KPN Box 12 – Instellingen webinterface

 • 19 June 2020
 • 391 reacties
 • 181988 keer bekeken
KPN Box 12 – Instellingen webinterface
Reputatie 6
Badge +3

Admin notitie: dit topic is geschreven in juni 2020. De firmware van de Box 12 is inmiddels een aantal keer geüpdatet. Hierdoor kan het zijn dat de webinterface die jij thuis hebt niet in alle gevallen meer overeenkomt met de afbeeldingen in dit topic. Als dat zo is, bekijk dan ook vooral ons kennisbank artikel over de Box 12, deze wordt actief bijgehouden.

 

Ziet jouw interface er hélemaal anders uit? Dan moet je hier zijn:

 

 

Hoi allemaal,

Gisteren heb ik een KPN Box 12 in ontvangst mogen nemen. Omdat het toch een relatief nieuw apparaat betreft en er nogal wat vragen zijn hoe bijvoorbeeld de grafische user interface (GUI) eruitziet, hierbij wat screenshots! Ik ga niet in op de installatie. Dat vind je in de KPN Thuis app, in de bijgeleverde handleiding, of op de KPN Support website.

Introductie KPN Box 12

Dit is ‘em dan! De KPN Box 12 met zijn gerecyclede body en stoere zwarte looks!

KPN Box 12

Op de achterzijde van het apparaat vind je belangrijke inloggegevens die je nodig hebt voor dit topic! In dit geval heb je het Admin Password nodig! Als we dan toch aan de achterzijde zijn… Kort wat uitleg over de verschillende poorten.

De KPN Box 12 is van links naar rechts voorzien van:

 • DSL poort - waar je, je koperaansluiting van KPN aansluit in geval van een DSL verbinding.
 • Power poort - Waar je de adapter insteekt.
 • USB 3.0 poort - Waar je eventueel een USB Apparaat op kunt aansluiten.
 • 4x Gele Ethernet / UTP (RJ45) poort - hier sluit je, je TV kastjes en andere apparaten aan.
 • Rode WAN poort - hier sluit je, je Glasvezel modem op aan.
 • 2x Groene Phone poort - Hier sluit je, je vaste toestellen aan met een RJ11 aansluiting.
 • Witte aan/uit knop - spreekt voor zich.

Aan de zijkanten van het apparaat vind je nog een WPS knop en een USB 2.0 poort.

 

 

Inloggen op de KPN Box 12

Om in te loggen op de box 12 ga je naar: https://mijnmodem.kpn. Als dit niet werkt kun je ook navigeren naar http://192.168.2.254.

Inlogpagina

Aan de rechterzijde kun je inloggen met de inloggegevens die op de achterkant van het apparaat staan. Bij de eerste keer inloggen zal er gevraagd worden het Admin password te wijzigen. Ik raad ten strengste aan een goed wachtwoord te verzinnen.

Als je eenmaal bent ingelogd kom je terecht op een homepagina. In één overzicht zie je hoe je KPN Box 12 ervoor staat. Ook zie je er hoe sterk de verbinding met een apparaat is en hoe snel de verbinding tussen je KPN Box 12 en Wi-Fi apparaten is.

Home

We zullen de buttons stuk voor stuk behandelen. We beginnen als eerste met My Modem.

My Modem

In dit hoofdstuk behandelen wij de verschillende modem/router functies van de KPN BOX 12.

My Modem - Device Info

Het eerste tabblad is General. Hier vind je alle basisinformatie van je KPN Box 12.

General

Het tweede tabblad is Statistics Je kunt hier per OSI Model laag en type interface bekijken hoe je device ervoor staat. Leuk voor de techneut maar voor de gemiddelde thuisgebruiker een beetje te technisch.

Statistics

Onder DHCP Leases vind je alle apparaten die verbonden zijn met je KPN Box 12 en het IP-adres dat ze toegewezen hebben gekregen. Je vind er het MAC-adres, het IP-adres en de resterende leasetijd van het IP-adres.

DHCP Leases

Onder ARP vind je de ARP tabel. Ook dit is weer erg technisch en niet voor iedereen interessant. Zie het als een telefoonboek welke MAC-adres bij welk IP-adres hoort.

