KPN Mobiel in het buitenland: kosten, bereik en internet

 • 5 August 2021
 • 107 reacties
 • 30779 keer bekeken
KPN Mobiel in het buitenland: kosten, bereik en internet
Reputatie 7

KPN Mobiel in het buitenland: Wat doe je als je geen mobiel bereik hebt? Of geen internet hebt met jouw KPN simkaart? En wat zijn nou precies de kosten? Kortom, hoe werkt KPN Mobiel in het buitenland? 

 

Hoe werkt KPN Mobiel in het buitenland?

Wanneer je met jouw mobiele telefoon internet, belt of sms’t in het buitenland, dan noem je dat roaming. Ben je op reis binnen de EU? Dan kun je de bundels uit jouw abonnement gebruiken zonder extra kosten. Dit wordt ook wel Roam Like Home genoemd.

Ga je buiten de EU op reis? Houd dan rekening met een buitenbundeltarief per MB, minuut of sms. Het kan dan voordeliger zijn om een Extra Bundel aan te zetten.

Je leest meer over dataroaming en wat het is in onze Kennisbank:

 

 

Op reis met vliegtuig, veerboot of cruiseschip

Let op: Maak je binnen de EU gebruik van mobiel internet op een veerboot, cruiseschip of in het vliegtuig? Dan gaat dat niet uit je abonnement en geldt er een satelliet of maritiem tarief. Deze kosten kunnen snel oplopen, met tot wel € 10,- per MB. De exacte tarieven vind je in dit overzicht dat je kunt downloaden.

Vaak hangen er posters op veerboot of cruiseschip om je hiervoor te waarschuwen. Wij raden je aan om roaming én mobiele data uit te zetten als je met vliegtuig, veerboot of cruiseschip reist.

 

Op reis in een grensgebied

In de grensgebieden van Europa kan het voorkomen dat jouw telefoon verbindt met een mast buiten de EU. Bijvoorbeeld als je op een Grieks eiland dichtbij de Turkse kust op vakantie bent. Als het signaal van de Turkse mast sterker is dan de dichtstbijzijnde Griekse mast, dan verbindt jouw telefoon met het Turkse netwerk.

Je kunt dit voorkomen door jouw telefoon handmatig vast te zetten op een netwerk van het land waar je op vakantie bent. Heb je geen internet nodig? Zet dan mobiele data uit.

 

Tariefinformatie en beschermingslimiet

Buiten de EU gelden er andere tarieven en de kosten kunnen aardig oplopen. Per land en per provider verschilt wat je betaalt per MB, je kunt de tarieven voor jouw bestemming op onze site opzoeken.
 

Standaard ontvang je van ons tariefinformatie per SMS. Deze tariefinformatie per SMS kun je zelf uit of aan zetten:

 • SMS info uit naar 1330 om de tariefinformatie per SMS uit te zetten
 • SMS info aan naar 1330 om tariefinformatie per SMS aan te zetten


Wettelijk is er bepaald dat er een limiet van €50,- exclusief BTW geldt, dit is €60,50 inclusief BTW. Bij 80% en 100% verbruik van dit limiet ontvang je een waarschuwing per SMS. Bij 100% verbruik van het limiet wordt het internet automatisch geblokkeerd. Deze blokkade geldt per factuurperiode en de factuurperiode verschilt per klant. Check de maandelijkse factuur om na te gaan wat jouw factuurperiode is. Een verblijf buiten de EU of in een grensgebied kan over 2 factuurperiodes gaan, waardoor er tweemaal €60,50 = €121,- berekend kan worden op 1 factuur. 

Wil je de beschermingslimiet verlagen naar 0 euro, dan kan dat: SMS bescherming aan naar 1266

Je zet hiermee de limiet op 0,- en je kunt dan dus geen gebruik maken van mobiel internet buiten de EU, totdat je de limiet zelf weer aan zet (bescherming uit naar 1266) of een voordelige Extra buitenlandbundel activeert. 

Edit: het probleem met Unlimited abonnementen is opgelost.

