputatie 1
Badge

De tv hoeft niet de hele tijd aan te staan. En zeker niet met een ontvanger met display zoals jij nog hebt, @RvSo1o !

En is de tv nog steeds nodig om van zender te wisselen.

Voor radio niet. Je ziet het zendernummer op de display bij de HD ontvangers. Je kan dus gewoon zonder tv-beeld de radiozender wijzigen.

Hier zet ik ook éven de tv aan 's ochtends, maar die gaat na hooguit een minuut weer uit als een radiozender aanstaat om vervolgens ook uren uit te blijven totdat ik tv ga kijken.

Dus om wjb nou zo na te praten (vrij letterlijk), die het m.b.t. de Arris vip5202 bedoeld, die óók uit kan zodra je gewenste radiozender aan staat….

En zoals ik al vermeldde: Bij Sony kan je het beeldscherm apart uit en aanzetten.

Dat klopt als je een verstreker of sounbar gebruikt.Dan kun je de tv uitzetten en via externe boxen luisteren. Ik gebruik geen van beiden. En zit ook niet te wachten op weer een extra apparaat bij mijn tv. Waar het mij om gaat is dat bij de oude vormgeving de screensaver kleiner was en naar verloop van tijd verdween. Nu bliift deze aanwezig en is belachelijk groot en ereg aanwezig. 

Ik schreef: En zoals ik al vermeldde: Bij Sony kan je het beeldscherm apart uit en aanzetten.

Jij schreef: Dat klopt als je een verstreker of sounbar gebruikt.Dan kun je de tv uitzetten en via externe boxen luisteren.

@RvSo1o . Ik heb 't daar niet over de TV uitzetten, maar het beeldscherm van de TV terwijl die TV wel geluid blijft geven. Dus geen soundbar of versterker nodig dan.

Helaas is het nieuwe menu van de Interactieve tv geen vooruitgang. Is zeer traag, de blauwe knop voor meer informatie werkt niet meer, het geluid valt weg van de zender waar naar gekeken en/of geluisterd wordt, enz. enz.

Dit zijn dingen waar je als kijker/luisteraar niet veel aan hebt. Het geeft een boel ergernis.

Ik denk dat hier geen pilot aan vooraf is gegaan. Als dit wel zo geweest zou zijn, was de boel wel anders ingericht. Jammer! Jammer! Jammer! Doe daar snel iets aan waar de kijker/luisteraar werkelijk iets positiefs aan heeft. Zonde van al het geld dat daar aan besteed is. Misschien moeten we allemaal toch maar naar de concurrent toe gaan als hier niet snel iets aan gedaan wordt

Admin: Reactie verplaatst naar algemene topic over dit onderwerp

Reputatie 7

Helaas is het nieuwe menu van de Interactieve tv geen vooruitgang. Is zeer traag, de blauwe knop voor meer informatie werkt niet meer, het geluid valt weg van de zender waar naar gekeken en/of geluisterd wordt, enz. enz.

Dit zijn dingen waar je als kijker/luisteraar niet veel aan hebt. Het geeft een boel ergernis.

Ik denk dat hier geen pilot aan vooraf is gegaan. Als dit wel zo geweest zou zijn, was de boel wel anders ingericht. Jammer! Jammer! Jammer! Doe daar snel iets aan waar de kijker/luisteraar werkelijk iets positiefs aan heeft. Zonde van al het geld dat daar aan besteed is. Misschien moeten we allemaal toch maar naar de concurrent toe gaan als hier niet snel iets aan gedaan wordt

Admin: Reactie verplaatst naar algemene topic over dit onderwerp

Je hebt dus blijkbaar nog een prehistorische Motorola VIP1853.

Ruil dat ding om voor een "moderne" 2260 of 2952 via deze site.

@wjb ,

Ook de Arris VIP 2952 vertoont dezelfde kuren.

Ik krijg steeds meer de indruk dat het netwerk niet geschikt is wat de KPN er mee wil doen.