ARP

My Modem – LAN IPv4

Onder dit menu vind je de status van je LAN-netwerk. Je vind er de basisgegevens van je KPN Box 12, je DHCP scope (de range van IP-adressen die je box zal uitdelen), IP-Reserveringen (voor als je een apparaat een vast IP wilt geven (denk hierbij aan een NAS of een ander belangrijk apparaat) en tot slot de lopende leases.

LAN IPv4

My Modem – DNS

Onder dit menu kun je eventueel eigen DNS-servers instellen. Let op: dit is best een geavanceerde functie. Verander dit alleen als je weet wat je doet. Mijn advies zou zijn gebruik te maken van de DNS service: 1.1.1.1. Dit is een privacy vriendelijke DNS service van CloudFlare. Meer informatie hier: https://1.1.1.1/dns/. Overigens doen de DNS Servers van KPN het prima. 

DNS

My Modem – DynDNS (Dynamic DNS)

DynDNS is een service waarmee je eventueel je thuisnetwerk onder een DNS naam beschikbaar maakt. Je moet hierbij aan denken dat je bijvoorbeeld makkelijkenaam.dyndns.org kiest i.p.v. een moeilijk te onthouden IP-adres. De DynDNS dienst zorgt er dan voor dat, als je publieke IP-adres zou wijzigen, de makkelijke naam automatisch omgezet wordt. Meer informatie kun je vinden op de DynDNS website: https://account.dyn.com/.

DynDNS

My Modem – Maintenance

Onder dit menu kun je de KPN Box 12 opnieuw opstarten of terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Ook kun je het logboek raadplegen.

Maintenance - Resets
Maintenance - Logs

Access Control

Access Control zou ik een beetje vergelijken met de firewall en beveiligingsfuncties van je KPN Box 12.

Access Control – Parental Control

Met deze functie kun je de Internettoegang van een apparaat beperken. Je kunt per dag en per tijd instellen wanneer wel en wanneer een apparaat niet mag Internetten.

Parental Control

Access Control – Port Forwarding

Een interessant menu. Heb je bijvoorbeeld een NAS en wil je deze beschikbaar stellen op het Internet? Dan kun je dat hier regelen. Je kunt bepaalde poorten zoals 80 (HTTP), 443 (HTTPS) en meer open zetten. Denk hier goed over na! Het apparaat is dus extern toegankelijk zodra je dit hebt gedaan. Handig voor jou, maar ook beschikbaar voor mogelijke kwaadwillende!!

Je kunt ook ranges toevoegen. Bijvoorbeeld 5000-5001. Let wel op je kunt ze extern op een range ontvangen. Maar intern kun je ze maar naar 1 poort mappen. Mijn advies zou zijn een 1 op 1 regel te maken. Dus 5000 naar 5000 en 5001 naar 5001.

Voor meer uitleg en tips over Port Forwarding, zie:

Port Forwarding

Access Control – DMZ

Hier kun je een apparaat met de billen bloot aan het Internet ontsluiten. Dit is best riskant. Doe dit alleen als je weet wat je doet!! Het apparaat zal op iedere poort beschikbaar komen op het Internet. Normaal gesproken wil je dit niet doen. Kies liever voor Port Forwarding en stel alleen specifieke poorten open.

DMZ

Access Control – User

Hier kun je, je Admin wachtwoord wijzigen.

User

Access Control - IPv6 Pin-holing

Nieuw in Software versie SGEJ10000310 is het tabblad:

IPv6 Pin-holing

Met Pin-holing kun je een apparaat op een specifieke poort “met de billen bloot” op het Internet beschikbaar stellen. Dat wil zeggen dat de Firewall dat specifieke apparaat op bepaalde poorten niet meer beschermt maar rechtstreeks beschikbaar stelt op het Internet. Doe dit alleen als je weet wat je doet.
 

IPv6 Pin-Holing

Internet Connectivity

Dit zijn de instellingen die nodig zijn om je KPN Box 12 online te brengen. Sinds Softwareversie SGEJ10000310 zijn er twee tabbladen binnen dit menu. KPN heeft namelijk IPv6 Dual Stack mogelijk gemaakt. Voorgaande KPN boxen hadden deze ondersteuning al. De Box 12 nu dus ook.

