KPN introduceert KPN TV+

 • 27 September 2022
 • 2271 reacties
 • 129585 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +25

Live tv-kijken en streaming op 1 plek. Dat is KPN TV+. Met de KPN TV+ Box brengen we al je favoriete entertainment overzichtelijk op 1 plek samen. Met 2 abonnementen en eindeloos veel entertainment heb jij het voor het kiezen.

 

 

Twee soorten KPN TV+ abonnementen 

KPN TV+ met tv-zenders 

Kijk je graag tv? Maar ben je ook fan van streaming? Dan is KPN TV+ met tv-zenders perfect voor jou. Met ruim 65 zenders zit je altijd goed. En wil je ongestoord een film kijken of je favoriete serie bingen? Dan kan dat natuurlijk ook. Met KPN TV+ heb je alles op 1 plek. 

KPN TV+ met tv-zenders kost €12,50 per maand.
 

KPN TV+ alleen streamen

Krijg je niet genoeg van alle streamingapps? En gebruik je meerdere apps naast elkaar op verschillende apparaten? Dan is KPN TV+ alleen streamen wat voor jou. Met de KPN TV+ Box stream je al je favoriete series en films op 1 scherm. Log in bij je favoriete streamingapps en kijk wat je wil. Net die ene film of serie zien die niet in je abonnement zit? Je zet extra streamingabonnementen makkelijk aan of uit. Jij hebt het voor het kiezen.

KPN TV+ alleen streamen kost €3,50 per maand.


Wat krijg je met KPN TV+?

Alles op 1 scherm
Al je favoriete entertainment overzichtelijk op 1 plek met de KPN TV+ Box.

Makkelijk zoeken
Zoek makkelijk door al jouw entertainment met 1 afstandsbediening.

Nergens aan vast

Zet met KPN je extra streamingsabonnement(en) of zenderpakketten maandelijks makkelijk aan of uit.

 

En verder:

 • De KPN TV+ Box met afstandsbediening
 • Meer dan 65 tv-zenders incl. ESPN
 • Toegang tot apps als: Netflix, Disney+, Videoland, Prime Video en meer
 • Altijd en overal tv-kijken met de KPN TV app
 • Doe meer op je tv met je stem. Druk op de Google Assistent-knop op je afstandsbediening om live tv te zoeken, een serie aan te zetten, je opname in te stellen, een app te openen en aanbevelingen te krijgen die bij je stemming passen of smarthome-apparaten te bedienen.
 • Met Chromecast built-in kan je al je favoriete films, series, apps en games rechtstreeks naar je tv sturen.
 • HD+ zenders. 

 

Kies je voor een alleen streamen abonnement?

Dan krijg je:

 • De KPN TV+ Box met afstandsbediening
 • Toegang tot Netflix, Disney+, Videoland, Prime Video en meer
 • Series en films uit ons Pluspakket
 • Makkelijk zoeken door al je streamingapps met 1 afstandsbediening
 • Een flexibel abonnement: je zit nergens aan vast

 

De KPN TV+ Box

Een kleine én krachtige box die werkt op Android TV. Werkt perfect samen met Google, de Google Play Store en Chromecast built-in. Gemaakt van 100% gerecycled plastic en brengt al je entertainment samen op 1 plek.

 

Toegang tot al je favoriete apps

Standaard zijn de volgende apps geïnstalleerd: Netflix, YouTube, Videoland, Disney+, HBO Max, Viaplay, Prime Video, NPO Start en Spotify*

Mis je nog apps? Via de Google Play Store heb je toegang tot meer dan 5.000 apps en games*

*Let op: om streamingapps te kunnen gebruiken is in sommige gevallen een apart (betaald) abonnement nodig.
 

Praat met Google en doe meer met je tv

Met de Google Assistent gebruik je je stem om te zoeken wat er nu te zien is. Of om te zappen naar een andere zender, apps te openen of antwoorden te krijgen: vraag het gewoon aan Google.
 

