Beantwoord

L mobi dienstverlening gestopt

 • 23 May 2024
 • 82 reacties
 • 5463 keer bekeken

Reputatie 2

wij hebben een prepaid pakket van L mobi, waar jullie de provider van zijn. Gisteren kregen we een sms dat de dienstverlening stopt wegens een geschil. Dat is nog tot daar aan toe. Maar nog geen 24 uur later hebben jullie, KPN, de diensten stopgezet. Met als resultaat dat we onbereikbaar zijn maar ook geen nummerbehoud kunnen uitvoeren.

 

wat er ook gebeurd is, je kunt niet zomaar diensten afsluiten! geef de klant op zijn minst 2 weken de tijd om over te stappen. Dit heeft grote gevolgen. Hoe zit dit

 

icon

Beste antwoord door Sanne van KPN 26 May 2024, 18:42

Bekijk origineel

82 reacties

Deze groep klanten moet blij zijn dat ze nog gewaarschuwd zijn.  Een kleien maand terug zijn de eerste klanten al eruit gegooid. Die hebben geen waarschuwing gehad maar waren zonder aankondiging afgesloten en dr nummer kwijt.

 

Ik lees nu over nummerbehoud, dat dat mogelijk nog mogelijk is. Ik heb destijds gepoogd nummerbehoud aan te vragen en dat is niet gelukt. Lmobi gaf per mail aan dat het nummer vervallen was en niet meer teruggehaald kon worden. Dan ben je echt het haasje.. en dat heeft hier voor veel problemen gezorgd. Dingen als inloggen bij je bank met tweestaps verificatie, dat soort dingen kon niet meer bijvoorbeeld.

 

Waardeloos gewoon en nu lees ik dat het nummer met een bepaalde contract nummer ofzo toch teruggehaald kon worden. Maar dat simkaartje waar het opstaat is waarschijnlijk al weggegooid hier ;(

Reputatie 2

Beste mensen,

Om te blijven klagen daar schieten wij niets mee op. Ik kreeg het afgelopen donderdag ook door van L-Mobi maar kon niets meer aanpassen voor nummerbehoud omdat het nummer niet meer werkte. Ik heb een kaartje gekocht bij Kruidvat en ben toch aan het kijken gegaan op mijn PC hoe ik het op kon lossen via de site van Kruidvat mobiel. Daar toch gevonden om een formulier in te vullen. En kreeg bericht dat zaterdag, dus vandaag mijn “ oude “ nummer weer beschikbaar was. Alles is opgelost ik heb mijn oude nummer weer 😃. Wilt U het oude nummer ook terug kijk op Peter294 gisteren en donderdag dan kunt U zien hoe ik het heb gedaan. Bij de info van gisteren staat ook een telefoonnummer mogelijk dat ze U daar verder kunnen helpen als U het nummer op het plastic kaartje waar het sim kaartje van L-Mobi in zat niet meer zou hebben.

Succes,

Peter

Ik ben vandaag naar KPN winkel gegaan om daar een prepaid sim van KPN kopen en geblokkeerde L mobi nummer daar over te zetten,had L mobi sim kaart bij met sim nummer en Puk code.
Daar wou ze mij niet mee helpen omdat het om prepaid zou gaan,wel als ik abonnement van KPN neem,dan kon dat wel,en zou ik oude nummer hebben.
Volgens mij hadden ze gewoon geen zin om mij te helpen.
Ik vind dat KPN hier moet ook mensen helpen,gezien KPN zaken met L Mobi deed,waar ik als klant voor de aangeboden diensten betaalde,dat Kpn met L mobi niet uit konden komen is niet mij schuld zoals sommige hier zeggen.
Beide moesten mij ruim van tevoren waarschuwen dat mijn nummer gesloten wordt. 
Heb net aanvraag gedaan voor nummer behoud met Kruidvat sim kaart en sim kaart nummer van L mobi,hopelijk lukt het.

