Skip to main content

In 2017 hebben we de rechten verworven om Digitenne te mogen blijven uitzenden. Een voorwaarde daarvan is dat we gebruik gaan maken van een nieuwe techniek: DVB-T2. Deze techniek wordt ook in andere landen gebruikt en geeft de mogelijkheid om zenders in HD-kwaliteit door te geven. Wel betekent dit dat we onze zendmasten moeten ombouwen, en dat alle klanten een andere ontvanger nodig hebben. In dit topic vertellen we jullie meer over de nieuwe ontvanger en hoe we het omwisselen gaan aanpakken. Heb je daarna nog vragen, plaats een reactie. Voor elke regio die omging hebben we een extra topic met aanvullende informatie.

De omzetting van heel Nederland heeft inmiddels succesvol plaatsgevonden.
Aanvullende informatie omzetting Regio Noord [Afgerond]
Aanvullende informatie omzetting Regio 2 (Midden) en 2.1 (Friesland) [Afgerond]
Aanvullende informatie omzetting Regio 3 (Brabant, Zeeland) [Afgerond]
Aanvullende informatie omzetting Regio 4 (Limburg) [Afgerond]
Aanvullende informatie omzetting Regio 5 (Holland en Utrecht) [Afgerond]
 

Digitenneveranderingen in het kort

Vanaf 1 februari 2018 krijgen alle nieuwe Digitenneklanten de nieuwe ontvanger. Vanaf maart 2018 t/m zomer 2019 gaan we bij alle bestaande klanten de ontvanger(s) omwisselen. Gefaseerd per regio bouwen we in de tussentijd alle masten om. De eerste regio zal dan in het vierde kwartaal van 2018 DVB-T2 krijgen, de laatste in 2019. Hieronder een kaartje van de regio's. De laatste hiervan is op 9 juli succesvol omgezet.

81e5e2da-a077-43c7-a6ea-72d1af14b56e.png

 

Frequentiewijzigingen

Naast het overgaan naar een nieuwe techniek, verandert ook een deel van de frequenties. Dit is gedaan tussen 26 februari 2019 en 8 oktober 2019. Een overzicht van de huidige frequenties vind je hier.
Zoals je daar ziet veranderen we ook de terminologie een beetje. In plaats van bouquetten hebben we het nu over Nationale Transportstreams (NTS) en de Regionale Transportstream (RTS). RTS is wat voorheen bouquet 1 was, met de NPO en de regionale omroepen. NTS1 was bouquet 2, NTS2 was bouquet 3 etc..

 

Nieuwe Techniek

We gebruiken DVB-T2 MPEG 4 H.265 (HEVC). Met deze techniek kunnen we zenders in HD-kwaliteit (1080p) gaan doorgeven. De zenders die we al in HD-kwaliteit binnenkrijgen, geven we ook zo door. Lagere kwaliteit gaan we in ons uitzendcentrum upscalen (omzetten naar HD) en dan zo uitzenden.

 

De nieuwe ontvangers

We hebben voor de nieuwe Digitenne twee nieuwe ontvangers. Hiermee kun je zowel DVB-T als DVB-T2 ontvangen. In deze ontvangers zit géén losse smartcard meer. We gebruiken een CAS (Conditional Access System) nummer. Dit CAS-nummer zit ingebouwd in de ontvanger en is bij ons geactiveerd voor een abonnement. Hierdoor kun je alleen met deze ontvanger de abonnementszenders bekijken.
De eerste nieuwe ontvanger wordt gemaakt door ZTE en is de ZXV7200. Dit apparaat is 16,3 cm breed, 4,5 cm hoog (inclusief voetjes) en 11,5 cm diep. Reken er bij de diepte echter nog wel een cm of 2 bij als alle stekkers er in zitten.

 

b2ae9745-c17d-4fe1-96e7-4ef528e7214d.png

De voorkant van de ontvanger. Het display geeft zendernummers weer. De knoppen zijn voor Menu, Volume (x2) en Kanaal (x2) en een OK-knop voor het bevestigen van menuopties.

 

e75769ab-8676-4551-9886-38fe20b0cee1.png

De achterkant heeft de antenne-ingang, video- en audio-uitgangen, een HDMI-uitgang, de aansluiting voor de stroomkabel en een aan/uit knop. Je ziet daar ook een ethernet aansluiting. Die is niet in gebruik.

