Beantwoord

Multisim activeren op nieuwe Apple Watch lukt niet, zegt nog gekoppeld te zijn aan ‘andere’ watch

  • 23 September 2023
  • 11 reacties
  • 1156 keer bekeken

Hallo, ik heb gisteren de nieuwe iPhone 15 pro gekocht en alles van mijn ‘oude’ iPhone 14 Pro via de direct transfer overgeheveld. Ik ben ook in het bezit van een Apple Watch Ultra (de 1) welke ik niet heb vervangen. In deze Apple Watch zit een Multisim van KPN. Na de volledige overdracht van iPhone 14 naar iPhone 15 leek de Apple Watch koppeling niet meegekomen. Ik moest deze dus resetten en (opnieuw) koppelen aan mijn iPhone 15. Echter bij die koppeling lukte het activeren van het mobiele netwerk op de Apple Watch niet. Hij gaf aan dat de multisim app gekoppeld was aan een ‘andere’ Apple Watch (wat technisch niet klopt want het gaat om dezelfde Apple Watch). Hierop heb ik de multisim verwijderd van de Apple Watch via de watch app op de iphone. Er is nu ook geen sim meer actief in de configuratie van de watch en de watch app. Maar ook opnieuw configureren en koppelen van de multisim aan dezelfde apple watch blijft falen. Hij blijft nog altijd aangeven dat de multisim is gekoppeld aan een ‘andere’ Apple Watch, maar er is geen andere en er is ook nooit een andere geweest. De bestaande apple watch (waarmee hij al een jaar gekoppeld was) is nog steeds dezelfde apple wacht. Alleen even gereset omdat ik hem opnieuw aan mijn iphone moest verbinden. Ik heb de klantenservice al gebeld maar de jongedame had geen idee en kon mij niet verder helpen. 

icon

Beste antwoord door Sanne van KPN 28 September 2023, 20:47

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

11 reacties

Reputatie 2

Ik heb pcs hetzelfde. Gebeld met kpn nav dit draadje.

Multisim aan kpn zijde uitzetten zou het moeten verhelpen. Dat is gebeurd, maar na 2 uur zie ik wel dat multisim uit is, echter krijg nog steeds de melding dat het op de andere Applewatch actief is. De Ultra is hetzelfde. Alleen nieuwe iPhone 15 pro. Volgens de collega van kpn was ik niet de eerste die vandaag hierover belde. 

Reputatie 7
Badge +18

Hi @Glowy

Mocht het nog niet gelukt zijn met het adviseren, dan raad ik je inderdaad ook aan om te bellen met ons via 0800-0402 doordeweeks tussen 8:00 - 18:00 en op zaterdagen tussen 8:00 - 17:00. Dan kan mijn collega dit met je oppakken en is het hopelijk snel rechtgezet. 

Ik vermoed dat de multisim eerst uitgezet had moeten worden op de Watch. In ons KPN Multisim op de Apple Watch topic benoemen we dit ook en ook de stappen die je kunt nemen wanneer het niet lukt met de Watch: 

Activeren van Multisim lukt niet omdat deze nog op een andere Apple Watch actief is

Verberg inhoud

Je kunt dit zelf oplossen door de Apple Watch waarop Multisim is geactiveerd weer te koppelen aan de iPhone waar het KPN abonnement en Multisim op is geactiveerd. Vervolgens zet je Multisim uit zoals beschreven staat in de Toestelhulp tool.

Lukt dit niet omdat je de oude Apple Watch niet meer in bezit hebt? Neem dan contact met ons op via 0800 0402.

 

Beste @Sanne_M,

de Multisim is uitgezet. Sterker nog. Ik heb zelfs 2 weken geleden het hele multisim abonnement bij KPN laten uitschakelen en van mijn abonnement af laten halen. Zelfs dat helpt niet. Nog steeds geeft KPN na inloggen aan dat “deze multisim” reeds gekoppeld is, terwijl er nu dus helemaal geen multisim meer is!!

ik zou het dus bijzonder op prijs stellen als KPN contact met mij opneemt (i.p.v. andersom) en dat een technische specialist mij helpt om dit probleem echt op te lossen!!!

Hi @Glowy, ik heb hetzelfde probleem. De helpdesk heeft multisim uitgezet maar toch krijg ik nog de melding dat multisim in gebruik is op een andere Apple Watch. Is het bij jou ooit opgelost?

Hi @Glowy, ik heb hetzelfde probleem. De helpdesk heeft multisim uitgezet maar toch krijg ik nog de melding dat multisim in gebruik is op een andere Apple Watch. Is het bij jou ooit opgelost?

Nee. Bij mij is het nooit opgelost. Na een paar weken zelfs waarbij mijn multisim abo was stopgezet en ik hem een aantal weken later dus weer wilde activeren, bleef het probleem bestaan. Voor mij was het de druppel, ik heb heel vaak problemen en gezeik met KPN gehad en nu was ik er echt helemaal klaar mee, dus heb ik sinds begin deze maand (gelukkig) alles, maar dan ook echt alles, ondergebracht bij Odido. Mobiel, multisim,  glasvezel-internet en TV! Tot op heden helemaal top. En vele malen goedkoper en een geweldig werkende App voor de Apple TV met 4k, waardoor je zelfs geen aparte TV kastjes meer nodig hebt. Daar kan KPN nog heel wat van leren. Echt een aanrader!

ok dat klinkt niet heel hoopvol, naar goed om te weten dat er een alternatief is. Ik heb vandaag weer met de helpdesk gebeld, het leek te lukken, maar bleef steken in de laatste stap (status is “Activating…”)

Heb hetzelfde probleem sinds de aanschaf van de iPhone 15. Abonnementsgeld voor de multisim laten ze wel doorlopen. Zal nog een paar dingen proberen maar als het niet lukt ga ik ook naar een andere provider. 

bij mij heeft de helpdesk het uiteindelijk wel kunnen oplossen

Bij mij is het uiteindelijk toch gelukt. Na een keer of 4 met de helpdesk gebeld te hebben.  Ik moest als laatste de KPN app updaten en de helpdesk heeft nog wat goed gezet en uiteindelijk na 24 uur opnieuw geïnstalleerd en nu werkt het eindelijk. 

@MErwin 

hetzelfde probleem hier. wat is de oplossing nog een keer?

 

@MErwin

hetzelfde probleem hier. wat is de oplossing nog een keer?

 

Is het al opgelost? Ik zit met het zelfde probleem