KPN introduceert KPN TV+

 • 27 September 2022
 • 2271 reacties
 • 129505 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +25

Live tv-kijken en streaming op 1 plek. Dat is KPN TV+. Met de KPN TV+ Box brengen we al je favoriete entertainment overzichtelijk op 1 plek samen. Met 2 abonnementen en eindeloos veel entertainment heb jij het voor het kiezen.

 

 

Twee soorten KPN TV+ abonnementen 

KPN TV+ met tv-zenders 

Kijk je graag tv? Maar ben je ook fan van streaming? Dan is KPN TV+ met tv-zenders perfect voor jou. Met ruim 65 zenders zit je altijd goed. En wil je ongestoord een film kijken of je favoriete serie bingen? Dan kan dat natuurlijk ook. Met KPN TV+ heb je alles op 1 plek. 

KPN TV+ met tv-zenders kost €12,50 per maand.
 

KPN TV+ alleen streamen

Krijg je niet genoeg van alle streamingapps? En gebruik je meerdere apps naast elkaar op verschillende apparaten? Dan is KPN TV+ alleen streamen wat voor jou. Met de KPN TV+ Box stream je al je favoriete series en films op 1 scherm. Log in bij je favoriete streamingapps en kijk wat je wil. Net die ene film of serie zien die niet in je abonnement zit? Je zet extra streamingabonnementen makkelijk aan of uit. Jij hebt het voor het kiezen.

KPN TV+ alleen streamen kost €3,50 per maand.


Wat krijg je met KPN TV+?

Alles op 1 scherm
Al je favoriete entertainment overzichtelijk op 1 plek met de KPN TV+ Box.

Makkelijk zoeken
Zoek makkelijk door al jouw entertainment met 1 afstandsbediening.

Nergens aan vast

Zet met KPN je extra streamingsabonnement(en) of zenderpakketten maandelijks makkelijk aan of uit.

 

En verder:

 • De KPN TV+ Box met afstandsbediening
 • Meer dan 65 tv-zenders incl. ESPN
 • Toegang tot apps als: Netflix, Disney+, Videoland, Prime Video en meer
 • Altijd en overal tv-kijken met de KPN TV app
 • Doe meer op je tv met je stem. Druk op de Google Assistent-knop op je afstandsbediening om live tv te zoeken, een serie aan te zetten, je opname in te stellen, een app te openen en aanbevelingen te krijgen die bij je stemming passen of smarthome-apparaten te bedienen.
 • Met Chromecast built-in kan je al je favoriete films, series, apps en games rechtstreeks naar je tv sturen.
 • HD+ zenders. 

 

Kies je voor een alleen streamen abonnement?

Dan krijg je:

 • De KPN TV+ Box met afstandsbediening
 • Toegang tot Netflix, Disney+, Videoland, Prime Video en meer
 • Series en films uit ons Pluspakket
 • Makkelijk zoeken door al je streamingapps met 1 afstandsbediening
 • Een flexibel abonnement: je zit nergens aan vast

 

De KPN TV+ Box

Een kleine én krachtige box die werkt op Android TV. Werkt perfect samen met Google, de Google Play Store en Chromecast built-in. Gemaakt van 100% gerecycled plastic en brengt al je entertainment samen op 1 plek.

 

Toegang tot al je favoriete apps

Standaard zijn de volgende apps geïnstalleerd: Netflix, YouTube, Videoland, Disney+, HBO Max, Viaplay, Prime Video, NPO Start en Spotify*

Mis je nog apps? Via de Google Play Store heb je toegang tot meer dan 5.000 apps en games*

*Let op: om streamingapps te kunnen gebruiken is in sommige gevallen een apart (betaald) abonnement nodig.
 

Praat met Google en doe meer met je tv

Met de Google Assistent gebruik je je stem om te zoeken wat er nu te zien is. Of om te zappen naar een andere zender, apps te openen of antwoorden te krijgen: vraag het gewoon aan Google.
 

Ingebouwde Chromecast

Schakel makkelijk van je telefoon, tablet of laptop naar je tv. Met Chromecastbuilt-in stuur je al je foto’s, video’s of games rechtstreeks naar je tv.
 