 

Welke Buitenlandbundels zijn er en wat zijn de kosten?

Extra Bundels binnen de EU

 • 250 MB/min/sms voor € 2,99
 • 1000 MB/min/sms voor € 7,99

Extra Bundels buiten de EU

 • (Super)voordeelland 100 MB/min/sms voor € 9,99
 • Voordeeldata 2000 MB (alleen data) voor € 19,99
 • Supervoordeelland 2000 MB/min/sms voor € 29,99
 • Voordeelland 500 MB/min/sms voor € 39,99

Extra Bundels speciaal voor Turkije, Noord-Amerika, Canada, de Nederlandse Antillen en Marokko

Land Bundel Prijs
VS / Canada 10 GB €24,99
VS / Canada 15 GB €34,99
Turkije 10 GB €24.99
Turkije 20 GB €34.99
Marokko 3 GB €24.99
Nederlandse Antillen 4 GB €24.99
Nederlandse Antillen 6 GB €34.99

 

Op onze website kan je zien in welk land je welke Extra Bundels kunt gebruiken. Zoek het land van jouw bestemming en zie welke Extra Bundels je kunt aanschaffen. Je zet je extra bundel gemakkelijk aan in MijnKPN.


Wat gebeurt er als ik geen Buitenlandbundel aanschaf?

Wil je liever geen Extra Bundel voor het gebruik van jouw mobiel buiten de EU? Dan kun je natuurlijk ook gewoon per MB, minuut of sms betalen. Hiervoor geldt een buitenbundeltarief, dit tarief is afhankelijk van het land van bestemming. Wat het tarief precies is, kun je op onze website vinden: Internetten, bellen en sms’en buiten de EU.

Besluit je om te internetten zonder bundel? Dan krijg je bij het bedrag van € 60,50 een sms om je te waarschuwen voor de kosten. Dit geldt alleen voor buiten de EU-regulering. De waarschuwing is vanuit de overheid verplicht. Je moet dan toestemming geven om verder te internetten. Hierna ontvang je geen waarschuwingsbericht meer, wel krijg je bij iedere € 100,- een sms om je te informeren over de kosten.

 

Wat te doen bij geen mobiel bereik in het buitenland?

Geen bereik is natuurlijk niet fijn. In Nederland is het zo dat je eigenlijk vrijwel altijd een netwerk hebt, in het buitenland wil dit nog wel eens anders zijn. Vaak simpelweg omdat er minder masten zijn, bijvoorbeeld omdat het gebied heel uitgestrekt is. Je kan dan proberen om handmatig een ander netwerk te kiezen:

Android: "Instellingen" - "Mobiele Netwerken" - "Netwerken Zoeken", 

iPhone: "Instellingen" - "Aanbieder" - "Automatisch" uitschakelen, en kies handmatig een andere provider

 

Geen internet in het buitenland?

Heb je wel bereik, maar geen internet in het buitenland. Ook dan kan het helpen om handmatig een andere provider te selecteren. Niet alle providers hebben een even sterk netwerk. Werkt dat niet?

 • Test of het zonder 4G/5G wel werkt (niet alle netwerken ondersteunen 4G/5G)
  • Android: "Instellingen" - "Mobiele Netwerken" - "Netwerk modus"
  • iPhone: "Instellingen" - "Mobiel netwerk" - "Opties mobiele data” 
 • Controleer of de APN staat ingesteld op portalmmm.nl of internet
  • Android: "Instellingen" - "Mobiele Netwerken" - "Namen toegangspunten"
  • iPhone: "Instellingen" - "Mobiel netwerk" - "Mobieledatanetwerk” 
 • Test jouw simkaart in een ander toestel. Werkt het dan wel. Loop dan de instellingen met behulp van de toestelhulp op het toestel nog eens na.
 • Werkt het helemaal niet? Neem dan contact met ons op. 

  +316 1200 1200

   

107 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Als het altijd heeft gewerkt en je hebt geen instellingen aangepast, dan moet dat wel goed zitten. Als je nu weer in Duitsland komt en je hebt geen 4G, probeer dan eens een andere provider. Heb je dan wel 4G?

