KPN Box 12 – Instellingen webinterface

 • 19 June 2020
 • 391 reacties
 • 181747 keer bekeken
KPN Box 12 – Instellingen webinterface
Reputatie 6
Badge +3

Admin notitie: dit topic is geschreven in juni 2020. De firmware van de Box 12 is inmiddels een aantal keer geüpdatet. Hierdoor kan het zijn dat de webinterface die jij thuis hebt niet in alle gevallen meer overeenkomt met de afbeeldingen in dit topic. Als dat zo is, bekijk dan ook vooral ons kennisbank artikel over de Box 12, deze wordt actief bijgehouden.

 

Ziet jouw interface er hélemaal anders uit? Dan moet je hier zijn:

 

 

Hoi allemaal,

Gisteren heb ik een KPN Box 12 in ontvangst mogen nemen. Omdat het toch een relatief nieuw apparaat betreft en er nogal wat vragen zijn hoe bijvoorbeeld de grafische user interface (GUI) eruitziet, hierbij wat screenshots! Ik ga niet in op de installatie. Dat vind je in de KPN Thuis app, in de bijgeleverde handleiding, of op de KPN Support website.

Introductie KPN Box 12

Dit is ‘em dan! De KPN Box 12 met zijn gerecyclede body en stoere zwarte looks!

KPN Box 12

Op de achterzijde van het apparaat vind je belangrijke inloggegevens die je nodig hebt voor dit topic! In dit geval heb je het Admin Password nodig! Als we dan toch aan de achterzijde zijn… Kort wat uitleg over de verschillende poorten.

De KPN Box 12 is van links naar rechts voorzien van:

 • DSL poort - waar je, je koperaansluiting van KPN aansluit in geval van een DSL verbinding.
 • Power poort - Waar je de adapter insteekt.
 • USB 3.0 poort - Waar je eventueel een USB Apparaat op kunt aansluiten.
 • 4x Gele Ethernet / UTP (RJ45) poort - hier sluit je, je TV kastjes en andere apparaten aan.
 • Rode WAN poort - hier sluit je, je Glasvezel modem op aan.
 • 2x Groene Phone poort - Hier sluit je, je vaste toestellen aan met een RJ11 aansluiting.
 • Witte aan/uit knop - spreekt voor zich.

Aan de zijkanten van het apparaat vind je nog een WPS knop en een USB 2.0 poort.

 

 

Inloggen op de KPN Box 12

Om in te loggen op de box 12 ga je naar: https://mijnmodem.kpn. Als dit niet werkt kun je ook navigeren naar http://192.168.2.254.

Inlogpagina

Aan de rechterzijde kun je inloggen met de inloggegevens die op de achterkant van het apparaat staan. Bij de eerste keer inloggen zal er gevraagd worden het Admin password te wijzigen. Ik raad ten strengste aan een goed wachtwoord te verzinnen.

Als je eenmaal bent ingelogd kom je terecht op een homepagina. In één overzicht zie je hoe je KPN Box 12 ervoor staat. Ook zie je er hoe sterk de verbinding met een apparaat is en hoe snel de verbinding tussen je KPN Box 12 en Wi-Fi apparaten is.

Home

We zullen de buttons stuk voor stuk behandelen. We beginnen als eerste met My Modem.

My Modem

In dit hoofdstuk behandelen wij de verschillende modem/router functies van de KPN BOX 12.

My Modem - Device Info

Het eerste tabblad is General. Hier vind je alle basisinformatie van je KPN Box 12.

General

Het tweede tabblad is Statistics Je kunt hier per OSI Model laag en type interface bekijken hoe je device ervoor staat. Leuk voor de techneut maar voor de gemiddelde thuisgebruiker een beetje te technisch.

Statistics

Onder DHCP Leases vind je alle apparaten die verbonden zijn met je KPN Box 12 en het IP-adres dat ze toegewezen hebben gekregen. Je vind er het MAC-adres, het IP-adres en de resterende leasetijd van het IP-adres.

