KPN introduceert KPN TV+

 • 27 September 2022
 • 2271 reacties
 • 129527 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +25

Live tv-kijken en streaming op 1 plek. Dat is KPN TV+. Met de KPN TV+ Box brengen we al je favoriete entertainment overzichtelijk op 1 plek samen. Met 2 abonnementen en eindeloos veel entertainment heb jij het voor het kiezen.

 

 

Twee soorten KPN TV+ abonnementen 

KPN TV+ met tv-zenders 

Kijk je graag tv? Maar ben je ook fan van streaming? Dan is KPN TV+ met tv-zenders perfect voor jou. Met ruim 65 zenders zit je altijd goed. En wil je ongestoord een film kijken of je favoriete serie bingen? Dan kan dat natuurlijk ook. Met KPN TV+ heb je alles op 1 plek. 

KPN TV+ met tv-zenders kost €12,50 per maand.
 

KPN TV+ alleen streamen

Krijg je niet genoeg van alle streamingapps? En gebruik je meerdere apps naast elkaar op verschillende apparaten? Dan is KPN TV+ alleen streamen wat voor jou. Met de KPN TV+ Box stream je al je favoriete series en films op 1 scherm. Log in bij je favoriete streamingapps en kijk wat je wil. Net die ene film of serie zien die niet in je abonnement zit? Je zet extra streamingabonnementen makkelijk aan of uit. Jij hebt het voor het kiezen.

KPN TV+ alleen streamen kost €3,50 per maand.


Wat krijg je met KPN TV+?

Alles op 1 scherm
Al je favoriete entertainment overzichtelijk op 1 plek met de KPN TV+ Box.

Makkelijk zoeken
Zoek makkelijk door al jouw entertainment met 1 afstandsbediening.

Nergens aan vast

Zet met KPN je extra streamingsabonnement(en) of zenderpakketten maandelijks makkelijk aan of uit.

 

En verder:

 • De KPN TV+ Box met afstandsbediening
 • Meer dan 65 tv-zenders incl. ESPN
 • Toegang tot apps als: Netflix, Disney+, Videoland, Prime Video en meer
 • Altijd en overal tv-kijken met de KPN TV app
 • Doe meer op je tv met je stem. Druk op de Google Assistent-knop op je afstandsbediening om live tv te zoeken, een serie aan te zetten, je opname in te stellen, een app te openen en aanbevelingen te krijgen die bij je stemming passen of smarthome-apparaten te bedienen.
 • Met Chromecast built-in kan je al je favoriete films, series, apps en games rechtstreeks naar je tv sturen.
 • HD+ zenders. 

 

Kies je voor een alleen streamen abonnement?

Dan krijg je:

 • De KPN TV+ Box met afstandsbediening
 • Toegang tot Netflix, Disney+, Videoland, Prime Video en meer
 • Series en films uit ons Pluspakket
 • Makkelijk zoeken door al je streamingapps met 1 afstandsbediening
 • Een flexibel abonnement: je zit nergens aan vast

 

De KPN TV+ Box

Een kleine én krachtige box die werkt op Android TV. Werkt perfect samen met Google, de Google Play Store en Chromecast built-in. Gemaakt van 100% gerecycled plastic en brengt al je entertainment samen op 1 plek.

 

Toegang tot al je favoriete apps

Standaard zijn de volgende apps geïnstalleerd: Netflix, YouTube, Videoland, Disney+, HBO Max, Viaplay, Prime Video, NPO Start en Spotify*

Mis je nog apps? Via de Google Play Store heb je toegang tot meer dan 5.000 apps en games*

*Let op: om streamingapps te kunnen gebruiken is in sommige gevallen een apart (betaald) abonnement nodig.
 

Praat met Google en doe meer met je tv

Met de Google Assistent gebruik je je stem om te zoeken wat er nu te zien is. Of om te zappen naar een andere zender, apps te openen of antwoorden te krijgen: vraag het gewoon aan Google.
 

Ingebouwde Chromecast

Schakel makkelijk van je telefoon, tablet of laptop naar je tv. Met Chromecastbuilt-in stuur je al je foto’s, video’s of games rechtstreeks naar je tv.
 

Aansluiten via wifi

Verbind de KPN TV+ Box draadloos met je wifi thuis. Zo hoef je geen extra kabels te trekken. En dankzij de bluetooth afstandsbediening plaats je ‘m makkelijk uit ‘t zicht.
 