Ik heb een probleem met internet in het buitenland. 
 

ik heb een iPhone 11 Pro Max met een esim van kpn en een fysieke Sim van 10telecom (KPN NETWERK). En ik krijg geen/ slecht internet terwijl mijn vrouw ook met kpn en iPhone wel goed bereik heeft. 
 

toestel geeft 4G aan en heel soms heeft hij signaal maar meestal niet. Alles al geprobeerd en gecontroleerd. 
 

apn gecontroleerd 

toestel uit / aan gezet 

fysieke Sim uit gezet

 

Wat kan de oplossing zijn? 

Reputatie 7
Badge +19

Is dat dan bij elk netwerk wat je handmatig kunt kiezen @Peter_nieuwegein? Dat is toch in veel gevallen een oplossing, handmatig de netwerken langs gaan. 

Ook als ik hetzelfde netwerk als mijn vrouw kies heeft zij normaal internet en is die van mij er niet/ zeer slecht. 
 

het gekke is dan ook dat hij af en toe wel internet heeft. 

Reputatie 7
Badge +20

Het is inderdaad een beetje gek @Peter_nieuwegein :thinking: Wat gebeurt er als jullie de fysieke sim even van toestel laten wisselen? Dus die van haar in jouw toestel en andersom? 

Dat weet ik niet ben nu in Nederland. En wil dit gezeur niet op wintersport. Jullie moeten dit toch makkelijk op afstand na kunnen kijken?  Zet er maar een specialist op aub.  

Reputatie 7
Badge +20

Wij kunnen dit niet makkelijk op afstand nakijken, en al helemaal niet de technische dienst aansturen als je niet op een locatie bent waar zich een probleem voordoet. Als je nu in Nederland bent, kan niemand nagaan waarom je eventueel in de toekomst op een andere locatie problemen gaat hebben met je internetverbinding via een zendmast van een nog niet bekende buitenlandse provider. Als je zowel via de KPN Esim als via de fysieke sim van 10telecom geen goed signaal binnenkrijgt terwijl je vrouw via hetzelfde netwerk wél goed kan internetten, acht ik de kans ook aanwezig dat het euvel in jouw toestel gezocht moet worden. Vandaar de vraag om de simkaarten even om te wisselen, zodat gekeken kan worden of jouw fysieke simkaart het in een ander toestel wél goed doet zodat we dit uit kunnen sluiten. 

Het kan ook zo zijn dat je als je op wintersport gaat, wél een goed bereik zult ervaren. Mocht dat niet zo zijn, trek dan vooral weer aan de bel hier zodat we dingen uit kunnen gaan sluiten en de technische dienst aan kunnen sturen als dat nodig blijkt te zijn!

Reputatie 2

Hi @EenRuud,

De technische dienst heeft tot nu toe niks concreets te melden gehad, maar wel de toezegging gedaan dat wij het horen zodra ze hier meer over weten.

Ik heb wel jouw bericht naar ze doorgestuurd aangezien dit aangeeft dat er toch wel enige haast bij is geboden, hopelijk is er snel meer bekend. 

Het kopen van een lokaal simkaartje is uiteraard een oplossing, maar het zou toch fijn zijn als we dit voor kunnen zijn waardoor dat overbodig wordt!

Hi @Maja_

Heb je intussen al iets gehoord? Ik ga binnenkort weer naar Amerika en ben bang dat ik AT&T niet meer kan gebruiken straks. Bij T-Mobile is de dekking om te bellen een stuk minder als je geen 4G hebt. In het buitengebied kan dit echt een probleem zijn waarbij je op de snelweg dus gewoon niet meer kan bellen.

Dus ik ben bang dat er een situatie komt waarbij de boel toch uitgaat en buitenlandse providers zonder VoLTE roaming ineens een probleem hebben. Bellen was de laatste tijd al drama met verbroken verbindingen tijdens het rijden.

