KPN Box 12 – Instellingen webinterface

 • 19 June 2020
 • 391 reacties
 • 181987 keer bekeken
KPN Box 12 – Instellingen webinterface
Reputatie 6
Badge +3

Admin notitie: dit topic is geschreven in juni 2020. De firmware van de Box 12 is inmiddels een aantal keer geüpdatet. Hierdoor kan het zijn dat de webinterface die jij thuis hebt niet in alle gevallen meer overeenkomt met de afbeeldingen in dit topic. Als dat zo is, bekijk dan ook vooral ons kennisbank artikel over de Box 12, deze wordt actief bijgehouden.

 

Ziet jouw interface er hélemaal anders uit? Dan moet je hier zijn:

 

 

Hoi allemaal,

Gisteren heb ik een KPN Box 12 in ontvangst mogen nemen. Omdat het toch een relatief nieuw apparaat betreft en er nogal wat vragen zijn hoe bijvoorbeeld de grafische user interface (GUI) eruitziet, hierbij wat screenshots! Ik ga niet in op de installatie. Dat vind je in de KPN Thuis app, in de bijgeleverde handleiding, of op de KPN Support website.

Introductie KPN Box 12

Dit is ‘em dan! De KPN Box 12 met zijn gerecyclede body en stoere zwarte looks!

KPN Box 12

Op de achterzijde van het apparaat vind je belangrijke inloggegevens die je nodig hebt voor dit topic! In dit geval heb je het Admin Password nodig! Als we dan toch aan de achterzijde zijn… Kort wat uitleg over de verschillende poorten.

De KPN Box 12 is van links naar rechts voorzien van:

 • DSL poort - waar je, je koperaansluiting van KPN aansluit in geval van een DSL verbinding.
 • Power poort - Waar je de adapter insteekt.
 • USB 3.0 poort - Waar je eventueel een USB Apparaat op kunt aansluiten.
 • 4x Gele Ethernet / UTP (RJ45) poort - hier sluit je, je TV kastjes en andere apparaten aan.
 • Rode WAN poort - hier sluit je, je Glasvezel modem op aan.
 • 2x Groene Phone poort - Hier sluit je, je vaste toestellen aan met een RJ11 aansluiting.
 • Witte aan/uit knop - spreekt voor zich.

Aan de zijkanten van het apparaat vind je nog een WPS knop en een USB 2.0 poort.

 

 

Inloggen op de KPN Box 12

Om in te loggen op de box 12 ga je naar: https://mijnmodem.kpn. Als dit niet werkt kun je ook navigeren naar http://192.168.2.254.

Inlogpagina

Aan de rechterzijde kun je inloggen met de inloggegevens die op de achterkant van het apparaat staan. Bij de eerste keer inloggen zal er gevraagd worden het Admin password te wijzigen. Ik raad ten strengste aan een goed wachtwoord te verzinnen.

Als je eenmaal bent ingelogd kom je terecht op een homepagina. In één overzicht zie je hoe je KPN Box 12 ervoor staat. Ook zie je er hoe sterk de verbinding met een apparaat is en hoe snel de verbinding tussen je KPN Box 12 en Wi-Fi apparaten is.

Home

We zullen de buttons stuk voor stuk behandelen. We beginnen als eerste met My Modem.

My Modem

In dit hoofdstuk behandelen wij de verschillende modem/router functies van de KPN BOX 12.

My Modem - Device Info

Het eerste tabblad is General. Hier vind je alle basisinformatie van je KPN Box 12.

General

Het tweede tabblad is Statistics Je kunt hier per OSI Model laag en type interface bekijken hoe je device ervoor staat. Leuk voor de techneut maar voor de gemiddelde thuisgebruiker een beetje te technisch.

Statistics

Onder DHCP Leases vind je alle apparaten die verbonden zijn met je KPN Box 12 en het IP-adres dat ze toegewezen hebben gekregen. Je vind er het MAC-adres, het IP-adres en de resterende leasetijd van het IP-adres.

DHCP Leases

Onder ARP vind je de ARP tabel. Ook dit is weer erg technisch en niet voor iedereen interessant. Zie het als een telefoonboek welke MAC-adres bij welk IP-adres hoort.

ARP

My Modem – LAN IPv4

Onder dit menu vind je de status van je LAN-netwerk. Je vind er de basisgegevens van je KPN Box 12, je DHCP scope (de range van IP-adressen die je box zal uitdelen), IP-Reserveringen (voor als je een apparaat een vast IP wilt geven (denk hierbij aan een NAS of een ander belangrijk apparaat) en tot slot de lopende leases.