Ingebouwde Chromecast

Schakel makkelijk van je telefoon, tablet of laptop naar je tv. Met Chromecastbuilt-in stuur je al je foto’s, video’s of games rechtstreeks naar je tv.
 

Aansluiten via wifi

Verbind de KPN TV+ Box draadloos met je wifi thuis. Zo hoef je geen extra kabels te trekken. En dankzij de bluetooth afstandsbediening plaats je ‘m makkelijk uit ‘t zicht.
 

Superscherpe beeldkwaliteit

Met de KPN TV+ Box heb je superscherp en levensecht beeld door de 4K Ultra HD én HDR-ondersteuning met Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG.
 

De allerbeste geluidskwaliteit

Heb je Dolby Atmos? Je KPN TV+ Box heeft ‘t ook. Voor een echte bioscoopervaring bij je thuis.
 

Milieuvriendelijker

De box is laag in energieverbruik, klein én gemaakt van gerecycled plastic. Door de ecostand is de KPN TV+ Box milieuvriendelijker en verbruik je minder energie.

 

Updates, Bekende Bevindingen & de Kennisbank

Wil je meer weten over hoe de TV+ Box werkt? Of heb je hem in huis en heb je vragen over hoe dingen werken? Check de TV+ categorie in de Kennisbank.

Ook hebben we in de Kennisbank een overzicht kunnen plaatsen van bekende bevindingen rondom TV+. Hier kun je zien wat er speelt, wat er aan te doen is, en in welke update(s) het opgelost is/wordt.

 

Verder zal de TV+ Box ook regelmatig updates krijgen. We maken topics voor elke update. Check hiervoor onze Product Updates. Je kunt je hier ook op abonneren (met de blauwe knop bovenaan). Je krijgt dan een mail als er een nieuwe Product Update is.

 

Veelgestelde Vragen

Zitten streamingabonnementen inbegrepen met een TV+ abonnement?

Nee.
Je hebt via de TV+ Box toegang tot allerlei apps van streamingdiensten. Daarvan kun je bij de installatie al een keuze maken welke je geïnstalleerd zou willen hebben. Daarna kun je via de Google Play Store zelf nog meer streamingapps installeren als je wilt .Je hebt dan wel zelf een account nodig bij die streamingdiensten. En voor de meesten betekent het hebben van een account dat je een betaald abonnement moet afnemen. Voor bepaalde streamingdiensten kun je dit abonnement ook via ons afnemen. Dit heeft als voordeel dat alle abonnementen op één factuur staan, en je ook makkelijk op één plek je verschillenden abonnementen kunt aan- en uitzetten.

 

Zitten de “HD-Glas” zenders ook op de TV+ Box?

Ja, en nee.

De TV+ Box heeft HD+ kwaliteit zenders voor de meest bekeken zenders. Dit zijn dezelfde zenders die op de oudere ontvangers als HD Glas aangeduid werden.

Deze zenders zijn op de TV+ Box vanaf kanaal 1 te bekijken (in plaats van vanaf 661). En ook nog eens voor iedereen met voldoende bandbreedte, ook als je geen glasvezel hebt. En daarnaast zijn ze ook nog in betere kwaliteit dan HD Glas is. 

 

Dit betekent helaas wel dat HD Glas opnames niet zullen gaan werken op de TV+ Box. Wil je als huidige klant dan ook overstappen naar TV+, en heb je HD Glas opnames? Kijk deze dan voor je overstapt. En begin met het opnemen vanaf het reguliere HD kanaal.

 

 

 Hoe zit het met Teletekst(ondertiteling)?

Teletekst kun je lezen met de aparte Teletekst app. Deze is te downloaden via de Google Play Store. Op een later moment voegen we deze ook toe aan de app keuze bij de installatie.

