KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu

KPN Interactieve TV Update: Het nieuwe menu
Reputatie 7

 

​​​​​​De uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu dit nieuwe menu. Dat betekent ook dat we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen klanten, en dat softwareupdates van de tv ontvanger weer voor iedereen gelden. Daarom is er een nieuw topic beschikbaar waarin wij berichten plaatsen als er nieuwe software komt, en waar je feedback en vragen kwijt kunt. Dat topic is deze:  

​​​​​​Inmiddels is de eerste algemene update daarin ook met succes voltooid wat betekent dat we dit topic hier nu sluiten. Heel erg bedankt aan eenieder die in het afgelopen jaar hier zijn feedback heeft gegeven, dat is voor ons van onschatbare waarde. Blijf dan ook vooral feedback geven, in het nieuwe topic :)

​​​​

Hallo allen! Het is weer tijd voor een iTV update. We zijn met deze al een poosje aan het testen, dus het kan zijn dat je hem al van daaruit al hebt. We gaan nu (juni 2020) echter van start met de grote uitrol.
 

Welke ontvangers krijgen de update naar het nieuwe menu

De Arris VIP5202, Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952, ZTE ZXV8001 en de Motorola VIP1853 gaan naar (minimaal) versienummer NMC8.0.118_1. In de loop van deze uitrol kan het zijn dat er kleinere updates worden gedaan die alleen onder water dingen verbeteren. Hier maken we dan geen topic over. Het kan dan ook zijn dat tegen de tijd dat jij deze update krijgt, het versienummer hoger is.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP1903 of VIP1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar. Deze ontvangers zijn per april 2021 uitgefaseerd. 

 

Wanneer komt de update naar het nieuwe menu

De uitrol van de update naar het nieuwe menu wordt in verschillende fases gedaan.

Op dit moment zijn we klaar met de uitrol van het nieuwe menu bij klanten die alleen ZTE 8001, Arris 5202, Arris 2952 en de Arcadyan 2260 hebben (of een combinatie van dezen). 

Voor klanten met Motorola 1853's (eventueel in combinatie met een van de bovenstaande types) beginnen we in mei 2021 met de uitrol van het nieuwe menu. 

De uitrol wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt. Mocht dit onverhoopt niet pakken krijg je vanzelf een pop-up met het verzoek om de update handmatig te starten. .

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de software zo te maken dat deze ook goed functioneert op de 1853. Omdat dit natuurlijk wel een ouder model ontvanger is zijn er een paar dingen die op de 1853 niet beschikbaar zullen zijn die in de nieuwere modellen wel beschikbaar zijn. Het gaat dan om:

 • De carrousel overzichten waarbij je in de On Demand onderdelen filmposters ziet zijn niet beschikbaar. Deze onderdelen zijn alleen als lijst te bekijken.
 • Uitgelicht ontbreekt in het menu.
 • Gids en Terugkijken zijn in het menu nog twee items, zoals dit in het oude menu ook zo is. De optie Terugkijken opent dan de Gids, maar in verticale view.
 • Daarnaast is er nog een aanvullende gidsweergave beschikbaar: Simpel. Dit is een eenvoudigere weergave met een betere performance.

 

Op 11 mei gaan we een eerste pilot doen waarbij een kleinere groep klanten met 1853's het nieuwe menu krijgt. Het versienummer van deze software is NMC8.0.118_1 & HTML 4.121.201. Dat is dus een andere HTML versie dan de software die we voor de overige ontvangers sinds deze week uitrollen (dat is 4.120.209).

Daarna kijken we hoe het gaat met die klanten, en als dat allemaal goed loopt dan is de planning voor de rest van de uitrol 25 mei t/m 9 juni. Als dingen toch nog veranderen qua datum dan laten we dit hier in het topic weten.

 

Aanvullende updates voor mensen die het nieuwe menu al hebben

Tussentijds worden er regelmatig kleinere updates uitgerold die problemen oplossen of een functie toevoegen/herstellen. Deze updates vermelden we in het topic. Maar omdat het topic veel verkeer ziet, vallen die berichten ook makkelijk weg. Vandaar dat we ze nu hier ook even toevoegen.

Ter verduidelijking: de software van de ontvanger bestaat uit een aantal onderdelen. De NMC is de kern, de HTML is de jas eromheen, en de DBL/RBL is boot loader, dus wat je ziet als de ontvanger opstart. De NMC is degene met het versienummer die begint met 8. De HTML begint met 4. Voor een NMC release is een herstart van de tv ontvanger vereist, voor een HTML release is dat niet nodig. 