De tweede nieuwe ontvanger is de Rebox RBX2800. Dit apparaat is qua formaat vergelijkbaar aan de ZTE.

03d17d44-cb61-47a2-b931-0db8f67f5e59.jpg

De voorkant en bovenkant van de ontvanger. Het heeft een display dat net zo werkt als de ZTE. De knoppen zitten hier echter aan de bovenkant en niet aan de voorkant. De knoppen zijn voor Aan/Uit, Menu, Volume (2x) en Kanaal (2x).

 

519879a6-fb2c-48e3-8a9f-07b06ae4caba.png

De achterkant heeft antenne-ingang, HDMI-uitgang, en de aansluiting voor de stroomkabel. Deze ontvanger heeft niet, zoals de ZTE, tulpstekkerpoortjes, maar een 3,5mm jack. Een extra kabeltje om de SCART converter hierop aan te sluiten wordt meegeleverd. De aanwezige ethernet- en usb-poorten zijn niet in gebruik.

 

06aa1f7a-979e-46ff-9fa4-0c04e1edbca2.png

De software is op beide ontvangers hetzelfde. Het menu is standaard in het Nederlands. Je kunt deze echter ook instellen op Engels. Druk daarvoor, tijdens het kijken, achter elkaar op de rode, groene en blauwe knop op de afstandsbediening. Zie voor meer afbeeldingen van het menu, de los bijgevoegde afbeeldingen aan het eind van dit topic.

 

8fc42984-f4b1-4bed-9bd7-d4b52a15badf.jpg

 

De nieuwe insteekkaart

Perr 27-01-2022 is het mogelijk om een insteekkaart te nemen in plaats van een ontvanger. Zie daarvoor dit aparte topic Introductie van de Digitenne Insteekkaart (CI+ Module)

 

Het omwisselen van de apparatuur (voltooid)

Nieuwe klanten krijgen direct de nieuwe ontvanger geleverd. Bestaande klanten benaderen we gefaseerd voor een omwissel. We beginnen in maart 2018 met klanten met alleen huurtuners. Daarna klanten die alleen Digitenne van ons hebben met één kooptuner. Daarna klanten met een insteekkaart en tenslotte klanten met meerdere kooptuners of ontvanger met opnamefunctionaliteit.
Het is niet meer mogelijk om met een eigen gekochte tuner gebruik te maken van het abonnement. Als je alleen de NPO-kanalen en de regionale zender wilt zien, dan kun je nog wel een eigen tuner aanschaffen. Mits deze de gebruikte DVB-T2 techniek ondersteunt.
Zodra je aan de beurt bent krijg je van ons bericht. Dit doen we via e-mail en brief. De omruil kun je dan plannen via de servicetool op deze pagina. Log daar in met je klantnummer en de laatste drie cijfers van je rekeningnummer. Je krijgt dan een overzicht met al je tuners/insteekkaarten die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omwisselen, of uitzetten.
Als je nog geen bericht hebt gehad maar je wilt al wel graag omwisselen, of er is een probleem met je huidige ontvanger, dan kun je ook gebruik maken van de tool. Kom je er niet uit, of is er een probleem, klop bij ons aan, dan helpen we je verder. Dit kan door te reageren in dit topic (of een eigen topic aan te maken) of contact op te nemen via telefoon (0800-0402) of chat.

 

Veelgestelde vragen

Verandert er iets aan de prijs?
Een los Digitenne abonnement is €18 met daarbij één ontvanger inbegrepen. Aanvullende ontvangers (max. 3 per abonnement) zijn toe te voegen voor €5 per maand. Heb je Digitenne in combinatie met interactieve tv dan betaal je niet voor het abonnement maar alleen voor de ontvangers. Wel zul je meer gaan betalen als je nu kooptuners hebt en deze omwisselt voor de nieuwe ontvanger. Je gaat dan huur betalen.

Kan ik ook opnemen met de nieuwe ontvanger?
Nee. De ontvanger heeft wel een usb-poort aan de zijkant en er zitten opnameknoppen op de afstandsbediening, maar deze werken niet.

Komen er ook zenders bij?
Nee. Het aantal zenders blijft gelijk. Hier vind je een zenderlijst. Mochten we onverhoopt toch willen gaan uitbreiden in zenderaantal, dan zal dit pas zijn nadat de omschakeling naar DVB-T-2 voltooid is in 2019. Wel zijn er, na de omschakeling, voor iedereen twee regionale zenders beschikbaar. Welke dat zijn zie je in dit overzicht.