Met Dual Stack hebben je apparaten zowel een IPv4 als een IPv6 adres. Hierdoor kun je zonder problemen websites en diensten bezoeken ongeacht de IP versie die gebruikt wordt.

Op het IPv4 tabblad vind je de volgende informatie (ik raad aan hier niets aan te passen!):

Internet Connectivity

 

Het tweede tabblad: IPv6 heeft wat meer opties. Je kunt hier namelijk besluiten of je géén gebruik wilt maken van IPv6. Ik gok dat de gemiddelde KPN klant dit prima aan kan laten staan. Overweeg het dus pas uit te zetten als je er een goede reden voor hebt. Hoewel IPv4 nog volop gebruikt wordt zijn er links en rechts meer en meer diensten die (ook) IPv6 ondersteunen. Het gebruik groeit dus. Als je geen problemen ervaart lekker aan laten staan 😉 !

IPv6 instellingen

Op de website: IPv6 test - IPv6/4 connectivity and speed test (ipv6-test.com) kun je controleren of IPv4 én IPv6 goed functioneren (supported) op je aansluiting.

Ethernet

Een simpel knopje. Je kunt hier simpelweg van alle 4 de LAN-poorten de status zien. O.a. hoe snel een poort is, hoeveel MB’s er per poort zijn verstuurd en ontvangen en eventueel hoeveel Errors er op een poort plaatsvinden. Een hoog Error of Discarded Pkt (genegeerde pakketjes) gehalte kunnen duiden op een probleem met een apparaat.

Ethernet

WiFi

In dit hoofdstuk gaan we in op de Wi-Fi instellingen van de KPN Box 12.

WiFi – Basic

Op de Basic pagina kun je snel en gemakkelijk Wi-Fi aan of uitzetten (Enable Radio) en het SSID in (de naam van je netwerk die je aanklikt op bijvoorbeeld je Smartphone) aan of uitzetten. Je kunt vervolgens een SSID uitkiezen en aangeven of je wilt dat het SSID publiekelijk zichtbaar is. Let op: het SSID geldt zowel voor het 2,4GHz als voor het 5GHz netwerk! Een handige QR-code is beschikbaar om een apparaat snel toegang te geven tot je KPN Box 12.

Je kunt op deze pagina onder Security ook het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk wijzigen. Let op: het wachtwoord geldt zowel voor het 2,4GHz als voor het 5GHz netwerk!

Wi-Fi

Wi-Fi – WPS

WPS staat voor Wi-Fi Protected Set-up. Met deze functie kun je snel een apparaat toevoegen aan je netwerk. Zodra je op de fysieke WPS knop op je KPN Box 12 klikt of op het symbooltje op deze pagina heb je 2 minuten om hetzelfde te doen op het andere apparaat. Zo kun je deze toevoegen aan je Wi-Fi netwerk zonder het wachtwoord in te hoeven vullen.

WPS

Wi-Fi – Stats

De statistieken van je Wi-Fi netwerk vind je hier. O.a. hoeveelheid bytes er verzonden zijn, hoeveel pakketjes ontvangen en verzonden zijn en hoeveel Errors er plaatsvinden.

Stats

Wi-Fi – Advanced

Standaard zal de KPN Box 12 proberen een zo goed mogelijk kanaal en bandbreedte te selecteren. Desgewenst kun je dat hier aanpassen. Je kunt dit per Wireless Mode doen. 802.11ax is overigens WiFi-6. Je kunt per band (2,4GHz of 5GHZ) de instellingen finetunen. Ben je niet helemaal bekend met deze instellingen? En ervaar je toch issues met je Wi-Fi netwerk? KPN heeft een mooie tool gemaakt die je helpt met het verbeteren van je Wi-Fi: de Wifi Manager.

Wi-Fi Advanced

Wi-Fi - MAC Filter

Hier kun je filteren op het MAC-adres van je apparaten. Als je een Wi-Fi wachtwoord niet voldoende zou vinden kun je als extra beveiligingslaag. Je kunt hier alle apparaten toelaten. Een deel van je apparaten toelaten of een deel van je apparaten blokkeren.

