Sticky

Gebruik een eigen router achter de Experia Box

  • 13 December 2013
  • 2113 reacties
  • 766273 keer bekeken


Toon eerste bericht

2113 reactiesin beide gevallen werkt het niet en de melding in experia box blijft .

03/16/2014 22:47:21 User from 192.168.2.1 timed out

03/16/2014 22:22:05 User from 192.168.2.1 timed out

Na dit alles weer eens verwijderd en weer opnieuw alles ingesteld.

geen poorten geforward op de expb  dmz naar router  daar wel weer  en weer hetzelvde probleem .

ik vind het gek dat de  experia box geeft dat de router timed out .

03/17/2014  08:05:50 User from 192.168.2.1 timed out

firmware d link 

Hardware Version: B1  Firmware Version: 2.06EU

Reputatie 7
Hoi Pearljamfixed,

De melding "User from 192.168.2.1 timed out" is een melding die je kunt negeren.

Je bent waarschijnlijk op de beheerpagina's van de Experia Box ingelogd vanaf een PC achter jouw eigen router en hebt enige tijd geen acties gedaan. Je wordt dan door de router uitgelogd (timeout).

De andere meldingen die je me via een privé bericht stuurde is heel andere koek.

Welk spel speel je cq welke toepassing heb je gestart en vanaf wat voor een apparaat. (PC, gameconsole zoals een PS3)

 .

wij spelen geen consoles alleen  pc  winz 7

Was benieuwd of dit is gelukt. Heb de dezelfde router van TP-Link en wil de waarden wel overnemen om de router te installeren.

bvd

No veel contact eindelijk de v9 onderweg .

Nu hopen dat dat alles oplost .

Badge
@wjb
Dank voor de beschrijving. Ik heb via een kabel een eigen router achter de V8 gehangen.

Het meeste ging automatisch al goed. De eigen router kreeg automatisch een IP-adres van de V8. Later heb ik V8 een vast IP-adres 192.168.2.200 aan de eigen router laten toebedelen. De eigen router geeft zelf IP-adressen uit 192.168.1.1xx. En de V8 geeft 192.168.2.1xx uit. Het lijkt er dus op dat het totaal als ‘router-mode’ werkt. Ik heb DMZ nog niet aangezet. Alles werkt wel naar behoren en tot grote tevredenheid.

Vraag: Waarom moet DMZ aanstaan op de V8? En welk IP adres moet ik vullen. Is dat 192.168.2.200 welke gebruikt wordt door de eigen router?

P.S.
Ik heb ook een tijdje de V9 gebruikt. Ik had hier om gevraagd en van KPN gekregen omdat het wifi signaal zwak is en instabiel is. Het wifi signaal van de V9 was nauwelijks sterker (max 2db) en niet stabieler. De wifi situatie in huis werd met de V9 niet veel beter. Bij de V9 kreeg ik er wel een ander probleem bij. Regelmatig viel op alle PC’s het internet weg en moest ik de V9 resetten. Ik was dit snel zat en heb de V8 teruggehangen en ik heb de V9 teruggestuurd. Verwacht niet te veel van een V9. Een eigen router is voor goed wifi in huis een echte aanrader!

Reputatie 7
Hoi ArievandenBerg,

Goed te horen dat je naar tevredenheid een eigen router achter jouw Experia Box hebt draaien.

Voor uitgaande communicatie is het inderdaad niet nodig om jouw eigen router als DMZ Host te definiëren, echter het als DMZ Host definiëren van de eigen router is wel noodzakelijk als je daar apparaten acher hebt staan die je vanaf Internet wilt kunnen bereiken.

 

Als je bijvoorbeeld een eigen Cloud (NAS) achter jouw eigen router hebt staan en je wilt daar vanaf een willekeurige plek op de wereld bij kunnen om documenten/foto's te uploaden of downloaden, dan werkt dat alleen als jouw eigen router als DMZ Host gedefinieerd is. 