Superscherpe beeldkwaliteit

Met de KPN TV+ Box heb je superscherp en levensecht beeld door de 4K Ultra HD én HDR-ondersteuning met Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG.
 

De allerbeste geluidskwaliteit

Heb je Dolby Atmos? Je KPN TV+ Box heeft ‘t ook. Voor een echte bioscoopervaring bij je thuis.
 

Milieuvriendelijker

De box is laag in energieverbruik, klein én gemaakt van gerecycled plastic. Door de ecostand is de KPN TV+ Box milieuvriendelijker en verbruik je minder energie.

 

Updates, Bekende Bevindingen & de Kennisbank

Wil je meer weten over hoe de TV+ Box werkt? Of heb je hem in huis en heb je vragen over hoe dingen werken? Check de TV+ categorie in de Kennisbank.

Ook hebben we in de Kennisbank een overzicht kunnen plaatsen van bekende bevindingen rondom TV+. Hier kun je zien wat er speelt, wat er aan te doen is, en in welke update(s) het opgelost is/wordt.

 

Verder zal de TV+ Box ook regelmatig updates krijgen. We maken topics voor elke update. Check hiervoor onze Product Updates. Je kunt je hier ook op abonneren (met de blauwe knop bovenaan). Je krijgt dan een mail als er een nieuwe Product Update is.

 

Veelgestelde Vragen

Zitten streamingabonnementen inbegrepen met een TV+ abonnement?

Nee.
Je hebt via de TV+ Box toegang tot allerlei apps van streamingdiensten. Daarvan kun je bij de installatie al een keuze maken welke je geïnstalleerd zou willen hebben. Daarna kun je via de Google Play Store zelf nog meer streamingapps installeren als je wilt .Je hebt dan wel zelf een account nodig bij die streamingdiensten. En voor de meesten betekent het hebben van een account dat je een betaald abonnement moet afnemen. Voor bepaalde streamingdiensten kun je dit abonnement ook via ons afnemen. Dit heeft als voordeel dat alle abonnementen op één factuur staan, en je ook makkelijk op één plek je verschillenden abonnementen kunt aan- en uitzetten.

 

Zitten de “HD-Glas” zenders ook op de TV+ Box?

Ja, en nee.

De TV+ Box heeft HD+ kwaliteit zenders voor de meest bekeken zenders. Dit zijn dezelfde zenders die op de oudere ontvangers als HD Glas aangeduid werden.

Deze zenders zijn op de TV+ Box vanaf kanaal 1 te bekijken (in plaats van vanaf 661). En ook nog eens voor iedereen met voldoende bandbreedte, ook als je geen glasvezel hebt. En daarnaast zijn ze ook nog in betere kwaliteit dan HD Glas is. 

 

Dit betekent helaas wel dat HD Glas opnames niet zullen gaan werken op de TV+ Box. Wil je als huidige klant dan ook overstappen naar TV+, en heb je HD Glas opnames? Kijk deze dan voor je overstapt. En begin met het opnemen vanaf het reguliere HD kanaal.

 

 

 Hoe zit het met Teletekst(ondertiteling)?

Teletekst kun je lezen met de aparte Teletekst app. Deze is te downloaden via de Google Play Store. Op een later moment voegen we deze ook toe aan de app keuze bij de installatie.

 

Gaat het je om ondertiteling? Gebruik dan onze ingebouwde optie :)
Druk tijdens het tv kijken op de OK-knop op de afstandsbediening, of op de pijltoets naar beneden. Dit opent de infobalk. Ga met de pijltoetsen dan naar het icoon van een tekstballon. Dit is ondertiteling. Activeer het door op de OK knop op de afstandsbediening te drukken. 
Het voordeel van deze ondertiteling over teletekstondertiteling is dat je kunt zappen terwijl de ondertiteling aanstaat. Eenmaal aangezet blijft dat zo tot je het weer uitzet. Dit doe je door weer naar het icoon te gaan en nog een keer op OK te drukken. 

 

Laatste tekstupdate: 06-09-2023

Erik van KPN 10 maanden geleden

Sluitbericht 

Inmiddels is TV+ al weer bijna 9 maanden actief. In die tijd is het product een heel stuk gegroeid, en doorontwikkeld. 

Omdat TV+ nu niet meer een nieuwe introductie is, sluiten we dit introductietopic.

Ook omdat we zien dat het voor nieuwe(re) klanten verwarrend kan zijn om de oudere berichten in dit topic te lezen waarin nog sprake is van issues die inmiddels al (lang) niet meer aanwezig zijn.

