Sticky

Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box

 • 8 September 2018
 • 8610 reacties
 • 571944 keer bekeken
Gebruik een eigen router i.p.v. de Experia Box
Reputatie 7

Wil je om wat voor een reden dan ook af van de Experia Box, vervang deze dan door een eigen router. Dat is mogelijk, al kan het best een uitdaging zijn om een eigen router zo te configureren dat deze goed overweg kan met het iTV platform van KPN.

 

Wijzigingen in configuratie scripts voor EdgeRouters (22 juli 2022).

Edit (22 juli 2022): Wijziging van 21 juli 2022 teruggedraaid. De scripts voor te EdgeRouter X met vlan zijn bedoeld om op de corresponderende poort een switch aan te sluiten en niet een TV ontvanger. 

Edit (21 juli 2022): Scripts voor EdgeRouter-X (SFP) aangepast zodat vlan 4 niet als vid maar als pvid op de eerste poort van de switch geactiveerd wordt.

Edit (12 maart 2022): Scripts voor EdgeRouter-X (SFP) aangepast zodat vlan 4 op de eerste poort van de switch geactiveerd wordt.

Edit (10 maart 2022): Scripts toegevoegd voor het gebruik van vlan 4 voor TV.

Edit (21 december 2021): Foutje in het script voor de EdgeRouter 4-SFP met TV ontvanger(s) op eth0 en eth1 hersteld

Edit (18 oktober 2021): Scripts toegevoegd voor de EdgeRouter 4 met TV ontvanger(s) op aparte poorten.

Edit (4 september 2021): Firewall inkomend toegevoegd op vlan 4 (IPTV). Overbodige global options op DHCP server verwijderd. Foutje in configuratie van IGMP proxy server in configuratiescripts voor EdgeRouters met SFP gecorrigeerd. 

Edit (3 augustus 2021): Het configuratiescript voor de EdgeRouter Lite 3 is hernoemd naar de EdgeRouter 4.

Configuratiescripts toegevoegd voor de EdgeRouter 4 waarbij de SFP poort gebruikt wordt als WAN poort.

De configuratiescripts voor de EdgeRouter X SFP zijn nu voor gebruik van de SFP poort als WAN poort. Als de SFP poort niet gebruikt wordt dan kan het configuratiescript voor de EdgeRouter X gebruikt worden.

Kleine optimalisaties doorgevoerd in configuratiescripts voor de EdgeRouter X met TV ontvangers op aparte poorten.

 

Edit (1 augustus 2021): Configuratiescripts voor Telfort verwijderd en configuratiescript voor EdgeRouter X met 2 TV ontvangers toegevoegd.

 

Edit (22 februari 2021): De config.boot in het configuratiescript voor de EdgeRouter X KPN met telefonie via Experia Box bleek voor de Telfort variant van de EdgeRouter Lite 3 te zijn.

 

Edit (20 februari 2021): De config.boot bleek te missen in het Telfort script voor de EdgeRouter Lite 3 zonder telefonie via de Experia Box. Tevens bleek de verkeerde readme.txt opgenomen te zijn in de Telfort configuratiescripts voor de EdgeRouter Lite 3. 

 

Edit (14 februari 2021): Kleine aanpassing zodat het plaatsen van de TV ontvangers op een eigen subnet iets eenvoudiger wordt.

 

Edit (15 januari 2021): Het lijkt er op, als de technische migratie gestart wordt, dat ex Telfort abonnees hun Experia Box tijdelijk zullen moeten aansluiten om overgezet te kunnen worden van de Telfort architectuur naar de KPN architectuur. Daarna kan je direct de eigen router weer gebruiken mits de configuratie daarvan ook omgezet is van Telfort naar KPN.

 

Edit (14 januari 2021): Foutje gecorrigeerd in de configuratiescripts voor de EdgeRouter X met TV op eth1.

 

Edit (19 december 2020): KPN heeft op 14 december een nieuwe dienst geïntroduceerd zijnde een malwarefilter. Feitelijk is dit niets anders dan het gebruik van andere DNS servers.

De anti-malware DNS servers van KPN hebben de onderstaande IP adressen:

 • 195.121.97.202
 • 195.121.97.203
 • 2a02:a47f:ac::210
 • 2a02:a47f:ac::212

Wil je gebruik maken van deze dienst dan zal je de DNS servers moeten overnemen.