Reputatie 7
Badge +10

Beste L-Mobile klanten,

Ik zal het nog een keer duidelijk en helder uitleggen hoe het in de praktijk werkt, aangezien er nu aanhoudend (en onterecht) gewezen wordt naar KPN.
Al begrijp ik de grote teleurstelling en frustraties hierin heel goed, laat dat duidelijk zijn.

L-Mobile is/was een volledig zelfstandige provider, en geen onderdeel van KPN B.V.
Daarnaast heeft L-Mobile een eigen hoofdkantoor in Amsterdam, met een eigen bestuur.
Om gebruik te mogen maken van het KPN mobiele netwerk, huurt L-Mobile ruimte in bij KPN B.V. voor haar eigen klanten, zodat ze kunnen bellen, sms'en en internetten op het mobiele netwerk van KPN.

KPN B.V. heeft totaal niets te maken met de klanten van L-Mobile, deze verantwoordelijkheid ligt voor de volle 100% bij L-Mobile.
KPN B.V. hoeft dus ook niets te doen voor deze klanten, omdat KPN hierin geen partij is.

Met andere woorden, provider L-Mobile had meer dan genoeg tijd om haar eigen klanten (32.000 aansluitingen) ruim op tijd te informeren over deze afsluiting, dit heeft L-Mobile verzwegen en dus niet gedaan.
Dus je dient te klagen bij L-Mobile en dus niet bij KPN de provider en op haar forum, omdat KPN hierin helemaal geen partij is, en ervoor de rest ook niets aan kan doen.

Als L-Mobile haar betalingen richting KPN B.V. onvoldoende of niet doet, dan heeft KPN B.V. het volledige recht om de stekker eruit te trekken, wat nu dus is gebeurd.
En daar hebben ze nog ruim 2 jaar mee gewacht, waarmee ze provider L-Mobile nog best veel tijd hebben gegeven voor een oplossing of om de achterstand alsnog te voldoen.

KPN hoeft hierin geen rekening te houden met de klanten van L-Mobile, zoals extra ruimte om met nummerbehoud over te kunnen stappen.
Dit is 100% de verantwoordelijkheid van provider L-Mobile, die had hun eigen klanten ruim op tijd moeten informeren hierover, zodat ze nog rustig konden overstappen met hun 06-nummer.

KPN is geen L-Mobile, en is er ook geen onderdeel hiervan.

 

Reputatie 2

Ik heb de uitspraak van het kort geding van 2023 gelezen en ik begrijp dat KPN L-mobi heeft kapot gefactureerd door €3,30 per GB in rekening te brengen, terwijl KPN andere MVNO's tegen een goedkopere prijs factureert. Het is duidelijk dat KPN L-mobi op deze manier in ernstige problemen heeft gebracht.

Van de kort geding verhaal, eist L-mobi dat KPN een bedrag van €358.310,00 terug moet betalen. Dit is wat ik begreep uit het verhaal van de kort geding. KPN heeft L-mobi onredelijk gefactureerd en hierdoor aanzienlijke schade veroorzaakt. L-mobi eist dan ook dat dit bedrag zo snel mogelijk door KPN wordt terugbetaald om de geleden schade enigszins nog te compenseren. 

Daarnaast verkoopt Simyo vandaag 10GB voor €2,- met een maandelijks opzegbare databundel. Dit maakt de facturatie van KPN aan L-mobi nog onmenselijker en meer onacceptabel.

Badge +19

Dan heeft degene die over de prijs onderhandeld bij L-Mobi zitten slapen waarschijnlijk. Je spreekt iets af met een toeleverancier. 

Reputatie 2

Dan heeft degene die over de prijs onderhandeld bij L-Mobi zitten slapen waarschijnlijk. Je spreekt iets af met een toeleverancier. 

Ja, in 2019 was er inderdaad sprake van een redelijk tarief €3,30, maar dit geldt niet voor de jaren 2020, 2021 en 2022. In de telecomsector veranderen tarieven maandelijks, dus dit zou ook moeten gelden voor groothandelprijzen.