Ik ben benieuwd naar de stappen die KPN gezet heeft. Zou vervelend zijn als alles via WhatsApp-bellen moet gaan straks, hoewel de geluidskwaliteit vaak wel al een stuk beter is.

En is er nieuws over 5G? In Amerika op drukke plekken maakt dat heel erg veel uit wat betreft je snelheid omdat 4G er best langzaam is. Toegang tot 5G is dus waardevol.

Reputatie 7
Badge +30

Hallo @EenRuud, wij hebben hier voorlopig nog geen reactie op! Zoals Maja aangaf: zodra wij meer weten, delen we dit met jullie. Maar vooralsnog kan je via KPN geen gebruik maken van bellen via 4G in het buitenland. 

Quote:

KPN Mobiel in het buitenland: Wat doe je als je geen mobiel bereik hebt? Of geen internet hebt met jouw KPN simkaart? En wat zijn nou precies de kosten? Kortom, hoe werkt KPN Mobiel in het buitenland? 

 

Hoe werkt KPN Mobiel in het buitenland?

Wanneer je met jouw mobiele telefoon internet, belt of sms’t in het buitenland, dan noem je dat roaming. Ben je op reis binnen de EU? Dan kun je de bundels uit jouw abonnement gebruiken zonder extra kosten. Dit wordt ook wel Roam Like Home genoemd.
Ga je buiten de EU op reis? Houd dan rekening met een buitenbundeltarief per MB, minuut of sms. Het kan dan voordeliger zijn om een Extra Bundel aan te zetten.

 

Welke Buitenlandbundels zijn er en wat zijn de kosten?

Extra Bundels binnen de EU:

 • 250 MB/min/sms voor € 2,99
 • 1000 MB/min/sms voor € 7,99

Extra Bundels buiten de EU:

 • (Super)voordeelland 100 MB/min/sms voor € 9,99
 • Voordeeldata 2000 MB (alleen data) voor € 19,99
 • Supervoordeelland 2000 MB/min/sms voor € 29,99
 • Voordeelland 500 MB/min/sms voor € 39,99

Op onze website kan je zien in welk land je welke Extra Bundels kunt gebruiken. Zoek het land van jouw bestemming en zie welke Extra Bundels je kunt aanschaffen. Je zet je extra bundel gemakkelijk aan in MijnKPN.


Wat gebeurt er als ik geen Buitenlandbundel aanschaf?

Wil je liever geen Extra Bundel voor het gebruik van jouw mobiel buiten de EU? Dan kun je natuurlijk ook gewoon per MB, minuut of sms betalen. Hiervoor geldt een buitenbundeltarief, dit tarief is afhankelijk van het land van bestemming. Wat het tarief precies is, kun je op onze website vinden: Internetten, bellen en sms’en buiten de EU.
Besluit je om te internetten zonder bundel? Dan krijg je bij het bedrag van € 60,50 een sms om je te waarschuwen voor de kosten. Dit geldt alleen voor buiten de EU-regulering. De waarschuwing is vanuit de overheid verplicht. Je moet dan toestemming geven om verder te internetten. Hierna ontvang je geen waarschuwingsbericht meer, wel krijg je bij iedere € 100,- een sms om je te informeren over de kosten.

 

Wat te doen bij geen mobiel bereik in het buitenland?

Geen bereik is natuurlijk niet fijn. In Nederland is het zo dat je eigenlijk vrijwel altijd een netwerk hebt, in het buitenland wil dit nog wel eens anders zijn. Vaak simpelweg omdat er minder masten zijn, bijvoorbeeld omdat het gebied heel uitgestrekt is. Je kan dan proberen om handmatig een ander netwerk te kiezen:

Android: "Instellingen" - "Mobiele Netwerken" - "Netwerken Zoeken", 

iPhone: "Instellingen" - "Aanbieder" - "Automatisch" uitschakelen, en kies handmatig een andere provider

 

Geen internet in het buitenland?