MAC Filter

WiFi – Wireless Environment

Altijd al eens benieuwd geweest hoe sterk andere Wi-Fi netwerken zijn en op welke band deze zitten? Met de Wireless Environment tool maakt de KPN Box 12 een overzicht van naastgelegen netwerken. Zo kun je eventueel de Advanced instellingen tunen op het resultaat.

Wireless Environment

Wi-Fi Gasten

Voor de Gasten Wi-Fi zijn er ook verschillende instellingen beschikbaar. Let op: De schuifjes die je hier eventueel aan- of uitzet hebben ook impact op je normale Wi-Fi!
Zet je dus de Radio's uit dan zal je normale Wi-Fi ook uit gaan! De overige instellingen: Stats, Advanced en MAC Filter bevatten dezelfde functies als je normale Wi-Fi. Scrol even naar boven als je wilt weten wat ze doen en kunnen.

Wi-Fi Gasten

Voice Settings

In dit menu kun je de ingebouwde telefonie functionaliteit uitschakelen op de Box 12.

VoIP Settings:

Zet hier de Telefonie functies uit of aan. Ik heb helaas geen telefonie dus kan jullie niet echt laten zien wat er gebeurt als dit aanstaat 🙂 .

VoIP Settings

Apparaat instellingen

Een beetje verborgen in de GUI zijn de apparaat instellingen. Als je in het Home menu zit zal ieder apparaat dat verbonden is met je KPN Box 12 een eigen button hebben. Klik hier maar eens op. Je kunt nu per apparaat een hele hoop instellingen doen. Dit kan makkelijker werken dan de grote menu’s doorlopen.

Apparaat – Device Info

Op deze pagina kun je het apparaat voorzien van een friendly name (makkelijk te onthouden naam), een icoontje en een locatie. Vervolgens kun je de technische naam (Hostname), IP-adres, MAC-adres en de fabrikant aflezen. Je kunt het IP-adres dat het apparaat nu heeft ook meteen vastleggen door op Reserve IP te klikken. Bij Wi-Fi-Apparaten zie je ook nog de Signaal sterkte en Signaal snelheid.

Apparaat - Device Info

Apparaat – Parental Controls

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – Parental Control. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen.

Apparaat - Parental Controls

Apparaat – Port Forwarding

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – Port Forwarding. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen. Ik vind dit wel een fijne toevoeging.

Apparaat - Port Forwarding

Apparaat – DMZ

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – DMZ. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen.

Apparaat - DMZ

Wat kan de Box niet….

Tjah, waar velen van jullie waarschijnlijk op hopen. Maar de KPN Box 12 heeft (nog) geen bridged modus om een eigen router aan te sluiten. Het is overigens wel mogelijk om een eigen router aan te sluiten. Je vindt daar meerdere topics over op dit forum onder Thuisnetwerk.

The end

Dat was het even snel! Heb je een vraag of opmerking dan hoor ik dat graag! Spelfoutjes ontvang ik graag in een privé berichtje!


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

391 reacties

Reputatie 7

Volgens mij werkt parental control alleen op apparaten die via WiFi verbonden zijn.

Op de oudere Experia Boxen is dat inderdaad zo maar op de V12 zou parental control voor alle aangesloten apparaten ingesteld moeten kunnen worden. Het zou anders natuurlijk geen enkel nut hebben om ook bekabeld aangesloten apparaten in de lijst te tonen.

Als het niet altijd werkt, dan is dat een bug waar KPN aandacht aan zal moeten besteden.

Hallo allemaal, graag wil ik vragen waarom Parental Conrol ene keer wel werkt, andere keer niet. Ik heb een tablet gekozen, dan heb ik de tijden van 9.00 uur t/m 21.00 uur ingesteld. Als laatste heb ik op Apply geklikt. Heb ik iets fouts gedaan? Om 8.00uur kan ik niet met deze tablet internetten als het goed is. Maar soms kan het wel. Ik vermoed dat het niet goed werkt doordat box 12 was verbonden met Experia wifi. Klopt dat?

 

Dat klopt. Op de Experia WiFi's werkt het niet. Daar kun je gewoon altijd mee verbinden. Parental Control werkt alleen op het WiFi van de KPN Box zelf. Heb je ook versterkers in huis, dan heb je niets aan die functie.