25db343b-a0ea-408d-aba2-318fdd68a333.png



Kan ik de zenderlijst aanpassen/zenders verbergen?
Ja dit kan. In het menu kun je de bestaande zenders van plaats veranderen. Ook kun je zenders verbergen of vergrendelen. Verbergen zorgt ervoor dat je de zender helemaal niet meer ziet, ook niet in de (mini)gids. Vergrendelen zorgt dat je een pincode moet invoeren tijdens het zappen ernaartoe. Deze pincode kun je in het menu ook zelf instellen. Daarnaast kun je ook een Kinderslot activeren, dit vergrendelt zenders gebaseerd op Kijkwijzer indicaties. Bij de Rebox is het op dit moment nog zo dat aanpassingen in je zenderlijst niet worden onthouden als je de ontvanger stroomloos maakt. Stand by is geen probleem. Dit wordt in een volgende softwareupdate verholpen.

Wat zit er in het pakket meegeleverd?
In het pakket zit de nieuwe ontvanger, de stroomkabel, de afstandsbediening met batterijen en een HDMI-kabel. Let er op dat je wel je huidige antenne behoudt! Bij omwisselen leveren we ook nog een SCART verloopkabel mee. Voor nieuwe klanten wordt dat niet standaard gedaan. Wel krijgen zij een code om in onze webshop een gratis verloopkabel te bestellen. Heb je verder een langere antennekabel nodig, dan wordt daarvoor ook een code meegeleverd. Je kunt daarmee in de webshop een verlengkabel bestellen.

Hoe sluit ik de ontvanger aan op mijn tv?
Dit gaat op een vergelijkbare manier als met de oude ontvanger. Steek de stroomkabel in de ontvanger en in het stopcontact. Gebruik vervolgens de HDMI-kabel om de ontvanger met je tv te verbinden. Kies voor zenders zoeken en dan regionaal zoeken. De zenders worden dan toegevoegd. Je kunt vervolgens de antenne wizard gebruiken om de beste ontvangst te bepalen. Heeft je tv geen HDMI-ingang, dan kun je een SCART-verloopkabel gebruiken. Let er hierbij op dat je bij sommige tv's deze dan handmatig op het juiste invoerkanaal moet zetten. De ontvanger wordt geactiveerd geleverd. Zodra de zenders zijn toegevoegd kun je dan ook kijken 🙂 Hieronder in de bijlagen enkele afbeeldingen van de menu's. Te weten: abonnementstatusscherm, drie schermen van de antennewizard/zenders zoeken, fabrieksinstellingen reset, de zenderlijst en een afstandsbediening op groter formaat :)

Laatste update: 1-02-2022

Nou heb ik toch in mijn geheugen zitten dat de drie NPO zenders en vooral een regionale zender altijd beschikbaar moeten zijn voor calamiteiten. Die zijn dan ook zonder de Digitenne abo te ontvangen op elke moderne TV. Ik heb van die mogelijkheid gebruik gemaakt om altijd een ontvangstmogelijkheid stand-by te hebben voor het geval het internet het (tijdelijk) begeeft. Wordt deze voorziening zomaar ongedaan gemaakt?
Nee, die blijven ongecodeerd beschikbaar, maar zullen ook in DVB-T2/H.265 gaan uitzenden.
Nou heb ik toch in mijn geheugen zitten dat de drie NPO zenders en vooral een regionale zender altijd beschikbaar moeten zijn voor calamiteiten. Die zijn dan ook zonder de Digitenne abo te ontvangen op elke moderne TV. Ik heb van die mogelijkheid gebruik gemaakt om altijd een ontvangstmogelijkheid stand-by te hebben voor het geval het internet het (tijdelijk) begeeft. Wordt deze voorziening zomaar ongedaan gemaakt?



Zeker niet! Zoals Lexzie ook al aangeeft blijven deze gewoon zonder abonnement te ontvangen. Het is alleen wel zo dat ook zij gaan uitzenden in de nieuwe norm. Wat betekent dat je ook voor het gratis ontvangen van deze zenders een apparaat nodig hebt dat DVB-T2 H.265 ondersteunt. Op dit moment is het nog zo dat de meeste televisies die mensen nu hebben met ingebouwde tuner dit nog niet ondersteunen. Nieuwere modellen in de winkel hebben het al vaker wel, maar dan is het wel zaak om goed naar de specificaties te kijken.



