Skip to main content

Ons huis is /word aangesloten op glas vezel van Delta .Het is een huis van woningcorporatie op Goeree Overflakkee. Van Delta kwam iemand langs die ons abonnee wilde maken bij Delta. Ook beweerde hij dat als Delta aktief werd een kpn abonnement op glasvezel onmogelijk werd. En zelfs andere diensten van KPN onmogelijk zouden worden. Dit strookt niet erg met de reclame van kpn dat we ook glasvezel van jullie konden krijgen. 

Hoe zit het werkelijk?? 

 

Admin: privégegevens verwijderd

@AAVDB78

  1. U kunt beter uw adres en mailadres gegevens niet op dit openbaar forum plaatsen. U kunt dit nog aanpassen via de 3 groene stipjes rechtsonder >bewerken.
  2. Delta probeert zoveel mogelijk klanten binnen te halen door een glasvezel aan te leggen in uw woning en vervolgens een abonnement bij hun te laten afsluiten. U bent niet verplicht hier aan deel te nemen. Als u nu nog de koperverbinding via KPN heeft, veranderd er niets tot het moment dat KPN de koperverbinding in uw woning gaat vervangen voor glasvezel. Als u dus tevreden bent met uw huidige koperaansluiting, zou ik niets veranderen. Wilt u echter nu al op glasvezel, dan is Delta een alternatief natuurlijk.

U kunt gewoon bij KPN blijven. Maar de verbinding blijft dan gewoon via de telefoonlijn lopen. Er veranderd dan dus niets. En dat blijft gewoon werken als Delta glasvezel aanlegt. De glasvezelkabel van Delta blijft dan ongebruikt.

Later gaat KPN waarschijnlijk bij u ook glasvezel aanleggen. Dan kunt dus wel een verbinding via glasvezel van KPN krijgen. Wanneer dat is, dat weet waarschijnlijk nog niemand. Misschien kan dat nog wel 5 jaar duren ofzo.


Als je een fatsoenlijke snelheid via koper (DSL) hebt dan hoef je niks te doen. En kun je gewoon KPN blijven afnemen.

KPN zal mettertijd ook een glasvezelnet in je woonplaats aanleggen. Over de termijn valt niets te zeggen.

En wat is een fatsoenlijke snelheid? Dat is voor iedereen verschillend. Maar feitelijk als je nu probleemloos doet wat je wilt dan heb je voldoende snelheid.

Je hebt in ieder geval ruim voldoende snelheid. Standaard lijn 100 Mb/s. Bonded 200 Mb/s mogelijk.

Verder: bij overcapaciteit ten opzichte van afgenomen snelheid (bv 50 Mb/s abonnement) nemen de tv ontvangers geen snelheid van je abonnement.


Ook beweerde hij dat als Delta aktief werd een kpn abonnement op glasvezel onmogelijk werd.

Dat is uiteraard niet waar. Zodra er een tweede net ligt van KPN (e.a.) dan kan je altijd nog over op glasvezel met kpn.


En voor het geval dat je denkt, dat er maar 1 glasvezelaansluiting per huis mogelijk is, hier liggen 2 glasvezelaansluitingen, 1 van KPN en 1 van REKAM/Caiway/Delta

 


En voor het geval dat je denkt, dat er maar 1 glasvezelaansluiting per huis mogelijk is, hier liggen 2 glasvezelaansluitingen, 1 van KPN en 1 van REKAM/Caiway/Delta

 

In den Haag zelfs drie, delta/caiway, tmobile en uiteraard KPN.