Tenzij je de versterkers een andere netwerknaam uit laat zenden. Zo kun je je kotters met hun mobiel gebruik laten maken van enkel het WiFi van de KPN Box. Met parental control dus. En zelf op de laptop(s) gebruik maken van de versterkers. En het wachtwoord van de versterkers vertel je uiteraard niet aan je kids.


Bedankt voor je reactie. Ik zou een tijdschakelaar gebruiken. Die zou alles tegelijk uitzetten en aanzetten.

Reputatie 7
Badge +24

Voor de SuperWiFi's althans. De KPN Box zou ik aan houden... 

Reputatie 7

Het zou helemaal niet nodig hoeven zijn om een tijdschakelaar te plaatsen immers parental control geldt op een V12 voor alle aangesloten apparaten, niet alleen voor apparaten die via wifi aangesloten zijn.

Ik hoop dat @Erik_ dit issue zal aankaarten bij het developmentteam zodat deze bug gefixt zal gaan worden.

Het zou helemaal niet nodig hoeven zijn om een tijdschakelaar te plaatsen immers parental control geldt op een V12 voor alle aangesloten apparaten, niet alleen voor apparaten die via wifi aangesloten zijn.

Ik hoop dat @Erik_ dit issue zal aankaarten bij het developmentteam zodat deze bug gefixt zal gaan worden.

Dat hoop ik ook. Anders gaan de klanten naar andere provider overstappen.

Reputatie 7

...Anders gaan de klanten naar andere provider overstappen.

Dat denk ik niet immers tot de V12 heeft die functionaliteit niet bestaan op de Experia Boxen en liepen abonnees ook niet weg. Daarbij komt dat ook Ziggo en andere providers deze functionaliteit niet bieden. Je bent dan al snel aangewezen op een eigen router zoals een EdgeRouter waarmee dergelijke restricties eenvoudig te realiseren zijn.

Wat een goede post en een mooi overzicht!

Zelf heb ik een 10a die in de kast ligt te verstoffen omdat ik mijn eigen Fritz!Box 7590 gebruik. Maar ik denk dat als ik alles zo zie, de Box 12 voor de meeste klanten meer dan toereikend zal zijn.

Een heel erg groot nadeel is dat je niet je eigen IPv4 range kan opgeven. Voor mij is dit een echte dooddoener, gezien ik veel apparaten (homematic/Domoticz/klikaanklikuit/alarm/zonnepannen/etc.) een vast IP adres heb toegedeeld. Men had dit nergens beschreven en als ik dit geweten had dan kon ik via mijn oude router (van T-mobiel) deze adressen weer terug kunnen zetten. Resetten van de afzonderlijke apparaten geeft erg veel werk en een uit ander serie IP-adressen passen lukt mij niet. Dus ga ik deze router BOX 12 dus vervangen door de Fritz!box 7590. 

Hallo @Jos van de Sanden , het is ook niet handig alle apparaten op die manier van een vast IP te voorzien, dat kun je beter via adresreservering op je modem doen, maar dat is mijn idee.

 

Hallo @Jos van de Sanden , het is ook niet handig alle apparaten op die manier van een vast IP te voorzien, dat kun je beter via adresreservering op je modem doen, maar dat is mijn idee.

 

Leg uit of kun je me een link sturen hoe ik dit kan doen...

Reputatie 7
Badge +24

Hallo @Jos van de Sanden , het is ook niet handig alle apparaten op die manier van een vast IP te voorzien, dat kun je beter via adresreservering op je modem doen, maar dat is mijn idee.

 

Moet het modem / router wel een backup functie hebben. Als heb je heel veel werk als die een x gereset word. 

Reputatie 7

Hallo @Jos van de Sanden , het is ook niet handig alle apparaten op die manier van een vast IP te voorzien, dat kun je beter via adresreservering op je modem doen, maar dat is mijn idee.

Moet het modem / router wel een backup functie hebben. Als heb je heel veel werk als die een x gereset word. 

Precies en zelfs die basisfunctionaliteit ontbreekt bij de Experia Boxen.

Hallo @Jos van de Sanden , het is ook niet handig alle apparaten op die manier van een vast IP te voorzien, dat kun je beter via adresreservering op je modem doen, maar dat is mijn idee.