Aansluiten via wifi

Verbind de KPN TV+ Box draadloos met je wifi thuis. Zo hoef je geen extra kabels te trekken. En dankzij de bluetooth afstandsbediening plaats je ‘m makkelijk uit ‘t zicht.
 

Superscherpe beeldkwaliteit

Met de KPN TV+ Box heb je superscherp en levensecht beeld door de 4K Ultra HD én HDR-ondersteuning met Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG.
 

De allerbeste geluidskwaliteit

Heb je Dolby Atmos? Je KPN TV+ Box heeft ‘t ook. Voor een echte bioscoopervaring bij je thuis.
 

Milieuvriendelijker

De box is laag in energieverbruik, klein én gemaakt van gerecycled plastic. Door de ecostand is de KPN TV+ Box milieuvriendelijker en verbruik je minder energie.

 

Updates, Bekende Bevindingen & de Kennisbank

Wil je meer weten over hoe de TV+ Box werkt? Of heb je hem in huis en heb je vragen over hoe dingen werken? Check de TV+ categorie in de Kennisbank.

Ook hebben we in de Kennisbank een overzicht kunnen plaatsen van bekende bevindingen rondom TV+. Hier kun je zien wat er speelt, wat er aan te doen is, en in welke update(s) het opgelost is/wordt.

 

Verder zal de TV+ Box ook regelmatig updates krijgen. We maken topics voor elke update. Check hiervoor onze Product Updates. Je kunt je hier ook op abonneren (met de blauwe knop bovenaan). Je krijgt dan een mail als er een nieuwe Product Update is.

 

Veelgestelde Vragen

Zitten streamingabonnementen inbegrepen met een TV+ abonnement?

Nee.
Je hebt via de TV+ Box toegang tot allerlei apps van streamingdiensten. Daarvan kun je bij de installatie al een keuze maken welke je geïnstalleerd zou willen hebben. Daarna kun je via de Google Play Store zelf nog meer streamingapps installeren als je wilt .Je hebt dan wel zelf een account nodig bij die streamingdiensten. En voor de meesten betekent het hebben van een account dat je een betaald abonnement moet afnemen. Voor bepaalde streamingdiensten kun je dit abonnement ook via ons afnemen. Dit heeft als voordeel dat alle abonnementen op één factuur staan, en je ook makkelijk op één plek je verschillenden abonnementen kunt aan- en uitzetten.

 

Zitten de “HD-Glas” zenders ook op de TV+ Box?

Ja, en nee.

De TV+ Box heeft HD+ kwaliteit zenders voor de meest bekeken zenders. Dit zijn dezelfde zenders die op de oudere ontvangers als HD Glas aangeduid werden.

Deze zenders zijn op de TV+ Box vanaf kanaal 1 te bekijken (in plaats van vanaf 661). En ook nog eens voor iedereen met voldoende bandbreedte, ook als je geen glasvezel hebt. En daarnaast zijn ze ook nog in betere kwaliteit dan HD Glas is. 

 

Dit betekent helaas wel dat HD Glas opnames niet zullen gaan werken op de TV+ Box. Wil je als huidige klant dan ook overstappen naar TV+, en heb je HD Glas opnames? Kijk deze dan voor je overstapt. En begin met het opnemen vanaf het reguliere HD kanaal.

 

 

 Hoe zit het met Teletekst(ondertiteling)?

Teletekst kun je lezen met de aparte Teletekst app. Deze is te downloaden via de Google Play Store. Op een later moment voegen we deze ook toe aan de app keuze bij de installatie.

 

Gaat het je om ondertiteling? Gebruik dan onze ingebouwde optie :)
Druk tijdens het tv kijken op de OK-knop op de afstandsbediening, of op de pijltoets naar beneden. Dit opent de infobalk. Ga met de pijltoetsen dan naar het icoon van een tekstballon. Dit is ondertiteling. Activeer het door op de OK knop op de afstandsbediening te drukken. 
Het voordeel van deze ondertiteling over teletekstondertiteling is dat je kunt zappen terwijl de ondertiteling aanstaat. Eenmaal aangezet blijft dat zo tot je het weer uitzet. Dit doe je door weer naar het icoon te gaan en nog een keer op OK te drukken. 