 

Ook als je dit nu nog niet wilt, dan doe je er toch verstandig aan om jouw eigen router als DMZ Host op de Experia Box te definiëren. (Kan jij je over een half jaar dit bericht nog voor de geest halen of moet je dan weer opnieuw "het wiel uitvinden" ;))

 

Het IP adres dat je bij de DMZ Host moet invullen is het WAN IP adres dat door de Experia aan de eigen router is toegewezen. (In jouw geval dus 192.168.2.200)

 

Overigens wel vreemd dat jij problemen ondervond met die V9, bij mij draait sinds 8 oktober 2013 een V9 en ik heb tot nu toe (afkloppen) geen enkel probleem ondervonden.

Daarentegen krijg ik wel steeds meer indicaties binnen (via pm's van forumleden) die er op duiden dat de V8 nog wel een probleem heeft met de DMZ functionaliteit.

 

Ja, de wifi van een V9 is niet beter en ook niet slechter dan de V8, maar dat is in mijn woning verholpen door powerlines met ingebouwd accesspoint in mijn tuinkamer en op de tweede verdieping waardoor ik overal een goede wifi dekking heb. 

Hoi.

Ik heb de v9 binnen en we hebben direct alles aangesloten en nu werkt alles naar behoren  alleen de voice servers nog testen  maar ik heb goede hoop.

de wireless funtie van de v9 staat zoiezo uit  bij ons en we hebben gewoon de router erachter net als bij de v8 .

Update 21-3

We hebben nu 2 dagen alles getest en alles werkt PRIMA.

Als ik mijn Time Capsule wil aansluiten op de Experiabox V9, welke UTP ingang moet ik dan gebuiken?

En het klopt dat ik de TC in 'router modus' moet zetten?

Mijn doel is louter om de HD voor iedereen in het netwerk te kunnen delen.

Reputatie 7
Je gebruikt de WAN poort en zet de TC in "bridge" mode als er ook apparaten rechtstreeks op de V9 aangesloten zijn of in "router" mode als alle apparaten op de TC aangesloten zijn en de V9 alleen nog voor TV en telefonie gebruikt wordt.
WJB; dank voor je snelle antwoord.

Inderdaad, op de Experiabox zijn Interactieve TV en onze vaste lijn aangesloten.

Voor de zekerheid: dus als ik de TC in 'bridge mode' zet, dan gebruikt ie niet zijn wifi mogelijkheid?

Reputatie 7
Zijn er apparaten (anders dan de TV ontvangers) die bedraad of via wifi op de V9 aangesloten zijn (het derde voorbeeld uit het eerste bericht) of zijn alle apparaten (anders dan de TV ontvangers) aangesloten op de TC (het vierde voorbeeld uit het eerste bericht)?

In het eerste geval kies je voor bridge mode, in het tweede geval kies je voor router mode.

Waarom wil je de wifi van de TC uitzetten?

Reputatie 5
Badge +5
In het algemeen is er geen enkele reden om 'een tweede router' aan te sluiten op een Experiabox.

De juiste aanpak is om een switch op de Experiabox aan te sluiten. Alle daarop aangesloten apparaten krijgen netjes een 192.168.2.x/24 IP-address van de DHCP-server in de Experiabox. Alle apparaten worden door de DHCP-server netjes geconfigureerd wat betreft IP-address, Netmask en Gateway. Alle apparaten (mits correct geconfigureerd) zullen dus perfect met elkaar kunnen communiceren.

Als er zich ‘een probleem’ met de Experiabox voordoet, zal dat er gewoonlijk alleen maar ertoe leiden dat de apparaten het internet niet meer op kunnen. Als de stroom van de Experiabox af gaat, zal dat er alleen maar toe leiden dat de apparaten het internet niet meer op kunnen want zij kunnen de Gateway niet meer bereiken. Door de Lease-tijd (de periode dat een apparaat het IP-adres mag lenen van de DHCP-server) zullen de apparaten zelfs nog een tijd netjes met elkaar blijven communiceren.

Een draadloos netwerk!