 

Gaat het je om ondertiteling? Gebruik dan onze ingebouwde optie :)
Druk tijdens het tv kijken op de OK-knop op de afstandsbediening, of op de pijltoets naar beneden. Dit opent de infobalk. Ga met de pijltoetsen dan naar het icoon van een tekstballon. Dit is ondertiteling. Activeer het door op de OK knop op de afstandsbediening te drukken. 
Het voordeel van deze ondertiteling over teletekstondertiteling is dat je kunt zappen terwijl de ondertiteling aanstaat. Eenmaal aangezet blijft dat zo tot je het weer uitzet. Dit doe je door weer naar het icoon te gaan en nog een keer op OK te drukken. 

 

Laatste tekstupdate: 06-09-2023

Erik van KPN 10 maanden geleden

Sluitbericht 

Inmiddels is TV+ al weer bijna 9 maanden actief. In die tijd is het product een heel stuk gegroeid, en doorontwikkeld. 

Omdat TV+ nu niet meer een nieuwe introductie is, sluiten we dit introductietopic.

Ook omdat we zien dat het voor nieuwe(re) klanten verwarrend kan zijn om de oudere berichten in dit topic te lezen waarin nog sprake is van issues die inmiddels al (lang) niet meer aanwezig zijn.

 

Heb je na het lezen van het startbericht van dit topic verdere vragen over wat TV+ is en kan? Check de KPN website, en neem vooral ook een kijkje in de TV+ Kennisbank categorie. Hier vind je allerlei artikelen over wat de TV+ Box kan, en hoe je instellingen aanpast.

Verder krijgt TV+ ook regelmatig updates. Bij elke update plaatsen we een bericht op het forum in onze categorie Product Updates. Je kunt je daar ook abonneren (klik op de blauwe knop rechtsboven). Je krijgt dan een mail als er een nieuwe Product Update gepubliceerd is.

 

Is je vraag nog niet beantwoord na het doornemen van bovenstaande informatie? Of heb je al TV+ en ervaar je een probleem? Maak dan een eigen topic aan.

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2271 reacties

Staar je niet blind op HD Glas. Dat deze zenders niet op deze box aanwezig zijn, zegt voor iemand die ‘tussen de zinnen door kan lezen’ toch meer dan genoeg.

Snap ik @Verse Muntthee.,  Ik overweeg ook mijn tv over te hevelen naar een cordcutter aanbieder. Ik kijk bijna nooit tv en vind de prijzen in zoverre de moeite niet waard. 

Ah ok.

Ik wil trouwens niet onaardig overkomen ofzo, maar hoe KPN dit nu aanpakt staat me gewoon tegen.Meer een sneer naar KPN, maar absoluut niet naar de leden hier.

Een nieuw product prima, maar bied voor nieuwe klanten dan ook de optie voor het oude.

Als je elektrische auto's gaat verhuren, stop je ook niet meteen met diesel/benzine.

Reputatie 7

Met wat voor bandbreedte worden de tien belangrijkste zenders op deze box dan doorgegeven? Is dat exact hetzelfde als op de VIP5202? Hopelijk is het toch wel íets hoger? Of is het juist lager en vergelijkbaar met de bandbreedtes in de KPN Smart TV App?

Daar weet @wjb het antwoord op, die had het precies uitgemeten. 

Als de TV+ Box in multicast mode gebruikt wordt dan worden de TV streams van het TV platform opgehaald waar ook de "gewone" TV ontvangers op aangesloten zijn. De kwaliteit is dan dus dezelfde als vie de "gewone" TV ontvangers met dien verstande dat de HD-"Glas" zenders dus ontbreken.

Wordt de TV+ Box in unicast mode gebruikt dan worden de TV streams opgehaald van het online TV platform waar ook de andere apps en de site op aangesloten zijn.

De beeldkwaliteit van dat platform is minder.

Reputatie 7

Staar je niet blind op HD Glas. Dat deze zenders niet op deze box aanwezig zijn, zegt voor iemand die ‘tussen de zinnen door kan lezen’ toch meer dan genoeg.

Wat wil je hiermee zeggen?

Reputatie 2

Hoe is het gesteld met de privacy van de TV+? Google staat erom bekend dat het heel veel informatie verzamelt en je vervolgens gericht beïnvloed met reclame via één van haar diensten. 

