Beantwoord

Experia Box V10 - Veelgestelde vragen

  • 8 July 2015
  • 357 reacties
  • 825748 keer bekeken


Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

357 reacties

Reputatie 1
Dank WJB. Het werkt nu inderdaad wel. Hier en daar wat kabels verlengen en het is goed gekomen.

Experia Box v10 - Veelgestelde vragen (van Robin Flikkema)

dit is een soort handleiding voor de v10

bestaat deze ook voor de v9 ? de menu structuur is nl compleet anders

het gaat mij om het Instellen van een poort (en eventueel ander benodigde instellingen) in de experia box v9 voor het besturen van een camera van buitenaf
Reputatie 7
Badge +30

Experia Box v10 - Veelgestelde vragen (van Robin Flikkema)

dit is een soort handleiding voor de v10

bestaat deze ook voor de v9 ? de menu structuur is nl compleet anders

het gaat mij om het Instellen van een poort (en eventueel ander benodigde instellingen) in de experia box v9 voor het besturen van een camera van buitenaf

Daar is op dit moment geen topic voor. Maar deze reactie geeft wel aan hoe je het e.e.a. kan bereiken: https://forum.kpn.com/internet-9/port-forwarden-experiabox-v9-h368n-181931#post191843
Reputatie 1
goedemiddag,

in de veelheid van gegevens ben ik het spoor enigszins bijster geraakt.
ik heb echter het volgende probleem:
binnenkort ga ik over van ISDN naar VOIP .
en verwacht enkele dagen daarvoor het modem te krijgen (wsl Experiabox?)
Gebruik nu als vaste telefoon Gigaset A415a trioset met 1 extra handset.
Het basisstation is via een telefoonkabel verbonden met de huidige Quatrovox middels een RJ11 stekkertje (toch kleiner als RJ45?).
Kan ik met dat stekkertje in de Experiabox op Phone 1 of 2 bellen en gebeld worden zoals ik gewend was?
of is een extra voorziening nodig?
heb op een andere plek in het forum al begrepen dat het signaal tussen Experiabox en basisstation analoog is, dus verwachtte ik eigenlijk geen probleem, maar wordt door andere sites weer in verwarring gebracht
Reputatie 7
Badge +30
De A415A Trio werkt direct op Phone 1. Waarschijnlijk zit bij het aansluitpakket een rj11/6P4C naar rj11/6P4C kabel, die kan je verbinden tussen het basisstation en de Experiabox (Phone 1-poort). Daarna werkt bellen en nummerherkenning zoals je gewend bent.

Het signaal is POTS met DTMF Nummerherkenning en dat wordt gewoon ondersteund door (normale) telefoontoestellen als de A415A Trio.

Heb je de Extra handset gekoppeld aan het basisstation van de A415A of heb je deze met een extra rj11/6P4C kabel aangesloten? Dat eerste is namelijk het makkelijkst (indien mogelijk met het handset die je er extra bij hebt) en werkt direct. De tweede oplossing is iets meer werk denk ik.

Robin
Reputatie 1
Beste Robin,
bedankt voor je snelle antwoord, een hele geruststelling!

De extra (4e) handset is een 'oudje' uit een vorig stel Gigaset-telefoons en door mij draadloos gekoppeld aan het basisstation.
niet alle functies van de overige 3 handsets doen het, maar voor mij is nummerherkenning het belangrijkste en dat doet het wel.

Groet,
H. K.
Ik vroeg mij af of anderen ook problemen ondervinden met het gebruik van IPv6. Ik weet niet of dit met de Experiabox V10 zelf te maken heeft of met de KPN verbinding in het algemeen maar:

Mijn werkgever installeert de Cisco Umbrella roaming client op al onze laptops. Deze zorgt ervoor dat al het DNS verkeer encrypted is (richting OpenDNS) en zorgt ervoor dat de clients beveiligd zijn tegen phishing en malware attacks.

Het probleem dat ik ondervind is dat wanneer ik IPv6 aan heb staan on mijn Experiabox ik verschillende sites and services niet kan benaderen, zoals onze VPN verbinding bijvoorbeeld. nslookups naar veel sites werken prima maar op andere sites krijg ik een connection time-out.

Zodra ik IPv6 uitzet in het modem werkt alles naar behoren. Ik ben dus benieuwd of dit iets is wat bij KPN ligt of aan de Cisco client. Ik weet van collega's dat zij geen problemen ondervinden met IPv6 bij andere ISP's.
IPv6 gewoon uit laten. Voorlopig lijkt IPv6 meer problemen op te leveren dan het oplost. Bij KPN is IPv6 absoluut geen prio, getuige het feit dat veel (vooral DSL-klanten zoals ik) nog helemaal geen IPv6 hebben en er niet veel werk van gemaakt wordt dat op te lossen.
Reputatie 7
Badge +30
Ik vermoed dat dit een combinatie is van IPv6 + Umbrella.
Hoi! Ik heb 500MB up/down door de V10. Mijn Sonos Connect geeft soms aan dat de aanvoer van data niet voldoende is om de buffer gevuld te houden. De Connect is met de kabel verbonden aan mijn 1Gb netwerk. Dit suggereert dat de snelheid op dat moment niet voldoende is. Dit lijkt mij sterk. Vaak ook omdat ik op dat moment geen enkel ander apparaat gebruik wat de bandbreedte kan beïnvloeden. Wie herkent dit? Hoe kan ik zien hoeveel bandbreedte de Sonos Connect op zo'n moment verbruikt?