Heb je wel bereik, maar geen internet in het buitenland. Ook dan kan het helpen om handmatig een andere provider te selecteren. Niet alle providers hebben een even sterk netwerk. Werkt dat niet?

 • Test of het zonder 4G/5G wel werkt (niet alle netwerken ondersteunen 4G/5G)
  • Android: "Instellingen" - "Mobiele Netwerken" - "Netwerk modus"
  • iPhone: "Instellingen" - "Mobiel netwerk" - "Opties mobiele data” 
 • Controleer of de APN staat ingesteld op portalmmm.nl of internet
  • Android: "Instellingen" - "Mobiele Netwerken" - "Namen toegangspunten"
  • iPhone: "Instellingen" - "Mobiel netwerk" - "Mobieledatanetwerk” 
 • Test jouw simkaart in een ander toestel. Werkt het dan wel. Loop dan de instellingen met behulp van de toestelhulp op het toestel nog eens na.
 • Werkt het helemaal niet? Neem dan contact met ons op. 
  Hide content

  +316 1200 1200

   

 


@Bart_Z je moet echt dat stuk over het handmatig wijzigen van netwerk weghalen hoor. Dat kan niet bij KPN!

 

*admin: berichten samengevoegd en quote toegevoegd.

Reputatie 2

Niet echt geruststellend zo'n reactie. Over een maand schakelt de grootste Amerikaanse provider 3G uit (2G staat al uit), de enige overgebleven provider is er ook al mee begonnen, en KPN weet niet of we nog telefonisch bereikbaar gaan zijn.

Ook blijkt bij navraag in zakelijke kringen dat meerdere providers internationaal hier nog niet klaar voor zijn en dus in de problemen gaan komen. Of KPN er daar één van is, geen idee.

Dus toch het verzoek om in ieder geval een reactie met "we zijn ermee bezig" te krijgen van de TD. Of aangeven dat men er niet mee bezig is, dan kan ik ook m'n conclusies trekken.

Reputatie 7
Badge +20

@EenRuud we zijn er uiteraard mee bezig maar inhoudelijk kunnen we daar helaas nog niet meer over zeggen.

@bazzzz Niet alle netwerken zijn beschikbaar maar dit biedt vaak zeker wel een oplossing als je problemen met een specifiek netwerk hebt.
Ik begrijp uit je reacties dat je hier al langer tegenaan loopt in België met Proximus. Helaas hebben we daar vooralsnog geen oplossing voor.

@EenRuud we zijn er uiteraard mee bezig maar inhoudelijk kunnen we daar helaas nog niet meer over zeggen.

@bazzzz Niet alle netwerken zijn beschikbaar maar dit biedt vaak zeker wel een oplossing als je problemen met een specifiek netwerk hebt.
Ik begrijp uit je reacties dat je hier al langer tegenaan loopt in België met Proximus. Helaas hebben we daar vooralsnog geen oplossing voor.

Jawel die is er wel, gewoon de netwerken vrijgeven in België. Net zoals ALLE andere grote NLproviders en dat kunnen jullie ook, want dat hebben jullie al vaker gedaan. Zoek maar eens in het forum.

Dus de oplossing is er wel, maar jullie willen niet. Daar is dus niets helaas aan.

Reputatie 2

Niet echt geruststellend zo'n reactie. Over een maand schakelt de grootste Amerikaanse provider 3G uit (2G staat al uit), de enige overgebleven provider is er ook al mee begonnen, en KPN weet niet of we nog telefonisch bereikbaar gaan zijn.

Ook blijkt bij navraag in zakelijke kringen dat meerdere providers internationaal hier nog niet klaar voor zijn en dus in de problemen gaan komen. Of KPN er daar één van is, geen idee.

Dus toch het verzoek om in ieder geval een reactie met "we zijn ermee bezig" te krijgen van de TD. Of aangeven dat men er niet mee bezig is, dan kan ik ook m'n conclusies trekken.

Inmiddels in de VS krijg ik hier in Californië de volgende sms:

 

Welcome, you are roaming on AT&T. Due to network technology compatibility, traditional voice calls will not work.   Please use data, SMS, and app-based calling.