 

Laatste tekstupdate: 06-09-2023

Erik van KPN 10 maanden geleden

Sluitbericht 

Inmiddels is TV+ al weer bijna 9 maanden actief. In die tijd is het product een heel stuk gegroeid, en doorontwikkeld. 

Omdat TV+ nu niet meer een nieuwe introductie is, sluiten we dit introductietopic.

Ook omdat we zien dat het voor nieuwe(re) klanten verwarrend kan zijn om de oudere berichten in dit topic te lezen waarin nog sprake is van issues die inmiddels al (lang) niet meer aanwezig zijn.

 

Heb je na het lezen van het startbericht van dit topic verdere vragen over wat TV+ is en kan? Check de KPN website, en neem vooral ook een kijkje in de TV+ Kennisbank categorie. Hier vind je allerlei artikelen over wat de TV+ Box kan, en hoe je instellingen aanpast.

Verder krijgt TV+ ook regelmatig updates. Bij elke update plaatsen we een bericht op het forum in onze categorie Product Updates. Je kunt je daar ook abonneren (klik op de blauwe knop rechtsboven). Je krijgt dan een mail als er een nieuwe Product Update gepubliceerd is.

 

Is je vraag nog niet beantwoord na het doornemen van bovenstaande informatie? Of heb je al TV+ en ervaar je een probleem? Maak dan een eigen topic aan.

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2271 reacties

Reputatie 2

Sinds kort helaas een zeer ontevreden gebruiker, grappig om te lezen dat er wordt gesproken over kinderziektes, beste stuurlui staan aan wal, kpn doet zijn best etc

Dit product is gewoon nog niet klaar en dit had duidelijk aan klanten gemeld moeten worden. Kan me niet voorstellen dat bij de betatesten niet veel meer naar voren is gekomen mits goed getest. 

Of de analyse van de test was niet goed en kpn wist van veel technische issues niet af of ze hebben ondanks de resultaten toch gekozen om dit product te releasen (Zal niet de eerste x zijn bij kpn natuurlijk ;-)

Los van de technische issues, klopt het design/gebruiksemak gewoon niet op een aantal vlakken, dit zijn zijn gewoon ontwerpkeuzes, waarbij ik me afvraag waarom er hiervoor gekozen is bij de ontwikkelaars, het lijkt op een zeer haastige klus helaas.

Enige wat dan weer goed is, is dat de functie "herstart apparaat" een stuk makkelijker te vinden dan voorheen in het menu......alsof iemand wist dat dit misschien wel de meest gebruikte feature zou worden...

Ik ben nou juist wel tevreden. En er zijn genoeg anderen tevreden. Zeker werkt nog niet alles perfect maar de herstart functie heb ik tot nu toe zelden gebruikt. De afweging om tv+ in het begin van het jaar te lanceren zullen we hier niet achterhalen. Ik vind het gebruikersgemak inderdaad wel nog een ding en de kritiek erop kan ik zeker plaatsen. Maar oprecht kan ik de mening over een product dat nog niet klaar is niet delen. Zal voor jou anders zijn en dat is te respecteren. Tegen welke technische issues loop jij zoal aan dat je zo ontevreden maakt ?

 

 

Bedankt voor je reactie Roy,

Inderdaad ik lees sinds kort pas een beetje mee op dit forum, maar als ik de hoeveelheid klachten lees, kan ik oprecht ;-) niet snappen dat er mensen zijn die dit produkt wel al geschikt vinden om uit te rollen voor de massa.