Voor mijn Android/Google TV apparaten heb ik een apart Google account aangemaakt met een eigen Gmail emailadres. Ik heb nog niet gemerkt dat Google iets van het gebruik van mijn Android/Google TV aan mijn "profiel" heeft kunnen koppelen.

Okay fair enough dat is ook een oplossing, zelf staan hier geen Google apparaten in huis en maken we ook geen gebruik van hun diensten. 

Toch ben ik wel benieuwd naar wat er met de data gebeurd. Bijvoorbeeld het kijkgedrag als ook de ingesproken spraakopdrachten. 

Reputatie 7

Okay fair enough dat is ook een oplossing, zelf staan hier geen Google apparaten in huis en maken we ook geen gebruik van hun diensten. 

Toch ben ik wel benieuwd naar wat er met de data gebeurd. Bijvoorbeeld het kijkgedrag als ook de ingesproken spraakopdrachten. 

Google is, mijns inziens, niet "gevaarlijker" dan Apple, Facebook of Twitter.

Het is inderdaad een andere app of software versie, want met de huidige apps kan je geen extra pakketten bestellen dat kan hiermee wel. 

Ik betaal nu € 59,00 100/100 en TV als ik goed kijk zou ik dan totaal €55,00 gaan betalen. 

 

Op zich vind ik persoonlijk het wel vreemd dat er geen 50 Mb meer mogelijk is met die nieuwe abonnementen als er nu meer UHD/4k beschikbaar was via de KPN tv kanalen zou ik dat nog kunnen begrijpen. 

Reputatie 7
Badge +16

Ik wil trouwens niet onaardig overkomen ofzo, maar hoe KPN dit nu aanpakt staat me gewoon tegen.Meer een sneer naar KPN, maar absoluut niet naar de leden hier.

Je komt op mij ook niet onaardig over hoor 😉 @Verse Muntthee. Je mag hier zeker ook kritisch zijn, en natuurlijk altijd jouw mening geven. 

Reputatie 4
Badge +4

Is er toevallig ook al een video/review van deze nieuwe ontvanger? Ben benieuwd hoe deze in de praktijk wordt bedient.

Ah gelukkig maar @Chrizziey !

Ik hoop dat KPN wat met mijn mening doet, zullen vast meer mensen het mee eens zijn😉

Off topic

@Chrizziey Cordcutter en TV dat kan bijna niet, enkel via de schotel of DVB-T2 of een mobiele data verbinding. Die commercial van NLziet waar ik hierdoor aan moet denken rammelde dan ook aan alle kanten wat mij betreft.

 

 

Reputatie 3

Met wat voor bandbreedte worden de tien belangrijkste zenders op deze box dan doorgegeven? Is dat exact hetzelfde als op de VIP5202? Hopelijk is het toch wel íets hoger? Of is het juist lager en vergelijkbaar met de bandbreedtes in de KPN Smart TV App?

Daar weet @wjb het antwoord op, die had het precies uitgemeten. 

Als de TV+ Box in multicast mode gebruikt wordt dan worden de TV streams van het TV platform opgehaald waar ook de "gewone" TV ontvangers op aangesloten zijn. De kwaliteit is dan dus dezelfde als vie de "gewone" TV ontvangers met dien verstande dat de HD-"Glas" zenders dus ontbreken.

Wordt de TV+ Box in unicast mode gebruikt dan worden de TV streams opgehaald van het online TV platform waar ook de andere apps en de site op aangesloten zijn.

De beeldkwaliteit van dat platform is minder.

Duidelijk, dank voor je reactie!

Kan een klant bij deze nieuwe box zelf kiezen tussen 'multicast’ of ‘unicast’? Of is het gewoon nog niet duidelijk welke van deze twee protocollen de TV+ Box gebruikt?

Reputatie 7
Badge +16

Is er toevallig ook al een video/review van deze nieuwe ontvanger? Ben benieuwd hoe deze in de praktijk wordt bedient.