Je kunt ook een losse tuner aanschaffen. Medeforumgebruiker PeterG heeft een overzicht gemaakt van enkele tuners die geschikt zijn.
Bijzonder jammer dat er geen mogelijkheid meer is voor een CI+-module met insteekkaart. Ik was zeer tevreden met DVB-T en had dit graag gehouden. Aan boord van mijn zeiljacht hangt een TV met de mogelijkheid voor een insteekkaart. Nu moet ik ergens een kastje met antenne (deze zit al in de mast...) zien te plaatsen en een HDMI-kabel door een schot voeren. Niet fijn als je de kabel niet even door kunt knippen. Nu zou ik een gat moeten boren ter grootte van de stekker en dat doe je niet aan boord.



Iemand tips om de situatie te handhaven?
Het nieuwe kastje komt bij de TV, met korte HDMI kabel naar de TV.

Antenne kan blijven waar die zit, de kabel gaat in de nieuwe ontvanger.

Maar wellicht weet of begrijp ik iets niet.
Beste Jörg Kramer, Directeur Klantenservice, Onze smartcard is defect, heb gisteren (Hemelvaartsdag) de klanten"service" gebeld, ik kreeg te horen dat ik mijn defecte smartcard niet meer kan omwisselen omdat in ons gebied vanaf april 2019 overgegaan wordt op een ander systeem. De service wordt nu al niet meer verleend. Klanten"service" medewerker: u kunt de apertuur omwisselen voor een nieuwe tuner ZONDER opname mogelijkheid. Als dit überhaupt klopt, Ik heb de tekst van een reactie van GIiant2000 van 3 maanden geleden hierna gekopieerd waar ik het 100% mee eens ben: "Erg jammer dat voor dit gesloten systeem is gekozen met eigen tuners waarmee je niet kan opnemen. Dit is dus voor veel mensen een behoorlijke stap terug want eigenlijk betekent dit dat alleen nog lineair gekeken kan worden en dat is niet meer van deze tijd".



Ook vind ik het niet netjes dat u in de vorm van uw medewerker mij niet meteen kan helpen met een nieuw kaartje. Er is duidelijk gekozen voor dwangmatig omruilen. Het is dat ik verder vroeg, anders was de medewerker gewoon van plan een nieuwe tuner te leveren zonder erop te wijzen dat deze niet op kan nemen. Ik ben diep en diep teleurgesteld in uw beleid en heb uw medewerker al beloofd om volgend jaar naar een ander systeem te gaan zoeken, zeker geen KPN of Telfort meer in de naam. Als ik geholpen was geweest had ik u serieuzer genomen ten tijde van omruiling. De vraag is: Is het echt zo dat u geen smartcards wilt leveren?
Indeed, er komt voorlopig geen smartcard meer.....



Ik vraag mij ook nog steeds af hoe groot suc6 dit zal gaan worden, TV waarbij je alleen maar live TV kan kijken. Volgens mij wordt er tegenwoordig meer terug gekeken dan dat er live wordt gekeken. Welkom terug in het pre-videorecorder tijdperk.

Wat een stel clowns daar bij KPN! 😀 😁 🤣 🤡 🤡
Het klopt inderdaad dat we geen smartcards meer leveren. We hebben ervoor gekozen om met het nieuwe systeem te gaan werken met ontvangers waarbij de smartcard ingebouwd zit. Tot aan het moment dat de masten daadwerkelijk omgebouwd zijn, kan men nog kijken op de oude manier. Daarna is de nieuwe ontvanger vereist voor het kunnen kijken van de abonnementszenders. Als klanten nu dan ook contact opnemen omdat hun huidige apparatuur defect is, dan zullen we dit inderdaad al gelijk vervangen door de nieuwe situatie.
ik woon in het buitengebied en kan dus niet naar interactieve tv van KPN vanwege lage snelheid

heb wel een 4G modem wat goed werkt voor internet, maar daar kan ook geen interactieve tv op krijgen

niet meer op kunnen nemen is wat mij betreft een enorme beperking, dus voor mij vermoedelijk afscheid van de commerciële zenders en dus digitenne na deze wijziging.

gelukkig is er tegenwoordig ook Netflix
@leobuitengebied, ik woon ook in een buitengebied en ik kan wel interactieve tv kijken. Ik heb 6 Mbps download. Weet je jou downloadsnelheid?
Hoi @leobuitengebied

Je kunt wel tv kijken via PlayvanKPN. Dat werkt (ook) via 4G. Daarmee is opnemen ook mogelijk.