 

Edit (27 november 2020): Ik heb de configuratiescripts voor Telfort met telefonie via de Experia Box aangepast. 

 

Edit (21 november 2020): Ik heb een foutje in de bootstrap hersteld die er voor zou moeten zorgen dat na een reboot van de EdgeRouter de IGMP proxy server wel automatisch opgestart gaat worden. Ik raad bestaande gebruikers, die hun EdgeRouter met een configuratiescript van voor 21 november 2020 geconfigureerd hebben, aan de fix (EdgeRouter-KPN-Bootstrap-Fix (zip 21 november 10:13) te downloaden en de wijzigingen op hun router door te voeren.

 

Edit (7 november 2020): Ik heb de configuratiescripts voor onze Telfort broeders toegevoegd.

 

Edit (6 november 2020): Ik heb in de configuratiescripts de bootstrap voor de EdgeRouter aangepast zodat standaard geconfigureerd wordt dat de IGMP proxy server pas gestart wordt nadat het netwerk geactiveerd is. Hierdoor is een herstart van de IGMP proxy server na een reboot niet meer nodig. Bestaande EdgeRouter gebruikers kunnen het script EdgeRouter-KPN-Bootstrap-Fix (zip 6 november 17:40) downloaden om de wijzigingen op hun router door te voeren.

 

Edit (25 maart 2020): De vrije (modem)routerkeuze is vanaf vandaag een feit. 😀 Daarmee is het nu ook mogelijk een eigen router te gebruiken als je vaste telefonie bij KPN hebt ondergebracht.Als je een EdgeRouter gaat gebruiken met een eigen VoIP ATA voor telefonie dan kan je kiezen voor de configuratiescripts zonder telefonie. Zet hierbij wel de SIP functionaliteit uit op de EdgeRouter.

Edit (4 september 2019): Sinds 12 augustus is dit ook voor VDSL abonnees -zonder vaste telefoon abonnement van KPN- mogelijk nu in OS 7.13 van de Fritz!Box routers een configuratie wizard voor de KPN netwerken is opgenomen. Overigens is de Fritz!Box met OS 7.13 ook inzetbaar op glasvezelaansluitingen. Gebruik de Fritz!Box vergelijker om een voor jouw aansluiting geschikt model te selecteren. Laat je hierbij overigens niet misleiden door de filter "glasvezel". Het lijkt er dan op dat alleen de 5490 geschikt zou zijn maar dat is niet zo. Elke Fritz!Box met een WAN poort kan op de NTU aangesloten worden. Let er ook goed op dat OS 7.13 of nieuwer beschikbaar is op die Fritz!Box.


Met dit topic hoop ik dat wij als abonnees van KPN elkaar kunnen helpen met het configureren van een eigen router.

LET OP: Het onderstaande zal waarschijnlijk al snel een vrij hoog technisch gehalte gaan krijgen waardoor het voor velen best lastig te volgen zou kunnen zijn. Toch hoop ik dat uiteindelijk in dit topic goede en begrijpelijke handleidingen zullen ontstaan waardoor ook de minder technisch aangelegde abonnee in staat zal zijn zijn/haar eigen router te gebruiken. Mocht je denken ... dit gaat me toch echt mijn pet te boven ... dan is wellicht het volgende topic iets voor jou: Gebruik een eigen router achter de Experia Box.

Wees je er overigens terdege van bewust dat lang niet elke router geschikt is om de Experia Box te vervangen. Met name de configuratie van het IPTV gedeelte kan nog wel eens een spelbreker blijken te zijn. Zo zie je bijvoorbeeld op TP-Link en Asus routers functionaliteit voor het inrichten van IPTV maar dat is bridged-IPTV waarbij een LAN poort van de router gebridged wordt op het IPTV vlan van KPN (vlan 4). KPN maakt echter gebruik van routed-IPTV waarbij de TV ontvangers, net als alle andere apparatuur, gewoon met Internet (vlan 6) verbonden worden en een IGMP proxy server op de router er voor zorgt dat de TV streams van vlan 4 betrokken worden. Gelukkig zijn er ook routers te vinden waarmee de Experia Box wel succesvol vervangen kan worden maar het is wel cruciaal dat je bij de aanschaf van een router goed kijkt of deze geschikt is voor routed IPTV van KPN.