Ik snap de beweegreden vanuit kpn, dit zal voornamelijk sales gedreven zijn en ik kan me niet anders voorstellen dat de techneuten hier ook niet blij mee zijn. Helaas zie tegenwoordig vaak dat er iets wordt gelanceerd met de gedachte "het is wel goed genoeg en we gaan op vraag verbeteringen aanbieden".   (Zelf heb ik ook bij kpn gewerkt tijdens de lancering van een ander product welke technisch niet geschikt was, maar ik zie dit ook bij mijn huidige werkgever)

Er moet naar de standaard consument gekeken worden en die denkt gewoon als iets in de markt gezet wordt dan moet het gewoon minstens zo goed werken als het vorige produkt. (Of er moet heel duidelijk aangegeven worden wat het nieuwe produkt inhoudt)

Qua gebruikersgemak heb ik zeer veel dingen die anders konden maar 1 ding snap ik echt niet.  Als je naar "nu op tv " gaat door pijltje naar beneden in te drukken, waarom neemt dat menu dan de helft van het scherm in beslag met die verschikkelijke pictogrammen (welke je ook hebt bij opnamens). Dit moet je gewoon op userniveau naar wens moeten kunnen instellen. (Het zou al waardevol kunnen zijn als je bv zou kunnen kiezen voor een "classic mode)

Technische issues oa

9v10x nadat ik vanuit plex terug wil naar regulier tv is er geen geluid en moet box restarten

Box reboot spontaan sinds een dag of 2 a 3 en moet dan daarna weer opnieuw inloggen bij prime. (geen echte reboot, lijkt op een meer op soft reboot als ik vanuit een app naar andere functie gaan. Het lijkt erop dat sommige proccesen te snelgaan om af te handelen oid)

Via tv gids button valt geluid weg, druk ik op ok, dan is kanaal op zwart maar wel weer geluid. (Soms na sec of 20 komt er weer beeld)

Ga ik echter via button tv gids naar de gids en ipv op ok druk ik op tv gids, dan heb ik wel weer direct beeld en geluid.

Reputatie 2

Ik ben het volledig met je eens en toch snap ik niet waarom mensen niet gewoon een Google account maken voor op de TV+ Box. Waarom hebben mensen toch zo'n enorme aversie tegen Google, of is er een andere reden voor?

Het dreigt misschien nu off-topic te gaan, maar ik snap dat wel denk ik. Waarschijnlijk iets met privacy en algoritmes.  

(Ik heb zelf 3 verschillende google-accounts, maar als ik bij het aanmaken van die accounts toen had geweten wat ik nu weet, dan had ik waarschijnlijk voor een andere optie gekozen.)

Denk dat het niet eens daarmee te maken zal hebben vaak. Mensen hebben er gewoon terecht geen zin in

Reputatie 4
Badge +2

Ik ben het volledig met je eens en toch snap ik niet waarom mensen niet gewoon een Google account maken voor op de TV+ Box. Waarom hebben mensen toch zo'n enorme aversie tegen Google, of is er een andere reden voor?

Mijn ouders zijn bijna 80, hebben hun hele leven nog nooit een Google account nodig gehad. Het slaat nergens op om dat alleen voor de TV te nemen.

Reputatie 7

Ik ben het volledig met je eens en toch snap ik niet waarom mensen niet gewoon een Google account maken voor op de TV+ Box. Waarom hebben mensen toch zo'n enorme aversie tegen Google, of is er een andere reden voor?

Mijn ouders zijn bijna 80, hebben hun hele leven nog nooit een Google account nodig gehad. Het slaat nergens op om dat alleen voor de TV te nemen.

Mijn ouders zijn bijna 90 en hebben allebei een Google account voor hun Android telefoon en tablet.

Nogmaals, ook ik vind dat je die TV+ Box zonder Google account zou moeten kunnen gebruiken maar persoonlijk zou ik gewoon eventjes een Google account aanmaken zodat je van die vervelende alert af bent. Het is zo gepiept en je hebt er daarna geen omkijken meer naar.

Reputatie 3
Badge +1

Een tv box moet juist zo laagdrempelig te bedienen zijn, dat er daarnaast allerlei andereze toeters en bellen op geinstalleerd worden, mag niet ten koste gaan aan het bedieningsgemak en de performance, waar het eigenlijk voor bestemd is.
KPN, ga terug naar de tekentafel en lever een goed werkend, functionerend product af ipv allerlei verbeteringen aan te gaan brengen waar de gemiddelde consument geen weet / kennis van heeft!
Een tv box moet out of the box te plaatsen en te bedienen zijn, zonder een wirwar van allerlei instellingen te moeten aanpassen!

