Telefoon kan uitvallen door de vorst.

  • 24 January 2019
  • 2 reacties
  • 85 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +21
Telefoon kan uitvallen door de vorst.

Telefoons met een lithium-ion-accu (zoals b.v. de iPhone) kunnen slecht tegen de vorst. Gebruik je telefoon niet te lang buiten als het vriest, het beste kun je hem beschermen met een hoesje, maar dat is maar een erg kleine bescherming.
Draag de telefoon tegen je lichaam onder je jas dat is de beste manier.

Om de telefoon dan toch te kunnen bedienen kun je het beste een oortje gebruiken of (als je een iPhone hebt) de iPhone aanroepen met Siri.
Er zijn vast wel meerdere merken telefoons die je met spraak kunt bedienen maar dat weet een ieder vast wel van zijn/haar eigen telefoon.
Je kunt Siri opdracht geven om een nummer te bellen of om de telefoon aan te nemen of muziek af te spelen, zelfs de weerverwachting kun je opvragen en nog veel meer.
Siri activeer je via instellingen - Siri en zoeken - Schakel "Luister naar He Siri" in.

Als je de telefoon geheel uitzet in de ijzige koude, wacht dan als je terugkomt in de warmte even met aanzetten zodat hij ge-acclimatiseert is, om schade te beperken.

Laat nooit een telefoon in de auto achter dat is een ieder bekend om diefstal te voorkomen, maar helemaal niet als het vriest, dat is echt funest voor je telefoon.

Je kunt een powerbank meenemen maar denk erom de meeste powerbanks hebben ook een lithium-ion-accu, zodat daar dezelfde voorzorgsmaatregelen voor gelden.

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Goede tip, huistijger!

Reputatie 7
Badge +24
Persoonlijk probeer ik mijn huis zoveel mogelijk niet te verlaten. 😉 Bevalt prima!