Bron.

Onderaan dit topic staat een lijst met routers die tot op heden succesvol op een KPN aansluiting met IPTV in gebruik genomen zijn.

 

KPN zal je geen support meer kunnen bieden bij eventuele storingen en dus ben je dan op jezelf aangewezen om zo'n storing te verhelpen. Daarnaast zullen de KPN servicetools niet meer werken.

Zelf heb ik een Ubiquiti EdgeRouter 4 ingezet om de Experia Box te vervangen. Deze router heeft geen ingebouwde wifi, maar daarvoor gebruik ik losse WiFi accesspoints zoals de EDIMAX CAP1200, de KPN WiFi "versterker", de Experia WiFi of bijvoorbeeld de Ubiquiti Unifi AP AC PRO.

Onderstaand een screenshot van het dashboard van mijn EdgeRouter 4 waarin zichtbaar is dat deze een (pppoe) verbinding opgebouwd heeft met het KPN netwerk op vlan 6 en dat het IPTV op vlan 4 operationeel is.

Ik hoop dat voor een aantal geschikte routers configuratie scripts geschreven gaan worden die we dan hier op kunnen nemen.

Configuratie scripts (downloads)

Let op: De onderstaande scripts zetten de login en wachtwoord op de standaard die Ubiquiti zelf ook gebruikt (ubnt). Men doet er zeer verstandig deze na de configuratie te wijzigen.

 

EdgeRouter 4

Met telefonie via Experia Box (zip 4 september 2021 16:45).

Zonder telefonie via Experia Box (zip 18 oktober 2021 15:17).

Als je de TV ontvanger(s) op een apart vlan wilt plaatsen dan kan je één van de onderstaande scripts gebruiken.

Met telefonie via Experia Box en TV via vlan 4 (zip 10 maart 2022 13:47).

Zonder telefonie via Experia Box en TV via vlan 4 (zip 10 maart 2022 13:47).

Als je één TV ontvanger gebruikt en deze rechtstreeks op de EdgeRouter aan kunt sluiten, gebruik dan het onderstaande script.

Zonder telefonie via Experia Box en eth1 voor TV ontvanger (zip 18 oktober 2021 15:17).

 

De configuratiescripts voor de EdgeRouter 4 zijn ook geschikt voor de EdgeRouter Lite 3 en EdgeRouter 6P. De SFP poort alsmede eth3 en hoger worden in deze scripts niet geconfigureerd, dat kan dan eventueel achteraf handmatig gedaan worden.

 

EdgeRouter 4 - SFP

De onderstaande scripts zijn specifiek voor het gebruik van de SFP poort als WAN poort.

Met telefonie via Experia Box (zip 4 september 2021 18:04).

Zonder telefonie via Experia Box (zip 4 september 2021 18:04).

Als je de TV ontvanger(s) op een apart vlan wilt plaatsen dan kan je één van de onderstaande scripts gebruiken.

Met telefonie via Experia Box en TV via vlan 4 (zip 10 maart 2022 13:47).

Zonder telefonie via Experia Box en TV via vlan 4 (zip 10 maart 2022 13:47).

Als je één TV ontvanger gebruikt en deze rechtstreeks op de EdgeRouter aan kunt sluiten, gebruik dan het onderstaande script.

Zonder telefonie via Experia Box en eth1 voor TV ontvanger (zip 18 oktober 2021 15:17).

Als je twee TV ontvangers gebruikt en deze rechtstreeks op de EdgeRouter aan kunt sluiten, gebruik dan het onderstaande script.

Zonder telefonie via Experia Box en eth0/1 voor TV ontvangers (zip 21 december 2021 17:22).

 

De SFP poort zal voorzien moeten zijn van een RJ45 module voor aansluiting op de NTU, ONT of VDSL modem danwel een Fiber module voor een rechtstreekse aansluiting op de FTU.

Let op: De EdgeRouter kan niet rechtstreeks op de FTU aangesloten worden bij XGS-PON aansluitingen. 

 

EdgeRouter X
Met telefonie via Experia Box (zip 4 september 2021 16:45).

Zonder telefonie via Experia Box (zip 4 september 2021 16:45).