LAN IPv4

My Modem – DNS

Onder dit menu kun je eventueel eigen DNS-servers instellen. Let op: dit is best een geavanceerde functie. Verander dit alleen als je weet wat je doet. Mijn advies zou zijn gebruik te maken van de DNS service: 1.1.1.1. Dit is een privacy vriendelijke DNS service van CloudFlare. Meer informatie hier: https://1.1.1.1/dns/. Overigens doen de DNS Servers van KPN het prima. 

DNS

My Modem – DynDNS (Dynamic DNS)

DynDNS is een service waarmee je eventueel je thuisnetwerk onder een DNS naam beschikbaar maakt. Je moet hierbij aan denken dat je bijvoorbeeld makkelijkenaam.dyndns.org kiest i.p.v. een moeilijk te onthouden IP-adres. De DynDNS dienst zorgt er dan voor dat, als je publieke IP-adres zou wijzigen, de makkelijke naam automatisch omgezet wordt. Meer informatie kun je vinden op de DynDNS website: https://account.dyn.com/.

DynDNS

My Modem – Maintenance

Onder dit menu kun je de KPN Box 12 opnieuw opstarten of terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Ook kun je het logboek raadplegen.

Maintenance - Resets
Maintenance - Logs

Access Control

Access Control zou ik een beetje vergelijken met de firewall en beveiligingsfuncties van je KPN Box 12.

Access Control – Parental Control

Met deze functie kun je de Internettoegang van een apparaat beperken. Je kunt per dag en per tijd instellen wanneer wel en wanneer een apparaat niet mag Internetten.

Parental Control

Access Control – Port Forwarding

Een interessant menu. Heb je bijvoorbeeld een NAS en wil je deze beschikbaar stellen op het Internet? Dan kun je dat hier regelen. Je kunt bepaalde poorten zoals 80 (HTTP), 443 (HTTPS) en meer open zetten. Denk hier goed over na! Het apparaat is dus extern toegankelijk zodra je dit hebt gedaan. Handig voor jou, maar ook beschikbaar voor mogelijke kwaadwillende!!

Je kunt ook ranges toevoegen. Bijvoorbeeld 5000-5001. Let wel op je kunt ze extern op een range ontvangen. Maar intern kun je ze maar naar 1 poort mappen. Mijn advies zou zijn een 1 op 1 regel te maken. Dus 5000 naar 5000 en 5001 naar 5001.

Voor meer uitleg en tips over Port Forwarding, zie:

Port Forwarding

Access Control – DMZ

Hier kun je een apparaat met de billen bloot aan het Internet ontsluiten. Dit is best riskant. Doe dit alleen als je weet wat je doet!! Het apparaat zal op iedere poort beschikbaar komen op het Internet. Normaal gesproken wil je dit niet doen. Kies liever voor Port Forwarding en stel alleen specifieke poorten open.

DMZ

Access Control – User

Hier kun je, je Admin wachtwoord wijzigen.

User

Access Control - IPv6 Pin-holing

Nieuw in Software versie SGEJ10000310 is het tabblad:

IPv6 Pin-holing

Met Pin-holing kun je een apparaat op een specifieke poort “met de billen bloot” op het Internet beschikbaar stellen. Dat wil zeggen dat de Firewall dat specifieke apparaat op bepaalde poorten niet meer beschermt maar rechtstreeks beschikbaar stelt op het Internet. Doe dit alleen als je weet wat je doet.
 

IPv6 Pin-Holing

Internet Connectivity

Dit zijn de instellingen die nodig zijn om je KPN Box 12 online te brengen. Sinds Softwareversie SGEJ10000310 zijn er twee tabbladen binnen dit menu. KPN heeft namelijk IPv6 Dual Stack mogelijk gemaakt. Voorgaande KPN boxen hadden deze ondersteuning al. De Box 12 nu dus ook.

Met Dual Stack hebben je apparaten zowel een IPv4 als een IPv6 adres. Hierdoor kun je zonder problemen websites en diensten bezoeken ongeacht de IP versie die gebruikt wordt.