Edwin.
Badge
Robin,

Mooi artikel over de V10, maar bij het gedeelte over port forwarding heb ik mijn twijfels.
Ik heb namelijk het idee dat KPN het openzetten van de poorten met dit modem (bewust) tegenhoudt.
Ik heb poort 21 opengezet om een FTP server te kunnen benaderen (deze server draait al jaren lokaal met voorheen een V9 modem) maar sinds dit V9 modem is geruild voor een V10 modem blijven alle poorten gesloten. (zelfs met de DMZ functie aan) Ook biedt KPN geen enkele ondersteuning op dit punt.

Admin: IP-adres weggehaald
Reputatie 7
Mooi artikel over de V10, maar bij het gedeelte over port forwarding heb ik mijn twijfels.
Ik heb namelijk het idee dat KPN het openzetten van de poorten met dit modem (bewust) tegenhoudt.

Nee, dat is in strijd met de telecommunicatiewet en dus zal KPN dat niet doen.
Alle poorten zijn gewoon te forwarden uitgezonderd TCP poort 8085, die is gereserveerd voor remote beheer.
Badge
Robin,

Waarom blijven bij mij dan alle poorten gesloten?
Het forwarden is toch niet zo'n ingewikkelde zaak?
Als je dit probleem bij KPN aankaart, krijg je overal te horen dat er weinig kennis m.b.t. het forwarden van poorten is en er dus ook geen ondersteuning gedaan wordt.
Reputatie 7
Is het netwerk op die PC wel ingesteld als privé netwerk?
Badge
Aan de PC en de instellingen van de FTP server is niets gewijzigd. Staat inderdaad ingesteld als privé netwerk.
Hallo @RobinFlikkema ,
uiterst leerzaam artikel.
Mijn vraag is hoe ik gebruik kan maken van de 3G/4G-functionaliteit binnen de V10.
Als ik mijn 4G-smartphone verbindt met de V10 krijg ik keurig een melding dat de verbinding geïnitialiseerd is, maar hoe krijg ik e.e.a. aan het werk dat de verbinding inderdaad via 3G/4G loopt,
dat is me helaas nog niet duidelijk.
Welke USB-poort moet ik gebruiken, ik had de USB-poort gebruikt bij de LAN-poorten, maar aan de kopse kant van het modem zit ook een USB-poort waar ik niet (meer) bij kan omdat het modem opgehangen is.
Ben benieuwd naar je antwoord.☺️
3G/4G (G staat hier voor Generation; 5G staat in de steigers, maar volgens mij is er een bouwvakstaking😉) zijn technieken die via het mobiele netwerk geleverd worden, niet door de V10; het is geen Wi-Fi. Je kunt je telefoon niet via 3G/4G verbinden met de V10.
Bedoel je wellicht 2,4 GHz/5GHz (hier staat G voor giga), dat zijn Wi-Fi-technieken waarmee je telefoon wel met de V10 kunt verbinden?
Hallo @Henk2304
Bedankt voor je reactie, ik weet hoe e.e.a. werkt en heb kennis van zaken, alleen in onderstaand geval niet (genoeg):
De V10 biedt de mogelijkheid een 3G/4G-dongle te plaatsen of een smartphone met 3G/4G te verbinden met een USB-poort op het modem en binnen het modem te activeren.
Wat ik nu wil weten, hoe krijg ik het aan het werk.
Je moet het zien als een soort redundant systeem naast de normale VDSL-internetverbinding.
Ik wil het simpelweg aan het werk zien, want dan werkt het voor mijn hele netwerk.
Nu verbind ik af en toe de smartphone met een pc via USB-tethering en heb dan een perfect snelle verbinding, maar voor slechts 1 pc, als het via het modem loopt, voor het hele thuisnetwerk.
Die dongle zou gebruikt kunnen worden in buitengebieden waar de ADSL-snelheid minder is dan 10 Mb/s. Die dongle kan dan via 4G een hogere internetsnelheid aan de V10 aanbieden. Alleen ... KPN kiest ervoor om voor dat soort situaties andere modems te gebruiken. Daarom heeft de USB-aansluiting op de V10 bij KPN bij mijn weten geen (bruikbare) functie.
Die dongle zou gebruikt kunnen worden in buitengebieden waar de ADSL-snelheid minder is dan 10 Mb/s. Die dongle kan dan via 4G een hogere internetsnelheid aan de V10 aanbieden. Alleen ... KPN kiest ervoor om voor dat soort situaties andere modems te gebruiken. Daarom heeft de USB-aansluiting op de V10 bij KPN bij mijn weten geen (bruikbare) functie.
Hallo @Henk2304 ,
de enigste functie van de USB-poort op de v10 is voor een 3G/4G-dongle of smartphone om het 3G/4G-menu in het modem te activeren en in te stellen.
Ik wil simpelweg weten hoe?
Misschien dat een moderator zijn/haar licht daarover kan laten schijnen.
Bedankt voor het meedenken in ieder geval,
@Jan-D Ik heb hier ooit zelf mee geëxperimenteerd. Als jij de dsl kabel / of wan los haalt neemt in potentie een smarphone/mifi router (tethering) die op USB is aangesloten, het over. Ik heb hiervoor toen geen settings hoeven aanpassen in de webinterface. Maar je hebt hier wel een optie voor. 3g/4g etc. Het is mij toen gelukt met een simpel android toestel. Ik kan me helaas niet herinneren welke USB poort ik toen heb gebruikt. Maar dat kun je zelf via trial en error wel uitsluiten.
De truc is dus de actieve dsl/fibre verbinding te verbreken. Samen heb ik het nooit aan de praat gekregen.
We ondersteunen het niet, zoals je ongetwijfeld weet. Maar wilde wel mijn eigen experiment met je delen. :-)
@Jan-D Ik heb hier ooit zelf mee geëxperimenteerd. Als jij de dsl kabel / of wan los haalt neemt in potentie een smarphone/mifi router (tethering) die op USB is aangesloten, het over. Ik heb hiervoor toen geen settings hoeven aanpassen in de webinterface. Maar je hebt hier wel een optie voor. 3g/4g etc. Het is mij toen gelukt met een simpel android toestel. Ik kan me helaas niet herinneren welke USB poort ik toen heb gebruikt. Maar dat kun je zelf via trial en error wel uitsluiten.
De truc is dus de actieve dsl/fibre verbinding te verbreken. Samen heb ik het nooit aan de praat gekregen.
We ondersteunen het niet, zoals je ongetwijfeld weet. Maar wilde wel mijn eigen experiment met je delen. :-)