Ook de Arris VIP 2952 vertoont dezelfde kuren.

Dat is niet standaard zo, @jc-1954 . Mijn 2952 werkt prima. Mogelijk moet de jouwe gewoon omgeruild.

KOPIE uit andere topic van gisteren. 

Nick83 schreef:

jc-1954 schreef:

En of de kabel tussen de Experiabox en de ontvanger er iets mee te maken zou hebben is de vraag nog maar omdat er op dat moment ook geen verbinding  met het internet te krijgen was.

 

Dan zou een KPN medewerker misschien de lijn eens door kunnen meten.

Heeft u uw forumprofiel al ingevuld?  Nee , moet dat ?

Geen idee Nick maar ;

Waarom verdwijnt de 400 fout regelmatig zonder iets te doen en werkt alles weer naar behoren ?

Waarom moet je overschakelen van zender bij deze fout , wat soms wel en soms niet helpt of helemaal niet gaat ?

Waarom moet je soms nieuwe software installeren of de stroom er even afhalen om de boel weer aan de gang te krijgen ?

Waarom heb ik dan ook [soms] ook geen internet ?

Waarom heeft het systeem dan eerst wel goed gewerkt . . . . tot de update ?

Daarom denk ik dat het niet bij mij ligt maar ergens waar het het signaal gemaakt wordt tot mijn voordeur.

Ik heb jaaaaaaaren een DVD recorder gebruikt voor op te nemen , af te spelen , opnames te bewerken gewoon via de coaxkabel , NOOIT geen problemen gehad.

Ook de Arris VIP 2952 vertoont dezelfde kuren.

Dat is niet standaard zo, @jc-1954 . Mijn 2952 werkt prima. Mogelijk moet de jouwe gewoon omgeruild.

Dan wordt dat al nummer 3.

Blijft nog de vraag wanneer ik 192TV op heb staan en achter mijn PC zit te googelen de melding ,,geen verbinding’’ op het scherm krijgt.

Reputatie 7
Badge +20

@jc-1954, volgens mij heeft dit issue niets te maken met de softwareupdate. Ik zie dat je hier al een eigen topic voor hebt:

Mijn collega daar helpt je hier graag mee verder.

Reputatie 7
Badge +22

de laatste groep voor deze HTML versie is iets verschoven en zal de update krijgen in de nacht van 9 op 10 juni. 

@Erik_, Ook dat is blijkbaar niet gelukt.

Ook deze update is nog niet gelukt, ik heb op de 5202 versie:

4.120.209 en geen 211. 😁

Reputatie 7
Badge +30

de laatste groep voor deze HTML versie is iets verschoven en zal de update krijgen in de nacht van 9 op 10 juni. 

@Erik_, Ook dat is blijkbaar niet gelukt.

Ook deze update is nog niet gelukt, ik heb op de 5202 versie:

4.120.209 en geen 211. 😁

@Dennis Schreve klopt! Hij gaat wel komen hoor, waarschijnlijk deze week nog, we zullen hier sowieso laten weten wanneer het echt klaar is. 

Reputatie 7

We hebben software :)

HTML 4.122.212, dus net een cijfertje hoger dan de eerdere. Deze heeft dezelfde inhoud als de HTML 4.122.211, met een kleine tweak:

 • Sport categorie laadt minder dingen tegelijk in. Hierdoor laadt hij eerst snel in, maar kan het daarna ietsje langer duren als je naar andere categorieën gaat. Dit doen we om de belasting op het tv platform wat te verlagen.

Ook hebben aan de platformkant wat verdere optimalisaties doorgevoerd waardoor hij de belasting ook beter aankan.

 

Deze versie hebben we in de nacht van 14 op 15 als test uitgerold. Gisternacht en vannacht volgt de rest. Natuurlijk monitoren we dit nauw, dus als er wat gebeurt kunnen we er gelijk op inspringen.