Daarnaast zie ik dat op 15 oktober 2021 de schuld €356.054,20 bedroeg, en op 5 november 2021 was dit ineens €504.224,88. In slechts 20 dagen ging de schuld met €150.000 omhoog.

Ik heb ook gezien dat L-mobi keurig alle gekochte GB's op basis van de Simyo retailprijs heeft afgerekend en betaald. Dit betekent dat KPN het bedrag heeft ontvangen dat zij van een eindklant van Simyo zou ontvangen.

Reputatie 7
Badge +10

Tweakers is erin gedoken, en komt tezamen met de uitspraak van de rechter tot het volgende omtrent provider L-Mobi:

(Bron: Deel van het persbericht van Tweakers)

Uit het kort geding blijkt verder dat L-mobi een betalingsachterstand had bij KPN en dat hiervoor meermaals betalingsregelingen zijn getroffen. L-mobi claimde dat die betalingsproblemen in ieder geval deels door de coronapandemie kwamen. In april 2022 kwamen de twee bedrijven een nieuw prijsmodel overeen, waarbij 1GB data L-mobi 1,50 euro tot 3 euro kostte, in plaats van het eerdere bedrag van 3,30 euro. Vanwege de betalingsproblemen en de slechte relatie wilde KPN het contract met L-mobi begin 2023 opzeggen, iets dat destijds niet gebeurde door het kort geding.

De rechtbank ging niet mee in L-mobi's verzoeken en zei dat L-mobi's stellingen niet onderbouwd waren. "De voorzieningenrechter overweegt dat de exacte inkoopprijzen van de aanbieders met wie L-mobi zich vergelijkt niet bekend zijn en dat dit daarom giswerk is. Daar komt bij dat in het kader van dit kort geding niet kan worden vastgesteld of de problemen van L-mobi het gevolg zijn van de inkooptarieven die KPN hanteert en/of slecht ondernemerschap aan de zijde van L-mobi."

L-mobi was sinds maart 2020 actief in Nederland, nadat de provider eerder in België was begonnen. Bij de provider konden klanten per MB, sms of telefoontijd afrekenen, maar ze konden ook maand- of jaarbundels kopen. Klanten klaagden sinds begin 2023 op Gathering of Tweakers over simkaarten die zonder waarschuwing gedeactiveerd werden, nadat L-mobi de algemene voorwaarden stilzwijgend zou hebben aangepast. Klanten moesten elk kwartaal hun beltegoed opwaarderen, anders sloot L-mobi de klant af en raakten klanten ook het nummer kwijt.

Vooral de tweede alinea is interessant, waarbij geen goede onderbouwing heeft gegeven aan de rechter, en het mogelijk zelfs ligt aan slecht ondernemerschap aan de kant van L-Mobi.
Ook ging er veel fout bij Provider L-Mobi, vooral omtrent de algemene voorwaarden.

Dit zegt eigenlijk al genoeg, omtrent het reilen en zijlen bij Provider L-Mobi.

Badge +19

Maar wat heeft L-Mobi met de prijzen van Simyo te maken? Je betaald toch de prijs die je hebt afgesproken! Als jij een een auto koopt en je buurman koopt een week later dezelfde maar betaald 2000,00 minder,  dan heb jij toch niet goed onderhandeld!

Alle discussies ten spijt. Je kan nu nog maar één ding doen:

Overstappen met nummerbehoud kan gewoon. Koop bij een andere provider naar keuze een prepaid sim pakket. Voor nummerbehoud dan het online formulier bij dié provider invullen om het nummer van L mobi over te nemen. Doe dat binnen een maand!

Op de site van L mobi staat duidelijk uitgelegd hoe je je nummer kunt behouden. Zij noemen dat goed nieuws (ahum). Er zijn al velen u voorgegaan. Het beltegoed wat je nog had bij L mobi ben je wel kwijt. 

Of verder gaan met het nieuw gekochte nummer. Dat kan ook.

 

L mobi had veel te weinig klanten om sterk te staan in onderhandelingen. Dan mag je je ten behoeve van je bestaande klantenkring best bescheidener opstellen dan ze deed naar mijn mening. 