 

Moet het modem / router wel een backup functie hebben. Als heb je heel veel werk als die een x gereset word. 

Klop het dat je dan het MAC adres koppelen aan een IP adres op de router???

Dan is dit veel meer werk en je router moet inderdaad gebackup kunnen worden.

Ik denk geen optie...

Reputatie 7

Klop het dat je dan het MAC adres koppelen aan een IP adres op de router???

Dan is dit veel meer werk ...

Waarom denk je dat dat veel meer werk is?

Je hebt prachtig alles bij elkaar je hoeft per apparaat alleen maar even het vierde octet van het IP adres in te vullen. Fluitje van een cent.

Helaas zijn de Experia Boxen nog zeer beperkt in het aantal DHCP bindings die kunnen worden vastgelegd.

Reputatie 7
Badge +24

Veel minder werk. Je kunt je apparaten gewoon op default instellingen laten staan. Je hebt in je router een mooi overzichtje van al je apparaten en je loopt niet het risico dat je 2 apparaten hetzelfde ip toebedeeld.

Je hoeft natuurlijk dat mac adres niet in te voeren. Dat klik je gewoon aan uit een lijstje, ip invoeren en klaar. Als je het ip op het apparaat in stelt, dan moet je daar meestal ook DNS en submask invoeren. En gateway. Dat hoeft niet als je het apparaat in de router een vast ip geeft. Dus veel minder werk.

Reputatie 7
Badge +24

Hallo @Jos van de Sanden , het is ook niet handig alle apparaten op die manier van een vast IP te voorzien, dat kun je beter via adresreservering op je modem doen, maar dat is mijn idee.

Moet het modem / router wel een backup functie hebben. Als heb je heel veel werk als die een x gereset word. 

Precies en zelfs die basisfunctionaliteit ontbreekt bij de Experia Boxen.

De v10a heeft het nu wel sinds laatste update las ik in een ander topic.

Klop het dat je dan het MAC adres koppelen aan een IP adres op de router???

Dan is dit veel meer werk ...

Waarom denk je dat dat veel meer werk is?

Je hebt prachtig alles bij elkaar je hoeft per apparaat alleen maar even het vierde octet van het IP adres in te vullen. Fluitje van een cent.

Helaas zijn de Experia Boxen nog zeer beperkt in het aantal DHCP bindings die kunnen worden vastgelegd.

Het vierde octet kun je niet aanpassen in de BOX12...Dat is nu juist het probleem. Ik begrijp ook niet waarom KPN dit vast zet???

Klop het dat je dan het MAC adres koppelen aan een IP adres op de router???

Dan is dit veel meer werk ...

Waarom denk je dat dat veel meer werk is?

Je hebt prachtig alles bij elkaar je hoeft per apparaat alleen maar even het vierde octet van het IP adres in te vullen. Fluitje van een cent.

Helaas zijn de Experia Boxen nog zeer beperkt in het aantal DHCP bindings die kunnen worden vastgelegd.

Het vierde octet kun je niet aanpassen in de BOX12...Dat is nu juist het probleem. Ik begrijp ook niet waarom KPN dit vast zet???

Foutje het vierde octet wel maar het derde octet niet. En ik begrijp niet waarom??? 

Reputatie 7
Badge +24

Klop het dat je dan het MAC adres koppelen aan een IP adres op de router???

Dan is dit veel meer werk ...

Waarom denk je dat dat veel meer werk is?

Je hebt prachtig alles bij elkaar je hoeft per apparaat alleen maar even het vierde octet van het IP adres in te vullen. Fluitje van een cent.

Helaas zijn de Experia Boxen nog zeer beperkt in het aantal DHCP bindings die kunnen worden vastgelegd.

Het vierde octet kun je niet aanpassen in de BOX12...Dat is nu juist het probleem. Ik begrijp ook niet waarom KPN dit vast zet???

U haalt nu de dingen door elkaar...

Reputatie 7

Klop het dat je dan het MAC adres koppelen aan een IP adres op de router???

Dan is dit veel meer werk ...

Waarom denk je dat dat veel meer werk is?

Je hebt prachtig alles bij elkaar je hoeft per apparaat alleen maar even het vierde octet van het IP adres in te vullen. Fluitje van een cent.