 

14 t/m 18 juni: HTML 4.122.212

Gelijk aan HTML 4.122.211 alleen laden er minder categorieën tegelijk in bij Sport om de netwerkbelasting te verlagen. Plus aanvullende verbeteringen op het tv platform zelf.

Alle eerdere, kleinere, updates op een rijtje. Klik op Toon Inhoud 

25 mei t/m 11 juni: HTML 4.122.211

Hierin wijzen we de klanten nog een keertje op de sportzomer door een rode notificatiestip bij de menu-optie Sport en bij instellingen voor het kunnen kiezen van donkere kleurmodus met oranje contrastkleur.

Verder:

 • Zoeken kijkt nu ook in je opnames
 • Bij series in de gids vind je in de informatie pop-up nu ook een tabje met Meer afleveringen. Hier staan alle overige afleveringen (van hetzelfde seizoen) die in de gids aanwezig zijn.
 • In de gids, bij programma's die op dat moment worden uitgezonden, vindt je een nieuwe LIVE-indicator bij de programma informatie bovenaan het scherm
 • Als je live tv pauzeert is de blauwe knop nu ook te gebruiken om 5 minuten mee te springen
 • Daarnaast wat onder water verbeteringen

17 mei t/m 8 juni: NMC 8.0.121_2.

Hier zitten geen hele spannende dingen in. Alleen een nieuwe softwareversie voor de afstandsbediening van de 5202 (versie 0162.01.08) die onder andere een bug herstelt met toetsaanslagen die herhalen. En verder zijn het alleen wat onder water veranderingen waar je als klant niets van merkt.

 

4 t/m 13 mei: HTML 4.120.209

 • Zoeken heeft een ander uiterlijk gekregen dat past bij de rest van het menu. Ook is de performance van het zoeken verbeterd (sneller).
 • Vanwege de komende sportzomer hebben we een verbeterde Sportomgeving, die qua uiterlijk past bij de overige On Demand onderdelen. Je vindt deze via Menu > Sport. Je vindt hier alle beschikbare sportuitzendingen zowel binnen je pakket, als los huurbare wedstrijden. Ook hebben we een aanvullende kleurmodus beschikbaar. Via Menu > Instellingen > TV Menu kun je nu kiezen voor Oranje. Dit geeft je het dark mode zwart/donkergrijze menu maar dan met oranje highlights.
 • Notificatie op het scherm als de batterijen bijna leeg zijn (alleen voor de nieuwere afstandsbedieningen)
 • Op de 5202 ontvanger: onder Menu > Instellingen > Informatie wordt nu ook de softwareversie van de afstandsbediening getoond
 • Andere, kleinere, bug fixes en verbeteringen

13 april t/m 4 mei: NMC 8.0.118_1 

Dit heeft niet echt dingen waar je wat van merkt. Het doet voorbereidend werk voor een latere HTML update.  Deze update vereist een herstart van de ontvanger.

 

13 t/m 22 april: HTML 4.119.205

 • Nieuw: aparte sectie voor 4K films in het Plus Pakket als de klant ook het 4K pakket heeft.
 • Eenmalige schermnotificatie om klanten te wijzen dat Films op TV ook in het Films menuonderdeel staan
 • Fix voor het probleem dat sommige instellingen (zoals dark mode) verloren konden gaan na herstart
 • Aantal fixes rondom herinneringen.
 • Bij plannen van serie opname word dit nu ook expliciet vermeld in de notificatie dat je een echt een serie hebt gepland en niet 1 aflevering

   

 • Nieuwe detailpagina’s bij programma's met een betere performance

 • Systeemverbeteringen in het platform om overbelasting te voorkomen bij herinneringen
 • Verbetering in de instellingenpagina's over afstandsbediening
 • Een aantal kleine verbeteringen / bug fixes