DHCP Leases

Onder ARP vind je de ARP tabel. Ook dit is weer erg technisch en niet voor iedereen interessant. Zie het als een telefoonboek welke MAC-adres bij welk IP-adres hoort.

ARP

My Modem – LAN IPv4

Onder dit menu vind je de status van je LAN-netwerk. Je vind er de basisgegevens van je KPN Box 12, je DHCP scope (de range van IP-adressen die je box zal uitdelen), IP-Reserveringen (voor als je een apparaat een vast IP wilt geven (denk hierbij aan een NAS of een ander belangrijk apparaat) en tot slot de lopende leases.

LAN IPv4

My Modem – DNS

Onder dit menu kun je eventueel eigen DNS-servers instellen. Let op: dit is best een geavanceerde functie. Verander dit alleen als je weet wat je doet. Mijn advies zou zijn gebruik te maken van de DNS service: 1.1.1.1. Dit is een privacy vriendelijke DNS service van CloudFlare. Meer informatie hier: https://1.1.1.1/dns/. Overigens doen de DNS Servers van KPN het prima. 

DNS

My Modem – DynDNS (Dynamic DNS)

DynDNS is een service waarmee je eventueel je thuisnetwerk onder een DNS naam beschikbaar maakt. Je moet hierbij aan denken dat je bijvoorbeeld makkelijkenaam.dyndns.org kiest i.p.v. een moeilijk te onthouden IP-adres. De DynDNS dienst zorgt er dan voor dat, als je publieke IP-adres zou wijzigen, de makkelijke naam automatisch omgezet wordt. Meer informatie kun je vinden op de DynDNS website: https://account.dyn.com/.

DynDNS

My Modem – Maintenance

Onder dit menu kun je de KPN Box 12 opnieuw opstarten of terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Ook kun je het logboek raadplegen.

Maintenance - Resets
Maintenance - Logs

Access Control

Access Control zou ik een beetje vergelijken met de firewall en beveiligingsfuncties van je KPN Box 12.

Access Control – Parental Control

Met deze functie kun je de Internettoegang van een apparaat beperken. Je kunt per dag en per tijd instellen wanneer wel en wanneer een apparaat niet mag Internetten.

Parental Control

Access Control – Port Forwarding

Een interessant menu. Heb je bijvoorbeeld een NAS en wil je deze beschikbaar stellen op het Internet? Dan kun je dat hier regelen. Je kunt bepaalde poorten zoals 80 (HTTP), 443 (HTTPS) en meer open zetten. Denk hier goed over na! Het apparaat is dus extern toegankelijk zodra je dit hebt gedaan. Handig voor jou, maar ook beschikbaar voor mogelijke kwaadwillende!!

Je kunt ook ranges toevoegen. Bijvoorbeeld 5000-5001. Let wel op je kunt ze extern op een range ontvangen. Maar intern kun je ze maar naar 1 poort mappen. Mijn advies zou zijn een 1 op 1 regel te maken. Dus 5000 naar 5000 en 5001 naar 5001.

Voor meer uitleg en tips over Port Forwarding, zie:

Port Forwarding

Access Control – DMZ

Hier kun je een apparaat met de billen bloot aan het Internet ontsluiten. Dit is best riskant. Doe dit alleen als je weet wat je doet!! Het apparaat zal op iedere poort beschikbaar komen op het Internet. Normaal gesproken wil je dit niet doen. Kies liever voor Port Forwarding en stel alleen specifieke poorten open.

DMZ

Access Control – User

Hier kun je, je Admin wachtwoord wijzigen.

User

Access Control - IPv6 Pin-holing

Nieuw in Software versie SGEJ10000310 is het tabblad:

IPv6 Pin-holing

Met Pin-holing kun je een apparaat op een specifieke poort “met de billen bloot” op het Internet beschikbaar stellen. Dat wil zeggen dat de Firewall dat specifieke apparaat op bepaalde poorten niet meer beschermt maar rechtstreeks beschikbaar stelt op het Internet. Doe dit alleen als je weet wat je doet.
 