Als je de TV ontvanger(s) op een apart vlan wilt plaatsen dan kan je één van de onderstaande scripts gebruiken.

Met telefonie via Experia Box en TV via vlan 4 op eth2 (zip 22 juli 2022 11:55).

Zonder telefonie via Experia Box en TV via vlan 4 op eth1 (zip 22 juli 2022 11:55).

Als je één TV ontvanger gebruikt en deze rechtstreeks op de EdgeRouter aan kunt sluiten, gebruik dan de onderstaande scripts.

Met telefonie via Experia Box en eth1 voor TV ontvanger (zip 4 september 2021 16:45).

Zonder telefonie via Experia Box en eth1 voor TV ontvanger (zip 4 september 2021 16:45).

Als je twee TV ontvangers gebruikt en deze rechtstreeks op de EdgeRouter aan kunt sluiten, gebruik dan het onderstaande script.

Zonder telefonie via Experia Box en eth1/2 voor TV ontvangers (zip 4 september 2021 16:45).

 

De configuratiescripts voor de EdgeRouter X werken ook voor de EdgeRouter 10X, 12 en 12P waarbij eth3 en hoger achteraf handmatig geconfigureerd moeten worden.

 

EdgeRouter X - SFP

De onderstaande scripts zijn specifiek voor het gebruik van de SFP poort als WAN poort.

Met telefonie via Experia Box (zip 4 september 2021 18:06).

Zonder telefonie via Experia Box (zip 4 september 2021 18:06).

Als je de TV ontvanger(s) op een apart vlan wilt plaatsen dan kan je één van de onderstaande scripts gebruiken.

Met telefonie via Experia Box en TV via vlan 4 op eth1 (zip 22 juli 2022 11:55).

Zonder telefonie via Experia Box en TV via vlan 4 op eth0 (zip 22 juli 2022 11:55).

 

De SFP poort zal dan dus voorzien moeten zijn van een RJ45 module voor aansluiting op de NTU, ONT of VDSL modem danwel een Fiber module voor een rechtstreekse aansluiting op de FTU.

Let op: De EdgeRouter kan niet rechtstreeks op de FTU aangesloten worden bij XGS-PON aansluitingen. 

 

Heb je vaste telefonie van KPN en wil je jouw Experia Box blijven gebruiken voor telefonie, kies dan voor een configuratiescript "met telefonie via Experia Box". Let op, de V12 is hier niet voor geschikt.

Heb je vaste telefonie van KPN en laat je die via een eigen VoIP ATA lopen, kies dan voor een configuratiescript "zonder telefonie via Experia Box".

Het wachtwoord voor jouw SIP account van je via de SIP service tool instellen.

Zorg er dan tevens voor dat de SIP module op de EdgeRouter gedisabled is.

 

De bovenstaande configuraties zetten IPv6 op de EdgeRouter aan. Mocht het zijn dat op jouw aansluiting IPv6 nog niet volledig operationeel is, dan kan je op de EdgeRouter IPv6 eenvoudig uitzetten (disablen) via de Config Tree -> System -> ipv6.
Druk daartoe op het plusteken naast disable en vervolgens op Preview en Apply.

5072ea1a-b210-40bf-9353-e00794843939.png

Let op: Het uit (of aan) zetten van IPv6 vereist wel dat de EdgeRouter gereboot wordt.

 

Heb je services draaien die je vanaf Internet moet kunnen benaderen, configureer dan de port-forwarding als onderstaand...

...en voeg daarna de benodigde poorten toe met de verwijzing naar het LAN IP adres van het apparaat dat die service levert.

In het onderstaande voorbeeld forward ik OpenVPN naar mijn Synology NAS.


Ubiquiti UniFi Security Gateway: Zie https://www.vanachterberg.org/usg-kpn-ftth/posts/unifi-security-gateway-kpn-ftth-iptv-ipv6/

 

UniFi Dream Machine (Pro): Zie https://github.com/fabianishere/udm-iptv

 

Unifi Gateway Lite: Zie dit bericht.

 

OPNsense & pfSense: Zie https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/67694326#67694326


DrayTek Vigor: Zie dit bericht.
De DrayTek Vigor brengt het gebruik van een eigen router binnen bereik van de VDSL abonnee en dat is een zeer grote stap voorwaarts, waarvoor dank aan @Pipo10.