Het enige apparaat dat je nodig hebt om een draadloos netwerk te realiseren, is een Wireless Access Point (WAP). Sluit de WAP aan op je switch, geef het een 192.168.2.x adres (bijvoorbeeld .254) en je hebt een draadloos netwerk! Alle aan de WAP gekoppelde apparaten krijgen ook weer netjes een IP-address e.d. van de DHCP-server van de Experiabox:-)

Heb je een oude WiFi-router of (al) een fancy WiFi-router? Geef het een 192.168.2.x adres (bijvoorbeeld .254). Zet de DHCP-server uit! Sluit LAN poort 1 aan op de switch, configureer LAN en Wireless en gaan!

Geen enkel apparaat zal de behoefte hebben om de Router functionaliteit van de Router aan te spreken! Je zal ook geen problemen ondervinden van NAT of PAT of RIP of iets dergelijks. Vaak heeft een WiFi-Router een 4-poort switch. Als dit voldoende poortjes geeft kan de eerder genoemde switch komen te vervallen.

Sluit in een standaard thuissituatie nooit de WAN poort van een Router aan op de Experiabox. Dit is volkomen zinloos! Waarom zou je in je thuisnetwerkje achter een internet Router alsnog een Demilitarized Zone (DMZ) willen creëren?!

Reputatie 7
@Marco_H,

Dank voor jouw bijdrage.

Ik ben het volledig met je eens dat het niet nodig zou moeten zijn om een tweede router achter de Experia Box te plaatsen.

Helaas bieden de Experia Boxen (soms) niet de functionaliteit die je als gebruiker zou mogen verwachten.

Een voorbeeld daarvan is VPN.

Daarnaast zijn er jaren lang bugs geweest in met name de V8 die het verhinderden om met gameconsoles (PS3, Xbox) achter een V8 online te gamen. De enige oplossing was zelfs een tweede eigen router. Gelukkig heeft de laatste firmware update voor de V8 hier verandering in gebracht.

Daarnaast zijn er nog steeds problemen bij meerdere Experia Boxen met Airplay, Airprint en Bonjour die alleen op te lossen zijn door er een eigen router achter te plaatsen die hier wel goed mee overweg kan.

Ik gebruik een tweede router om mijn zakelijke netwerk thuis te scheiden van het privé netwerk en om het zakelijke netwerk via VPN verbindingen van buitenaf benaderbaar te hebben.

Dus dat het volkomen zinloos is, is wat mij betreft iets te kort door de bocht.

Reputatie 5
Badge +5
Ik kan me voorstellen dat er situaties zijn waarin de inzet van een tweede Router noodzakelijk is. VPN is een slecht voorbeeld. Denk aan een Windows PPTP VPN-server, dat is ook geen Router. Een L2TP VPN-server-device kan ook gewoon op een intern netwerk worden ingeprikt hoor. De VPN-server in een Router hangt doorgaans ook aan het interne LAN-segment.

Ik vind het jammer dat iederen hier meteen een tweede Router wordt geadviseerd die dan ook nog 's met de WAN-poort moet worden aangesloten en dat een WiFi-Router ook altijd met de WAN-poort lijkt te moeten worden aangesloten. Onnodig ingewikkeld!

Nee, ik wil juist niet wifi of TC uitzetten. Sorry voor verwarring  ;)

Nou Marco de super expert .

Door mijn 2de router  heb ik wel alle problemen die kpn mij had opgezadeld kunnen oplossen .

wat mij betreft  leveren de providers alleen MOdems die niks blokeren en geen restrixies hebben ingebouwd . en verder de rand apparatuur die nodig is  .

Als ik een router of raadloos wil kan ik dat zelf wel bepalen, daar heb ik geen kpn voor nodig .

na een half jaar vechten met kpn kreeg ik eindelijk de v9 die voor mij zover alles oploste .

maar op de manier hoe ......

als kpn nu levert wat ze moeten en niks beveiligen en zo , en kijken welke goedkope chinese rotzooi ze aan klanten geven zou een hoop leed bespaart blijven .

en de bull**bleep** dat ze geen gamen ondersteunen , dan moeten ze de advertenties wijzigen .

Reputatie 4
Badge +5
Ze moeten weer terug gaan naar de speedtouch modems, geven nooit problemen.
Heb zelf geen KPN aansluiting en ben m'n vader remote aan het ondersteunen.

