Skip to main content

Op 1 december 2023 liep het contract bij KPN af. Elk jaar oriënteren we ons op de mogelijkheden bij verschillende providers dus ook de verlengingsmogelijkheid bij KPN. 

Op 3 oktober 2023 heb ik gesproken met een medewerker van KPN. Hij kwam met een aanbieding: 6 maanden 15 euro korting en 12 maanden gratis ESPN. Hier akkoord op gegeven en vervolgens een bevestiging gekregen van de bestelling met daarin een samenvatting van het contract (onderste pagina het overzicht uit de samenvatting). Bij de incasso van het maandbedrag bleek dit niet de 42,50 euro te zijn zoals afgesproken maar een hoger bedrag. Er is 12,99 euro in rekening gebracht voor ESPN. Een fout kan gebeuren..

Vervolgens contact opgenomen met KPN waarin ze aangeven dat het bedrag klopt. We hebben geen recht op 12 maanden ESPN gratis. Op het contract dat in zou gaan op 1 december 2023 (bovenste afbeelding met KOPIE) staat in het overzicht een ingangsdatum 1 december 2022 van de 12 maanden gratis ESPN. Op een nieuw contact voor een nieuwe periode vermelden ze dus een datum uit het verleden (?). Dat betekent dat per de ingangsdatum van het nieuwe contract (1 december 2023) de 12 maanden gratis ESPN direct voorbij waren. Dat klopt uiteraard niet. 

KPN verschuilt zich nu achter het contract, dit is voor hun leidend. Ze kunnen het gesprek terugluisteren van 3 oktober 2023 met de medewerker waarin ook is afgesproken en toegezegd wat in de bevestiging en de samenvatting van het contract staat. De 15 euro korting en 12 maanden gratis ESPN. Dit weigeren ze. Sterker nog, in eerste instantie logen ze over dat ze de mogelijkheid hebben om gesprekken terug te luisteren. Later in het gesprek erkend de betreffende medewerker dat dit dus wél kan. Dit maakt de KPN voor een 2e keer onbetrouwbaar. 

KPN verandert dus het contract nadat er een deal tot stand is gekomen. Het is dus aan de klant om te zien dat er ergens 2022 staat vermeld. Ze hebben duidelijk een fout gemaakt, vanuitgaande onbewust, maar weigeren dit te herstellen waardoor de situatie nu riekt naar oplichting. 

Ze kwamen in eerste instantie met een "tegemoetkoming" van 3 maanden gratis ESPN en vervolgens 6 maanden gratis ESPN. Een tegemoetkoming terwijl zelf fout zitten? En daarmee dus ook de fout erkennen anders kom je de klant niet tegemoet. Uiteraard hier niet mee akkoord gegaan en gevraagd om de 12 maanden gratis ESPN zoals afgesproken. KPN geeft niet thuis. 

Indien er tussentijds de fout alsnog niet hersteld zal worden zeggen we eerder de contracten bij KPN op (inclusief mobiele abonnementen) en dan mag de geschillencommissie telecommunicatie er maar over buigen. Dit is je klanten bedonderen. De starre houding is ook nog eens tenenkrommend. Zo maak je de keuze voor klanten wel heel eenvoudig in de toekomst.

 

 

Ha @MaartenK1986, welkom! Begrijp ik goed dat we gezegd hebben: 12 maanden ESPN gratis, maar nu zeggen: ja, de datum staat er met terugwerkende kracht, dus je krijgt nu maar 6 maanden als coulance? Dat zou heel gek zijn.. Wil je je forumprofiel aanvullen met je adres en klantnummer? Laat hier even weten dat je dat gedaan hebt, dan kijk ik met je mee.