 

Synology RT1900ac / RT2600ac / RT6600ax / MR2200ac / WRX560: Zie dit topic

 

TP-Link ER605 v2.0: Zie dit topic.

 

Ik heb mijn EdgeRouter 4 voorzien van een Let's Encrypt SSL certificaat waardoor ik een https verbinding kan opzetten en de uitwisseling van informatie dus encrypted is.

Hiervoor heb ik de github van j-c-m gebruikt en een taak in de task-scheduler geplaatst die om de 14 dagen opgestart wordt om het SSL certificaat te vernieuwen mocht dit nodig zijn.

 

Je hebt wel een url nodig die naar jouw publieke IP adres wijst.

 

Lijst met (modem)routers die succesvol op een KPN aansluiting i.c.m. IPTV in gebruik genomen zijn.

 • EdgeRouter (verschillende typen)
 • UniFi Dream Machine (Pro) / Unifi Dream Router
 • Unifi Gateway Lite
 • FRITZ!Box voorzien van FRITZ!OS 7.13 of hoger
 • Draytek Vigor 2760n, 2865 en 3910 en vast en zeker ook andere (nieuwere) modellen
 • Synology RT1900ac / RT2600ac / RT6600ax / MR2200ac / WRX560
 • TP-Link AX10 hardware versie 1.0. Andere modellen uit de AX serie zouden ook geschikt moeten zijn maar helaas worden er veel problemen gemeld. 
 • TP-Link ER605 v2.0
 • Routers/PC's op basis van RouterOS van Mikrotik
 • Routers/PC's op basis van OPNsense of pfSense

Lijst met modems die op een KPN aansluiting gebruikt kunnen worden.

 • Draytek Vigor 130 of 165/167 in full-bridge-mode. Let op: De Vigor 130 en 165/167 ondersteunen (nog) geen bonding. De Vigor 165 en 167 ondersteunen wel VPlus.
 • Zyxel VMG4005-B50A. Dit modem ondersteunt zowel bonding als VPlus.
 • ZTE H186 DSL NT. Ook dit modem ondersteunt zowel bonding als Vplus.

Ik hoop dat deze lijst steeds langer zal gaan worden, maar staat jouw (modem)router er niet tussen Google dan eerst of er al iemand is die dat apparaat succesvol in gebruik genomen heeft.


8610 reacties

Kan jij eens een screenshot plaatsen van de instellingen van jouw router-advert instellingen in de Config Tree.

Voorbeeld met eth2 als LAN

 

Hierbij een screenshot van de settings:

 

Reputatie 7

Dat ziet er goed uit.

Hoe lang houdt jouw iPhone wel het IPv6 adres van de DNS server?

Dat ziet er goed uit.

Hoe lang houdt jouw iPhone wel het IPv6 adres van de DNS server?

Poe dat is een lastige, dat weet ik zo niet.

Ik ga natuurlijk ook regelmatig even weg en van de Wifi af dus dan is er niks aan de hand. Wat ik kan doen is bijvoorbeeld kijken of ik nog een ipv6 adres heb voor ik ga slapen en als ik dan wakker word of deze nog aanwezig is, dan zit er sowieso een goede 8u tussen.
 

Reputatie 7

De reden waarom ik dat vraag is dat als dit binnen 10 minuten gebeurt je zou kunnen kijken of het verlagen de max-interval een oplossing zou bieden.

De reden waarom ik dat vraag is dat als dit binnen 10 minuten gebeurt je zou kunnen kijken of het verlagen de max-interval een oplossing zou bieden.

Ah zo! Nee zeker niet binnen 10 minuten eerder een x aantal uur.

Hey wjb,

 

Ik draaide een aantal maanden al via mijn Edgerouter X de iptv oplossing naar veel tevredenheid, echter hebben wij zojuist een stroomstoring gehad, en verliest de box na het zappen de verbinding met de zender. Zodra er gezapt wordt heb je maximaal 4-5 seconden beeld en daarna komt er een foutmelding. Al eerder meegemaakt? 