. . . en natuurlijk de sat-provider . . .
Hoi @leobuitengebied

Je kunt wel tv kijken via PlayvanKPN. Dat werkt (ook) via 4G. Daarmee is opnemen ook mogelijk.



. . . en natuurlijk de sat-provider . . .




Play van KPN?? Bedoel je niet toevallig Spam van KPN??: https://forum.playvankpn.nl/ 😀 😁 🤡



Volgens mij gelooft KPN zelf ook niet echt in die dienst meer, het wordt in tegenstelling tot Interactieve TV namelijk helemaal niet als alternatief genoemd.
oke bedankt

playvankpn kende ik nog niet

ga eens kijken wat ik ga doen

voorlopig werkt digitenne nog dus ik heb nog even tijd
Play kan inderdaad ook een oplossing zijn. Het forum van Play is niet heel actief meer, dat is wel duidelijk. Maar mocht je er meer over willen weten kun je wel informatie vinden op www.playvankpn.nl. De klantenservice van Play is verder bereikbaar via Facebook, Twitter, e-mail (support-play@kpn.com) en telefoon (0900-1990).
Gezien de opzet van Play (ook aparte klantenservice) lijkt het meer op een hobbyclubje binnen KPN.

Bij mij werkte het niet. Een en al gehaper. Uiteindelijk maar stopgezet. Ook niet echt nodig als je i-tv hebt. Maarja, Play is wel HD en dat is i-tv-online niet.
Klaar voor de toekomst? Terug naar het verleden zult u bedoelen. Toen Digitenne en KPN concurrenten waren. Dat hield in dat als Digitenne een ontvanger leverde dat deze alleen werkte met Digitenne insteekkaarten en ontvangers van KPN alleen met insteekkaarten van KPN. Dat bleek na een discussie in de tweede kamer een ongewenste koppeling te zijn tussen hardware en aanbieder.

En met de koppelverkoop was de kamer ook niet blij. Omdat het alle andere leveranciers van ontvangers benadeeld en consumenten sterk beperkt in hun keuzevrijheid. Zowel KPN als digitenne hadden toen onder druk met een software update deze blokkade's verwijderd.



Met het verstrijken van de tijd wordt de uitzendtechniek natuurlijk beter. Dat uit zich in de introductie van DVB-T2. Dat de oude ontvangers niet voor de nieuwe codering geschikt zijn en daarom vervangen moeten worden is begrijpelijk.



En omdat we al sinds de start van DVB-T in 2004 Twintuners voor DVB-T met harde schijf van Digitenne (finepass) en KPN (topfield) konden kopen dan verwacht ik in 2018 dat de oude ontvangers die KPN of Digitenne zelf verkocht heeft omgeruild kunnen worden voor HD ontvangers met MINIMAAL dezelfde mogelijkheden als de ingeleverde oude ontvanger. Tsja is dit gerechtvaardigd verlangen is teveel gevraagd voor KPN..



Je kan zelf niet meer kiezen welk merk/type ontvanger je wilt gebruiken maar je moet verplicht huurtuners van KPN afnemen.. In feite terug naar de tijd dat consumenten op een onredelijke wijze benadeeld werd door een vorm van koppelverkoop. Waar de vergunninghouder van de uitzendrechten er gemakshalve er van uitgaat dat het dan ook een vergunning heeft op het alleenrecht op verhuur van netwerkgeschikte ontvangers heeft. En deze huurontvangers worden ook nog voor een monopolistische prijs verhuurd.



Een simpele single DVB-T2 ontvanger zonder opnamemogelijkheid die geschikt is voor H.265 en met een gleuf voor een insteekkaartje van een Duitse fabrikant heeft als consumentenprijs ongeveer EUR 35,00. Dit zijn helaas ook de specificaties van de beste huur ontvanger van KPN.. Door het ontbreken van een kaartlezer wordt de huurontvanger alleen maar goedkoper en gezien de aantallen zal KPN ook quantemkorting krijgen.. Komt het uit China ipv Duitsland dan komt deze kostenbesparing er ook bij. Na maximaal zeven maanden is de ontvanger al heel dik betaald,. Ik doe al meer dan 10 jaar met mijn huidige ontvangers..