Reputatie 7

KPN, ga terug naar de tekentafel en lever een goed werkend, functionerend product af ipv allerlei verbeteringen aan te gaan brengen waar de gemiddelde consument geen weet / kennis van heeft!

Of kies, waar ik al tijden voor pleit, voor een mixed model waarbij de abonnee kan kiezen voor de TV+ Box of de 5202.

Ik snap de introductie van de TV+ Box heel goed, het is mijns inziens echt een product met veel potentie maar aan de andere kant is de overgang voor, met name ouderen, heel (te) groot. Ook ik moet er niet aan denken dat mijn hoogbejaarde ouders met een TV+ Box opgescheept zouden zitten, dat gaan ze waarschijnlijk niet meer leren. Het gebruiksgemak van de TV+ Box laat mijns inziens nog sterk te wensen over en de functionaliteit loopt nog behoorlijk achter op die van de "oude" TV ontvangers. Zie de feature requests.

Reputatie 4
Badge +2

Mijn ouders zijn bijna 90 en hebben allebei een Google account voor hun Android telefoon en tablet.

Nogmaals, ook ik vind dat je die TV+ Box zonder Google account zou moeten kunnen gebruiken maar persoonlijk zou ik gewoon eventjes een Google account aanmaken zodat je van die vervelende alert af bent. Het is zo gepiept en je hebt er daarna geen omkijken meer naar.

Het gaat er mij niet om dat het zo gepiept is. Het gaat er mij om dat het nergens voor nodig is. Net zo min als ze een Google account nodig hebben om hun fiets te gebruiken of om een brood contant af te rekenen bij de bakker. Als het niet nodig is, is het niet nodig. Punt.

Reputatie 2

KPN (en de developers) zou zich toch echt moeten schamen voor het broddelwerk wat hier geleverd is. Zelfs Netflix werkt beroerd met zichtbare haperingen. Als de standaard open source software gewoon goed werkt, zou dat bij dit KPN kastje ook moeten werken? Of is de hardware slecht? 

Opnames haperen als de ziekte. Of lopen zelfs vast. Ook live uitzendingen lijken haperingen te vertonen. En dat alles bedraad.

Ik ben benieuwd of KPN de klanten met KPN+ gaat compenseren, want het is gewoon niet te kijken. Schandalig.

Reputatie 7
Badge +7

Ik blijf het apart vinden dat er zo veel verschillende ervaringen zijn met TV+

Er moet mijn inziens wel verschil worden gemaakt tussen de functionele aspecten en de technische aspecten. Ik kan me wel vinden in de functionele kritieken, al heb ik er amper hinder van. Maar kan me voorstellen dat het voor anderen hinderlijk kan zijn.

De technische aspecten daar herken ik simpelweg de klachten niet. Zeker niet na de laatste updates. Het lijkt soms wel of ik andere spullen heb gekregen 😀

Het enige wat ik opmerk is de beduidend mindere kwaliteit van terugkijken. Met name op de oled is dit erg goed zichtbaar. Inmiddels zag ik nette plaatjes voorbij komen met de bitrates en dan snap ik de mindere kwaliteit wel. Niet goed, maar ik ga ervan uit dat we hier nog verbetering gaan zien.

Netflix werkt bij mij perfect. Zowel bedraad als draadloos.

Hopelijk is er, minimaal technisch gezien, snel voor iedereen een zelfde ervaring.

Reputatie 7
Badge +7

Ik ben het volledig met je eens en toch snap ik niet waarom mensen niet gewoon een Google account maken voor op de TV+ Box. Waarom hebben mensen toch zo'n enorme aversie tegen Google, of is er een andere reden voor?

Het dreigt misschien nu off-topic te gaan, maar ik snap dat wel denk ik. Waarschijnlijk iets met privacy en algoritmes.  

(Ik heb zelf 3 verschillende google-accounts, maar als ik bij het aanmaken van die accounts toen had geweten wat ik nu weet, dan had ik waarschijnlijk voor een andere optie gekozen.)