 

Heb je na het lezen van het startbericht van dit topic verdere vragen over wat TV+ is en kan? Check de KPN website, en neem vooral ook een kijkje in de TV+ Kennisbank categorie. Hier vind je allerlei artikelen over wat de TV+ Box kan, en hoe je instellingen aanpast.

Verder krijgt TV+ ook regelmatig updates. Bij elke update plaatsen we een bericht op het forum in onze categorie Product Updates. Je kunt je daar ook abonneren (klik op de blauwe knop rechtsboven). Je krijgt dan een mail als er een nieuwe Product Update gepubliceerd is.

 

Is je vraag nog niet beantwoord na het doornemen van bovenstaande informatie? Of heb je al TV+ en ervaar je een probleem? Maak dan een eigen topic aan.

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2271 reacties

Reputatie 7
Badge +8

Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar gebruikt deze nieuwe box dezelfde KPN TV app als mijn Nokia streaming box 8000 en Google TV?

Zo ja, dan hoef ik er dus geen moeite voor te doen.

Nee, de app is helemaal specifiek ontwikkeld voor de nieuwe ontvanger. Dit is niet dezelfde app als de SmartTV App, of de standaard Android app.

Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar gebruikt deze nieuwe box dezelfde KPN TV app als mijn Nokia streaming box 8000 en Google TV?

Zo ja, dan hoef ik er dus geen moeite voor te doen.

Niet helemaal, het zijn namelijk eigenlijk 2 boxen in 1, dus android box en KPN tv box. Zoals er nu ook gekeken word met bv de 5202 box

Dat is als ik het goed lees dus niet het geval!! Je kijkt gewoon naar een ITV app.

Moet je echt een app openen voordat je gewoon TV kan kijken?

Hoop van niet, zo wel, zullen heel veel klanten daar last van hebben denk ik.

En hoe zit het met teletekst?

Reputatie 3
Badge +1

Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar gebruikt deze nieuwe box dezelfde KPN TV app als mijn Nokia streaming box 8000 en Google TV?

Zo ja, dan hoef ik er dus geen moeite voor te doen.

Niet helemaal, het zijn namelijk eigenlijk 2 boxen in 1, dus android box en KPN tv box. Zoals er nu ook gekeken word met bv de 5202 box

Dat is als ik het goed lees dus niet het geval!! Je kijkt gewoon naar een ITV app.

Dat denk ik wel, in het menu van de box zijn de instelling van het live tv kijken ook in apart menu gezet, naast de menu instelling die overeen komen met android boxen.

Reputatie 7
Badge +28

Is het iemand in deze hele discussie wel eens opgevallen dat de internet abonnementen ook veranderd zijn met deze introductie?
50Mbit is niet meer beschikbaar, de rest is goedkoper geworden. 
Gigabit kostte 57,50. Kost nu 52,-

Zeker wel.

Ik betaal nu 44,00 voor 50 Mbit/s. En in de nieuwe situatie is internet vanaf 100 Mbit/s er voor 42,50. Benieuwd hoe KPN dat gaat doen als ik geen interesse heb in de nieuwe box. (De oude ligt ook werkloos op zolder.) Ik lees daar verder niets over. 

Reputatie 3

Worden de HD Glas-zenders op een later moment nog wel toegevoegd aan deze nieuwe box? Of betekent het weglaten van deze zenders juist dat KPN op termijn helemáál stopt met HD Glas?

Want zoals ik het nu begrijp, bestaat HD Glas voor nieuwe klanten eigenlijk gewoon niet meer. Als dat uiteindelijk ook voor alle oude klanten gaat gelden, zou dat toch wel een héél slechte zaak zijn!

Reputatie 6
Badge +10

Is het iemand in deze hele discussie wel eens opgevallen dat de internet abonnementen ook veranderd zijn met deze introductie?
50Mbit is niet meer beschikbaar, de rest is goedkoper geworden. 
Gigabit kostte 57,50. Kost nu 52,-

Wel mooi dat t/m 50Mbit eindelijk is afgestoten dit kon anno 2023 echt niet meer. Op de website staan de nieuwe prijzen ja. Ik als Hussel klant kan nog steeds 50Mbit afnemen en zie nog de oude prijzen staan. Ik heb nu 100Mbps glasvezel en als dat 6,50 euro goedkoper kan, zou dat mooi zijn. 

Maar dat zal wel niet. Toen ik nog geen Hussel klant was kon ik ook geen 1 Gigabit destijds kiezen. Was ook Hussel exclusief.    