Helaas zijn de Experia Boxen nog zeer beperkt in het aantal DHCP bindings die kunnen worden vastgelegd.

Het vierde octet kun je niet aanpassen in de BOX12...Dat is nu juist het probleem. Ik begrijp ook niet waarom KPN dit vast zet???

Waarom niet?

 

Klop het dat je dan het MAC adres koppelen aan een IP adres op de router???

Dan is dit veel meer werk ...

Waarom denk je dat dat veel meer werk is?

Je hebt prachtig alles bij elkaar je hoeft per apparaat alleen maar even het vierde octet van het IP adres in te vullen. Fluitje van een cent.

Helaas zijn de Experia Boxen nog zeer beperkt in het aantal DHCP bindings die kunnen worden vastgelegd.

Het vierde octet kun je niet aanpassen in de BOX12...Dat is nu juist het probleem. Ik begrijp ook niet waarom KPN dit vast zet???

U haalt nu de dingen door elkaar...

Zie mijn eerdere correctie… 

Hi @wjb 

Ik zie in je screenshot een knop staat waarmee je DHCP lijkt te kunnen uitschakelen (LAN). Deze knop lijkt ook actief. Betekent dit dat deze mogelijkheid ondertussen is toegevoegd?

Zag dat DHCP uitschakelen voorheen niet mogelijk was, maar mss is dit aangepast? Ik overweeg over te stappen naar KPN en zou dan de Box 12 krijgen, maar heb flink wat reserveringen in mijn Synology staan die ik daarom graag als DHCP server zou blijven gebruiken...

Reputatie 7

Ik zie in je screenshot een knop staat waarmee je DHCP lijkt te kunnen uitschakelen (LAN). Deze knop lijkt ook actief. Betekent dit dat deze mogelijkheid ondertussen is toegevoegd?

Nee, het is op de V12 niet mogelijk om de DHCP server uit te zetten.

Wat ik persoonlijk vervelender vind is dat dit opnieuw een router is van KPN waarop het subnet niet aangepast kan worden en dat is iets wat mijns inziens moet veranderen.

Je kunt ook overwegen om een FRITZ!Box te gaan gebruiken.

 

Edit: In welk screenshot zie je dat dan?

Ik zie in je screenshot een knop staat waarmee je DHCP lijkt te kunnen uitschakelen (LAN). Deze knop lijkt ook actief. Betekent dit dat deze mogelijkheid ondertussen is toegevoegd?

Nee, het is op de V12 niet mogelijk om de DHCP server uit te zetten.

Wat ik persoonlijk vervelender vind is dat dit opnieuw een router is van KPN waarop het subnet niet aangepast kan worden en dat is iets wat mijns inziens moet veranderen.

Je kunt ook overwegen om een FRITZ!Box te gaan gebruiken.

 

Edit: In welk screenshot zie je dat dan?

In je laatste screenshot (met de rode pijl). Maar nu ik beter kijk zie ik dat dat een reservering is die je kan enablen/disablen en niet de dhcp-server zelf. Sorry. :)

heb de Fritzbox ook overwogen, maar dan wordt het al met al toch wel weer een duurder abonnement dan elders...

Reputatie 7

heb de Fritzbox ook overwogen, maar dan wordt het al met al toch wel weer een duurder abonnement dan elders...

Je kunt ook overwegen om zelf een FRITZ!Box te kopen. Ook niet echt goedkoop natuurlijk.

Over hoeveel reserveringen in de DHCP server van de Synology praten we eigenlijk?

heb de Fritzbox ook overwogen, maar dan wordt het al met al toch wel weer een duurder abonnement dan elders...

Je kunt ook overwegen om zelf een FRITZ!Box te kopen. Ook niet echt goedkoop natuurlijk.

Over hoeveel reserveringen in de DHCP server van de Synology praten we eigenlijk?

Onafhankelijk van het aantal IP adressen, vind ik het onzin dat KPN deze vast heeft gezet. Niet een ander provider(die ik heb gehad was dit zo ingesteld. Maar omdat het wil weten bij mij zijn het 6 ip adressen voor de Synology, 10 ip-adressen voor camera's, 20 ip-adressen beveiliging- en media apparaten en 10 ip-adressen voor routers en WIFI apparaten. Dus...