IPv6 Pin-Holing

Internet Connectivity

Dit zijn de instellingen die nodig zijn om je KPN Box 12 online te brengen. Sinds Softwareversie SGEJ10000310 zijn er twee tabbladen binnen dit menu. KPN heeft namelijk IPv6 Dual Stack mogelijk gemaakt. Voorgaande KPN boxen hadden deze ondersteuning al. De Box 12 nu dus ook.

Met Dual Stack hebben je apparaten zowel een IPv4 als een IPv6 adres. Hierdoor kun je zonder problemen websites en diensten bezoeken ongeacht de IP versie die gebruikt wordt.

Op het IPv4 tabblad vind je de volgende informatie (ik raad aan hier niets aan te passen!):

Internet Connectivity

 

Het tweede tabblad: IPv6 heeft wat meer opties. Je kunt hier namelijk besluiten of je géén gebruik wilt maken van IPv6. Ik gok dat de gemiddelde KPN klant dit prima aan kan laten staan. Overweeg het dus pas uit te zetten als je er een goede reden voor hebt. Hoewel IPv4 nog volop gebruikt wordt zijn er links en rechts meer en meer diensten die (ook) IPv6 ondersteunen. Het gebruik groeit dus. Als je geen problemen ervaart lekker aan laten staan 😉 !

IPv6 instellingen

Op de website: IPv6 test - IPv6/4 connectivity and speed test (ipv6-test.com) kun je controleren of IPv4 én IPv6 goed functioneren (supported) op je aansluiting.

Ethernet

Een simpel knopje. Je kunt hier simpelweg van alle 4 de LAN-poorten de status zien. O.a. hoe snel een poort is, hoeveel MB’s er per poort zijn verstuurd en ontvangen en eventueel hoeveel Errors er op een poort plaatsvinden. Een hoog Error of Discarded Pkt (genegeerde pakketjes) gehalte kunnen duiden op een probleem met een apparaat.

Ethernet

WiFi

In dit hoofdstuk gaan we in op de Wi-Fi instellingen van de KPN Box 12.

WiFi – Basic

Op de Basic pagina kun je snel en gemakkelijk Wi-Fi aan of uitzetten (Enable Radio) en het SSID in (de naam van je netwerk die je aanklikt op bijvoorbeeld je Smartphone) aan of uitzetten. Je kunt vervolgens een SSID uitkiezen en aangeven of je wilt dat het SSID publiekelijk zichtbaar is. Let op: het SSID geldt zowel voor het 2,4GHz als voor het 5GHz netwerk! Een handige QR-code is beschikbaar om een apparaat snel toegang te geven tot je KPN Box 12.

Je kunt op deze pagina onder Security ook het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk wijzigen. Let op: het wachtwoord geldt zowel voor het 2,4GHz als voor het 5GHz netwerk!

Wi-Fi

Wi-Fi – WPS

WPS staat voor Wi-Fi Protected Set-up. Met deze functie kun je snel een apparaat toevoegen aan je netwerk. Zodra je op de fysieke WPS knop op je KPN Box 12 klikt of op het symbooltje op deze pagina heb je 2 minuten om hetzelfde te doen op het andere apparaat. Zo kun je deze toevoegen aan je Wi-Fi netwerk zonder het wachtwoord in te hoeven vullen.

WPS

Wi-Fi – Stats

De statistieken van je Wi-Fi netwerk vind je hier. O.a. hoeveelheid bytes er verzonden zijn, hoeveel pakketjes ontvangen en verzonden zijn en hoeveel Errors er plaatsvinden.