Hallo @Erwin_ ,
bedankt voor je reactie, ik ga er mee aan de slag en laat je de afloop weten.☺️

@Jan-D Ik heb hier ooit zelf mee geëxperimenteerd. Als jij de dsl kabel / of wan los haalt neemt in potentie een smarphone/mifi router (tethering) die op USB is aangesloten, het over. Ik heb hiervoor toen geen settings hoeven aanpassen in de webinterface. Maar je hebt hier wel een optie voor. 3g/4g etc. Het is mij toen gelukt met een simpel android toestel. Ik kan me helaas niet herinneren welke USB poort ik toen heb gebruikt. Maar dat kun je zelf via trial en error wel uitsluiten.
De truc is dus de actieve dsl/fibre verbinding te verbreken. Samen heb ik het nooit aan de praat gekregen.
We ondersteunen het niet, zoals je ongetwijfeld weet. Maar wilde wel mijn eigen experiment met je delen. :-)
Hallo @Erwin_ ,
bedankt voor je reactie, ik ga er mee aan de slag en laat je de afloop weten.☺️

Hallo @Erwin_ en andere belangstellenden,
Ik ben ermee aan de gang gegaan en het werkt perfect.
Ik heb eerst de xDSL-aansluiting losgekoppeld van het modem.
Ik heb een smartphone aangesloten op de USB-aansluiting van het modem, USB tethering aangezet op de smartphone en ik had op alle aangesloten apparaten supersnel internet.
Via de 3G/4G-tab op het modem hoefde ik verder niets in te stellen.☺️
Beste Robin, ik ben je zeer dankbaar voor dit topic en vooral voor de informatie op "pagina" 1. Die heb ik inmiddels opgeslagen in een PDF zodat ik deze (eenvoudig leesbare) informatie ter beschikking heb op mijn computer.

P.S. In topic 'Gevolgen voor internetsituatie door stoppen ISDN' (nummer 471605) valt te lezen waarom ik deze informatie zo waardeer. Daar vermeld ik ook waarom ik zo'n kritiek heb op de informatievoorziening van KPN.
Beste Leden,

Vandaag KPN geïnstalleerd, VVDSL-Bonding, ik kom van XS4ALL met bonding. Verbinding staat netjes op Actual: 220mb down maar mijn echte download snelheid is 192.50 mbit... tv aangezet, 178 mbit...

Is dit de beperking van de V10?

Ik zit rechtstreeks met cat6 kabel verbonden, 1gbit.

ik zit ook nog met een netgear router verbonden maar die haalt hetzelfde....