Reputatie 7

Ik draaide een aantal maanden al via mijn Edgerouter X de iptv oplossing naar veel tevredenheid, echter hebben wij zojuist een stroomstoring gehad, en verliest de box na het zappen de verbinding met de zender. Zodra er gezapt wordt heb je maximaal 4-5 seconden beeld en daarna komt er een foutmelding. Al eerder meegemaakt? 

Als je op de EdgeRouter in de commandline interface (CLI) het commando restart igmp-proxy geeft, werkt alles dan weer? Eventueel ook even de TV ontvanger(s) opnieuw opstarten.

Ik draaide een aantal maanden al via mijn Edgerouter X de iptv oplossing naar veel tevredenheid, echter hebben wij zojuist een stroomstoring gehad, en verliest de box na het zappen de verbinding met de zender. Zodra er gezapt wordt heb je maximaal 4-5 seconden beeld en daarna komt er een foutmelding. Al eerder meegemaakt? 

Als je op de EdgeRouter in de commandline interface (CLI) het commando restart igmp-proxy geeft, werkt alles dan weer? Eventueel ook even de TV ontvanger(s) opnieuw opstarten.

Haha wat een held ben jij! Dat heeft inderdaad geholpen! Thanks! 

De reden waarom ik dat vraag is dat als dit binnen 10 minuten gebeurt je zou kunnen kijken of het verlagen de max-interval een oplossing zou bieden.

Ik heb er helaas nog niet de vinger achter gekregen.
Eerst dacht ik dat het te maken had met switchen tussen mijn AP’s in huis en mijn Wifi instellingen, dus heb daar wat aangepast (energie instellingen) maar helaas nog geen effect.

Wel valt mij op dat als ik de radvd options met RDNSS weghaal uit de config tree en enkel de name-server setting er in laat staan, ik ook gewoon een ipv6 DNS krijg.
Mijn vraag dus, is deze radvd option echt nodig?

Heb ik voor een Orbi RBR 750 een switch nodig om de Experia Box weg te werken? Kan ik die niet direct aansluiten op mijn glasvezel box?

Hier staat, naar mijn begrip, vermeld dat dit nodig is, niet?
 

 

Heb ik voor een Orbi RBR 750 een switch nodig om de Experia Box weg te werken? Kan ik die niet direct aansluiten op mijn glasvezel box?

Hier staat, naar mijn begrip, vermeld dat dit nodig is, niet?
 

 Ik heb het zojuist gevonden. De Orbi 750 ondersteund geen  VLAN support op LAN -> WAN configuratie. De switch is daarom benodigd.

wij proberen onze eigen router te gebruiken de tplink ax50 maar hebben geen idee hoe wij dit moeten instellen is er ergens een handleiding met wat ik moet doe om het werkend te krijgen

Reputatie 7

wij proberen onze eigen router te gebruiken de tplink ax50 maar hebben geen idee hoe wij dit moeten instellen is er ergens een handleiding met wat ik moet doe om het werkend te krijgen

Heb jij televisie van KPN?

Zoals je in het openingsbericht van dit topic kunt lezen is er iemand (@Francoix)  geweest die succesvol een TPLink AX10 aangesloten heeft maar zijn er legio anderen die het niet gelukt is.

Reputatie 4
Badge +2

Dit klopt. TP-Link heeft wel type namen, echter is dat geen indicatie of het wel/niet werkt.
Deze apparatuur heeft vervolgens ook nog eens hardware revisies die gedurende de tijd veranderen
Wanneer de gebruikte netwerk switch of processor een ander type is kan het al niet werkend te krijgen zijn.

Ook kan het zijn dat waar dit op een 1.0 wel werkt, het op een 1.2 versie niet werkt.
Dit is niet zo zonder meer te garanderen.  Om deze reden raad ik TP-Link af.

Ik krijg port forwarding niet voor elkaar op de edgerouter. Er komen wel packets binnen zoals je op de screenshots kan zien maar als ik portchecker gebruik bijvoorbeeld dan geeft hij aan dat de port dicht zit.

 

Volgens mij heb ik alles goed staan, doe ik toch iets verkeerd?

Reputatie 7

Dat je op een portchecker niet ziet dat die poort open staat is logisch want portcheckers kunnen alleen TCP poorten checken en niet UDP poorten.

Waarom wil je (waarschijnlijk UDP) poort 5060 forwarden, dat is normaliter nergens voor nodig.