23 maart t/m 1 april: HTML  4.117.211

 • VIP5202: nieuwe optie onder Menu > Instellingen > Stand-by 'Schakel de tv automatisch in op de juiste HDMI-ingang’. Dit zorgt ervoor dat automatisch de juiste poort op de tv wordt gekozen als de ontvanger uit stand-by komt zodat je dit niet handmatig hoeft te wijzigen. Dit werkt met het HDMI-CEC protocol. Omdat niet alle tv's dit protocol (goed) ondersteunen staat deze optie niet standaard aan. Wil je hier gebruik van maken moet je dit zelf aanzetten.
 • 2260/2952: verbetering in de navigatie in de carrousels, zoals in Films en Series.
 • Bug fix rondom het instellen van een herinnering.
 • Beter scanbare QR-code voor Home Cinema Set bij Instellingen > Afstandsbediening.
 • Bug fix voor het schalen van het live tv beeld bij het openen van de verticale Gids.
 • Bug fix bij het spoelen in een opname van een programma dat nog live wordt uitgezonden.
 • De lijst met tips is geactualiseerd.
 • Kleinere bug fixes / changes

9 maart t/m 2 april: NMC 8.0.116_2

 • Oplossing voor het regelmatig opnieuw moeten inloggen bij Netflix op de ontvanger. Dit is al wat langer lopend probleem waar we nu, met hulp van Netflix, een oplossing voor hebben kunnen vinden. 
 • Verbetering in de tekst van de verbinding-met-zender-verbroken foutmelding (stb-nmc-400)

2 t/m 16 maart: HTML 4.116.208

 • Aanvullende verbeteringen in de snelheid. Specifiek in het laden van de verticale gids en het laden van de opnamelijst. 
 • Seizoen- en afleveringsnummers worden getoond bij de afleveringen van een serie in de pop-up met detailinformatie die je krijgt als je op OK drukt. Heb je ingesteld dat je direct naar de uitzending gaat met OK dan zie je deze pop-up niet.
 • Onder Menu > Series > Meer Series werkt de rode knop weer om direct het pakket te kunnen bestellen waar de desbetreffende serie bij hoort. 
 • De afbeeldingen bij Films en Series zijn (deels) vernieuwd.
 • Voor de 5202: de QR-code in het menu voor het koppelen van de afstandsbediening is verbeterd zodat hij beter te scannen is.
 • Aanvullende kleinere bug fixes

16 t/m 25 februari:  HTML 4.115.205.

 • Informatie in het Menu (onder de optie afstandsbediening) over hoe je de afstandsbediening moet koppelen. Dit is er al voor de ZTE 8001 en de Arris 5202 en voegen we hiermee toe aan de HMB 2260 en de Arris 2952.
 • Verhelpen van de bug dat teletekst in eerste instantie niet goed wordt weergegeven als je teletekst opent terwijl de infobalk nog zichtbaar is. 
 • Verbeteringen rondom het ophalen van de opnamelijst. Wat kon gebeuren was dat je een vastloper en/of foutmelding te zien kreeg als ons platform een storing had terwijl je je opnamelijst opent. Dat proces is geoptimaliseerd waardoor dit een stuk minder voorkomt. Ook was het laden van de opnamelijst soms wat trager omdat hij tegelijkertijd ook je voortgangsinformatie ophaalde. Dit is nu apart, eerst de lijst, dan de voortgangsinformatie. Waardoor je kan merken dat je lijst dus sneller te zien is dan voorheen. 

2 t/m 23 februari 2021: HTML 4.114.213 (2 t/m 11) & NMC 8.0.113_2 (2 t/m 23)

 • Verdere verbeteringen in de snelheid van het menu. Specifiek voor de (horizontale) gids zit er een verbetering in de opbouw van de verschillende onderdelen van de gids zodat het geheel vloeiender loopt. 
 • Onder water aanpassingen in de communicatie tussen ontvanger en tv platform om storingen op het platform te voorkomen.
 • Specifiek voor de HMB2260: mogelijkheid om energiespaarstand aan te zetten (via Instellingen > Stand-by)
 • Mijn Pakketten geeft nu een melding als je onder bewind staat en dus niet zelf zenderpakketten mag aanzetten.
 • Aanvullende kleine verbeteringen/bugfixes

 7 t/m 21 januari 2021:  HTML 4.113.201 (afgerond 16-1) & NMC 8.0.112_1 / 1901 (afgerond 21-1) 