Op het IPv4 tabblad vind je de volgende informatie (ik raad aan hier niets aan te passen!):

Internet Connectivity

 

Het tweede tabblad: IPv6 heeft wat meer opties. Je kunt hier namelijk besluiten of je géén gebruik wilt maken van IPv6. Ik gok dat de gemiddelde KPN klant dit prima aan kan laten staan. Overweeg het dus pas uit te zetten als je er een goede reden voor hebt. Hoewel IPv4 nog volop gebruikt wordt zijn er links en rechts meer en meer diensten die (ook) IPv6 ondersteunen. Het gebruik groeit dus. Als je geen problemen ervaart lekker aan laten staan 😉 !

IPv6 instellingen

Op de website: IPv6 test - IPv6/4 connectivity and speed test (ipv6-test.com) kun je controleren of IPv4 én IPv6 goed functioneren (supported) op je aansluiting.

Ethernet

Een simpel knopje. Je kunt hier simpelweg van alle 4 de LAN-poorten de status zien. O.a. hoe snel een poort is, hoeveel MB’s er per poort zijn verstuurd en ontvangen en eventueel hoeveel Errors er op een poort plaatsvinden. Een hoog Error of Discarded Pkt (genegeerde pakketjes) gehalte kunnen duiden op een probleem met een apparaat.

Ethernet

WiFi

In dit hoofdstuk gaan we in op de Wi-Fi instellingen van de KPN Box 12.

WiFi – Basic

Op de Basic pagina kun je snel en gemakkelijk Wi-Fi aan of uitzetten (Enable Radio) en het SSID in (de naam van je netwerk die je aanklikt op bijvoorbeeld je Smartphone) aan of uitzetten. Je kunt vervolgens een SSID uitkiezen en aangeven of je wilt dat het SSID publiekelijk zichtbaar is. Let op: het SSID geldt zowel voor het 2,4GHz als voor het 5GHz netwerk! Een handige QR-code is beschikbaar om een apparaat snel toegang te geven tot je KPN Box 12.

Je kunt op deze pagina onder Security ook het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk wijzigen. Let op: het wachtwoord geldt zowel voor het 2,4GHz als voor het 5GHz netwerk!

Wi-Fi

Wi-Fi – WPS

WPS staat voor Wi-Fi Protected Set-up. Met deze functie kun je snel een apparaat toevoegen aan je netwerk. Zodra je op de fysieke WPS knop op je KPN Box 12 klikt of op het symbooltje op deze pagina heb je 2 minuten om hetzelfde te doen op het andere apparaat. Zo kun je deze toevoegen aan je Wi-Fi netwerk zonder het wachtwoord in te hoeven vullen.

WPS

Wi-Fi – Stats

De statistieken van je Wi-Fi netwerk vind je hier. O.a. hoeveelheid bytes er verzonden zijn, hoeveel pakketjes ontvangen en verzonden zijn en hoeveel Errors er plaatsvinden.

Stats

Wi-Fi – Advanced

Standaard zal de KPN Box 12 proberen een zo goed mogelijk kanaal en bandbreedte te selecteren. Desgewenst kun je dat hier aanpassen. Je kunt dit per Wireless Mode doen. 802.11ax is overigens WiFi-6. Je kunt per band (2,4GHz of 5GHZ) de instellingen finetunen. Ben je niet helemaal bekend met deze instellingen? En ervaar je toch issues met je Wi-Fi netwerk? KPN heeft een mooie tool gemaakt die je helpt met het verbeteren van je Wi-Fi: de Wifi Manager.

Wi-Fi Advanced

Wi-Fi - MAC Filter

Hier kun je filteren op het MAC-adres van je apparaten. Als je een Wi-Fi wachtwoord niet voldoende zou vinden kun je als extra beveiligingslaag. Je kunt hier alle apparaten toelaten. Een deel van je apparaten toelaten of een deel van je apparaten blokkeren.

MAC Filter

WiFi – Wireless Environment

Altijd al eens benieuwd geweest hoe sterk andere Wi-Fi netwerken zijn en op welke band deze zitten? Met de Wireless Environment tool maakt de KPN Box 12 een overzicht van naastgelegen netwerken. Zo kun je eventueel de Advanced instellingen tunen op het resultaat.

Wireless Environment

Wi-Fi Gasten

Voor de Gasten Wi-Fi zijn er ook verschillende instellingen beschikbaar. Let op: De schuifjes die je hier eventueel aan- of uitzet hebben ook impact op je normale Wi-Fi!
Zet je dus de Radio's uit dan zal je normale Wi-Fi ook uit gaan! De overige instellingen: Stats, Advanced en MAC Filter bevatten dezelfde functies als je normale Wi-Fi. Scrol even naar boven als je wilt weten wat ze doen en kunnen.