 

Reputatie 7
Badge +12

Moet je echt een app openen voordat je gewoon TV kan kijken?

Hoop van niet, zo wel, zullen heel veel klanten daar last van hebben denk ik.

En hoe zit het met teletekst?

Nee, je schakelt gewoon over en het is geen aparte app.

Reputatie 1

Ha hallo, werkt de nieuwe kpn plus box ook op een een eigen netwerk? (Ik heb een Unifi USG met daarop 2 Unifi switches, 2 Unifi Access Points en een Unifi Cloud key controller. Het internet werkt perfect, maar ik kan hier niet de huidige Arris op aansluiten. Heb de de KPN ITV APP op mn Samsung 65 inch NeonQled maar de kwaliteit is tr slecht. Ik gebruik de V12 Experiabox dus niet.

Bedankt @Ik_Hussel , maar het zijn dus wel wat extra handelingen begrijp ik?

Reputatie 7
Badge +16

Moet je echt een app openen voordat je gewoon TV kan kijken?

Hoop van niet, zo wel, zullen heel veel klanten daar last van hebben denk ik.

En hoe zit het met teletekst?

@Verse Muntthee.  Nee, je krijgt blokjes met de tv zenders op het hoofdmenu. Dan kan je meteen tv kijken. 

Teletekst is niet beschikbaar, maar wordt op termijn wel toegevoegd. 
 

Worden de HD Glas-zenders op een later moment nog wel toegevoegd aan deze nieuwe box?

Nee, de HD-Glas zenders komen niet beschikbaar op de box. Ook je opnames zijn niet te bekijken op deze box. 

Moet je echt een app openen voordat je gewoon TV kan kijken?

Hoop van niet, zo wel, zullen heel veel klanten daar last van hebben denk ik.

En hoe zit het met teletekst?

@Verse Muntthee.  Nee, je krijgt blokjes met de tv zenders op het hoofdmenu. Dan kan je meteen tv kijken. 

Teletekst is niet beschikbaar, maar wordt op termijn wel toegevoegd. 

Worden de HD Glas-zenders op een later moment nog wel toegevoegd aan deze nieuwe box?

Nee, de HD-Glas zenders komen niet beschikbaar op de box. Ook je opnames zijn niet te bekijken op deze box. 

Ok, dat valt dan nog mee😅

Maar opnames niet kunnen bekijken?Wat heb je dan nou aan t opnemen pakket😣?

Hopelijk wil het toevoegen van teletekst een beetje vlotten, bij de concurrent wil dat niet echt opschieten..

Reputatie 7

Moet je echt een app openen voordat je gewoon TV kan kijken?

Hoop van niet, zo wel, zullen heel veel klanten daar last van hebben denk ik.

En hoe zit het met teletekst?

Nee, je schakelt gewoon over en het is geen aparte app.

Op de TV+ Box is de Android TV launcher de KPN TV "app". Het is dus niet echt een aparte app. Het zou me overigens niets verbazen als je deze Android TV launcher wellicht ook op andere Android/Google TV apparaten zou kunnen installeren mits je de "apk" te pakken kunt krijgen. 

Reputatie 2

Hoe is het gesteld met de privacy van de TV+? Google staat erom bekend dat het heel veel informatie verzamelt en je vervolgens gericht beïnvloed met reclame via één van haar diensten. 

Reputatie 7

Bedankt @Ik_Hussel , maar het zijn dus wel wat extra handelingen begrijp ik?

Veel, zelfs heel veel, extra handelingen.

Reputatie 7
Badge +16

Ok, dat valt dan nog mee😅

Maar opnames niet kunnen bekijken?Wat heb je dan nou aan t opnemen pakket😣?

Hopelijk wil het toevoegen van teletekst een beetje vlotten, bij de concurrent wil dat niet echt opschieten..

Je normale opnames wel, maar HD-Glas opnames niet. Trouwens ik had even een foto voor je bijgevoegd in het bericht @Verse Muntthee. 

Reputatie 7

Hoe is het gesteld met de privacy van de TV+? Google staat erom bekend dat het heel veel informatie verzamelt en je vervolgens gericht beïnvloed met reclame via één van haar diensten. 

Voor mijn Android/Google TV apparaten heb ik een apart Google account aangemaakt met een eigen Gmail emailadres. Ik heb nog niet gemerkt dat Google iets van het gebruik van mijn Android/Google TV aan mijn "profiel" heeft kunnen koppelen.

Bedankt @Ik_Hussel , maar het zijn dus wel wat extra handelingen begrijp ik?