En moet je nou zó blij worden van een bedrijf dat haar EIGEN klanten zo laat informeert over de situatie en dan ook nog niet zegt dat de stopzetting van het contract van L mobi (!) met kpn WHOLESALE (dus niet kpn de provider) de volgende dag al was????

Dus houd alsjeblieft op met wijzen naar kpn, want hier valt L mobi toch echt veel te verwijten.

Bovendien schiet je dáár nu niks meer op! Met snel overstappen wel.

Klanten moesten elk kwartaal hun beltegoed opwaarderen, anders sloot L-mobi de klant af en raakten klanten ook het nummer kwijt.

Dit getuigt ook van graaicultuur. Een poging om voldoende geld binnen te halen om de rekening met KPN WHOLESALE te betalen kan ook. Maar dat is i.i.g. NIET gebeurt.

Normale praktijk bij prepaid: het blijft geldig zolang je binnen 3 (Lebara) tot 6 maanden (KPN) er steeds even gebruik van maakt. Opwaarderen zou alleen nodig moeten zijn indien het tegoed (bijna) op is. 

 

Reputatie 2

Maar wat heeft L-Mobi met de prijzen van Simyo te maken? Je betaald toch de prijs die je hebt afgesproken! Als jij een een auto koopt en je buurman koopt een week later dezelfde maar betaald 2000,00 minder,  dan heb jij toch niet goed onderhandeld!

 

Zelf heb ik in mijn privéervaring iets soortgelijks meegemaakt bij het kopen van zonnepanelen. Je vertrouwt een persoon en tekent een contract op basis van hun mooie praatjes. Zo te zien heeft de baas van L-mobi de KPN accountmanager ook vertrouwd, maar na het tekenen van het contract kwam het echte KPN-gezicht naar voren en begon de ruzie. 

 

Zie welk bedrijven hebben door de wet of van nature een economische machtspositie: KPN ook,

https://www.acm.nl/nl/concurrentie-en-marktwerking/misbruik-van-economische-machtspositie#bedrijven-met-een-economische-machtspositie

Reputatie 7
Badge +12

Ik wist niet dat op het forum zoveel juristen actief waren😎

Reputatie 2

Ik wist niet dat op het forum zoveel juristen actief waren😎

Het is niet alleen bij KPN forum waar juristen zitten, maar ook bij de KPN wholesale/groothandel afdeling zijn er genoeg juristen aanwezig. Anders zouden ze niet een GB, die KPN via Simyo voor een maandelijks opzegbare bundel voor €0,20 per GB verkoopt, via de wholesale afdeling aan L-mobi kunnen doorverkopen voor (tot) €3,30 per GB. En ook nog eens gelijk krijgen van de kortgedingrechter. Dus KPN heeft zeker slimme en geplande juristen en dure advocaten in dienst.

Ik heb ook op Tweakers gelezen dat L-mobi €1,4 miljoen heeft betaald en KPN dat al heeft ontvangen voor de levering van iets meer dan 500.000 GB's. Dat is al ongeveer €2,80 per GB, terwijl KPN via Simyo vandaag €0,20 per GB als verkoopprijs hanteert. Dat is 14 keer hoger dan de Simyo eind klant retail prijs. 

Wat nog erger is, is dat L-mobi meer dan €1200,- groothandelprijs moet betalen wanneer L-mobi dezelfde hoeveelheid data verkoopt als bij KPN Unlimited50. Maar KPN Unlimited50 kost consumenten slechts €30,-. De ACM moet hier iets aan doen voor eerlijke concurrentie en nog goedkopere prijzen voor NL consumenten.

Jongens, Jongens. 

Uithuilen. En snel overstappen om je nummer te behouden. Resterend tegoed ben je kwijt. Kpn is de grootste schuldeiser in het faillissement. 

Discussiëren heeft weinig zin.