 

Dat je op een portchecker niet ziet dat die poort open staat is logisch want portcheckers kunnen alleen TCP poorten checken en niet UDP poorten.

Waarom wil je (waarschijnlijk UDP) poort 5060 forwarden, dat is normaliter nergens voor nodig.

 

Ik krijg ook de foutmelding als ik deze poort forward en ik check hem op een portchecker.

 

Ik wil de client app van de telefooncentrale gebruiken op 4g, vandaar dat ik deze wil forwarden.

Reputatie 7

Ik krijg ook de foutmelding als ik deze poort forward en ik check hem op een portchecker.

 

Ik wil de client app van de telefooncentrale gebruiken op 4g, vandaar dat ik deze wil forwarden.

Draait er dan wel een service op de server 10.32.45.100 die naar TCP poort 8088 luistert?

Staat de firewall op die server inkomend open voor TCP poort 8088?

Is het subnet van switch0 10.32.45.0/24 of is dit een apart vlan?

Ik krijg ook de foutmelding als ik deze poort forward en ik check hem op een portchecker.

 

Ik wil de client app van de telefooncentrale gebruiken op 4g, vandaar dat ik deze wil forwarden.

Draait er dan wel een service op de server 10.32.45.100 die naar TCP poort 8088 luistert?

Staat de firewall op die server inkomend open voor TCP poort 8088?

Is het subnet van switch0 10.32.45.0/24 of is dit een apart vlan?

Er draait een service op de server en de firewall staat open

10.32.45.0 is een aparte vlan. Moet ik dan switch0.45 selecteren?

Reputatie 7

10.32.45.0 is een aparte vlan. Moet ik dan switch0.45 selecteren?

Dan zal je inderdaad switch0.45 op moeten nemen bij de LAN interfaces.

 

10.32.45.0 is een aparte vlan. Moet ik dan switch0.45 selecteren?

Dan zal je inderdaad switch0.45 op moeten nemen bij de LAN interfaces.

 

Helaas, nog steeds niet met onderstaande instellingen.

 

Reputatie 7

Die port-forwardings zien er prima uit alleen kan ik me niet voorstellen dat je zoveel poorten moet forwarden.

Eerder schreef ik al dat het forwarden van UDP poort 5060 normaliter niet nodig is en dat vermoeden heb ik ook voor UDP poort 10000 t/m 12000.

Waarom gebruik je "both" bij poort 8111?

Staat de firewall van de 10.32.45.100 inkomend echt open voor poort 8088?

Welke toepassing gebruik je dan op die server?

 

Reputatie 1

@coolhva ik doe een upgrade van 4.4.41.5193714 naar 4.4.57.5578372 op mijn USG Pro 4 via de controller.

Zijn de bestanden dhcp6.sh en setroutes.sh niet meer nodig? Oftewel is onderstaande okay?
In mijn controller staat de USG al een tijdje op Provisionen… lijkt mij te lang eigenlijk, dus vraag me af wat er mis kan zijn? De json file (in de controller) heb ik niet aangezeten, die zou dus nog ongewijzigd moeten zijn.

 

Reputatie 1

@coolhva ik doe een upgrade van 4.4.41.5193714 naar 4.4.57.5578372 op mijn USG Pro 4 via de controller.

Zijn de bestanden dhcp6.sh en setroutes.sh niet meer nodig? Oftewel is onderstaande okay?
In mijn controller staat de USG al een tijdje op Provisionen… lijkt mij te lang eigenlijk, dus vraag me af wat er mis kan zijn? De json file (in de controller) heb ik niet aangezeten, die zou dus nog ongewijzigd moeten zijn.

 

Okay, ben in de json gedoken die je via Github deelt, zie daarin geen verwijzing (meer) naar eerder genoemde bestanden. Dus die aangepast (ik heb een pro, dus verwijzing naar ETH2 en ETH0).
Na alles herstarten en provisioneren is alles weer operationeel, behalve (KPN) TV.

Wat nu te doen of checken heb ik geen idee?
Een roll-back naar 4.4.41.5193714 is niet ideaal, maar tot op heden voor mij de enige werkende versie.

Reputatie 7
Badge +9

En dit is de 8000ste posting in dit topic! 😀

Piet.

Reageer