Wi-Fi Gasten

Voice Settings

In dit menu kun je de ingebouwde telefonie functionaliteit uitschakelen op de Box 12.

VoIP Settings:

Zet hier de Telefonie functies uit of aan. Ik heb helaas geen telefonie dus kan jullie niet echt laten zien wat er gebeurt als dit aanstaat 🙂 .

VoIP Settings

Apparaat instellingen

Een beetje verborgen in de GUI zijn de apparaat instellingen. Als je in het Home menu zit zal ieder apparaat dat verbonden is met je KPN Box 12 een eigen button hebben. Klik hier maar eens op. Je kunt nu per apparaat een hele hoop instellingen doen. Dit kan makkelijker werken dan de grote menu’s doorlopen.

Apparaat – Device Info

Op deze pagina kun je het apparaat voorzien van een friendly name (makkelijk te onthouden naam), een icoontje en een locatie. Vervolgens kun je de technische naam (Hostname), IP-adres, MAC-adres en de fabrikant aflezen. Je kunt het IP-adres dat het apparaat nu heeft ook meteen vastleggen door op Reserve IP te klikken. Bij Wi-Fi-Apparaten zie je ook nog de Signaal sterkte en Signaal snelheid.

Apparaat - Device Info

Apparaat – Parental Controls

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – Parental Control. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen.

Apparaat - Parental Controls

Apparaat – Port Forwarding

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – Port Forwarding. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen. Ik vind dit wel een fijne toevoeging.

Apparaat - Port Forwarding

Apparaat – DMZ

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – DMZ. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen.

Apparaat - DMZ

Wat kan de Box niet….

Tjah, waar velen van jullie waarschijnlijk op hopen. Maar de KPN Box 12 heeft (nog) geen bridged modus om een eigen router aan te sluiten. Het is overigens wel mogelijk om een eigen router aan te sluiten. Je vindt daar meerdere topics over op dit forum onder Thuisnetwerk.

The end

Dat was het even snel! Heb je een vraag of opmerking dan hoor ik dat graag! Spelfoutjes ontvang ik graag in een privé berichtje!


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

391 reacties

Maar kan het dus bij de V12 ook?

Op de V12 zet je niet de wifi uit maar geef je apparaten toegang tot Internet binnen bepaalde tijdslots. Dit kan je per apparaat aangeven.

Snap ik maar dat is dus niet wat ik wil. Ik wil de Wifi op bepaalde tijdstippen voor alle apparaten uit. Dat kan dus met de V10. Kan het ook bij de V12?

Reputatie 7

Maar kan het dus bij de V12 ook?

Op de V12 zet je niet de wifi uit maar geef je apparaten toegang tot Internet binnen bepaalde tijdslots. Dit kan je per apparaat aangeven.

Snap ik maar dat is dus niet wat ik wil. Ik wil de Wifi op bepaalde tijdstippen voor alle apparaten uit. Dat kan dus met de V10. Kan het ook bij de V12?

De wifi gaat niet uit, maar je kunt wel alle apparaten in éèn keer de toegang ontzeggen voor een tijdslot. Dat komt op hetzelfde neer tenzij het je om de "straling" te doen is.

Maar kan het dus bij de V12 ook?

Op de V12 zet je niet de wifi uit maar geef je apparaten toegang tot Internet binnen bepaalde tijdslots. Dit kan je per apparaat aangeven.

Snap ik maar dat is dus niet wat ik wil. Ik wil de Wifi op bepaalde tijdstippen voor alle apparaten uit. Dat kan dus met de V10. Kan het ook bij de V12?

De wifi gaat niet uit, maar je kunt wel alle apparaten in éèn keer de toegang ontzeggen voor een tijdslot. Dat komt op hetzelfde neer tenzij het je om de "straling" te doen is.

En het gaat mij dus om de wifi uit te zetten niet apparaten te ontzeggen en te blijven zenden.

Hallo allemaal,

Ik las dat er twijfel was of de 12 met SUPER wifi werkt, ik kan bevestigen dat dit hier prima werkt.

Heb er een beneden en een boven werkt prima.