Kpn heeft na wanbetaling door L mobi dat bedrijf nog ruim een jaar in de lucht gehouden. 😮🙂

L mobi heeft totaal verzuimd hun klanten goed op de hoogte te houden. Zelfs een dag voor afsluiting niet. En is de partij die aansprakelijk gesteld moet worden door die klanten. Om daar een zaak van te maken is echter zinloos. L mobi heeft het geld niet ondanks dat klanten elke 3 maanden moesten opwaarderen. Schandalig. 

 

Reputatie 7
Badge +18

Ik merk dat de discussie hier in cirkels blijft gaan, al merk ik dat de toon nu wel een stuk vriendelijker is dus fijn om dat terug te lezen! 

Het heeft hier inderdaad weinig zin om het hier te hebben over wat netjes zou zijn geweest en wat niet. Feit is dat L-mobi hun klanten niet op tijd heeft geïnformeerd hierover en dit is het resultaat.
Ontzettend frustrerend en ik snap dat klanten zich zorgen maken over het kwijtraken van hun nummer, dus hier nogmaals eerder gegeven tips en wat extra tips zodat je weet hoe nummerbehoud geregeld kan worden: 

 • Nummerbehoud met SMS verificatie werkt niet, dus bel met de provider waar je naar over wilt stappen. Bij ons is het in elk geval mogelijk om ook gewoon met je klantnummer over te stappen van L-mobi, zonder SMS verificatie. Ik neem aan dat dit bij andere providers ook zo is. 
 • Het klantnummer van L-mobi is het simkaartnummer. Deze vind je dus op je simkaart en die kun je gebruiken bij de aanvraag voor nummerbehoud. 
 • Regel de aanvraag voor nummerbehoud zo snel mogelijk. Hoe eerder je hier bevestiging van hebt hoe sneller je gerust kan zijn dat je het nummer niet kwijtraakt.
 •  L-mobi zelf heeft via haar website van L-Mobi aangegeven klanten op de hoogte te houden. Houd die dus in de gaten. 

  Op hun contactpagina heb ik ook een mailadres en telefoonnummer gevonden:
  +31 20 363 62 31
  Customer service: cs@l-mobi.nl
  Neem via die weg dus contact met hen op als je nog vragen voor hen hebt

Heel veel succes met het regelen en fijn dat in dit topic al veel hulp en tips gegeven zijn. 💚

binnen anderhalve dag heeft kpn  mijn l mobi nummer overgezet helemaal toppie en l mobi al het beltegoed nog heeft

Reputatie 2

Jongens, Jongens. 

Uithuilen. En snel overstappen om je nummer te behouden. Resterend tegoed ben je kwijt. Kpn is de grootste schuldeiser in het faillissement. 

Discussiëren heeft weinig zin.

Kpn heeft na wanbetaling door L mobi dat bedrijf nog ruim een jaar in de lucht gehouden. 😮🙂

L mobi heeft totaal verzuimd hun klanten goed op de hoogte te houden. Zelfs een dag voor afsluiting niet. En is de partij die aansprakelijk gesteld moet worden door die klanten. Om daar een zaak van te maken is echter zinloos. L mobi heeft het geld niet ondanks dat klanten elke 3 maanden moesten opwaarderen. Schandalig. 

 

Hallo Peter, 

Zover ik uit de kortgedingzaak begrijp, heeft L-Mobi een bedrag van €358.310,- geëist bij KPN, wat betekent dat KPN dit bedrag aan L-Mobi moet terugbetalen. Het is belangrijk op te merken dat elk bedrag dat KPN op een A4 heeft gedrukt, tien keer hoger is dan de retailprijs van KPN en dat de diensten daadwerkelijk door KPN geleverd moeten zijn.

L-mobi wacht momenteel op de beslissingen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Tweede Kamer. Het is goed om te beseffen dat KPN niet altijd de winnaar is in dergelijke zaken. Het kan ook zo zijn dat de ACM KPN een boete oplegt van 50 tot 100 miljoen euro, vergelijkbaar met de boete die recent aan Samsung is opgelegd. Kortom, alles is mogelijk in deze situatie.