Stats

Wi-Fi – Advanced

Standaard zal de KPN Box 12 proberen een zo goed mogelijk kanaal en bandbreedte te selecteren. Desgewenst kun je dat hier aanpassen. Je kunt dit per Wireless Mode doen. 802.11ax is overigens WiFi-6. Je kunt per band (2,4GHz of 5GHZ) de instellingen finetunen. Ben je niet helemaal bekend met deze instellingen? En ervaar je toch issues met je Wi-Fi netwerk? KPN heeft een mooie tool gemaakt die je helpt met het verbeteren van je Wi-Fi: de Wifi Manager.

Wi-Fi Advanced

Wi-Fi - MAC Filter

Hier kun je filteren op het MAC-adres van je apparaten. Als je een Wi-Fi wachtwoord niet voldoende zou vinden kun je als extra beveiligingslaag. Je kunt hier alle apparaten toelaten. Een deel van je apparaten toelaten of een deel van je apparaten blokkeren.

MAC Filter

WiFi – Wireless Environment

Altijd al eens benieuwd geweest hoe sterk andere Wi-Fi netwerken zijn en op welke band deze zitten? Met de Wireless Environment tool maakt de KPN Box 12 een overzicht van naastgelegen netwerken. Zo kun je eventueel de Advanced instellingen tunen op het resultaat.

Wireless Environment

Wi-Fi Gasten

Voor de Gasten Wi-Fi zijn er ook verschillende instellingen beschikbaar. Let op: De schuifjes die je hier eventueel aan- of uitzet hebben ook impact op je normale Wi-Fi!
Zet je dus de Radio's uit dan zal je normale Wi-Fi ook uit gaan! De overige instellingen: Stats, Advanced en MAC Filter bevatten dezelfde functies als je normale Wi-Fi. Scrol even naar boven als je wilt weten wat ze doen en kunnen.

Wi-Fi Gasten

Voice Settings

In dit menu kun je de ingebouwde telefonie functionaliteit uitschakelen op de Box 12.

VoIP Settings:

Zet hier de Telefonie functies uit of aan. Ik heb helaas geen telefonie dus kan jullie niet echt laten zien wat er gebeurt als dit aanstaat 🙂 .

VoIP Settings

Apparaat instellingen

Een beetje verborgen in de GUI zijn de apparaat instellingen. Als je in het Home menu zit zal ieder apparaat dat verbonden is met je KPN Box 12 een eigen button hebben. Klik hier maar eens op. Je kunt nu per apparaat een hele hoop instellingen doen. Dit kan makkelijker werken dan de grote menu’s doorlopen.

Apparaat – Device Info

Op deze pagina kun je het apparaat voorzien van een friendly name (makkelijk te onthouden naam), een icoontje en een locatie. Vervolgens kun je de technische naam (Hostname), IP-adres, MAC-adres en de fabrikant aflezen. Je kunt het IP-adres dat het apparaat nu heeft ook meteen vastleggen door op Reserve IP te klikken. Bij Wi-Fi-Apparaten zie je ook nog de Signaal sterkte en Signaal snelheid.

Apparaat - Device Info

Apparaat – Parental Controls

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – Parental Control. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen.

Apparaat - Parental Controls

Apparaat – Port Forwarding

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – Port Forwarding. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen. Ik vind dit wel een fijne toevoeging.

Apparaat - Port Forwarding

Apparaat – DMZ

Dit is gelijk aan het hoofdstuk Access Control – DMZ. Alleen kun je het nu specifiek voor dit apparaat instellen.

Apparaat - DMZ

Wat kan de Box niet….

Tjah, waar velen van jullie waarschijnlijk op hopen. Maar de KPN Box 12 heeft (nog) geen bridged modus om een eigen router aan te sluiten. Het is overigens wel mogelijk om een eigen router aan te sluiten. Je vindt daar meerdere topics over op dit forum onder Thuisnetwerk.

The end

Dat was het even snel! Heb je een vraag of opmerking dan hoor ik dat graag! Spelfoutjes ontvang ik graag in een privé berichtje!


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

391 reacties

Voor bestaande gebruikers, hoe wissel ik mijn V9 in voor een KPN Box 12?