Veel, zelfs heel veel, extra handelingen.

Toch wel...Wat is het nou!

Maar er zal toch wel aan ouderen gedacht moeten worden, ik weet uit ervaring: Als het echt zo is, word dat niks.

Ik hoop echt dat nieuwe klanten in specifieke gevallen een 5202 kunnen ontvangen.

Reputatie 7
Badge +16

Toch wel...Wat is het nou!

Valt reuze mee, alleen om de zender in kwestie te zoeken is een werkje. Maar je kan ook gewoon de cijfertoetsen gebruiken. 

Maar er zal toch wel aan ouderen gedacht moeten worden, ik weet uit ervaring: Als het echt zo is, word dat niks.

Ik hoop echt dat nieuwe klanten in specifieke gevallen een 5202 kunnen ontvangen.

Vooralsnog wordt de 5202 niet meer uitgeleverd aan nieuwe klanten. Dus omruilen zou ook niet mogelijk kunnen zijn. 

Reputatie 3

 

Worden de HD Glas-zenders op een later moment nog wel toegevoegd aan deze nieuwe box?

Nee, de HD-Glas zenders komen niet beschikbaar op de box. Ook je opnames zijn niet te bekijken op deze box. 

Dank voor je reactie, maar wel heel zonde. We kunnen vandaag dus wel als het begin van het einde van HD Glas beschouwen. Erg jammer…

Met wat voor bandbreedte worden de tien belangrijkste zenders op deze box dan doorgegeven? Is dat exact hetzelfde als op de VIP5202? Hopelijk is het toch wel íets hoger? Of is het juist lager en vergelijkbaar met de bandbreedtes in de KPN Smart TV App?

Reputatie 7
Badge +16

Met wat voor bandbreedte worden de tien belangrijkste zenders op deze box dan doorgegeven? Is dat exact hetzelfde als op de VIP5202? Hopelijk is het toch wel íets hoger? Of is het juist lager en vergelijkbaar met de bandbreedtes in de KPN Smart TV App?

Daar weet @wjb het antwoord op, die had het precies uitgemeten. 

Reputatie 7

Bedankt @Ik_Hussel , maar het zijn dus wel wat extra handelingen begrijp ik?

Veel, zelfs heel veel, extra handelingen.

Toch wel...Wat is het nou!

Maar er zal toch wel aan ouderen gedacht moeten worden, ik weet uit ervaring: Als het echt zo is, word dat niks.

Ik hoop echt dat nieuwe klanten in specifieke gevallen een 5202 kunnen ontvangen.

Laat ik het zo zeggen.

Iedereen die overweegt om te schakelen van de "gewone" TV ontvangers naar deze TV+ Box raad ik aan om eerst ergens even te spelen met zo'n TV+ Box alvorens de beslissing te nemen. Daarnaast raad ik KPN aan om spijtoptanten de mogelijkheid te geven terug te switchen naar de "gewone" TV ontvangers.

 

Maar er zal toch wel aan ouderen gedacht moeten worden, ik weet uit ervaring: Als het echt zo is, word dat niks.

Ik hoop echt dat nieuwe klanten in specifieke gevallen een 5202 kunnen ontvangen.

Vooralsnog wordt de 5202 niet meer uitgeleverd aan nieuwe klanten. Dus omruilen zo ook niet mogelijk kunnen zijn. 

In de praktijk werd ook zo af en toe een 5202 omgeruild naar een 2952 , bij bijvoorbeeld scart tekort.Ik ben benieuwd hoe dat in de praktijk zal gebeuren.Ik hoop dat het gewoon gedaan word!KPN doet soms veels te moeilijk naar mijn idee.

Maar 1 ding is zeker, ik word geen klant meer.

Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar gebruikt deze nieuwe box dezelfde KPN TV app als mijn Nokia streaming box 8000 en Google TV?

Zo ja, dan hoef ik er dus geen moeite voor te doen.

Nee, de app is helemaal specifiek ontwikkeld voor de nieuwe ontvanger. Dit is niet dezelfde app als de SmartTV App, of de standaard Android app.

Dat is dan een beetje zonde want die standaard Google TV app mag wel wat aandacht hebben kwa bedieningsgemak.

Reputatie 7
Badge +16

Snap ik @Verse Muntthee.,  Ik overweeg ook mijn tv over te hevelen naar een cordcutter aanbieder. Ik kijk bijna nooit tv en vind de prijzen in zoverre de moeite niet waard.