Beantwoord

Slecht bereik via KPN mobiel netwerk met nieuwe Samsung S24

  • 1 June 2024
  • 1 reactie
  • 140 keer bekeken

sinds deze week heb ik een nieuwe smartphone, maar sinds ik die nieuwe smartphone heb. heb ik haast geen mobiel verbinding. ik heb al een nieuwe simkaart kregen en nog steeds niks. ik heb al jullie stappen plan doorlopen maar het werkt nog steeds slecht. en ik heb zelf ook nu een esim kregen en nog steeds heb ik heel slechte mobiel internet. ik ben al bij samsung geweest om te alles na te lijken kijken. en hun zeggen dat er slecht mobiel dekking is. maar dat lijkt me sterk. met me oude s22 had ik overal ontvangst.

kpn help me pleasee

icon

Beste antwoord door Denise van KPN 3 June 2024, 16:34

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +17

Hoi @edsltp, balen dat je met jouw nieuwe toestel geen goed bereik hebt! Dat is natuurlijk niet wat je verwacht als je net een nieuw toestel hebt.

Het lijkt mij geen probleem in de mobiele dekking, aangezien je met jouw S22 geen problemen had. En juist daarom is het goed als we dit laten uitzoeken door onze netwerkspecialisten.

Je kunt het beste even met ons bellen op 0800 0402. We kunnen dan samen een formulier invullen, waarna onze netwerkspecialisten aan de slag kunnen. Dit formulier invullen gaat het beste telefonisch, omdat we dan direct contact hebben.

Reageer