Nee denk ik niet, tot vandaag hadden we als testers geheimhouding, dus misschien voelt iemand zich geroepen. Ik ben echt druk met andere dingen, dus ik kan je daar helaas niet in voorzien. 

Reputatie 7

Kan een klant bij deze box zelf kiezen tussen 'multicast’ of ‘unicast’? Of is het gewoon nog niet duidelijk welke van deze twee protocollen de TV+ Box gebruikt?

Die kan je kiezen. Eigenlijk zou je alleen voor multicast moeten kiezen maar als jij de TV+ Box alleen via wifi kunt aansluiten en jouw wifi ondersteunt geen multicast to unicast dan ben je genoodzaakt om unicast te gebruiken. KPN heeft als richtlijn dat multicast via wifi alleen ondersteund wordt met de KPN Box 12 en de "super"wifi 2 mesh nodes.

Reputatie 7
Badge +16

Off topic

@Chrizziey Cordcutter en TV dat kan bijna niet, enkel via de schotel of DVB-T2 of een mobiele data verbinding. Die commercial van NLziet waar ik hierdoor aan moet denken rammelde dan ook aan alle kanten wat mij betreft.

De term is mij ook een beetje teveel van het goede. Maar ik ben een persoon die alleen nog waarde hecht een SBS6 voor Vandaag inside en ESPN. Het laatste is anno 2023 nog steeds niet te verkrijgen los van je tv aanbieder. 

 

Ah gelukkig maar @Chrizziey !

Ik hoop dat KPN wat met mijn mening doet, zullen vast meer mensen het mee eens zijn😉

Hoop het, blijf het vooral aangeven. Ze doen natuurlijk niet wat met iedere mening, maar als er meerdere mensen ergens hetzelfde denken, kan er iets overwogen worden. Maar ook dan nog geen garanties. 😅

Kan een klant bij deze box zelf kiezen tussen 'multicast’ of ‘unicast’? Of is het gewoon nog niet duidelijk welke van deze twee protocollen de TV+ Box gebruikt?

Die kan je kiezen. Eigenlijk zou je alleen voor multicast moeten kiezen maar als jij de TV+ Box alleen via wifi kunt gebruiken en jouw wifi ondersteunt geen multicast to unicast dan ben je genoodaakt om unicast te gebruiken. KPN heeft als.richtlijn dat multicast via wifi alleen ondersteund wordt met de KPN Box 12 en de "super"wifi 2 mesh nodes.

 

 

Ik heb nog niet verder gelezen in al die sub topics over deze box maar dat kan je kiezen in de settings van deze box?

 

Dat lijkt dan een pluspuntje. Of juist niet.

Reputatie 7
Badge +16

Ik heb nog niet verder gelezen in al die sub topics over deze box maar dat kan je kiezen in de settings van deze box?

Ja, er is een optie voor Multicast of Unicast. Die kun je dan kiezen. Zit wel een beetje verstopt, omdat unicast voor meer belasting op het netwerk zorgt. 

Reputatie 6
Badge +10

Is het iemand in deze hele discussie wel eens opgevallen dat de internet abonnementen ook veranderd zijn met deze introductie?
50Mbit is niet meer beschikbaar, de rest is goedkoper geworden. 
Gigabit kostte 57,50. Kost nu 52,-

Wel mooi dat t/m 50Mbit eindelijk is afgestoten dit kon anno 2023 echt niet meer. Op de website staan de nieuwe prijzen ja. Ik als Hussel klant kan nog steeds 50Mbit afnemen en zie nog de oude prijzen staan. Ik heb nu 100Mbps glasvezel en als dat 6,50 euro goedkoper kan, zou dat mooi zijn. 

Maar dat zal wel niet. Toen ik nog geen Hussel klant was kon ik ook geen 1 Gigabit destijds kiezen. Was ook Hussel exclusief.    