Ik wil eigenlijk wel een nieuwer modem i.v.m. thuiswerken

Reputatie 7
Badge +24

@EdelingF een modem word allen omgeruild als deze kapot is. Anders niet.

Goedemorgen,

 

vanochtend de V12 geinstalleerd en het draait! Wat me wel opvalt, is dat ik geen vrije keuze heb in de SSID namen tussen 2.4 en 5ghz netwerken. Ik kan namelijk hierdoor niet forceren met welk netwerk mijn apparatuur verbinding maakt. 

 

Nu hangt mijn imac standaard op 2.4 netwerk met een snelheid van 50 mbit, maar wanneer ik het kanaal aanpas schakelt de imac over naar 5ghz met een keurige 200 mbit snelheid (wat mijn snelheid ook hoort te zijn)….

 

Nu wil ik niet continue de kanalen aanpassen want kanaal 11 is bij mij nog zuiver en daar zit niemand in de buurt. Dat heeft mijn voorkeur maar wel met gevolg dat mijn pc op 2.4 ghz blijft hangen…..

 

Ik heb een workaround geprobeerd via het guest network (gek genoeg kan je daar WEL 2 apart SSID’s ingeven) maar dan ben ik beperkt tot 8 apparaten EN kan ik niet in de settings van het modem komen.

 

Iemand tips?

Reputatie 7

Iemand tips?

KPN heeft in al haar wijsheid besloten om het onmogelijk te maken om de SSID's voor 2.4GHz en 5GHz wifi afwijkend van elkaar te laten zijn terwijl er nog legio problemen zijn met bandsteering.

Dit is misschien wel de grootste tekortkoming van de wifi apparatuur van KPN immers er zijn nog legio voorbeelden van apparaten die ten onrechte op 2.4GHz aangesloten blijven of zelfs helemaal geen verbinding met wifi kunnen krijgen.

Dit is niet alleen op de V12 zo maar ook op de V10a, de Experia WiFi en de "super"WiFi.

Goedenavond,

 

heb vandaag een v12 gekregen en aangesloten. Nu heb ik aantal vragen:

wat is het verschil tussen mijn oude v10 en de v12?

welke modem zouden jullie aanbevelen?

mijn experia WiFi’s krijg ik niet aangesloten. Deze is wel te zien in KPN thuis maar geen apparaat mee verbonden. 
 

hoop dat iemand mij kan helpen.

Reputatie 7
Badge +24

Nou... de v10 is wit. En de KPN Box is zwart. 😁

Wat betreft de Experia WiFi's: kunt u eens proberen in te loggen op http://192.168.2.150?

Reputatie 7
Badge +24

welke modem zouden jullie aanbevelen?.

Er valt niets aan te bevelen. Want je hebt zelf geen keuze. KPN bepaald welk modem je krijgt. Daar heb je zelf niets over in te brengen.

welke modem zouden jullie aanbevelen?.

Er valt niets aan te bevelen. Want je hebt zelf geen keuze. KPN bepaald welk modem je krijgt. Daar heb je zelf niets over in te brengen.

Ik heb ze nu beide thuis en moet er 1tje terug sturen. 

Nou... de v10 is wit. En de KPN Box is zwart. 😁

Wat betreft de Experia WiFi's: kunt u eens proberen in te loggen op http://192.168.2.150?

Ik kom er niet, bij mijn v10 schakelde de WiFi automatische uit en nam de Experia wifi het signaal over. Bij de v12 blijft de WiFi gewoon aan en neem ik aan dat de experia wifi niks overnemen, ik zie ze ook niet. 

Heb je de experia wifi's een fabrieks-reset gegeven voordat je ze aansloot op de BOX 12, anders blijven de V10 gegevens er in staan en werken ze niet.

Reputatie 7
Badge +24

Nou... de v10 is wit. En de KPN Box is zwart. 😁

Wat betreft de Experia WiFi's: kunt u eens proberen in te loggen op http://192.168.2.150?