Reputatie 7
Badge +12

Jongens, Jongens. 

Uithuilen. En snel overstappen om je nummer te behouden. Resterend tegoed ben je kwijt. Kpn is de grootste schuldeiser in het faillissement. 

Discussiëren heeft weinig zin.

Kpn heeft na wanbetaling door L mobi dat bedrijf nog ruim een jaar in de lucht gehouden. 😮🙂

L mobi heeft totaal verzuimd hun klanten goed op de hoogte te houden. Zelfs een dag voor afsluiting niet. En is de partij die aansprakelijk gesteld moet worden door die klanten. Om daar een zaak van te maken is echter zinloos. L mobi heeft het geld niet ondanks dat klanten elke 3 maanden moesten opwaarderen. Schandalig. 

 

Hallo Peter, 

Zover ik uit de kortgedingzaak begrijp, heeft L-Mobi een bedrag van €358.310,- geëist bij KPN, wat betekent dat KPN dit bedrag aan L-Mobi moet terugbetalen. Het is belangrijk op te merken dat elk bedrag dat KPN op een A4 heeft gedrukt, tien keer hoger is dan de retailprijs van KPN en dat de diensten daadwerkelijk door KPN geleverd moeten zijn.

L-mobi wacht momenteel op de beslissingen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Tweede Kamer. Het is goed om te beseffen dat KPN niet altijd de winnaar is in dergelijke zaken. Het kan ook zo zijn dat de ACM KPN een boete oplegt van 50 tot 100 miljoen euro, vergelijkbaar met de boete die recent aan Samsung is opgelegd. Kortom, alles is mogelijk in deze situatie.

Volgens mij heeft de rechtbank het verzoek van L-Mobi afgewezen. Verder willen ze een petitie aanbieden bij de tweede kamer en meer ook niet. Het is redelijk einde oefening zo ver ik uit verschillende media haal.

https://www.recht.nl/rechtspraak/uitspraak?ecli=ECLI:NL:RBROT:2023:4701

@Ik_Combineer ,

 

Hoezo einde oefening?

De rechter volgt de regels en spreekt daarover recht.

De ACM mag KPN nieuwe regels opleggen.

(Zoals recent nog de maximale vergoeding die KPN voor nummerportering in rekening mag brenngen)

Reputatie 7

Ik begrijp echt de commotie niet. L-Mobi is gestopt met haar diensten en that's it.

Als klant zal je dus actie moeten ondernemen als je jouw mobiele nummer wilt behouden immers die zal je moeten laten porteren naar een andere provider.

Reputatie 2

Ik begrijp echt de commotie niet. L-Mobi is gestopt met haar diensten en that's it.

Als klant zal je dus actie moeten ondernemen als je jouw mobiele nummer wilt behouden immers die zal je moeten laten porteren naar een andere provider.

Uit de verhalen in de media blijkt dat L-Mobi niet vrijwillig is gestopt, maar gedwongen is, om te stoppen door KPN vanwege onredelijk hoge wholesaletarieven, die 4 tot 40 keer hoger liggen. Er lopen momenteel aantal zaken tegen KPN omdat ze veel te hoge bedragen hebben gefactureerd en geïncasseerd van L-Mobi, telkens met dreiging van afsluiting (in 2020,2021,2022 en 2023).

De eigenaar van L-Mobi heeft deze keer geweigerd om de exorbitant (4 tot 40 keer) hoge tarieven aan KPN te betalen. Deze kwestie ligt nu bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en de overheid om verder te beslissen en te onderzoeken of deze praktijken eerlijk zijn verlopen. Gezien het feit dat deze zaak nog geruime tijd kan duren voordat de consumenten en L-Mobi gelijk krijgen.

Reputatie 7

Dare137 schreef:

De eigenaar van L-Mobi heeft deze keer geweigerd om de exorbitant (4 tot 40 keer) hoge tarieven aan KPN te betalen. Deze kwestie ligt nu bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en de overheid om verder te beslissen en te onderzoeken of deze praktijken eerlijk zijn verlopen.