Basis principes van netwerken ken ik wel, echter de werking van de KPN TV boxen niet ....

Probleem is dat het netwerk achter de eigen router het perfect doet met als uitzonderig

de KPN boxen. Deze doen het achter de eigen router niet, als ze direct aan de Experia

hangen wel.

Nou begrijp ik van de thrad start, dat die TV boxen altijd een IP in de range 10.x.x.x krijgen.

Naar welke Gateway zoeken die precies ?

Als ik het goed begrijp zou de oplossing moeten zijn, om het gehele LAN achter de eigen router

in de 10.x.x.x op te zetten en de eigen router het IP van de Gateway voor de TV boxen geven.

Kan iemand dat bevestigen ?

Reputatie 7
Hoi nlrela, welkom op het forum.

De KPN TV ontvangers krijgen inderdaad een IP adres in de 10.x.x.x range. maar zitten in Vlan 4 en niet in Vlan 1.

Het blijft daardoor onmogelijk om de TV ontvangers achter een eigen router te plaatsen, deze moeten altijd op de Experia Box aangesloten worden.

Reputatie 7
@Marco_H,

Met alle respect, in praat hier over VPN en dus niet een PPTP VPN-etje of een L2TP VPN naar één van de zakelijke machines die op het LAN segment van de Experia Box staan.

Ik praat hier ook over het scheiden van het privé netwerk (192.168.2.x) en het zakelijke netwerk (bijvoorbeeld 10.2.1.x).

Als privé en zakelijke machines op hetzelde LAN segment aangesloten zouden zijn, dan kan ik niet, zonder aanpassingen van de firewalls in alle zakelijke machines, voorkomen dat er vanaf een privé machine een verbinding met een zakelijke machine gemaakt wordt. Daarnaast is het dan niet mogelijk om het subnet naar believe in te stellen zodat deze aansluit bij de gebruikte subnets op mijn andere kantoren. (Experia Box = 192.168.2.x en niet anders en dus gaat dat niet werken als je op twee sites een Experia Box hebt staan.)

Resten er twee oplossingen:

1) Een VPN gateway achter de Experia Box. € veel.

2) Een tweede router die VPN ondersteunt. € acceptabel.

Ik ben het met je eens dat er veel onwetendheid is rond de begrippen modem, router en accesspoint en zie ook veel mensen (KPN medewerkers incluis) roepen dat je een router kunt kopen om je wifi te verbeteren. Vandaar mijn opmerking over het verbeteren van wifi in het eerste bericht van dit topic.

M.a.w. je koopt een accesspoint om jouw wifi te verbeteren en een router als je de router functionaliteit ook nodig hebt. Daarna ben ik dan heel rechtlijnig, routers sluit je aan met de WAN poort op een LAN poort van de bovenliggende router. Doe je dat niet, dan heb je de router functionaliteit dus blijkbaar niet nodig en had je dus blijkbaar een accespoint willen/moeten aanschaffen.

Bedankt voor je antwoord .... steek ik er geen energie meer in.

Zo het hele weekend lekker zitten klooien om een router (tp-link WDR3600) achter de Experiabox V8 te krijgen. Had deze  handleiding gevonden en eigenlijk werkte het ook vrij snel.

Totdat er 's avond iemand tv ging kijken, geen ip adres :(

Loskoppelen van de router was de oplossing, maar ja dan was er weer geen internet.

Ook een van de telefoons (Samsung S2) was wel verbonden met wifi maar kreeg maar geen berichten binnen. Naar het raam lopen en even verbinding maken met de overbuurman kwamen de berichten wel binnen (geen data abo).

 

Zondag overdag nog een paar pogingen gedaan het op te lossen maar uiteindelijk maar de router losgekoppeld en wifi van de Experiabox weer aangezet. Telefoon kreeg gelijk weer berichten binnen.

 

Binnenkort deze methode maar eens proberen.

Waar moet ik de kabel aansluiten? Bij de experiabox op bijvoorbeeld lan 1 en op mijn eigen router (Dlink 868) op de internet (wan) poort?

Reageer