Skip to main content

Ik heb een aankoopbon voor een Samsung S23 gekregen met BTW en nu een factuur met BTW nvt voor het grootste deel van het bedrag en wel BTW over resterende 5,30 Euro. Ik heb BTW factuur nodig die klopt. Hoe kom ik daaraan? Of kan ik aankoopbon gebruiken voor administratie?

 

Admin: nieuw topic voor je vraag aangemaakt

Hi @PBr12, mijn excuus voor de late reactie, je bericht is ergens tussen wal en schip gevallen waardoor we hem nu pas tegenkomen 😬

Ik moet bekennen dat ik toch wel benieuwd ben naar die factuur 🤔 Zou je je gegevens in willen vullen in je profiel en hier een seintje geven als je dat hebt gedaan? Je mag het naast je persoons- en adresgegevens ook de laatste 3 cijfers van je IBAN noteren, dit kan in het opmerkingenveld onderaan.


Beste Maja, ik heb mijn profiel aangevuld. Betreft factuur van 14-2 2023. Daarop is BTW nvt vermeld, wat niet klopt en een bedrag van ruim 5€ dat uit de lucht komt vallen en waarover wel BTW is berekend. Volgens mij gaat hier iets niet goed. Ik ontvang graag een gecorrigeerde factuur waarmee de BTW op correcte manier is terug te vragen.


Hmm, ik zie het inderdaad 🤔

Ik heb een specialistische afdeling gemaild met de vraag of ze een nieuwe BTW specificatie op kunnen stellen waar wél de correcte bedragen op staan. Hoe lang het duurt voordat er een reactie volgt weet ik niet precies, ook is het me niet duidelijk of ze op mijn mail gaan reageren, of direct iets naar jou toe mailen. Zullen we afspreken dat we elkaar op de hoogte houden? 


Dat is goed, ik houd het in de gaten. Vooralsnog dank. Overigens vind ik dat een dienstverlener veel makkelijker bereikbaar zou moeten zijn voor dit soort vragen. Op de KPN site is het erg zoeken naar de juiste ingang; die heb ik niet kunnen vinden.


Jammer dat je geen juiste ingang hebt kunnen vinden @PBr12, dan nu voor de volgende keer: wij zijn te bereiken op ons gratis nummer 0800 - 0402, voor storingen zelfs 24 uur per dag 😊


Hi @PBr12,

Ik ben nog in gesprek met de andere afdeling over waarom je deze BTW specificatie hebt ontvangen, aangezien hier alleen de BTW over de wettelijk verplichte thuiskopieheffing op vermeldt wordt en de BTW voor het toestel zelf niet. Ze hebben zelf nog niet helemaal helder waarom dit er verkeerd op staat!

Wat ze me wél hebben uitgelegd is dat de laatste pagina van je contract in feite ook een aankoopbon is die gebruikt kan worden voor de BTW administratie. Daar staat de BTW namelijk wél goed op vermeldt. Mocht je je contract niet meer hebben, dan kan je hem downloaden via https://mijn-bestelling.kpn.com/inloggen/ 🙂


Hallo Maja, Ik had een orderbevestiging waar het goed op staat en die gebruik ik voorlopig voor onze administratie. Daar gaven ze wel aan dat een goede BTW factuur wenselijker is en die de voorkeur zou hebben als ik die nog mocht krijgen. Ik wacht dat verder af; voorlopig gaat het goed. Bedankt voor je reactie.


Het is ze nog steeds niet duidelijk waarom het fout is gegaan op de BTW specificatie en mijn advies is nu om die toch even links te laten liggen verder 😉

Je hebt het nu over een orderbevestiging, dat is niet hetzelfde als een contract. Als ik ons administratieve systeem bekijk, zie ik daar wel een verzonden orderbevestiging maar niet het contract zelf. Heb jij die wel van ons ontvangen? Bij het contract zit ook een aparte pagina met een ‘aankoopbon mobiel toestel’. Hier wordt de BTW goed op vermeldt en dat is ook echt de officiële factuur. Mocht je hem niet hebben ontvangen dan zou je hem dus nog kunnen downloaden via https://mijn-bestelling.kpn.com/inloggen/  🙂


Ja ik heb een document gemaild gekregen met de naam “contract”. Daar staat wel het toestel op maar zonder BTW. Een aankoopbon zat niet bij die mail. Nu ik inlog op de bestelling via jouw link (was even zoeken naar het bestelnummer e.d.), zie ik wel de aankoopbon staan en daar staat idd BTW op. Die heb ik nu gedownload en zal ik gebruiken voor de administratie.


Ah helemaal top dat je hem nu gevonden hebt, maar wel erg merkwaardig dat de aankoopbon destijds niet direct mee is gestuurd 🤔 Dit ga ik ook nog even bij ze aangeven, want het is natuurlijk niet zo gek dat je bij ons aan de bel trekt als je de aankoopbon nooit gekregen hebt en dan vervolgens ook nog een foutieve BTW specificatie ontvangt!


Inderdaad vreemd allemaal. Je zou verwachten dat dit soort dingen voldoende geborgd zijn. Ook vreemd dat er niet binnen de kortste keren een goede factuur ligt. Maar ja, ik kan verder. @Maja_ : bedankt!


Normaal gesproken gaat dit ook goed gelukkig 😊 Doordat hier vrijwel nooit iets mis mee gaat, is er ook geen proces ingericht om problemen op te lossen, wat er vervolgens weer voor zorgt dat het lang duurt voordat de vinger op de zere plek gelegd kan worden. Jij bent in feite dus gewoon een flinke pechvogel aangezien er bij jou wel wat mis is gegaan 😬

Gelukkig kan je er nu verder mee, ik ben blij dat ik je hier toch mee heb kunnen helpen!