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.
 • Het pakketoverzicht geeft nu ook kortingen weer als die er zijn. Het gaat dan om actiekortingen, niet de kortingen vanuit Hussel/Compleet. Dat komt in een later stadium.
 • Foutmeldingsteksten voor dat pakketoverzicht zijn aangepast zodat duidelijker is wat er aan de hand is als het niet lukt om daar een pakket aan of uit te zetten.
 • Reeks aan kleinere verbeteringen en bugfixes, en vernieuwen van de security certificaten
 • Dark Mode! Onder Menu > Instellingen > TV Menu zit nu de optie TV-menu: Kleuren. Als je die op 'donker' zet krijgt alles een zwart/grijs/wit kleurschema. Dit geeft meer contrast en kan de duidelijkheid/leesbaarheid van het menu en de gids verbeteren. ​​​​​​
 • De NMC update vervangt alleen de beveiligingscertificaten en heeft geen functioneel effect. Arcadyan 2260 en de Arris 2952 krijgen versienummer 8.0112_1901. Voor overige types is het 8.0112_1.

 

10 december 2020: HTML release 4.111.212 > teruggedraaid 11 december

 • Wijzigingen (onder water) in de gids om de snelheid daarvan te verbeteren
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. Dit hebben we ook vorige maand in een release gedaan, maar doen we nu nog een keer om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen goed weten dat dit weer kan.

2 & 3 december 2020: NMC release 8.0.110_1901

 • Oplossing voor het spontaan herstarten van de ontvanger

26 november 2020: HTML release 4.110.207

 • Overal vervangen van het woord betaalcode door pincode
 • Aanpassingen in de teksten van verschillende foutcodes

7-24 november 2020: NMC release 8.0.109_2

 • Probleem dat kanaalnummer soms niet zichtbaar was op het display van de Arcadyan 2260, Arris 2952 of ZTE 8001 is verholpen.
 • Tekst van de Zender Niet Beschikbaar foutmelding is aangepast en verbeterd.
 • Sommige nieuw geleverde Arris 5202's hadden Deep Sleep standaard aan staan. Dit is verholpen zodat het nu standaard uit staat.

12 november 2020: HTML release 4.109.212

 • Je kunt nu het menu weer gebruiken als je live tv pauzeert.
 • De terugknop werkt weer zoals verwacht ook als je tussendoor naar het menu/gids bent geweest.
 • Als Picture in Picture nog niet geactiveerd is op je ontvanger krijg je daar eenmalig een notificatie van als je de gids opent. 
 • Onder Instellingen > TV Menu is een optie toegevoegd om in te stellen of je de gids horizontaal of verticaal wilt gebruiken. Horizontaal is de standaardoptie. Hiermee vervalt het mechanisme dat de ontvanger de gids laat zien zoals je hem het laatst gebruikt hebt. 
 • De ontvanger onthield niet altijd de instellingen rondom een Herinnering, dit is nu hersteld.
 • Als je de gids opent vanaf een niet-live tv kanaal (zoals bijvoorbeeld kanaal 200 voor Netflix) en je hebt Picture in Picture aan staan, dan kreeg je een zwart beeld te zien. Dat is nu niet meer zo.

29 oktober 2020: HTML release 4.108.208

 • Terugkeer van de sectie Films op TV. Deze is te vinden via Menu > Films en dan is het de 2e optie van boven. Standaardview is alle films in een lange lijst, en je kunt aan de zijkant sorteren op genre.
 • Herstel van de bug die ervoor zorgt dat je soms, na het stoppen van een opname, op een andere opname terugkomt. 
 • HTML, NMC en DBL/RBL zijn nu ook de termen die we actief laten zien in Instellingen > Informatie.
 • Zoeken binnen Netflix kan nu ook als je Netflix nog niet hebt gebruikt op je ontvanger.

 

Wat verandert er

Deze update draait eigenlijk volledig om het nieuwe menu.  Meer info over wat de verschillende onderdelen in het menu doen, en hoe dit (soms) anders werkt dan nu lees je hieronder. Klik op de subtitels om naar de reactie te gaan waarin dit wordt beschreven en uitgelegd.

Het nieuwe menu

 

Veel gestelde vragen

 

Waar kan ik “Terugkijken” vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. 

Waar kan ik “On Demand” vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Hoe moet ik teletekstondertiteling van een opname/Terugkijken uitzetten zonder de opname/Terugkijken ook te stoppen?

Je kunt de teletekstondertiteling uitzetten door 2x op de teletekstknop te drukken. Dit werkt op dit moment alleen voor de Arris 5202. Na 12 augustus werkt dit ook voor de andere modellen. 

Als ik het menu open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture-in-picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer standaard bij het nieuwe menu. Je kunt dit heractiveren via Menu > Instellingen > TV Menu mits je minimaal softwareversie 8.0.107_1 hebt.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij het openen van overzichten in het menu.