Ik kom er niet, bij mijn v10 schakelde de WiFi automatische uit en nam de Experia wifi het signaal over. Bij de v12 blijft de WiFi gewoon aan en neem ik aan dat de experia wifi niks overnemen, ik zie ze ook niet. 

Kun je in de KPN Box inloggen? Zo ja, staan ze bij de aangesloten apparaten? 

Heb je de experia wifi's een fabrieks-reset gegeven voordat je ze aansloot op de BOX 12, anders blijven de V10 gegevens er in staan en werken ze niet.

Nee dat heb ik nog niet gedaan, dat even doen en dan moet het gewoon werken zonder iets in te stellen. 

Zoals ik begrepen heb wel, dan zouden de experia wifi's de gegevens gewoon overnemen net als bij de V10.

Verschil met de V10 is wel wat groter als alleen de kleur, de hardware is wat nieuwer en sneller, merk je weinig van, en de BOX 12 heeft het nieuwe wifi 6 aan boord, heb je weinig aan als je de experia versterkers er bij gebruikt.

Nou... de v10 is wit. En de KPN Box is zwart. 😁

Wat betreft de Experia WiFi's: kunt u eens proberen in te loggen op http://192.168.2.150?

Ik kom er niet, bij mijn v10 schakelde de WiFi automatische uit en nam de Experia wifi het signaal over. Bij de v12 blijft de WiFi gewoon aan en neem ik aan dat de experia wifi niks overnemen, ik zie ze ook niet. 

Kun je in de KPN Box inloggen? Zo ja, staan ze bij de aangesloten apparaten? 

Ja ik kan inloggen en ja ik zie ze er tussen staan. Ik neem aan dat het dan goed moet komen, dankjewel 

Reputatie 2
Badge

Vandaag mijn box (v12) ook ontvangen en direct even geprobeerd maar direct tegen het eerste probleem opgelopen. De box doet alleen PPP wat bij KPN wordt gebruikt en ik ben afkomstig van Telfort waar een vlan wordt gebruikt icm DHCP. Is hiervoor ook een oplossing ?

 

Arjan

Reputatie 7

Hmmm, daar wordt je natuurlijk niet vrolijk van.

Heb je jouw oude Experia Box ook nog?

Reputatie 2
Badge

Hmmm, daar wordt je natuurlijk niet vrolijk van.

Heb je jouw oude Experia Box ook nog?

Ja gelukkig wel anders had ik nu helemaal geen verbinding meer :-)

 

Arjan

Reputatie 7
Badge +24

Volgens mij werkt de KPN Box helemaal niet bij oud Telfort klanten. Die moeten dan eerst verlengen naar Hussel, dan kunnen ze hem pas gebruiken. Ik heb daar een paar dagen geleden ook al een topic over gezien.

Reputatie 7

Volgens mij werkt de KPN Box helemaal niet bij oud Telfort klanten. 

Klopt, des te slordiger dat er wel zo'n V12 geleverd wordt.

Dat betekent dat er procedureel iets fout gaat en dat is zorgelijk want daar zullen vast meerdere ex Telfort abonnees last van gaan krijgen.

Ik hoop dat een moderator van KPN dit snel onder ogen zal krijgen en actie zal ondernemen.

Nou... de v10 is wit. En de KPN Box is zwart. 😁

Wat betreft de Experia WiFi's: kunt u eens proberen in te loggen op http://192.168.2.150?

Haha ja oké, maar lees verschillende verhalen over de v12 vandaar de vraag wat het verschil is. 

Ik heb ook de V12 gekregen en deze werkt niet zo goed. Enkele camera's stoppen er met en krijgen geen verbinding met de V12. Na een reset van de camera's werken ze een paar uur en stoppen er weer mee. Zit er soms een beveiliging in de V12 die de camera's blokkeren? Heeft iemand hier ervaring mee?

Reputatie 2
Badge

Volgens mij werkt de KPN Box helemaal niet bij oud Telfort klanten. 