 

Lijkt er dus niet op dat het al “geregeld” is.. In Nevada kreeg ik de sms niet en werkte de traditionele voice call in ieder geval nog wel…

 

 

Reputatie 2

Niet echt geruststellend zo'n reactie. Over een maand schakelt de grootste Amerikaanse provider 3G uit (2G staat al uit), de enige overgebleven provider is er ook al mee begonnen, en KPN weet niet of we nog telefonisch bereikbaar gaan zijn.

Ook blijkt bij navraag in zakelijke kringen dat meerdere providers internationaal hier nog niet klaar voor zijn en dus in de problemen gaan komen. Of KPN er daar één van is, geen idee.

Dus toch het verzoek om in ieder geval een reactie met "we zijn ermee bezig" te krijgen van de TD. Of aangeven dat men er niet mee bezig is, dan kan ik ook m'n conclusies trekken.

Inmiddels in de VS krijg ik hier in Californië de volgende sms:

 

Welcome, you are roaming on AT&T. Due to network technology compatibility, traditional voice calls will not work.   Please use data, SMS, and app-based calling.

 

Lijkt er dus niet op dat het al “geregeld” is.. In Nevada kreeg ik de sms niet en werkte de traditionele voice call in ieder geval nog wel…

 

Yes, 22 februari was de datum waarop het begon. KPN heeft hem gemist blijkbaar.

Bij T-Mobile kun je wel nog bellen hopelijk? De dekking voor gesprekken bij T-Mobile is trouwens een stuk minder aangezien hun 3G-dekking veel minder goed is dan hun 4G-dekking. Maar op veel plekken in steden e.d. zou het moeten lukken.

Hierbij de oproep aan KPN om wifi-bellen aan te zetten in de VS, zodat we dat in ieder geval nog kunnen gebruiken om te bellen. Moet ik anders Skype-tegoed gaan aanmaken en daarmee gaan bellen? Serieuze vraag.

Reputatie 2

Update: het werkt nu op AT&T, en het werkt erg goed ook, alsof je in Nederland bent, wat een verademing. Goed werk!!

Reputatie 7
Badge +20

Update: het werkt nu op AT&T, en het werkt erg goed ook, alsof je in Nederland bent, wat een verademing. Goed werk!!

Klopt @EenRuud! Sinds heel recent is AT&T 1 van de 2 providers waarbij bellen via 4G mogelijk is. Helemaal super dat het zo goed werkt!

Reputatie 2

Update: het werkt nu op AT&T, en het werkt erg goed ook, alsof je in Nederland bent, wat een verademing. Goed werk!!

Klopt @EenRuud! Sinds heel recent is AT&T 1 van de 2 providers waarbij bellen via 4G mogelijk is. Helemaal super dat het zo goed werkt!

Ik ben nu wel benieuwd welke de tweede dan is?

En komt 5G er binnenkort ook nog bij voor AT&T? Dat zou helemaal geweldig zijn.

Reputatie 7
Badge +20

Ik ben nu wel benieuwd welke de tweede dan is?

De andere is Swisscom in Zwitserland. Ik heb navraag gedaan of er zicht is op wanneer er meer providers bij komen, als ik daar meer over weet meld ik me hier weer!

En komt 5G er binnenkort ook nog bij voor AT&T? Dat zou helemaal geweldig zijn.

Ik heb het vermoeden dat dit nog wel even op zich laat wachten, maar ik kan het mis hebben. Vraag ik ook even na!

Reputatie 2

In Brazilië werkt het in ieder geval wel. Kom maar door met die USA! :)

Badge

Wij hebben hetzelfde probleem als eerder beschreven: we krijgen sms'jes om aan te geven dat we in het buitenland zijn, maar roaming internet: ho maar. Wij hebben hierbij ervaring met België en Duitsland.