Klopt het dat ik de films / series / zoekresultaten alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar.

Waar kan ik mijn pincode / betaalcode wijzigen?

Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode. Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kun je die blijven gebruiken. Echter als je de betaal- of pincode wijzigt (via de tv ontvanger of de servicetool) dan wordt het samengevoegd en gebruik je de nieuwe code  zowel als pin- als betaalcode 

Wijzig je het via de tv-ontvanger, dan is de code die je moet invullen je oude betaalcode.

 

Eindupdate: 27/07/2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

8912 reacties

Reputatie 7
Badge +7

---

@katana, meen je niet, weer dus. Hopelijk was het nu eenmaligi en blijft het weer goed gaan. 

@Bart_Z  Om eerlijk te zijn, vind ik jouw reactie een beetje mager. Want geef je mijn feedback dan niet door aan de ontwikkelaars of (andere) techneuten? Ik ben van mening dat dit best onder hun aandacht gebracht mag worden.

Reputatie 1

de herhaalvraag wilt u de video stoppen zou ik graag verwijderd willen hebben. ik druk al op een stop knop daar wil ik niet nogmaals aan herinnerd worden 

kan men dat in een volgende versie via bijv een menu uit of aanzetten.

Reputatie 7

Het zou handig zijn als KPN een pagina of topic zou hebben met alle versies onder elkaar, met daarbij de datum en veranderingen. Niet alleen voor de tv ontvangers, maar ook voor de routers en versterkers. 

Voor de tv ontvangers staat in het startbericht (onder de spoiler tag) een hele lijst met alle updates sinds het nieuwe menu. Verder worden oudere updates hier bijgehouden

 

Dit is verder ook een mooi bruggetje naar het volgende: de uitrol van het nieuwe menu is voltooid. Dat wil zeggen, alle klanten hebben nu het nieuwe menu. Dat betekent ook dat vanaf de volgende firmware update een nieuw topic beschikbaar zal zijn voor feedback en vragen. 

Dat topic is deze:  

In dat topic zie je dat we, na het EK, vanaf 13 juli een nieuwe update (NMC8.0.124_1 & HTML4.125.201) gaan doen. Alleen de twee pilotgroepen daarvoor zijn al wel komende nacht (1 juli) en de nacht van 7 op 8 juli. Dus vandaar dat we het topic al wel vast live hebben gezet. Vragen/opmerkingen over die update graag ook plaatsen in dat topic. Dingen over de huidige firmware kunnen hier.

--------------------

@Vlijm, aanvullende vraag nog even. Je zet dus 's nachts de boel helemaal uit. Hoeveel tijd zit er tussen het aanpassen van je instellingen en het helemaal uitzetten van de ontvanger? En doe je dat dan direct van aan naar uit, of gaat het van aan naar standby en dan naar uit?

Als je van aan direct naar uit gaat, wil je dan eens testen hoe het gaat als je eerst naar standby gaat. Als je dat al deed: hoeveel tijd zit er tussen standby en uitzetten? Als dat minder is dan een half uur, wil je eens testen of dingen wel bewaard blijven als je een half uur wacht? Wil je daarnaast ook je forumprofiel invullen, dan kunnen de ontwikkelaars ook als het nodig is een kijkje nemen naar jouw specifieke account.

@An-DH, ik zie je opmerking ook in het andere topic. Ik ga even navragen of er wat uit is gekomen die laatste keer dat ze de gegevens hebben uitgelezen.

 

 

Gisteravond kwam bij het afspelen van een opgenomen programma weer eens een oud fenomeen voorbij: Voor een paar seconden zwart beeld en geen geluid.

Heel jammer, want het ging wekenlang goed en probleemloos nadat ik de tv-ontvanger had aangesloten met een ultra-high-speed hdmi-kabel.

He, verdorie. Dat is naar, @Katana321 . We nemen dit mee op ons lijstje, maar voor verder doorzetten moet het wel eigenlijk nog weer vaker voor gaan komen. Het kan namelijk ook zijn dat dit ‘gewoon’ een losse, korte, verstoring was die niet per sé gerelateerd is aan eerder. Dus ik kan dit nu wel doorgeven, maar dan is het een enkel datapunt waar ze nog niets mee kunnen. Als het in de komende tijd nou wel vaker voorkomt, laat het vooral weten, want dan heeft het zin om het door te geven.