Wil ik even terug komen op bovenstaand stukje over de DNS aanpassen.
Dit kan (bijv 8.8.8.8 of 1.1.1.1 of 4.4.4.4 en noem maar op, standaard is 192.168.2.254 de DNS (dus de KPN DNS).

Als je http://192.168.2.254 gebruikt om in het modem webbased te benaderen dan kan het zijn dat dit niet meer werkt.
Immers snapt de KPN dns server https://mijnmodem.kpn/2.0/gui/#/login/ wel maar de google en andere DNS servers snappen dit niet.

Dus even je hosts file aanpassen dan werkt het weer.
Gaat simpel mensen met windhoos (heb gelezen dat die nog bestaan) ga naar c:\windows\system32\drivers\etc en pas de hosts file aan door de regel:

192.168.2.254       mijnmodem.kpn toe te voegen met een plain asci NIET met word of andere programma's) voor Linux gebruikers:
sudo nano /etc/hosts n voeg hier de regel     192.168.2.254        mijnmodem.kpn     toe

Als je een dosbox (windowslogo en dan cmd typen) of bij linux CTR-ALT-T alle drie tegelijk indrukken.
Als je dan ping mijnmodem.kpn typt moet je een goed antwoord zien anders heb je een foutje gemaakt evt de pc opnieuw starten.

Deze kleine opmerking als je een ander DNS gaat gebruiken.
 


Mijn vraag is echter, is er iemand die een idee heeft hoe je op de WAN kant van het modem VPN kunt gaan gebruiken ?

Immers als je op de buitenkant van je modem (de WAN kant dus) VPN voor elkaar hebt dan gaat alles in je netwerk (bekabeld en Wifi) vanzelf ook via de VPN zonder dat daar te installeren.
Immers gaat dan alles via de WAN.

En een tweede vraagje is.

Ik ben het volgende van plan.

Alles in mijn netwerk heeft een vast IP wil nu DHCP uitzetten.

Dit is mijn eerste KPN doosje heb pas sinds vrijdag een aansluiting, weet dus niet of het TV doosje een vast IP adres nodig ?(volgens mij heet dat kleine doosje experia) het gaat dus om het kleine doosje waar je tv mee kijkt (zeg maar de KPN Top Box.

Immers als DHCP uit staat blijven los van wachtwoorden en uitsluitend op MAC adres toegang geven de hackers veel werk om dan nog binnen te komen.

Goede beveiliging is een serie van maatregelen en DHCP uitzetten is daar een belangrijk onderdeel van.

Ik dank een ieder voor tips

Verder is de 12 echt een leuk doosje

Dank en groeten

 

Reputatie 7
Badge +24

VPN kan niet, word niet ondersteund. En dhcp uit zetten kan ook niet. Heeft ook geen enkele toegevoegde waarde wat betreft veiligheid zoals u suggereerd.

Reputatie 6
Badge +3

Hmmm interessant. KPN maakt meer en meer gebruik van haar eigen top level domain: .kpn

Maar nu valt mij op dat ik via mijn Box 12 deze site niet kan openen: https://www.overons.kpn/nl/

 

Zet ik wifi uit en ga ik via 4G dan werkt het wel.

De site https://mijnmodem.kpn doet het overigens prima. 
 

Meer mensen dit fenomeen gezien? Lees nogal graag de KPN nieuwsberichten. Maar dat lukt mij dus niet meer sinds de .kpn link gebruikt wordt. 

Reputatie 7
Badge +16

Klopt @Alpha89, overons.kpn werkt al een tijdje niet meer. Viel mij ook al op. Dit heb ik even gemeld zodat er naar gekeken kan worden. 

Reputatie 6
Badge +3

Aan top @ChrisWissink dankjewel!

Reputatie 7
Badge +24

Nou... werkt hier wel hoor...

 

Reputatie 7
Badge +16

@Nick83, hier al weken niet meer op iPhone, iPad en Windows. 

 

Reputatie 7

Via de V12 lukt het niet om overons.kpn te openen…

...omdat het IP adres niet gevonden kan worden.

 

Terwijl overons.kpn via mijn EdgeRouter wel te bereiken is...

...omdat dan het IP adres dan wel gevonden wordt.

 

Reputatie 7
Badge +25

Het probleem met overons.kpn is doorgezet naar de technische mensen om te onderzoeken!

Bedankt. Dit brengt licht in de duisternis. Zou eigenlijk gewoon ingesloten moeten worden bij de box.