Denk dat het niet eens daarmee te maken zal hebben vaak. Mensen hebben er gewoon terecht geen zin in

Ik heb voor de grote drie spelers een Identity. Ik zelf maak gebruik van Apple maar omwille van diverse redenen, zoals werk, heb ik bijvoorbeeld ook een Microsoft Identity. Ik heb mijn Google Identity aan de TV+ gekoppeld omdat ik graag de apps gebruik en wil updaten.

Maar ik maak me serieus zorgen om online veiligheid en ook privacy. De macht van Big Tech neemt met de dag toe. Kreeg een paar dagen terug weer het jaarlijkse mailtje om mijn privacy settings te controleren. Dat deed ik vorig jaar zorgvuldig en wil dit niet telkens doen.

Reputatie 2

Ik blijf het apart vinden dat er zo veel verschillende ervaringen zijn met TV+

Er moet mijn inziens wel verschil worden gemaakt tussen de functionele aspecten en de technische aspecten. Ik kan me wel vinden in de functionele kritieken, al heb ik er amper hinder van. Maar kan me voorstellen dat het voor anderen hinderlijk kan zijn.

De technische aspecten daar herken ik simpelweg de klachten niet. Zeker niet na de laatste updates. Het lijkt soms wel of ik andere spullen heb gekregen 😀

Het enige wat ik opmerk is de beduidend mindere kwaliteit van terugkijken. Met name op de oled is dit erg goed zichtbaar. Inmiddels zag ik nette plaatjes voorbij komen met de bitrates en dan snap ik de mindere kwaliteit wel. Niet goed, maar ik ga ervan uit dat we hier nog verbetering gaan zien.

Netflix werkt bij mij perfect. Zowel bedraad als draadloos.

Hopelijk is er, minimaal technisch gezien, snel voor iedereen een zelfde ervaring.

Je zou dan bijna denken dat het iets technisch is. Mijn Chromecast met Google TV werkt perfect met alle apps. Aangesloten op dezelfde switch. Geen idee waarom het KPN kastje de basis van Google/Android TV nog steeds blijft verpesten. Aan dat deel van de software zou toch niks veranderd moeten zijn.

 

En as we speak loopt de opname van Grey's Anatomy (die ook live uitgezonden wordt - wellicht is dat relevant) weer vast voor een paar seconden. Zo is TV kijken niet leuk meer. Ook een volledige herstart lost het niet op.

 

Maar misschien moet ik ons tweede kastje maar eens aansluiten om te zien of dat verschil maakt. Zou toch wel fijn zijn voor iedereen (en KPN) om te weten of het hardwarematig is.

Reputatie 7
Badge +7

Ik blijf het apart vinden dat er zo veel verschillende ervaringen zijn met TV+

Er moet mijn inziens wel verschil worden gemaakt tussen de functionele aspecten en de technische aspecten. Ik kan me wel vinden in de functionele kritieken, al heb ik er amper hinder van. Maar kan me voorstellen dat het voor anderen hinderlijk kan zijn.

De technische aspecten daar herken ik simpelweg de klachten niet. Zeker niet na de laatste updates. Het lijkt soms wel of ik andere spullen heb gekregen 😀

Het enige wat ik opmerk is de beduidend mindere kwaliteit van terugkijken. Met name op de oled is dit erg goed zichtbaar. Inmiddels zag ik nette plaatjes voorbij komen met de bitrates en dan snap ik de mindere kwaliteit wel. Niet goed, maar ik ga ervan uit dat we hier nog verbetering gaan zien.

Netflix werkt bij mij perfect. Zowel bedraad als draadloos.

Hopelijk is er, minimaal technisch gezien, snel voor iedereen een zelfde ervaring.

Je zou dan bijna denken dat het iets technisch is. Mijn Chromecast met Google TV werkt perfect met alle apps. Aangesloten op dezelfde switch. Geen idee waarom het KPN kastje de basis van Google/Android TV nog steeds blijft verpesten. Aan dat deel van de software zou toch niks veranderd moeten zijn.

 

En as we speak loopt de opname van Grey's Anatomy (die ook live uitgezonden wordt - wellicht is dat relevant) weer vast voor een paar seconden. Zo is TV kijken niet leuk meer. Ook een volledige herstart lost het niet op.