 

Reputatie 7

de herhaalvraag wilt u de video stoppen zou ik graag verwijderd willen hebben. ik druk al op een stop knop daar wil ik niet nogmaals aan herinnerd worden 

kan men dat in een volgende versie via bijv een menu uit of aanzetten.

Goede vraag, @Berrybaart. De herhaalvraag is er voor als men per ongeluk op de stopknop drukt. En, vanuit persoonlijke ervaring, ik vind hem heel erg handig. Het komt bij mij nog wel eens voor dat ik of zelf op de afstandsbediening ga zitten en op die manier knoppen indruk die ik niet wil indrukken, of de kat banjert erover heen en doet hetzelfde :smile:  Dus ik verwacht niet dat hij weggaat, maar ik neem je verzoek om een zelf in te stellen optie mee, wellicht is dat wel mogelijk.

Reputatie 5
Badge +5

@Erik_ 

in deze topic, nu 2 mnd terug..

 

@Berrybaart

de herhaalvraag wilt u de video stoppen zou ik graag verwijderd willen hebben. ik druk al op een stop knop daar wil ik niet nogmaals aan herinnerd worden 

kan men dat in een volgende versie via bijv een menu uit of aanzetten.

De allernieuwste afstandsbedieningen hebben geen stop-knop. Dan is die extra melding, na drukken op “terug”, wel prettig. Terug en Stop hebben dezelfde IR code. Daar kan dus geen onderscheid gemaakt worden in de software. Die herkent simpelweg niet welke knop gebruikt wordt.

 

kan men dat in een volgende versie via bijv een menu uit of aanzetten.

Dat zou evt. een optie kunnen zijn. Mss dat Erik_ dat aan de ontwikkelaars kan doorspelen.

@Erik_

@Vlijm, aanvullende vraag nog even. Je zet dus 's nachts de boel helemaal uit. Hoeveel tijd zit er tussen het aanpassen van je instellingen en het helemaal uitzetten van de ontvanger? En doe je dat dan direct van aan naar uit, of gaat het van aan naar standby en dan naar uit?

Als je van aan direct naar uit gaat, wil je dan eens testen hoe het gaat als je eerst naar standby gaat. Als je dat al deed: hoeveel tijd zit er tussen standby en uitzetten? Als dat minder is dan een half uur, wil je eens testen of dingen wel bewaard blijven als je een half uur wacht? Wil je daarnaast ook je forumprofiel invullen, dan kunnen de ontwikkelaars ook als het nodig is een kijkje nemen naar jouw specifieke account.

 

Ik zet de instellingen terug zodra ik zie dat ze reset zijn, meestal binnen 5 minuten na opstart. Gebruik de gids veel.

Ik denk dat kijken naar mijn specifieke account niet veel bijdraagt.

In de 1e plaats is het vaker genoemd, en blijkbaar ook al een keer opgelost. Speelt dus niet alleen op mijn account.

Daarnaast zitten we in een verhuistraject. Oud adres (tot 14 dagen geleden) TFT (rock-solid) adsl met V10 en HMB2260 ontvanger met kabel aan modem.

Nu sinds  14 dagen op tijdelijk adres met KPN (rock-solid) adsl met V10 en HMB2260 ontvanger met kabel aan modem. 

Op beide adressen met identieke apparatuur met zelfde fenomeen.

En volgende week verhuizen naar nieuw adres. Internet verhuizing is aangevraagd.

Vanmorgen na opstart zijn de instellingen weer gereset. En nu wil ontvanger wel aan (led van rood naar groen),  maar bleef klok op display staan en dus ook geen beeld op tv. Pas na via menu software opnieuw laden weer beeld. Waarna na 1 minuut volgens scherm weer nieuwe software moest geladen. Daarna verder vandaag geen rare dingen.

Reputatie 7

Dank voor de aanvulling, @Vlijm.

Nog een laatste vraag: wanneer is de laatste keer dat je een Frisse Start hebt gedaan (Menu > Instellingen > Systeem)? Als dit al even geleden is, wil je die nog een keer doen? Idealiter minimaal een half uur voordat je de ontvanger weer stroomloos maakt.