Ik heb vandaag een v12 gekregen bij mijn glasvezel aansluiting. Nadat alles werkte was ik verbaasd dat ik geen IPv6 zag in mijn netwerk.

De v12 staat niet in de lijstjes die IPv6 ondersteunen (maar de lijstjes zijn oud en de v12 nieuw). Weet iemand of IPv6 kan met deze router?

Is IPv6 nog niet uitgerold in mijn gebied? Een paar jaar geleden had ik hier Telfort glas, die had wel al IPv6 en is ook KPN infra toch?

 

Reputatie 7

De V12 ondersteunt nog geen IPv6. Dit zal wel gaan komen, maar de vraag is ... wanneer?

Reputatie 6
Badge +3

Het probleem met overons.kpn is doorgezet naar de technische mensen om te onderzoeken!

Thanks Paul!

Reputatie 7
Badge +25

De V12 ondersteunt nog geen IPv6. Dit zal wel gaan komen, maar de vraag is ... wanneer?

Klopt wat je aangeeft, en ik kan die vraag nog niet beantwoorden helaas.

Reputatie 1

Heeft de V12 ook de mogelijk om uPnP in te schakelen? En hoe bevalt de V12 voor de mensen die eerst een V10 hadden, beter or slechter? 

Reputatie 7
Badge +21

Jazeker @jwrillmann , ook op de KPN Box 12 kan je UPnP IGD aan/uit zetten.

Ik heb mijn v10 een paar weken geleden vervangen door dit modem en dit bevalt goed.

Reputatie 6
Badge +3

Heeft de V12 ook de mogelijk om uPnP in te schakelen? En hoe bevalt de V12 voor de mensen die eerst een V10 hadden, beter or slechter? 

Ook hier de v10 vervangen. Prima ervaring dusver. Minimaal even stabiel al dan niet beter. Daarnaast behaalt mijn WiFi-6 apparatuur nu hogere snelheden.

prima box dus!

Reputatie 7
Badge +16

Heeft de V12 ook de mogelijk om uPnP in te schakelen? En hoe bevalt de V12 voor de mensen die eerst een V10 hadden, beter or slechter? 

Bevalt prima inderdaad, ik mis alleen de mesh functie (nog) om mee te doen in mijn netwerk van SuperWiFi. Maar die functie komt nog. Fijn ding om in gebruik te hebben overigens. 

Moest wel erg zoeken om bijvoorbeeld de juiste weg naar Port forwarding te vinden en zelf mis ik een beetje de Nederlandse taal op het modem. Maar dat had de v10 volgens mij ook niet. 

Reputatie 7
Badge +16

Ik vraag mij eigenlijk af waarom ervoor gekozen is de inlog helemaal rechts in het scherm te gooien. Ik zal het namelijk in het midden verwachten. Of is dat alleen gedaan om de foto's mooi uit te laten komen? :thinking:

 

Reputatie 2

De V12 is qua GUI (UI/UX) een flinke verbetering tov de Experia Box V9 ;-)

Vandaag de V12 ingesteld (appeltje/eitje) en alle apparaten in mijn netwerk een eigen naam gegeven. Echter wel meteen de Wifi netwerken uitgeschakeld daar ik Ubiquiti Pro AP's in huis heb….

Mochten andere gebruikers hun apparaten willen voorzien van een naam dit en rare namen tegenkomen, dit is wat ik tot nu toe heb ontdekt bij mij. Dit kan echter wel per huishouden verschillen….

> Kreatel Communications AB » Een tv decoder
> Arcadyan Technology » Een tv decoder

> local host » niet aanpassen….

 Tip 2
Voor mijn werk gebruik ik o.a. een VPN en Remote desktop applicatie, echter kan ik deze pas gebruiken als ik mijn standaard dns aanpas naar een andere.

Echter als je dit doet (Apple), dan heb je geen toegang meer tot de modem via een browser, je dient dan de DNS weer te veranderen naar de standaard DNS. Of deze als primair instellen.

 

Reputatie 7

Ook op mijn tablet in landscape mode wordt de login rechtsboven geplaatst.

 

In portrait mode wordt de login middenboven geplaatst.

 

Reputatie 2

Op mijn mac via de browser wordt de login rechtsboven geplaatst, dit is best irritant als je gebruik maakt van een password programma zoals 1password, Enpass etc….

Wellicht is dit aan te passen zodat de login venster altijd gecentreerd wordt? Lijkt mij de beste oplossing voor elk apparaat denk ik ;-)