Beantwoord

Saldo beltegoed prepaid verschilt tussen sms en app

  • 10 May 2024
  • 6 reacties
  • 69 keer bekeken

Reputatie 1

Controleerde gisteren mijn beltegoed via de KPN app prepaid. Tot mijn verbazing wijkt dit af van het bedrag wat laatst per sms door KPN aan mij was verteld. Ik woon permanent in de Filipijnen en gebruik KPN prepaid enkel als ik in NL ben, laatste keer 2022. Met andere woorden hier in de PH totaal niet daarvoor heb ik een prepaid bij een lokale provider. Niettemin is mijn beltegoed 9,84 euro te laag. Als ik in de KPN app prepaid door het verbruik scroll kan ik een verbruik van 0,83 eurocent terugvinden, dat klopt ook. Waar dan die 9,84 euro voor is afgeschreven…..geen idee!

icon

Beste antwoord door Noordzee 10 May 2024, 09:44

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +28

Hallo @stevinsonboy ,

Het zou zo niet mogen. Maar mogelijk komt het door het soort beltegoed. Dat zou je op kunnen vragen. 
 

Beltegoed opvragen 

  • Sms gratis het woord SALDO naar 1266 en ontvang een gratis sms met je beltegoed(en)
  • Bel *101# voor je beltegoed of *107# voor je extra bonustegoed

Hierbij de uitleg over de vijf (!) verschillende soorten beltegoed. 
 

 

Om het overzichtelijk te maken hebben we alle tegoeden even voor je op een rijtje gezet. Alle tegoeden zijn in Nederland en de EU te gebruiken.

1. Start beltegoed Dit is beltegoed dat standaard op een KPN Prepaid SIM-kaart staat. Met starttegoed kun je bellen, sms’en en internetten. Het starttegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen. 

2. Extra beltegoed Dit is extra beltegoed dat je ontvangt bij een actie, bijvoorbeeld het ‘extra gratis beltegoed’ wat alle nieuwe KPN Prepaid klanten kunnen aanvragen via MijnKPN. Het extra beltegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen. 

3. Bonus beltegoed Dit is extra beltegoed dat je ontvangt na elke opwaardering van 10, 15, 20 of 30 euro als je het KPN Bonustariefplan aan hebt staan. Je kan het Bonus tariefplan kosteloos aanvragen met de KPN Prepaid App of in MijnKPN. Het bonus beltegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen.

4. Beltegoed Dit is beltegoed dat je zelf opwaardeert via internet of met een opwaardeerbon. Met dit beltegoed kun je bellen, sms’en, internetten, prepaid bundels kopen en servicenummers bellen. 

Al het beltegoed van KPN is onbeperkt houdbaar als je 1x in de 6 maanden belt (niet naar gratis nummers), sms’t, mobiel internet gebruikt (geen wifi) of opwaardeert. Het start, extra- en bonustegoed is niet te gebruiken voor roaming.

5. Bundeltegoed Met bundeltegoed wordt aangegeven het tegoed van een prepaid bundel. De houdbaarheid van het bundeltegoed is afhankelijk van de prepaid bundel. In de meeste gevallen is dit 31 dagen

 

Reputatie 1

Ik zie dat ik op 18 aug. vorig jaar jar via IDEAL mijn beltegoed met 10 euro heb opgewaardeerd. Per sms van KPN bevestiging ontvangen. De zelfde dag en zelfde tijdstip krijg ik nog een 2s sms bericht van KPN met de mededeling: Beste kla.00nt, je hebt je beltegoed succesvol verhoogd met 15.00. Je hebt nu 25.00

Mijn beltegoed zou derhalve nu zijn 25.00 minus 0,83 eurocent volgens verbruik in de KPN app prepaid. Saldo is echter 14,33. Dus vraag ik me af waar die 9,84 euro zijn gebleven.

Reputatie 7
Badge +21

Hoi @stevinsonboy Welkom op het KPN Forum! Ik zie dat @Noordzee al een uitgebreid antwoord heeft gegeven op jouw vraag. 

  • Bel *101# voor je beltegoed of *107# voor je extra bonustegoed

Heb je beide nummers al eens gebeld en klopt het bedrag? Als dit niet het geval is kan je altijd nog onze klantenservice (0800 0402) bellen. Misschien kunnen zij jou vertellen hoe dit zit. 

Reputatie 1

Bedankt voor de feedback. Zjuist *101# gebeld en wordt een beltegoed getoond overeenkomstig mijn eerder bericht. Gelijktijdig verschijnt ook een mededeling dat er geen bonustegoed is wat ook nog werd bevestigd nadat ik *107# belde. Zou ik in NL zijn is bellen naar 0800 0402 een fluitje van een cent. Helaas werkt dat niet vanuit de Filipijnen waar ik zit en bellen naar een ander nummer van KPN is niet gratis maar het normale tarief.

Reputatie 7
Badge +21

@stevinsonboy In dat geval zal ik een poging doen om hier een antwoord op te geven. Wil je daarvoor reageren op mijn privebericht

Reputatie 1

Zojuist antwoord naar je gestuurd.

Reageer