De abonneekosten gaan van EUR 15,50 voor drie insteekkaarten tbv de eigen ontvangers gaan na de omschakeling naar EUR 25,50 incluis drie uitgeklede huurontvangers. Dat is EUR 10 per maand meer voor huur ontvangers die niet voldoen aan mijn verwachtingen.. Als er voor de omschakeling van KPN naar HD geen beter aanbod komt tja, tegen een monopolist kan je alleen met de voeten protesteren.



En dat raad ik iedereen die tegen koppelverkoop en/of het opdringen van huurcontracten is van harte aan.
Nog steeds de vraag wat bij Stipte/EDPnet gaat gebeuren.



EDPnet bied nog steeds de insteek kaart aan. Niet zo snugger trouwens. Als ze slim waren zetten ze de aanvraag naar nieuwe abo's (tijdelijk) stop, totdat alles duidelijk is.

De Conax kaart gaan immers toekomstig sowiezo niet meer werken wegens de overgang naar Irdeto. Redelijk wat verspilling dus mensen nu nog een Conax kaart te geven.
Wanneer komt er info over de planning van de andere regio's?
Wanneer komt er info over de planning van de andere regio's?Dat hangt (momenteel) af van hoe het loopt in oktober met de eerste regio lijkt mij. Dat is de 'proef'-tuin. Niet voor niks Groningen (hoofdplek KPN).

Maar (eind?) april 2019 moet het afgerond zijn. Dus neem maar een gemiddelde.
Dan vind ik het wel raar dat die proefregio niet enkele maanden vooruit loopt op regio 2.



In verwacht trouwens dat in December geen regio wordt omgezet wegens de feestdagen.



Overigens hebben ze tot 1 Jan 2020 de tijd. April 2019 is de streven klaar te zijn, maar opzich mag het dus langer duren.
Nog steeds de vraag wat bij Stipte/EDPnet gaat gebeuren.Daarvoor moet je bij hen zijn, daar gaan wij niet over.



Wat planning betreft, ik verwacht dat we daar meer over horen als we dichter in de buurt van oktober zitten.
Je kan zelf niet meer kiezen welk merk/type ontvanger je wilt gebruiken maar je moet verplicht huurtuners van KPN afnemen...

@Erik_ ik ben aan het zoeken gweest in het forum maar dat is best nog lastig. Begrijp ik het goed dat ik voor mijn gekochte Twintuners (2x) en Topfield met HD (1x) maar één tuner terug krijg zonder extra maandkosten? Ik heb dus drie toestellen, en zou het wel heel vreemd vinden dat ik bij omruil voor 2 apparaten ineens huur moet betalen.
Klopt, 25,50 per maand ga je dan betalen, maar je kunt er wel voor kiezen op die andere toestellen alleen NPO/Regionaal te kijken.



Ik vind het in verhouding met Liberty Global Kabel TV wel prijzig, dat kost maar 18,70 maar kun je wel onbeperkt aantal TV aansluiten, meer zender en opname. Alleen dus wel zeer beperkt HD zenders.
Nog steeds de vraag wat bij Stipte/EDPnet gaat gebeuren.Daarvoor moet je bij hen zijn, daar gaan wij niet over.



Wat planning betreft, ik verwacht dat we daar meer over horen als we dichter in de buurt van oktober zitten.




Komt er in de buurt van Oktober nog een exacte overgangsdatum op de website? Hoeveelste dag?



Krijgen Digitenne klanten toekomstig ook toegang tot een TV App (of de iTV app?)





Hoeveel goedkoper dan de kabel is Digitenne?



De basis tv-ontvanger kun je op alle televisies met een scart aansluiting aansluiten en wordt in een compleet pakket geleverd. Meer heb je niet nodig om draadloos digitaal tv te kijken. Wil je geen nieuwe kastjes in je interieur en heb je een flatscreen met een ingebouwde DVB-T ontvanger, dan is de Digitenne insteekkaart (niet leverbaar) wat voor jou.



Waar is het antwoord?
Ik zag vanochtend op kanaal 25 iets wat zws een test of voorbereiding is voor T2, geen beeld maar wel een signaal met iets in de code als : "ZXV7200" oid.