 

Maar misschien moet ik ons tweede kastje maar eens aansluiten om te zien of dat verschil maakt. Zou toch wel fijn zijn voor iedereen (en KPN) om te weten of het hardwarematig is.

Ik kan het me niet voorstellen dat het hardwarematig is. Mijn ouders hebben overigens ook geen enkel probleem. Hebben nagenoeg dezelfde apparatuur. Ik volg de TV+ perikelen al een tijdje en als er zoveel mensen ook technische problemen hebben dan zal er neem ik aan toch een oorzaak voor zijn.

Ik denk overigens dat de kwaliteit van de infrastructuur thuis wel een rol speelt maar er zijn lees ik genoeg mensen die een goede infra hebben en een juiste tv configuratie en toch problemen ervaren.

Momenteel kan ik niet verklaren waarom de verschillen in ervaring er zijn. Ben ook wel nieuwsgierig naar de volgende product update beschrijving (firmware). Ik ben geen Android kenner, maar zou het niet in deze versie kunnen liggen, want deze loopt wat achter begreep ik eerder.

Reputatie 7

Roy74 schreef:

Ik denk overigens dat de kwaliteit van de infrastructuur thuis wel een rol speelt maar er zijn lees ik genoeg mensen die een goede infra hebben en een juiste tv configuratie en toch problemen ervaren.

Er zijn helaas ook zeer veel abonnees die een "standaard KPN thuisnetwerk" hebben en die wel problemen ondervinden met die TV+ Box.

Reputatie 7
Badge +7

Roy74 schreef:

Ik denk overigens dat de kwaliteit van de infrastructuur thuis wel een rol speelt maar er zijn lees ik genoeg mensen die een goede infra hebben en een juiste tv configuratie en toch problemen ervaren.

Er zijn helaas ook zeer veel abonnees die een "standaard KPN thuisnetwerk" hebben en die wel problemen ondervinden met die TV+ Box.

Ik weet niet wat standaard is maar ik doelde of brakke bekabeling of slecht gemonteerde connectors. Of echt matig geconfigureerde spullen. Mensen willen er ook weinig moeite voor doen merk ik. Ze verwachten dat het uit de doos meteen werkt.

En stiekem snap ik dat ook wel. Mensen snappen soms ook echt niet welke kabel in welke poort hoort. En de modem configureren is echt een brug te ver. In het geval van TV+ worden die zaken erg duidelijk maar ik gaf al aan dat bij zo’n hoeveelheid opmerkingen er toch iets moet zijn wat de verschillen in ervaring kan verklaren. Ik ben er nog niet uit in ieder geval en prijs me gelukkig met een tv die werkt.

Reputatie 7

Roy74 schreef:

..ik doelde of brakke bekabeling of slecht gemonteerde connectors.

Ik denk niet dat dat enige rol speelt bij dit fenomeen, je kunt immers weinig fout doen met de kabels.

Persoonlijk denk ik dat de oorzaak van de problemen toch echt in de TV+ Box zelf gezocht moet worden. Er zijn legio voorbeelden op het forum te vinden waarbij een "oude" TV ontvanger vlekkeloos werkt terwijl deze op precies dezelfde kabel is aangesloten en er verder ook geen veranderingen in het thuisnetwerk zijn aangebracht.

Reputatie 7
Badge +8

Ik heb de TV+ Box niet (meer) maar lees wel graag mee.

Ik heb in de beginperiode de TV+ Box getest maar vanwege tijdgebrek, ben ik daarmee gestopt. Wat ik me nog goed herinner, is dat er in de doos bij de ontvanger een folder zat met het opschrift Plug & Play.

Nu de TV+ Box is uitgerold en naar wat ik uit diverse topics lees, lijkt het erop dat het ‘Plug & Play’ principe verlaten is. Het lijkt alsof de gebruiker een cursus netwerktechnologie gevolgd moet hebben om de TV+ Box correct aan te sluiten en vervolgens ook nog de TV+ Box moet configureren, om het ding werkend te krijgen en te houden.

Plug & Play lijkt me nu toch meer van toepassing op de ‘oude’ ontvangers.