De mate waarin dit bij jou (en ook bij An-DH) voorkomt is niet iets dat we verder op grote(re) schaal zien. Daarom is het juist wél nuttig om specifiek naar jou account te kunnen kijken. Het feit dat je op het moment in een verhuistraject zit maakt daarvoor niet uit, het gaat namelijk om de connectie tussen je ontvangers en ons tv platform, wat in de basis losstaat van je internetverbinding an sich. Dus ik (en de iTV mensen) zouden het waarderen als je je klantnummer of iTV abonnementsnummer toch in je forumprofiel zou willen vermelden 🙂 Als je dat doet, wil je 't hier dan even laten weten?

@Erik_

Frisse start doe ik eigenlijk nooit. Zal het zo doen, en dan minmaal half uur wachten met stroomloos maken.

abo nummer itv op tijdelijk adres vermeld

Aanvulling:

Na frisse start meteen weer melding nieuwe software beschikbaar. Zelfde als vanmorgen na software opnieuw laden.

Ook nu deze weer laten installeren.

 

Aanvulling 2:

Tot mijn verbazing was een zelf gemaakte zenderlijst nog beschikbaar na de frisse start. Was wel gedeselecteerd, maar nog wel aanwezig.

@Erik_ 

En vanmorgen weer de instellingen gereset, en melding nieuw tv menu.

Reputatie 7

Ai, ik had gehoopt dat de Frisse Start hier toch in zou helpen 😞 Dank voor het abonnementsnummer. Ik geef dit door aan de iTV mensen en kom er op terug zodra ik reactie heb, @Vlijm

Reputatie 7

Ai, ik had gehoopt dat de Frisse Start hier toch in zou helpen 😞 

@Erik_, Zou het kunnen dat het afmelden en opnieuw aanmelden van de TV ontvanger het probleem zou kunnen verhelpen?

Reputatie 7

Ai, ik had gehoopt dat de Frisse Start hier toch in zou helpen 😞 

@Erik_, Zou het kunnen dat het afmelden en opnieuw aanmelden van de TV ontvanger het probleem zou kunnen verhelpen?

Weet ik niet.  Het is weer aan de iTV mensen doorgegeven, zal dit ook nog even expliciet vragen. Ik kan zelf niet direct een reden bedenken waarom dat zou kunnen helpen, maar ook niet waarom het niet zou kunnen :)

Reputatie 7

Ai, ik had gehoopt dat de Frisse Start hier toch in zou helpen 😞 

@Erik_, Zou het kunnen dat het afmelden en opnieuw aanmelden van de TV ontvanger het probleem zou kunnen verhelpen?

Weet ik niet.  Het is weer aan de iTV mensen doorgegeven, zal dit ook nog even expliciet vragen. Ik kan zelf niet direct een reden bedenken waarom dat zou kunnen helpen, maar ook niet waarom het niet zou kunnen :)

Ik dacht eerder gelezen te hebben dat het verwijderen en weer terug zetten van een TV ontvanger in het abonnement soms een wondermiddel leek te zijn maar ik kan het uiteraard ook mis hebben. :wink:

@Erik_  @An-DH @wjb 

 

Twee accounts, twee V10s en 2 HMB2260s met precies dezelfde gedragingen. Ik weet dat het niet onmogelijk is, maar dat is wel heel toevallig..

Zijn An-DH en ik dan echt de enige die 's nachts hun ontvanger uit zetten en deze problemen hebben?

 

 

Reputatie 5
Badge +5

@Erik_  @An-DH @wjb 

 

Twee accounts, twee V10s en 2 HMB2260s met precies dezelfde gedragingen. Ik weet dat het niet onmogelijk is, maar dat is wel heel toevallig..

Zijn An-DH en ik dan echt de enige die 's nachts hun ontvanger uit zetten en deze problemen hebben?

 

 

Hallo Vlijm,

Ik heb 2x een Arris Vip 2952 V2 😊

Het feit dat wij de ontvanger geheel uitzetten én ook graag afwijkende instellingen gebruiken (eigen zenderlijsten, kleuren, enz) betekent vast dat wij tot een kleine groep behoren. 
En wellicht zijn er ook klanten die niet op dit forum komen maar wel tegen dit probleem aan lopen?

Enige wat ik nog een keer kan melden. De medewerker van de IT afd. bevestigde mij dat de “fout” was gevonden via de uitgelezen bestanden. En de test SW die erna op een van mijn Arris boxen is gezet heeft 2 maanden geen enkele keer de instellingen verloren! Het kan dus zeker opgelost worden. 