Klopt, des te slordiger dat er wel zo'n V12 geleverd wordt.

Dat betekent dat er procedureel iets fout gaat en dat is zorgelijk want daar zullen vast meerdere ex Telfort abonnees last van gaan krijgen.

Ik hoop dat een moderator van KPN dit snel onder ogen zal krijgen en actie zal ondernemen.

Ja dat hoop ik ook, tot op heden nog niets vernomen. Maar denk inderdaad dat meer ex Telfort abonnees hier last van hebben of gaan krijgen als er geen oplossing voor komt. Ben wel benieuwd waarmee mijn v10 een half jaar terug zou worden vervangen.

 

Arjan

Reputatie 1

Goedemorgen,

 

vanochtend de V12 geinstalleerd en het draait! Wat me wel opvalt, is dat ik geen vrije keuze heb in de SSID namen tussen 2.4 en 5ghz netwerken. Ik kan namelijk hierdoor niet forceren met welk netwerk mijn apparatuur verbinding maakt. 

 

Nu hangt mijn imac standaard op 2.4 netwerk met een snelheid van 50 mbit, maar wanneer ik het kanaal aanpas schakelt de imac over naar 5ghz met een keurige 200 mbit snelheid (wat mijn snelheid ook hoort te zijn)….

 

Nu wil ik niet continue de kanalen aanpassen want kanaal 11 is bij mij nog zuiver en daar zit niemand in de buurt. Dat heeft mijn voorkeur maar wel met gevolg dat mijn pc op 2.4 ghz blijft hangen…..

 

Ik heb een workaround geprobeerd via het guest network (gek genoeg kan je daar WEL 2 apart SSID’s ingeven) maar dan ben ik beperkt tot 8 apparaten EN kan ik niet in de settings van het modem komen.

 

Iemand tips?


Precies ook de issue die ik heb. Leuk dat deze ‘feature’ door KPN in het leven is geroepen (of is het vanuit de fabriek bij seacom gedaan?).

Enige grootste nadeel is dat mijn chromecasten (v2, v3, mi box en chromecast v4) hierdoor vaak niet zichtbaar zijn omdat ze niet weten lijkt het met welke SSID moeten connecten… Zet ik 2.4 uit dan werkt het prima.

Enige nadeel is dat ik tasmota spul gebruik en dus die 2.4 genoodzaakt ben om te gebruiken. V8,V9 en v10 had ik deze issues niet.

Hele uitgebreide beschrijving! Dank daarvoor!

 

Nu probeer ik mijn printer aan te sluiten op de Wifi, en wil daarvoor de WPS-knop gebruiken, maar de printer lijkt de wifi maar niet te vinden. Moet ik de WPS-knoop een bepaalde tijd inhouden? Een geluidje horen ofzo?

Alvast bedankt!

Reputatie 2
Badge

Volgens mij werkt de KPN Box helemaal niet bij oud Telfort klanten. 

Klopt, des te slordiger dat er wel zo'n V12 geleverd wordt.

Dat betekent dat er procedureel iets fout gaat en dat is zorgelijk want daar zullen vast meerdere ex Telfort abonnees last van gaan krijgen.

Ik hoop dat een moderator van KPN dit snel onder ogen zal krijgen en actie zal ondernemen.

Ja dat hoop ik ook, tot op heden nog niets vernomen. Maar denk inderdaad dat meer ex Telfort abonnees hier last van hebben of gaan krijgen als er geen oplossing voor komt. Ben wel benieuwd waarmee mijn v10 een half jaar terug zou worden vervangen.

 

Arjan

Kan inmiddels melden dat ik over gezet ben naar het KPN netwerk, half uurtje terug werkte mijn verbindnig niet meer en toen in de KPN box aansloot verbond hij netjes. Blijkbaar wordt het verhogen van de snelheid voor ex Telfort klanten gebruikt om deze direct over te zetten naar het KPN netwerk. Kortom prima verlopen tot nu toe.

 

Arjan