Reputatie 7
Badge +6

En de opnames op de box is en blijft niks. Dat hier na 3 maanden na de introductie van de box nog steeds geen verbeteringen is doorgevoerd begint het steeds meer te irriteren...

Reputatie 2

Roy74 schreef:

..ik doelde of brakke bekabeling of slecht gemonteerde connectors.

Ik denk niet dat dat enige rol speelt bij dit fenomeen, je kunt immers weinig fout doen met de kabels.

Persoonlijk denk ik dat de oorzaak van de problemen toch echt in de TV+ Box zelf gezocht moet worden. Er zijn legio voorbeelden op het forum te vinden waarbij een "oude" TV ontvanger vlekkeloos werkt terwijl deze op precies dezelfde kabel is aangesloten en er verder ook geen veranderingen in het thuisnetwerk zijn aangebracht.

Dit dus. De infrastructuur is van mijn huidige TV+ hetzelfde als naar de voormalige Arris. En op de laatste kabel van de switch naar device ook hetzelfde als naar de Chromecast. In ons geval ligt het 100% aan de soft- of hardware van de KPN+ box. 

Hardwarematig kan er iets niet goed zijn, maar mijn vermoeden blijft dat de developers er een potje van hebben gemaakt. Hoe kun je de basissoftware (waarop prima apps zoals Netflix moeten draaien) zo verpesten dat buiten de KPN+ app ook allerlei problemen ontstaan?

Ik zou het als developer niet op m'n CV zetten...

Reputatie 7

 barrymossel schreef:

De infrastructuur is van mijn huidige TV+ hetzelfde als naar de voormalige Arris. En op de laatste kabel van de switch naar device ook hetzelfde als naar de Chromecast.

Wat is het merk en type van die switch?

Is de TV+ Box op die switch aangesloten?

Zo ja, hoe lang is de netwerkkabel tussen switch en TV+ Box?

Reputatie 2

 barrymossel schreef:

De infrastructuur is van mijn huidige TV+ hetzelfde als naar de voormalige Arris. En op de laatste kabel van de switch naar device ook hetzelfde als naar de Chromecast.

Wat is het merk en type van die switch?

Is de TV+ Box op die switch aangesloten?

Zo ja, hoe lang is de netwerkkabel tussen switch en TV+ Box?

Netgear GS308E waarop zowel Chromecast als KPN+ is aangesloten (en Arris voorheen). Kabels zijn een meter of twee.

Reputatie 7

barrymossel schreef:

Netgear GS308E waarop zowel Chromecast als KPN+ is aangesloten (en Arris voorheen). Kabels zijn een meter of twee.

Hmmm, dat is jammer. Daar kan een theorie van mij de prullenbak in. Toch nog een laatste check om zeker te zijn. Zie jij de mogelijkheid om de TV+ Box met een andere korte netwerkkabel op de Netgear aan te sluiten? Heb je dan dat probleem nog steeds?

@barrymossel  Update de Netgear GS308E naar de nieuwste firmware als dit nog niet gedaan is.

@barrymossel  Update de Netgear GS308E naar de nieuwste firmware als dit nog niet gedaan is.

Dat is complete onzin.

Als er een probleem is is het i.i.g. niet de switch.

Reputatie 4
Badge +2

 barrymossel schreef:

De infrastructuur is van mijn huidige TV+ hetzelfde als naar de voormalige Arris. En op de laatste kabel van de switch naar device ook hetzelfde als naar de Chromecast.

Zo ja, hoe lang is de netwerkkabel tussen switch en TV+ Box?

Een UTP-kabel mag 100 meter zijn, dus ik denk niet dat veel mensen tegen die beperking aan lopen :)

Reputatie 7

KlikViAgEmNIRWAuT schreef:

Een UTP-kabel mag 100 meter zijn, dus ik denk niet dat veel mensen tegen die beperking aan lopen :)

Normaliter wel, maar als het uitgangssignaal van een netwerkadapter te laag is dan loopt de afstand enorm terug.

Dat is ook precies waar ik de TV+ Box (Sagemcom DIW7022) van verdenk want de V12 (Sagemcom F5359) heeft ook last van dat euvel.