Nog een aanvulling: het probleem is bij mij begonnen bij het introduceren van de 1e versie van SW nieuwe Tv menu. Ervoor had ik geen problemen. 
 

Wat ik weet van de introductie van de Arris bij Telfort ( later dan en naast de HMB's) is dat de specs en de inwendige 100 % overeen kwamen. Mogelijk ook het uiterlijk. Alleen de leverancier was anders.

En ik denk zelf dat heel wat mensen de kleur aanpassen (mogelijkheid werd enthousiast ontvangen hier), en eigen zenderlijsten maken.

Ik heb geen idee wanneer het bij mij begonnen is. In mijn beleving nog niet zo heel lang geleden. Overgang Telfort - KPN?

 

Vanmorgen waren de instellingen weer gereset. Lijkt wel of het nu iedere dag gebeurt. Gisteravond eerst ontvanger op standby voor het uitzetten.

Valt me nu op dat in TV Menu wel de kleur wordt gereset, maar niet de tijd info balk en niet maak tv-beeld  zichtbaar.

Ook krijg ik na iedere reset nog steeds de tip de kleur van het menu op oranje te zetten…. :grin:

Jumbo, Trekpleister en AH reageren sneller op de actualiteit….

Reputatie 7
Badge +17

Hi @Vlijm! Het is niet de bedoeling dat je ontvanger dagelijks (uit zichzelf) reset. Als dit blijft voorkomen, maak dan even een eigen topic aan, zodat een moderator met je mee kan kijken. Het oranje menu is voor de sportzomer! Niet alleen voor voetbal:blush:, vandaar dat het oranje menu nog even blijft:innocent:

Hi @Vlijm! Het is niet de bedoeling dat je ontvanger dagelijks (uit zichzelf) reset. Als dit blijft voorkomen, maak dan even een eigen topic aan, zodat een moderator met je mee kan kijken. Het oranje menu is voor de sportzomer! Niet alleen voor voetbal:blush:, vandaar dat het oranje menu nog even blijft:innocent:


@Erik_  reageert hier in dit topic regelmatig over dit onderwerp, ook met aanvullende vragen. Ook  @An-DH heeft dit issue al meerdere malen aangekaart. Hier maar ook in eigen topics. Wil het maar hier houden.

Hi @Vlijm! Het is niet de bedoeling dat je ontvanger dagelijks (uit zichzelf) reset. Als dit blijft voorkomen, maak dan even een eigen topic aan, zodat een moderator met je mee kan kijken. Het oranje menu is voor de sportzomer! Niet alleen voor voetbal:blush:, vandaar dat het oranje menu nog even blijft:innocent:

Lisa,

Wat is het oranje menu? Het enige dat heb gezien is dat het zo mooie menu bij sport nu is veranderd voornamelijk geschikt voetbal. Houden we dit de hele zomer?. @wjb had hier beschreven dat we het tot maximaal tot 11 juli 2021 zouden moeten uitzingen. Nu ben ik bang, dat dit voetbal menu de hele zomer blijft.

Het oude menu was veel beter geschikt voor deze sportzomer hoor, want naast voetbal is er deze zomer ook de OS,  de Tour de France, Wimbledon, de Formule 1 op Zandvoort en eigenlijk nog veel meer sport. 

Reputatie 7

@wjb had hier beschreven dat we het tot maximaal tot 11 juli 2021 zouden moeten uitzingen. 

Ik had het alleen toen niet over het oranje menu of het "mooie" menu bij Sport nu maar over het verschrikkelijke EK voetbal op de televisie. :wink:

Vanmorgen waren de instellingen weer gereset. Lijkt wel of het nu iedere dag gebeurt. Gisteravond eerst ontvanger op standby voor het uitzetten.

……...

En vanmorgen weer.

Reputatie 7
Badge +30

Balen, @Vlijm :-(. Ik ga het doorgeven. Even voor de zekerheid: het is bij jou alleen de kleur die weer teruggaat naar het oude? Of valt je verder nog iets op?

Balen, @Vlijm :-(. Ik ga het doorgeven. Even voor de zekerheid: het is bij jou alleen de kleur die weer teruggaat naar het oude? Of valt je verder nog iets op?

@Marcia_ 

Kleur naar blauw ipv donker, zenderlijst weer naar alle zenders ipv eigen gemaakte lijst en start herinnering naar uit ipv aan

ter info: 

@Erik_   meldde al dat hij het ook zou doorgeven