 

Maar even gebeld en gekeken wat KPN kon betekenen. De medewerker viel over mijn jaarcontract dat nog loopt plus kortingsacties. Dan weet ik wel genoeg. Dan wordt je gewoon als bestaande klant in een nieuwe abo vorm gegoten wil je nu overstappen.  Ik hoef die KPN TV+ box niet.  

 

Ah gelukkig maar @Chrizziey !

Ik hoop dat KPN wat met mijn mening doet, zullen vast meer mensen het mee eens zijn😉

Hoop het, blijf het vooral aangeven. Ze doen natuurlijk niet wat met iedere mening, maar als er meerdere mensen ergens hetzelfde denken, kan er iets overwogen worden. Maar ook dan nog geen garanties. 😅

Ik heb het wel voldoende aangegeven denk ik haha🙂

Maar gelukkig in ieder geval ook al een +1 van @wjb begrijp ik😉

Reputatie 7

Ik heb nog niet verder gelezen in al die sub topics over deze box maar dat kan je kiezen in de settings van deze box?

Klopt.

 

Dat lijkt dan een pluspuntje. Of juist niet.

Als jij met mindere beeldkwaliteit genoegen wilt nemen wel ja.

Staar je niet blind op HD Glas. Dat deze zenders niet op deze box aanwezig zijn, zegt voor iemand die ‘tussen de zinnen door kan lezen’ toch meer dan genoeg.

Wat wil je hiermee zeggen?

Precies wat er staat. Dat ik het uiterst opvallend vind dat HD Glas niet voor nieuwe klanten meer beschikbaar is. Ondanks dat van de gelijke multicast streams gebruik wordt gemaakt.

Reputatie 7
Badge +16

Maar even gebeld en gekeken wat KPN kon betekenen. De medewerker viel over mijn jaarcontract dat nog loopt plus kortingsacties. Dan weet ik wel genoeg. Dan wordt je gewoon als bestaande klant in een nieuwe abo vorm gegoten wil je nu overstappen.  Ik hoef die KPN TV+ box niet.  

@ITVkijker Als je nog in contract zit kan je inderdaad niet overstappen. En als je wel had kunnen overstappen ga je een nieuw jaarcontract aan, terwijl je eigenlijk alleen andere ontvangers krijgt en geen verder korting o.i.d.

Reputatie 7

Staar je niet blind op HD Glas. Dat deze zenders niet op deze box aanwezig zijn, zegt voor iemand die ‘tussen de zinnen door kan lezen’ toch meer dan genoeg.

Wat wil je hiermee zeggen?

Precies wat er staat. Dat ik het uiterst opvallend vind dat HD Glas niet voor nieuwe klanten meer beschikbaar is. Ondanks dat van de gelijke multicast streams gebruik wordt gemaakt.

Dus je bedoelt dat HD-"Glas" ten dode opgeschreven is en op termijn zal gaan verdwijnen?

Reputatie 2

Okay fair enough dat is ook een oplossing, zelf staan hier geen Google apparaten in huis en maken we ook geen gebruik van hun diensten. 

Toch ben ik wel benieuwd naar wat er met de data gebeurd. Bijvoorbeeld het kijkgedrag als ook de ingesproken spraakopdrachten. 

Google is, mijns inziens, niet "gevaarlijker" dan Apple, Facebook of Twitter.

Dat is een whataboutisme, je verschuilen achter wat anderen doen om een relevante vraag te ontwijken.
 

Wat doet Google met de data die via kijkgedrag en ingesproken spraakopdrachten vergaard. Heeft KPN daar nog afspraken over gemaakt ivm privacy van haar klanten?

Reputatie 7
Badge +8

Staar je niet blind op HD Glas. Dat deze zenders niet op deze box aanwezig zijn, zegt voor iemand die ‘tussen de zinnen door kan lezen’ toch meer dan genoeg.

Wat wil je hiermee zeggen?

Dat de HD Glas-zenders gaan verdwijnen. 

Althans, dat lees ik ‘tussen de zinnen door’, maar met ‘tussen de regels door lezen’ kan een ieder daar een eigen interpretatie aan geven…