Beantwoord

Bug: KPN Box 12 wifi uitzetten via web interface op wireless device is onmogelijk

  • 10 August 2021
  • 12 reacties
  • 1904 keer bekeken

Badge

Sinds gister zijn we over van Ziggo op glasvezel via de KPN box 12. 
De Box 12 werkt prima en is ook goed te configureren via de web interface.
Een stuk beter dan die trage connect box van Ziggo!  KPN kan nog wel wat leren van Ziggo als het gaat om het uiterlijk van de Box 12 led-kerstboom :S

Maargoed nu het probleem: 
Mijn vrouw wil graag de wifi kunnen uitzetten voor het slapen gaan via haar tablet op de web interface. Dat ging altijd prima bij de Ziggo connect box maar lukt niet goed op de Box 12; De web interface wordt unresponsive, de wifi blijft aan maar je kan er niet meer op inloggen. Via ethernetkabel kan je ook niet meer inloggen in de web interface; je moet ineens een nieuw wachtwoord invullen en vervolgens meldt  het login scherm dat er teveel sessies lopen. Herstarten van de Box 12 is dan nog de enige optie.

Dit lijkt me niet de bedoeling en kan hopelijk met een firmware update gefixt worden.

 

icon

Beste antwoord door Alexandra van KPN 16 August 2021, 16:58

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

12 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Hi @Brewright, welkom op ons forum en leuk dat je naar ons bent overgestapt!

Dank voor het doorgeven van de feedback. Als jullie het prettig vinden om wifi 's nachts uit te zetten, snap ik dat het handig is om dat via de tablet te kunnen doen. Ik weet er zo het fijne niet van, wat de reden is dat dit niet lukt bij de Box 12, daarom ga ik voor je op onderzoek uit. Ik heb de vraag uitgezet bij de specialist, ik kom erop terug zo gauw ik nieuws voor je heb! Ik hoop je voor het weekend meer te kunnen vertellen, ik hou je op de hoogte.

Badge

het is behoorlijk irritant nu zelfs via ethernetkabel dit opduikt: 

 

Badge

het is dus ook wat idioot als het puur via ethernet kabel niet uitgezet  wil worden… ik had gehoopt dat KPN wat zorgvuldiger was in het ontwikkelen van hun web interface; maar helaas…

welke routers buiten de crap van ziggo kunnen gewoon tegen het uitzetten van wifi via de web interface?

 

in het kort: welke router die goed geconfigureerd kan worden mbt wifi aan/uit is een aanrader ism de glasvezelmodem?

Badge

geen tekst, de forum app doet moeilijk

Reputatie 7
Badge +24

Heeft u ook versterkers? Of andere WiFi accespoints naast de KPN Box? SuperWiFi's? 

Badge

Heeft u ook versterkers? Of andere WiFi accespoints naast de KPN Box? SuperWiFi's? 

Nope, de KPN Box is het enige wifi accesspoint.

 

Reputatie 7
Badge +24

Zowel 2,4 als 5 GHz worden gelijktijdig in en uitgeschakeld? 

Daarna word op Apply geklikt? 

Badge

ik heb 5 Ghz standaard uit staan:

 

nu doet ie het goed, maar soms wordt ik naar het login scherm gekickt met de max sessie melding na wifi uitzetten … dat gebeurt voordat ik op apply druk

 

Reputatie 7
Badge +19

Hi @Brewright, ik heb terugkoppeling gekregen van de specialisten.

Er zijn geen issues met het uit- of aanzetten van de wifi verbinding via de interface van het modem. Het is daarbij wel belangrijk om ‘Enable radio’ uit te zetten, omdat je daarmee de volledige wifi verbinding uitschakelt. Door de SSID aan of uit te zetten ‘verberg’ je alleen het netwerk. Het weer aanzetten van de wifi verbinding zal daarna niet lukken vanaf een draadloos apparaat, doordat je de wifi verbinding uit gezet hebt uiteraard. Via een bekabelde verbinding (via een ethernetkabel) of met de knop aan de zijkant van de Box 12 kan je wifi weer inschakelen wanneer je dat wilt.

Badge

hoi @Alexandra dank je voor het uitzoeken!

Ik denk dat chrome op de tablet van m’n vrouw de boosdoener was (ze heeft tal van plugins draaien);  via de brave browser op dezelfde tablet lukt het wel om wifi uit te zetten!

 

Thanks!

Reputatie 7
Badge +19

hoi @Alexandra dank je voor het uitzoeken!

Ik denk dat chrome op de tablet van m’n vrouw de boosdoener was (ze heeft tal van plugins draaien);  via de brave browser op dezelfde tablet lukt het wel om wifi uit te zetten!

 

Thanks!

Ah goed om te horen, dan is het euvel boven water dus, dat is belangrijk :) Graag gedaan en je weet ons hier te vinden als we iets voor je kunnen doen!

in de laatste versie van de KPN software zit een bug. Als je bij de vorige versie namelijk het “statische” ip adres had ingevuld bij “Internet IP adres” bij port forwarding werkt dit niet meer na de update. Dit veld moet bij de nieuwe versie verplicht leeg gelaten worden. Lopen zoeken als een gek. Wie verzint zoiets stoms.