Voor wat betreft België hadden meerdere familieleden dezelfde ervaring met KPN tijdens een gezamenlijk uitje in Brugge. Waren ze klant bij een andere provider (Vodafone, T-Mobile), dan schakelden ze zonder problemen over; KPN-klanten konden fluiten naar hun verbinding.

Automatisch schakelen zou gewoon moeten gebeuren zonder dat je als KPN-klant handmatig een wél werkende provider moet zoeken in de instellingen van je telefoon, of dat je een openbaar wifi-punt moet gebruiken om data te ontvangen. Dat is eenvoudigweg onhandig en heel erg klantonvriendelijk.

Reputatie 2

Wij hebben hetzelfde probleem als eerder beschreven: we krijgen sms'jes om aan te geven dat we in het buitenland zijn, maar roaming internet: ho maar. Wij hebben hierbij ervaring met België en Duitsland.

Voor wat betreft België hadden meerdere familieleden dezelfde ervaring met KPN tijdens een gezamenlijk uitje in Brugge. Waren ze klant bij een andere provider (Vodafone, T-Mobile), dan schakelden ze zonder problemen over; KPN-klanten konden fluiten naar hun verbinding.

Automatisch schakelen zou gewoon moeten gebeuren zonder dat je als KPN-klant handmatig een wél werkende provider moet zoeken in de instellingen van je telefoon, of dat je een openbaar wifi-punt moet gebruiken om data te ontvangen. Dat is eenvoudigweg onhandig en heel erg klantonvriendelijk.

Als je automatische netwerkselectie aan hebt staan switcht KPN ook automatisch als het goed is. Bij mij wel in ieder geval. Het kan wel wat langer duren soms, zeker als hij nog heel lang net het NL netwerk kan ontvangen met 1 streepje ofzo, soms kilometers lang.

Badge

Als je automatische netwerkselectie aan hebt staan switcht KPN ook automatisch als het goed is. Bij mij wel in ieder geval. Het kan wel wat langer duren soms, zeker als hij nog heel lang net het NL netwerk kan ontvangen met 1 streepje ofzo, soms kilometers lang.

Dat hebben wij op allebei onze telefoons ingeschakeld staan, maar overschakelen naar een buitenlandse dataprovider gebeurt dus niet. Het telefoonsignaal gaat zonder problemen over en we kunnen dus wel gewoon bellen en SMS’en.

Vlak over de grens is het logisch dat je nog een Nederlands signaal hebt, maar Brugge is een behoorlijk eind België in en dan zou je toch verwachten dat er overgeschakeld wordt.

Reputatie 7
Badge +20

Hi @ElBee_, als ik dit zo hoor, verbind jullie toestel dus wel degelijk met een buitenlands netwerk, aangezien jullie kunnen bellen en sms’en. Je maakt niet apart verbinding met een ‘data provider’, de provider waar jullie nu wel mee kunnen bellen en sms’en horen jullie ook te kunnen gebruiken voor data. 

Waarom dat niet lukt, dat is mij eerlijk gezegd een raadsel 🤔 Waren jullie verbonden met dezelfde provider als de andere familieleden? Het kan zijn dat ze automatisch verbonden zijn met een andere provider dan jullie, en dat de provider waarmee jullie verbonden waren geen of geen goed bereik had op jullie locatie. In Nederland zijn we gewend dat elke provider een zo goed als dekkend netwerk heeft, maar in andere landen is dat niet altijd het geval. Werkt het internet wél als jullie handmatig een andere provider selecteren?

Zelf heb ik, net als @EenRuud, nooit problemen ervaren hiermee, terwijl ik al jarenlang gemiddeld een keer of 8 per jaar in België, Duitsland of Luxemburg te vinden ben. Dat jullie hier wel problemen mee ondervinden is dus niet een standaard dingetje dat nou eenmaal bij KPN hoort, gelukkig. 

Reputatie 2

Dit klinkt alsof data roaming in het toestel niet aan staat. Netwerkinstellingen herstellen op het telefoon om de situatie te resetten is eventueel een optie. Of anders de klantenservice bellen om te vragen of er een blokkade actief is?

Reageer