Ik denk niet dat de ACM veel kan betekenen voor L-Mobi. Aan die tarieven ligt gewoon een contract ten grondslag waar zowel KPN als L-Mobi hun handtekening onder gezet hebben.

Daar komt bij dat je daar als klant van L-Mobi niets mee opschiet. Als je jouw telefoonnummer wilt behouden dan zou ik maar opschieten met het laten porteren van dat nummer naar een andere provider.

Reputatie 7
Badge +10

Uit de verhalen in de media blijkt dat L-Mobi niet vrijwillig is gestopt, maar gedwongen is, om te stoppen door KPN vanwege onredelijk hoge wholesaletarieven, die 4 tot 40 keer hoger liggen. Er lopen momenteel aantal zaken tegen KPN omdat ze veel te hoge bedragen hebben gefactureerd en geïncasseerd van L-Mobi, telkens met dreiging van afsluiting (in 2020,2021,2022 en 2023).

De eigenaar van L-Mobi heeft deze keer geweigerd om de exorbitant (4 tot 40 keer) hoge tarieven aan KPN te betalen. Deze kwestie ligt nu bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en de overheid om verder te beslissen en te onderzoeken of deze praktijken eerlijk zijn verlopen. Gezien het feit dat deze zaak nog geruime tijd kan duren voordat de consumenten en L-Mobi gelijk krijgen.

 

Hoi @Dare137 

Ik snap werkelijk niet, waarom je hier zo kwaad over bent.
Het is een zaak tussen KPN B.V. en ex-provider L-Mobi, en daar staan wij als consument los van.
Het kan natuurlijk zijn dat je aandelen in L-Mobi hebt gestopt of in het dagelijks bestuur van L-Mobi werkzaam bent, want dan snap ik je kwaadheid.

KPN zal L-Mobile nooit gedwongen hebben om te stoppen, dat is echt 100% een keuze geweest die het bestuur van provider L-Mobi heeft genomen.
De ACM en/of de rechter zal beoordelen wat er wel en wat er niet goed is gegaan, en welke regels er (eventueel) zijn overtreden, daar hoeven wij als consument ons niet mee bezig te gaan houden.

Het is heel simpel, ex-provider L-Mobi is gestopt met haar dienstverlening en zal ook niet zo snel meer terugkeren in telecomland.
Gewoon (net zoals mede forumlid @wjb al aangaf) zo snel mogelijk overstappen met je 06-nummer naar een andere provider naar keuze, en je eigen leven weer verder gaan leven.

Zodra er meer bekend is in deze zaak, lees je het gauw genoeg in het nieuws en de media.

Reputatie 7
Badge +9

@Michel.uit.Arnhem 


De ACM en/of de rechter zal beoordelen wat er wel en wat er niet goed is gegaan, en welke regels er (eventueel) zijn overtreden, daar hoeven wij als consument ons niet mee bezig te gaan houden.

De rechter heeft al gesproken

https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBROT:2023:4701

 

Reputatie 7
Badge +10

@Michel.uit.Arnhem


De ACM en/of de rechter zal beoordelen wat er wel en wat er niet goed is gegaan, en welke regels er (eventueel) zijn overtreden, daar hoeven wij als consument ons niet mee bezig te gaan houden.

De rechter heeft al gesproken

https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBROT:2023:4701

 

Hoi @TDN 

Bedankt voor het delen van het vonnis en de uitspraak.
Het lijkt mij meer dan duidelijk, dat het gewoonweg einde oefening is voor L-Mobi en dat er geen doorstart gemaakt kan worden, ook niet via de netwerken van Odido en Vodafone.

KPN B.V. heeft gehandeld volgens de gemaakte afspraken en overeenkomsten, en mocht dus uiteindelijk de stekker eruit trekken, als consument is er dan nog maar één weg te bewandelen:
Met je L-Mobi 06-nummer zo gauw mogelijk overstappen naar een provider naar keuze, ter voorkoming dat je het 06-nummer uiteindelijk kwijt zult raken.
 

Reageer